Nadal v Barceloně 42. výhru v řadě nepřidal, poprvé prohrál s Almagrem!

25. 4. 2014, 19:01
Aktuality 117
ATP BARCELONA - Rafael Nadal končí na druhém antukovém turnaji během dvou týdnů už ve čtvrtfinále. Poté, co v Monte Carlu nestačil na Ferrera, prohrál na domácí půdě v Barceloně 6-2 6-7 4-6 s dalším krajanem Nicolásem Almagrem, s nímž padl až v jedenáctém vzájemném duelu. V Barceloně Nadal prohrál poprvé po 11 letech a sérii 41 výher.
Nicolás Almagro

Rafael Nadal prožívá nejhorší vstup do antukové části sezony od roku 2004. V posledních devíti letech na svém nejoblíbenějším povrchu prohrál v každé sezoně maximálně dva zápasy, letos se však na tuto hranici dostal už po dvou odehraných turnajích. Na obou navíc vypadl už ve čtvrtfinále.

Před týdnem v Monte Carlu, kde v letech 2005 až 2012 nenechal vyhrát nikoho jiného a loni prohrál až ve finále s Djokovičem, skončil na raketě krajana Davida Ferrera, s nímž na antuce prohrál poprvé po deseti letech.

Nečekaně brzy a to znovu ve čtvrtfinále končí světová jednička i tento týden v Barceloně, kde Nadal svou jedinou porážku utrpěl v roce 2003 při své debutu ve druhém kole s Alexem Corretjou. Od té doby turnaj osmkrát vyhrál a neprohrál na něm 41 utkání po sobě.

Teprve druhou porážku na barcelonské antuce mu připravil znovu jeho krajan - Nicolás Almagro. Ten sice prohrál všech deset předchozích vzájemných zápasů a získal v nich pouhé dva sety, dnes se mu však poprvé podařilo uspět a vrátit o rok mladšímu Nadalovi porážku z loňského finále.

Sedmadvacetiletý Nadal přitom vstoupil do utkání s Almagrem lépe. V prvním setu předváděl skvělý tenis a jasně ho ovládl, přičemž to byla už jeho 44. vyhraná sada v Barceloně za sebou (poslední ztratil v roce 2008 ve finále proti Ferrerovi).



Nicolás AlmagroVe druhém dějství Nadal nečelil jedinému brejkbolu, jenže v prvním, třetím a sedmém gamu nevyužil ani jednu příležitost na brejk a byl za to potrestán. Čím dál lépe hrající Almagro, který předváděl skvělé bekhendy jednoruč ven z kurtu i agresivní forhendy po lajně, uspěl v tie-breaku a Nadal v Barceloně po šesti letech ztratil set.

Ve třetím setu se Nadal ujal vedení 3-1, jenže začal ztrácet na jistotě a Almagro vycítil šanci. Favorizovaný Nadal si už do konce utkání nedokázal ani jednou udržet podání, a i když ještě v posledním gamu bojoval o zvrat, osmadvacetiletý Almagro situaci psychicky ustál a po 2 hodinách a 48 minutách zvítězil 2-6 7-6 6-4.



"Na začátku jsem hrál dobře, ale Nicolás pak začal být velmi agresivní a já ve svých úderech ztratil jistotu. Prohrál jsem, takový je tenis," řekl Nadal v pozápasovém v rozhovoru na kurtu, který s ním symbolicky dělal jeho poslední barcelonský přemožitel Corretja.

Rafael Nadal"Tohle pro mě není zrovna nejradostnější den, ale samozřejmě jsem nečekal, že bych tu vyhrál 70 zápasů v řadě. Dnes to nebyl můj den. Sice jsem cítil, že jsem udělal řadu věcí dobře, ale nakonec to na výhru nestačilo. Dva sety jsem byl lepší, ale nevyužil jsem své šance. A když hrajete proti dobrému soupeři jako je on (Almagro), je normální, že prohrajete," smiřoval se Nadal s porážkou.

"Musím to přijmout a dál bojovat. Teď si chci odpočinout a připravit se na další turnaj v Madridu," dodal rodák Mallorky, jenž poprvé od roku 2004 nezíská v dubnu ani jeden titul.

Nadal si v Barceloně připsal celkově 682. a 683. výhru na profesionálním okruhu, čímž se v historických tabulkách vyrovnal jedenáctému Arthuru Ashovi. Útok na 44. antukový titul, kterým by se znovu přiblížil rekordu Guillerma Villase (46 titulů), mu ale letos už podruhé nevyšel.

V pondělí se Nadalův náskok v čele žebříčku ztenčí už jen na necelé dva tisíce bodů a navíc v příštím měsíci bude španělský tenista obhajovat 4000 bodů za triumfy v Madridu, Římě a na Roland Garros. Naopak druhý Djokovič, který sice léčí zraněné zápěstí, ale v Madridu by už měl hrát, bude obhajovat jen 910 bodů.

Almagro je v Barceloně jediným domácím semifinalistou a o udržení naděje na prodloužení španělských tenistů nad turnajem bude zítra bojovat proti nenasazenému Santiagu Giraldovi, jehož porazil ve všech pěti vzájemných střetnutích. Komlumbijský tenista, který včera odvrátil pět mečbolů proti Thiemovi, dnes vedl nad Němcem Philipem Kohlschreiberem 6-4 a 4-3 ve chvíli, kdy mu soupeř vzdal.

Podruhé na antuce a poprvé na té evropské postoupil do semifinále Kei Nišikori. Čtvrtý nasazený Japonec dnes smetl 6-1 6-3 Chorvata Marina Čiliče, nad kterým vede ve vzájemné bilanci už 5-2. Nišikori vyhrál už sedmý zápas v řadě, minulý měsíc v Miami totiž po skalpech Ferrera či Federera nenastoupil kvůli zranění třísel k semifinále proti Djokovičovi a čtyři týdny pak odpočíval.

O finále si čtyřiadvacetiletý Nišikori zahraje s o rok starším Ernestsem Gulbisem. "Gulbis je velmi těžký soupeř. Má skvělý servis a forhend, takže to bude náročný zápas. Odehrál jsem tu dva dobré zápasy a věřím si. Zítra to bude dobrý zápas," řekl Nišikori.

Lotyšský tenista dnes porazil bez ztráty podání 6-1 6-4 Rusa Teimuraze Gabašviliho a stejně jako Nišikori postoupil teprve podruhé v kariéře do semifinále antukového turnaje ATP. Dál se na nejpomalejším povrchu na okruhu ATP ještě nedostal.

"Na konci, když jsem podával na vítězství, jsem byl trochu nervózní. Nebylo to snadné, on hrál dobře. Musel jsem hrát na hranici svého maxima, abych ho porazil," řekl Gulbis po svém postupu.

- ATP 500 BARCELONA -
(Španělsko, tv. povrch, 2,127.035)
páteční výsledky (25. 04. 2014)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Almagro (6-Šp.) - Nadal (1-Šp.) 2-6 7-6(5) 6-4
Nišikori (4-Jap.) - Čilič (12-Chorv.) 6-1 6-3
Gulbis (9-Lot.) - Gabašvili (Rus.) 6-1 6-4
Giraldo (Kol.) - Kohlschreiber (10-Něm.) 6-4 4-3 skreč K.
Semifinálové dvojice: Almagro - Giraldo, Nišikori - Gulbis.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

117
Přidat komentář
a.magerova
Stejně je to Frajer :-))
Reagovat
gigin
Jedeš po titovi, co?? ;))))
Reagovat
a.magerova
No tak samozřejmě, o Rafu mi až tolik nejde :-P
Reagovat
UnrealTom
rafíkovi dochází šťáva, co na to asi Barney?:D
Reagovat
Pe3k
Time violation till Nov in 2013: Rafa- 30, Isner -14,Delpo-11, Djoker -10.Fed & Stan only player to not receive it . Wow!
Reagovat
smazaný uživatel
díky, nemáš taky Šarapku?
Reagovat
Pe3k
Bohužel ne. WTA sleduji jen okrajově.
Reagovat
smazaný uživatel
Som zvedavý s akou raketou nastúpi Rafa v Madride..Ako poverčivý jedinec by sa mohol vrátiť k tej svojej celoživotnej žltej, tie červené pásiky sú jednak pre kpnzervatívneho diváka rušivé a navyše prehrávajú zápasy :)
Reagovat
gigin
To máš za to Uniqlo!! :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
:)..

Tá červená znamená akurát symbolickú stopku..Snáď Rafa velmi rýchlo vyhodnotí príčinu svojich výsledkov..:)
Reagovat
J.M.
Ono je vůbec zajímavé, jak hnusný, nevkusný nástřik má většina tenisových raket. Žlutá, bílá, černá - no dejme tomu ještě, se zavřenýma očima, ale ty přidané červené strakatice to povýšily na tradiční tenisový papouškovsky barevný humus.
Reagovat
smazaný uživatel
Zaujímavé, že sa ho na to ešte nikto z médií nespýtal, resp. aspoň som to nezachytil..Podľa mňa to musí mať celkom pragmatické vysvetlenie..Nadal mi totiž naozaj nepríde ako človek, ktorý by zrazu po 10 rokoch začal postrádať červenú na svojom náčiní..
Reagovat
J.M.
Tak nevím, jestli Rafa má do takových věcí co mluvit, to bude spíš věc Babolatu, že chce prezentovat nějakou svoji novou řadu... Pro rok 2014 skutečně mají rakety s červenou barvou, ale i vkusně vybarvené, ne ty hybridní strakaté pouťovky, kombinující všechny barvy Babolatu na jedné raketě.

Viz třeba:

http://www.tennis-warehouse.com/Babolat_Pure_Strike_18x20/descpageRCBAB-BPS18.html
Reagovat
smazaný uživatel
Myslel som na niečo typu "special/new edition"..Len mi prišlo divné, že kde boli doteraz, keď roky rokúce boli ticho, alebo ak neboli, tak Nadala sa to aspoň netýkalo..Predpokladám, že takéto značky forsírujú podobné série častejšie..

Tú červenú poznám, bežná je aj modrá, hoci ako prvá sa mi pri Babolatke asociuje logicky žltá..Všetky sú plus mínus v poriadku, prečo však musia byť všetky naraz..
Reagovat
smazaný uživatel
*vsetky farby naraz..
Reagovat
smazaný uživatel
Babolat dělá každý rok na FO speciální edici protože je sponzorem. Hraje stím jenom nadal, tsonga, no prostě ti jejich přední hvězdy. Začali s tím myslím v roce 2011 tímto : http://www.sportsone.cz/cz/tenisove-rakety/rakety-babolat/4841-babolat-aeropro-drive-french-open-tenisova-raketa.html
Ale nadal s tím nechtěl hrát protože nechtěl menit na pár měsícu všechny rakety kvůlu barvě. 2012 bylo toto http://tennisconnected.com/home/2012/04/10/rafael-nadal-babolat-aeropro-drive-french-open-racquet/. S tím taky nadal nehrál.
2013- to protože vědeli že stím nadal hrát nebude a nebudou mít reklamu tak udělali místo Aera, speciální edici pro Pure drive, stím hral Fognini atp . http://www.sportsone.cz/cz/tenisove-rakety/rakety-babolat/7526-babolat-pure-drive-gt-french-open.html
A letos udělali zase aero a to asi nadala přemluvili takže hraje s tímto http://www.stringersworld.com/product/6823/babolat_aeropro_drive_french_open_tennis_racket__2014_
Reagovat
smazaný uživatel
Super..Díky za info...
Reagovat
smazaný uživatel
Gulbis nehraje v Bukuresti, ale v Barceloně.
Reagovat
smazaný uživatel
http://cdn.na16.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2012/03/atp-error-page.png
Reagovat
Pesek12
Moudrý a pravdivý výrok dnešního dne od Rafaela:
Bezprostředně po překvapivé porážce ve čtvrtfinále turnaje v Barceloně se k smutné události vyjádřil také nejlepší tenista světa Rafael Nadal. ?Prohrát zápas není tragédie. To, co se stalo Tito Vilanovovi, však tragédie je,? uvedl bezprostředně po zápase.
Je to pořád velký hráč se správným chováním na kurtu i mimo něj. Omlouvám se, už to dnes tady bylo komentováno.
Reagovat
Rafaeoli25
Přesně tak, jsou ale i takoví, který ho vykreslujou málem jako splozence pekla jak tady občas vidíme..
Reagovat
Pesek12
Nikdy nezapomenu jak Rafa podával Rosolovi jeho raketu, kterou ho málem trefil u sítě po skončení zápasu, když ho porazil v prvním kole ve Wimbledonu 2012. Rosol hrál životní zápas, kdy se takzvaně tenisově zbláznil. Rafa to vzal naprosto pokorně tím podáním rakety. Někdo to připodobnil k tomu, jako by si vytáhl oštěp z těla a podával to tomu, kdo jej porazil. To se mi líbilo.
Reagovat
spaniel
Tak to se jiste take líbilo, jak se behem toho samého zapasu nekolikrat stěžoval umpirovi, ze Rosol poskakuje a hýbe se, nebo jak do nej pri výměně stran vrazil. To bylo taky velice pokorne :D
Reagovat
Roger_Federer
Vtip roku...Rafa to vzal pokorne..tak nervni nebyl nikdy v zivote, jako wimbledon 2012 zapas z Rosolem.
Reagovat
smazaný uživatel
Gulbis to řekl jasně, když je porazíte, tak vám gratulují, ale ani jeden z nich to nemyslí vážně ...
Reagovat
Pe3k
Další naivka co má místo mozku piliny :D
Reagovat
Pesek12
Já se bavil o chování po zápase. Samozřejmě při hře každý bojuje, aby vyhrál, ale myslím, že Rafa je mezi tenisty brán jako férový hráč.
Na osobní urážky Pe3ka odmítám reagovat. Jde tady přeci pouze o výměnu názorů na tenisové dění.
Reagovat
spaniel
Myslis? Uz x hracu melo spis opacne výroky vzhledem k jeho neustálému prekracovani povoleného casu, ne povoleného koucingu behem zapasu nebo treba odchod na toaletu predtim nez mel souper podávat na výhru (neni povoleno). Takze ani behem zapasu to neni zadna slava.
Reagovat
Tornes
Z Tomova twitteru: "world n? 6 @tomasberdych gets the latest wildcard into the @PortugalOpen men's main draw. Will be seeded n?1
Reagovat
tommr
to je skvělá zpráva. Tomáš se tak může pořádně rozehrát před Madridem, aby se neopakovala podobná blamáž jako v Monte Carlu s Garcia-Lopezem ... :)
Reagovat
Fandina
Tak to je super. Někdo tu psal, že se tam Wawroš odhlásil, tak je tam on. Super Berďo pojď pojď pojď!
Reagovat
tommr
k dnešnímu dni tj. po kompletně odehraných čtvrtfinále na turnajích v Barceloně a v Bukurešti.
Čísla v závorce znamenají bodovej náskok nebo ztrátu na Tomáše Berdycha.
Hvězdička znamená, že hráč postoupil do semifinále a může v Barceloně nebo v Bukurešti ještě získat další body:

1. Nadal 12900 (+8180)
2. Djokovic 11040 (+6320)
3. Wawrinka 6580 (+1860)
4. Federer 5805 (+1085)
5. Ferrer 4910 (+190)
----------------------------------
6. Berdych 4720
----------------------------------
7. Del Potro 4215 (-505)
8. Murray 4040 (-680)
9. Raonic 2580 (-2140)
10. Isner 2555 (-2165)
11. Gasquet 2545 (-2175)
12. Tsonga 2370 (-2350)
13. Fognini 2190 (-2530)
14. Nishikori 2120 (-2600) *
15. Haas 2075 (-2645)
16. Youzhny 2065 (-2655)
17. Dimitrov 2040 (-2680) *
18. Robredo 1935 (-2785)
19. Anderson 1800 (-2920)
20. Gulbis 1780 (-2940) *
...
23. Monfils 1650 (-3070) *
24. Almagro 1630 (-3090) *
...

Tomáš Berdych tento týden sice nikde nehrál, ale svojí pozici si udržel. Na Ferrera stále ztrácí jen 190 bodů a náskok před devátým Raonicem si dokonce ještě navýšil na 2140 bodů ...

V žebříčku jinak tento týden k žádným převratným změnám nedojde ...
První místo Nadala je zatím stále neotřesitelný, ale Djokovic už jeho náskok snížil pod dva tisíce bodů a v dalším průběhu antukový sezóny mu může zle zatápět ...
Do první dvacítky se zase může vrátit Gulbis. K tomu aby se tam dostal potřebuje bud postoupit do finále v Bukurešti nebo Almagro a Monfils nesmí získat tituly v Barceloně resp. v Bukuresti ...
Reagovat
J.M.
No nevím, pokud se Gulbis letos dostane do finále v Bukurešti, tak to bude opravdu majstrštyk. Ale je to neortodoxní hráč, tak uvidíme.
Reagovat
tommr
to sem trochu poplet. Já to ale stejně psal hlavně pro gigina a ten se určitě zmást nenechá ... :)
Reagovat
gigin
Tvl, já su zmatený, jak Goro před Tokiem :DDD
Reagovat
a.magerova
Reagovat
gigin
Jo, no :DDD A ještě do toho ten Niši zítra :DDD
Reagovat
gigin
Reagovat
Roger_Federer
to je rachot....
Reagovat
Frick
Jste dobrý. Nejste žádnej echt-velkoklub jako Sparta nebo Třinec a stejně - loni výhra v ZČ + 2. místo a letos titul.
Reagovat
gigin
Hlavně jsem to přál Čajdovi. Zaslouží si :)
Reagovat
BooOoo
Byls přímo u toho? My teď přijeli .. elektrizující
Reagovat
gigin
Nebyl :( Byl jsem minulý pátek, dnes ne. A věřím ti to. Byl jsem tam loni na 7.zápasu proti Plzni a taky před 10 lety na rozhodujícím proti Slávce.
Reagovat
smazaný uživatel
Ts, mohli jste nám to nechat, my bysme si to užili neskutečným způsobem. :) Ale sláva vítězům, čest poraženým... Zlínská práce s mládeží obdivuhodná, byli jste lepší, ale nikdy mi nepůjde přes jazyk přát to Čajánkovi nebo Balaštíkovi, tak to přeju aspoň Zlíňákům, to jsou dobří lidé.
Reagovat
gigin
Máte jich 11, my 2 :)))
Čajda je borec. Vždycky hrál v repre od podlahy srdcem. A za Zlín ani nemluvím. Možná na tebe působí jako frajer, ale vůbec to tak není. Ale to je fuk. Ševci! Mistři!!!! :DDDDD
Reagovat
Roger_Federer
Petr je uplne jiny clovek nez pusobi, nez si lidi muzou myslet.Ten titul si zaslouzili, on obzvlast, na konec kariery..V sezone tym podporil v jednu chvili krize, vlastnimi financnimi prostredky.Na konci zakladni casti toho mel uz plne kecky.
Reagovat
Pesek12
A jaký byla mimochodem příčina loňského sešupu Rogera? Přece je jasné, že Rafova mimořádná návratová sezóna se může těžko opakovat. Nikdo nemládne a zranění (třeba záda na AO) se budou objevovat pravděpodobně častěji. Rafa nemůže jet v takovém zápřahu jako loni a pořád má ještě před sebou mnohem důležitější antukové turnaje.
Reagovat
smazaný uživatel
To je mi taky jasný, že loni to byl brutál a bude to na něm znát, že ho takovej záhul zhuntuje, Roger přece loni přišel ke zranění zad a nikdo si dlouho nevšiml, že to měl pod trikem zafixovaný, nechtěl se na nic vymlouvat, tak to dlouho tajil, a když přijdou takový potupný porážky v prvních kolech, tak to sebevědomí moc nepomůže žejo, myslim si, že tohle je něco podobnýho, ty výkyvy a chyby nejsou normální, Rafa ještě nedávno měl taky tejpy na zádech, už dávno nevěřím tomu, že by něco simuloval na Australian Open, bylo to hodně bizarní, ale snažil se to dohrát přes bolest
Reagovat
Rafaeoli25
Opakovat se může, jen to mít chce pevné zdraví samozřejmě, pak můžeš vyhrávat třeba tři roky v řadě, nicméně tato sezona je teprve ve třetině a o tom jestli bude úspěšná nebo ne se teprve bude rozhodovat, pokud vyhraje RG plus Wimbl nebo USO, bude tahle krize hodně rychle zapomenuta, takže si počkejme na červen až září..
Reagovat
a.magerova
Gratuluji Almagrovi i jeho velké fanynce carolyn :-)))
Reagovat
Pe3k
Dalších 410 bodů mínus a stojí před ním obhajoba 4000. Bude to ještě zajímavé :)
Reagovat
smazaný uživatel
neobhaji 4000
po RG 1 Nole
a po Wim zase Rafa:DDD
Reagovat
smazaný uživatel
to říkám už dobu a nejen od prohry v Monte Carlu, že tohle letos neobhájí, jestli Nole nevyléčí zranění a nevyužije šance na RG, přijde chvíle Stana a Rogera, kterej navíc zatím nic moc neobhajuje krom Říma, ještě se to zamíchá v TOP10, cejtim střídání na trůnu :)
Reagovat
smazaný uživatel
škoda Del potra že nehra:((( by sa to zamotalo viac ešte
Reagovat
Nola
to nič neznamená, tieto predčasné prognozy sú úplne zbytočné, Novak nemá ešte celkom nič isté, rok 2011 môže slúžiť ako vzor, nakoniec zvalcuje celú sezonu Stan
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně, Delpo mi hodně chybí, nakonec ještě nabere sebevědomí Stan a zazdí všechny :D já bych si ale přála posun Grigora do TOP10 a RG pro Rogera, aby měl už z krku ten druhej Career Slam, teď nebo nikdy, pak ať si Stan vyhraje co chce, krom Wimblu možná, tam mu to nikdy nešlo :)
Reagovat
smazaný uživatel
možno Nishikori by mohol byť v 10 ma nato rovnako ako Dima ale hlavu maju niekedy nevyspitatelnu:DDD
Reagovat
Rafaeoli25
Tak když svého času dokázal obhájit podobné body Roger, nevím, proč by Rafa nemohl také..
Reagovat
smazaný uživatel
tak lebo Federer je iba jeden:DDDDD
Reagovat
Rafaeoli25
Tak já si to nemyslím :)
Reagovat
smazaný uživatel
Veru, ten nešťastník je iba jeden :)
Reagovat
Fandina
Ono kdyby byli dva Rogerové, tak by ostatní už neměli žádnou šanci ... úsměv
Reagovat
r.Fever
Chcel by som byť taký neštastník, so 17 grandslamami v kapse. Niečo čo mu väčšina tenistov môže len závidieť :)

Počkať, píšem väčšina ? Vlastne všetci.
Reagovat
gigin
jedna blbá třetina..
Reagovat
smazaný uživatel
Zlin zaslužene:DDD!
Reagovat
smazaný uživatel
To jsou věci, normálně bych řekla, že každá série jednou musí skončit, ale tohle mi hodně připomíná loňský sešup Rogera a důvod jsme se dozvěděli až o dost později, příčinu musí znát sám Nadal a strejda Toni a ten se teda dost ksichtí, ví že to není dobrý, tipla bych si nějaký omezení po tom zranění nebo snad nedostatek motivace? Nevím, nechci si hrát na psychologa, možná že když někdo jako Nadal prohraje takovým stylem finále AO, kde o něco šlo, asi se pak sebevědomí vytratí, ty jeho výkyvy a netypický chyby mluví za vše, takže jestli se nedá do kupy a já myslím, že v Madridu a Římě to nebude o moc lepší, tak se mu nejspíš antukovej trůn v Paříži sesype. No, bude to hodně zajímavý letos, pokud se Nole vrátí v plné síle, věřím mu nejvíc, jinak si ale myslim, že toho budou chtít využít Švýcaři a možná se tak dočkáme (staro)nového krále Roland Garros :)
Reagovat
spaniel
Nemusis se hrat na psychologa a hádat. Rafa sam rekl, ze se jedna o ztrátu sebevedomi. Proste si neveri.
Reagovat
smazaný uživatel
no vidiš, taky nečtu všechno ;) pak je to jasný, loni dosáhl skoro na všechno co se dalo vyhrát, kromě kiksu v All England Clubu a letos ho dorazil Stan v Melbourne, sice vyhrál dva turnaje, jenže Rafa je Rafa a teď na něj bude ještě větší tlak, když už to nezvládá ani na svojí antuce, radši bych viděla svý koně porazit ho v plný formě, protože jinak se to bude znehodnocovat, proto mu přeju, ať se dá brzo do kupy :)
Reagovat
r176
asi nehrál dost agresinvě :-)))))))))))))))))))))))))
Reagovat
Rafaeoli25
První set výbornej, ve druhym několik nevyužitejch breakballů a ve třetim kolaps za stavu 3:1, je to smutný, ale tragédie to neni, rozhodoval jeden míč. Uvidí se dál, klíčový bude RG, já ale věřím v titul už v Madridu nebo Římě.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa sa pomaly ale isto dostáva do pozície, že na RG už može iba prekvapit :)

Úprimne, videl som len záverečné štyri gemy posledného setu, takže neviem, čo tomu predchádzalo.Ale Nadal hral opat v kŕči, v strachu o výsledok..Tieto momenty, kedy sa lámal zápas bývali jeho silnou stránkou, stávajú sa slabinou..Almagro bol v koncovke opat nalomený, hodný dorazenia, no Rafa dokázal povýšiť svoju nervozitu nad Almagrovu a to sú teda veci..

Stratu sebavedomia badať hlavne na jeho FH, ktorý nie je jeho FH..Koncoročná jednotka je zrejme pasé, závažnejšou informáciou sú však jeho dve prehry v sérii s antukármi, s ktorými na tomto povrchu dominoval snáď desaťročie..
Reagovat
smazaný uživatel
dnes zomrel T. Vilanova trener Barcy teda byvaly trener_(((
prehra Nadala teraz neni podstatna absolutne,
Reagovat
Madrileno
souhlas, tohle je skutecna tragedie. Umrit v 45 na raka, ach jo :-(
Reagovat
smazaný uživatel
a to už vyzeralo, že sa z toho dostane:(((((
Reagovat
r.Fever
Chápem, že je to tragédia, no nechcem byť cynický, ale ľudia umierajú po celom svete, dejú sa strašné veci v strednej Afrike, blízkom východe a na mnohých iných miestach - a vždy to prehluší keď zomrie 1 "celebrita". Každopádne odpočívaj v pokoji Tito, je to veľká škoda.
Reagovat
Pe3k
Gratulace ke skalpu Nadala. Málo kdo tomu věřil, protože je Nikolas psychicky velmi nestabilní, ale naštěstí je Nadal na tom herně tragicky. Tato prohra mu dá další ránu, do jeho už tak slabého sebevědomí. Nadal má letošní bilanci 25:5 Djokovic, Wawrinka, Ferrer, Dolgopolov, Almagro a to měl namále už v prvním kole proti Ramosovi. S hráči Top 10 to má Nadal 1:3 a ta jeho jediná výhra byl Roger. A Roger má aktivní bilanci s hráči Top 10 6:3.

Každopádně Nadala ta těžká práce teprve čeká. Madrid, Řím a Roland Garos jsou na řadě. Rafa se určitě zvedne, hlavně proto, že to horší už být ani nemůže. Každopádně zde máme druhý antukový turnaj, kde bude neobvyklý vítěz, což je paráda :)
Reagovat
Madrileno
Rafa se nejspis probere az na Wimbledonu, antuka je zabita, bohuzel. Jako by mu svazoval ruce ten rekord Villase, jinak nevim
Reagovat
smazaný uživatel
"Rafa se určitě zvedne, hlavně proto, že to horší už být nemůže." Nikdy není zle, aby nemohlo být ještě hůř!
Jen bych k tomu připojil vsuvku: po US Open 2013 média Nadalovi prorokovala kalendářní Grand Slam a teď aby se Rafan obával i o RG.
Reagovat
smazaný uživatel
Vypada to, ze Rafova dominance na antuce se pomalu blizi ke konci. Je zajimave, ze ho o ni neobiraji ti nejlepsi, ale prohrava s hraci, u kterych bych to tolik necekal. Pokud bude Novak zdravy, mel by letos ten karierni slam dokoncit.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak co Rafaeoli25, bude RG opět Rafanovo, nebo se "ucho utrhne" i tam?:-)
Reagovat
Rafaeoli25
To uvidíme až tam, já mu pořád věřim, na grandslamech většinou předvede to nejlepší, to snad dobře víš..
Reagovat
gigin
Je tu nabídka, která se neodmítá! Jenomže Niši bude konečná, to je jas jasů... :((
Reagovat
r.Fever
Chápeš, že mohlo byť semifinále Gulbis - Niši a Thiem - Almagro ?
Tie mečbaly zo včera ma mrzeli aj dnes ...
Reagovat
gigin
Chápem...
Reagovat
nitrotaj
RG a Wimbledon bereme my jsem v klidu. On to potrebuje, potrebuje zazehnout stary ohne a ne modni prehlidky, poker, bacardi kampane, nataceni reklam na kdejaky hovadiny.
Reagovat
Mayo
s tým pokrom som aj ja neraz sa rozčuloval, že radšej keby trénoval :d ... no uvidíme čo bude s ním dalej...na 3 víťazné sety to môže byť iné
Reagovat
Rafaeoli25
Na tři vítězný to opravdu bude jiný, to si piš :), jinak nitrotaji vidím to stejně, Rafa se teď ani nesnaží, ví, že bude brát dva grandslamy, tak je v pohodě, taktika je to dobrá, ať si soupeři myslí, že je nalomenej :)
Reagovat
Fandina
Gratulka Nicovi. Třetí set byl úžasný. Zasloužená výhra. Super.
Reagovat
smazaný uživatel
RG bere Nole dufam.DD
Reagovat
smazaný uživatel
prehral Ta prehral i tak sa nič v mojom živote nezmeniDDD
Reagovat
r.Fever
Dámy a páni, vaša svetová jednotka.
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle se takhle nedá napsat. Za minulý rok si ten post zaslouží, jenže takhle mu to dlouho nevydrží. No záleží jak Nole. Snad to dá.
Reagovat
Rafaeoli25
Trapnej útok, mě by teda nenapadlo posmívat se v letech 2008 nebo 2010 Rogerovi, protože se mu nedařilo, děláš jak kdyby na tom prvním místě byl omylem, jinak dnešní zápas žádná ostuda nebyl, ve druhym setu nevyužil spoustu šancí a ve třetim to nezvládnul..
Reagovat
smazaný uživatel
To je teda logika..

Na jednotku :)
Reagovat
r.Fever
Tak komentár bol písaný s nadsázkou, ako vždy vravievam, ranking neklame, no dnes je celkom zaujímavý aj rebríček race - kde je Nadal v polovici antukovej sezóny stále na 4.mieste, za švajčiarskym duom a Nolem. Takže tu neklame matematika tiež.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak hlavní část antukový sezony je teprve ve třetině, ve hře je teď ještě 4000 bodů..
Reagovat
r.Fever
Je očividné, že Nadalove potiaže v hre sú spôsobené skôr psychikou ako nejakým špecifickým problémom v hre, pri takýchto prehrách a štýle strýka Toniho si však viem predstaviť tie drily čo bude musieť absolvovať týždeň pred Madridom a Rímom. Neviem však či je najmúdrejšie to zase tlačiť do extrémov, pretože potom môže hroziť aj problém pretrénovania a ešte väčší mentálny blok. Uvidíme v Madride, kde titul nikto neobhájil od zavedenia turnaja v roku 2002, či už v hale alebo na antuke.
Reagovat
J.M.
No to jsou věci. Nadal v prvním setu hrál líp než v předchozích týdnech, pak se tam zase vrátila ta letos obvyklá nejistota, ale Almagro hrál fantasticky. Překvapil mě, že se tentokrát nesesypal, ale asi letos opravdu nastává útok holubů, jeden druhému dodávají kuráž.

Ten Almagrův bekhend, hlavně ten křížný, tak krásně vytočený paží a zápěstím, ten úhel, ten oblouček ven z kurtu... Zase další jednoručák, který úplně klidně drží s Nadalem tempo ve výměnách bekhend proti Nadalovu forhendu. Nejen drží tempo, ale i Rafu přehrává. To je nádhera.
Reagovat
smazaný uživatel
A není třeba jediný neúčinný jednoručák ten Federerův? :) Který je notabene způsobený psychikou...A taky je to třeba tím, že Nadal je teď s formou mimo...
Reagovat
J.M.
Tak ano, určitě je to i Rafovým ústupem ze slávy a z jednoručáků je právě ten Rogerův k Rafovi nevhodně stavěný. Protože není jednoručák jako jednoručák. Ty antukové bekhendy s extrémnějším držením mají větší šanci. Ale právě o to mi šlo - konečně už padají ty léta donekonečna obemílané bludy a mýty, že jednoručák je překonaný úder, který nemá v dnešním tenise šanci, a už vůbec ne proti Nadalovi, a už vůbec ne na antuce. Protože Nadalův forhend na antuce, to je pro jednoručák nejultimátnější výzva v historii tenisu. A jak je vidět, v tom, kolika rukama se hraje, to opravdu není. Jde jen o to jak. Když se to umí...
Reagovat
J.M.
A hlavně, proč jsem to zmínil, doufám, že to vidí mladí hráči a trenéři. A přestanou se už safra konečně toho jednoručáku bát.
Reagovat
smazaný uživatel
Jop, já jednoručáku též přeju (sám hraju jednoruč) :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pravdou však je, že Rafov FH má ďaleko od svojho štandardu..Tým pádom nie je voči jednoručným takým účinným akým za normálnych okolnosti býva..Postráda razanciu, timing a vlastne aj presnosť je taká ledabilá, len aby to išlo do kurtu, najčastejšie do jeho strednej časti..
Reagovat
Madrileno
Je fakt spatnej, uplne mi otravil zbytek antukove sezony. At uz je Wimbledon. Rafa se ted sesype jak caj, sezona je odepsana :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Mně spíš připadá, že se sypou jeho fanoušci.
Reagovat
Rafaeoli25
Já se teda určitě nesypu, krize byly, jsou a budou, na to se musí připravit fanoušek kterýhokoli hráče, na podzim 2009 to s Rafou vypadalo daleko hůř, já ale ani tehdy nepřestal věřit, nevím, proč bych neměl věřit teď :)
Reagovat
kada.tom
Hmm, letos se Rafovi vůbec nedaří :-(
Reagovat
VlS
dobře so to uhrál. S tím titulem na RG by to pro Rafu nemuselo být tak automatický, jak se zdálo. Nole, dělej s tím zápěstím.
Reagovat
smazaný uživatel
Viděl jsem konec třetího setu. To co Rafovi chybělo v jeho gamu, nacházel na returnu. Ale ta chyba při náběhu na síť. Kde je TEN Rafa?
Reagovat
Madrileno
Jdi do prdele, Rafo. Jako tvuj nejvetsi fanousek se uz na to fakt nemuzu divat, potrebujes bud psychologa nebo vic trenovat. Hlavne ze hrajes poker :-(
Reagovat
Matti
Uklidni se. První a velkou část druhého setu hrál hodně dobře. Třetí už nic moc. Každopádně herně posun oproti Monte Carlu a věřím, že ve zbylých turnajích se zase posune dál a forma bude gradovat ve Francii.
Reagovat
Madrileno
Prestavam tomu verit, Matti. Ale doufam
Reagovat
Rafaeoli25
Přesně tak, na RG bude zase zářit, jako vždy :)
Reagovat
Nola
neverila som, že by mohol Nico zvíťaziť, Rafa výborný v 1.sete... Gulba´, Nishi, Nico majú veľkú šancu na titul
Reagovat
nitrotaj
Nalitej FH na BP do sítě. Temnota, dno , jáma. To nejde tohle.
Reagovat
MarcelPersch
Uvidíme se snad v nové sezóně.
Reagovat
Rafaeoli25
Proč ta hysterie?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist