Nadal v Barceloně neprohrál už 41 zápasů v řadě

24. 4. 2014, 22:44
Aktuality 54
ATP BARCELONA - Rafael Nadal po zlepšeném výkonu porazil Chorvata Ivana Dodiga a na domácí antuce v Barceloně prodloužil svou neporazitelnost už na 41 zápasů.
Rafael Nadal

Minulý týden v Monte Carlu, kde až do roku 2012 osm let vládl, musel zkousnout porážku už ve čtvrtfinále s krajanem Davidem Ferrerem. Pár dní na to Rafael Nadal absolvoval náročný vstup dalšího oblíbeného antukového turnaji v Barceloně, odkud si odvezl už osm trofejí, když po nevýrazném výkonu vyhrál nad krajanem Ramosem až po dvouhodinovém boji.

Dnes už španělský favorit tolik starostí se svým soupeřem Ivanem Dodigem neměl. První brejk na 3-2 sice nepotvrdil, další brejkbol však Chorvatovi nenabídl a po hodině a 23 minutách zvítězil dvakrát 6-3. Ve vzájemné bilanci zvýšil vedení na 3-1.

"Myslím, že jsem dnes ve své hře zlepšil od všecho trochu. Jsem s výkonem spokojený. Hrál jsem agresivněji a nad údery jsem měl větší kontrolu, než včera. Trefoval jsem údery se správným sebevědomím a to je pro mě důležité," komentoval Nadal.

Sedmadvacetiletý Španěl dnes zaznamenal 302. vítězství na antuce a v Barceloně vylepšil svou fantastickou bilanci na 42-1. Jedinou porážku utrpěl při debutu před 11 lety ve druhém kole s Corretjou. V katalánské metropoli usiluje už o 44. atukový titul, kterým by se přiblížil rekordu Guillerma Villase. Slavný Argentinec během své kariéry vyhrál 46 turnajů na antuce.

Ve čtvrtfinále na Nadala čeká krajan Nicolás Almagro, kterého nejlepší tenista současnosti porazil ve všech deseti vzájemných zápasech včetně loňského finále v Barceloně.

Almagro dnes porazil dvakrát 6-3 šampiona z roku 2010 Fernanda Verdaska, kterému oplatil porážku z nedávného finále v Houstonu.

Po výhře 6-0 6-4 nad Kazachem Andrejem Golubjovem postoupil mezi osmičku nejlepších také čtvrtý nasazený Kei Nišikori. Japonský tenista po snadno získaném prvním setu vstoupil do druhé sady dvěma ztracenými servisy a prohrával už 0-3, vývoj však otočil a vyrovnal své místní maximum z roku 2012.

"Po zranění jsem absolvoval dva dobré týdny tréninku," pochvaloval si svěřenec Michaela Changa přípravu na antukovou část sezony, "Dnes to pro mě byl obtížný zápas. Vyhrál jsem a v prvním setu jsem hrál perfektní tenis, ale ve druhém hrál soupeř lépe. Prohrával jsem 1-4, ale udržel jsem koncentraci," komentoval 17. hráč světa Nišikori.

Čtyřiadvacetiletý Japonec před měsícem v Miami porazil Dimitrova, Ferrera i Federera, ale kvůli zranění třísel nenastoupil k semifinále proti Djokovičovi a pak přišel i o čtvrtfinále Davisova poháru proti českým tenistům.

O postup do semifinále v Barceloně se Nišikori utká s Chorvatem Marinem Čiličem, který dnes po bezmála tříhodinové bitvě udolal domácího šampiona z roku 2004 a finalistu z roku 2006 Tommyho Robreda.

- ATP 500 BARCELONA -
(Španělsko, tv. povrch, 2,127.035)
čtvrteční výsledky (24. 04. 2014)
• Dvouhra - 3. kolo •
Nadal (1-Šp.) - Dodig (Chorv.) 6:3, 6:3.
Nišikori (4-Jap.) - Golubjov (Kaz.) 6:0, 6:4
Almagro (6-Šp.) - Verdasco (11-Šp.) 6:3, 6:3
Gulbis (9-Lot.) - Montaňés (Šp.) 7:5, 6:1
Kohlschreiber (10-Něm.) - Melzer (Rak.) 7:5, 6:3
Gabašvili (Rus.) - Cervantes (Šp.) 6:4, 6:2.
Čilič (12-Chorv.) - Robredo (5-Šp.) 7:5, 6:7 (3:7), 7:6 (7:5)
Giraldo (Kol.) - Thiem (Rak.) 4:6, 6:4, 7:5.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

54
Přidat komentář
smazaný uživatel
Že by se pod Rafaelem Nadalem začal kývat antukový trůn? Nejprve v MC prohra s Ferrerem a nyní končí i v Barceloně na raketě Almagra.
Zajímalo by mě, co na to řekne Rafaeoli25: porážku Rafana v MC omlouval kvalitním soupeřem, jak to vysvětlí nyní?:-)
Reagovat
Pesek12
Taky jsem myslel, že to Rafa zlomí a vyhraje. Nepodal špatný výkon UE již dobré, winery ještě ne a nakonec rozhodlo pár míčků a lepší Almagrův backhand s neskutečnými úhly. Je to jen sport a škoda jen Rafova vedení 3:1 ve třetím setu, pak moc prohraných servisů, ale taky vyhraných a pořád bojoval až do konce. Nemá se za co stydět a Almagro byl v závěru o fous lepší a šťastnější. Jen jeho fanatické chování hlavně po zápase se mi moc nelíbilo.
Reagovat
Mayo
No jo tak prehra ďalšia...je totálne mimo chlapec
Reagovat
smazaný uživatel
Ta aura neporazitelnosti je pryč, teď si na něj už i ti hráči věří. Uvidíme, jak to půjde dál, každopádně RG klepe na dveře ...
Reagovat
Mayo
Tak nedá sa donekonečna vyhrávať to zase o tom potom...Ale je to obrovský skok dole, to som nečakal..toto je absolútna katastrofa...
Reagovat
spaniel
Rafa jde ke dnu jak sutr. Ma prvni pokles stejne jak FedEX ve 27. Jsem zvedavy jestli se zvedne
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa 3 krat za sebou lost servis svetova1 DDD
Reagovat
smazaný uživatel
No ... tohle je hrůza Rafo. Almagro hraje velmi dobře, ale takové soupeře by měl porážet, bohužel je absolutně dole a ostatním se odkrývá obrovská šance na RG. Asi bych si vsadil na Noleho.
Reagovat
MarcelPersch
spíš vsaď, že letos už od roku 2004 nevyhraje na antuce víc než 1 titul.
Reagovat
Pesek12
3.set, Almagro se často vzteká jak čertík (někdy oprávněně). Bude to ještě děsně zajímavé.
Reagovat
MarcelPersch
Ono to asi nikoho moc neuchvacuje, ale já si myslím, že tohle je zápas o konkurenceschopnost minimálně antukovou část sezóny, protože podle toho, jak se Rafa vyjadřoval, může prohra s jeho dvěma pigeonama znamenat, že nemusí na antuce vyhrát letos žádný titul.
Reagovat
Pesek12
Rafa vyhraje tento zápis i opět se zase rozjede, potřebuje se chytit a opět mu to na antuce půjde. Almagro i David nejsou žádný pigeoni - holubi, ale kvalitní antukový hráči.
Reagovat
MarcelPersch
Samozřejmě že jsou, ale poměr H2H je 10 a více, čili pigeony jsou.
Reagovat
Pesek12
Almagro má neskutečný úhly z backhandu. Napínavé.
Reagovat
Mayo
Zase prehral tajbrejk ach jo.
Reagovat
smazaný uživatel
zasloužil si to, za to přerušení hry až po odehrání míče, tohle si můžou dovolit jen celebrity typu jeho a Šarapky.
Reagovat
MarcelPersch
prosimtě, na antuce se rozhoduje vždycky jinak ;)
Reagovat
MarcelPersch
Tohle prostě nechápu, proč Rafa neustále hraje return tak daleko od baseline, když mu to vždycky vyskočí do úrovně hlavy, kde pak krátkým BH nabídne Almagorovi, aby si bouchnul.

Ten return je otřesnej, na druhou stranu se aspoň snaží tím backhandem hrát.
Reagovat
MarcelPersch
Rafo, zabal to, dej si půl roku zase pauzu, nauč se hrát BH, kam ti to teď po vzoru Ferrera budou všichni jen a jen hrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Něco je špatně, Rafo. S tímhle nemá nárok, takhle ho začnou najednou porážet i ti, se kterýma má perfektní bilanci, Ferrer, Almagro, kdo dál? Tohle na RG no.9 nevypadá
Reagovat
smazaný uživatel
odehraje míč bez toho, aby čárový cokoliv hlásil, pak povolá teprve umpire, samozřejmě ten lempl snědej rozhodne ve prospěch Nadala. Almagra nemám rád, ale rozčiloval se opravněně...
Reagovat
smazaný uživatel
Bylo to nefér od Nadala, ale na druhou stranu na něm šlo vidět, že mu to taky není příjemné a myslím, že se vůči Almagrovi cítil blbě.
Reagovat
smazaný uživatel
Kurňa, to sú rýchle zápasy..:)
Reagovat
gigin
Niši x Gulbis? To by byla paráda :))
Reagovat
Nola
bude ti asi dopriane.... inak dnes Gulba veľmi slušný výkon, škoda, že títo dvaja nie sú na opačnej strane pavúka, nevidím tam nikoho,kto môže Rafu zastaviť na ceste do finále
Reagovat
gigin
Gulba sice slušný výkon, ale zase zbytečné excesy po jasném prvním setu, pak se dostane do nervu a zbytečně kazí. Navíc mi Gabašvili přišle nějaký limitovaný na servu, mu to tam lítalo 150, jak babám. Nicméně zaplaťpánbůh za semíčko :)))
Reagovat
gigin
Tak jo.. těším se :))
Reagovat
Nola
"čo by to bol za okruh bez excesov Gulbisa a Fognu" ako správne poznamenal komentátor
Reagovat
gigin
To je fakt, Nolo.. to by pak nebyl Ernests a já nebyl jeho fan :)
Reagovat
Nola
to by bola rozhodne nuda, keby všetci nasadili poker face... koho by potom kritizovali fans pána dokonalého ?
Reagovat
gigin
Mimochodem zápas Fogna x Gulbis, na umpiru Lahyani, loni v Montrealu bylo jedno velké divadlo :DD Warningy jenom lítaly, podávalo se spodem, trefovalo se servisem do "slabin" soupeře, italské nadávky, čemuž Mohamed rozumí, no komédia :DDDD Samozřejmě lámačky raket, kecy s divákama o tom ani nemluvím...
Reagovat
gigin
Ti? Ti si najdou vždycky někoho :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Rovnou ty pohary - vcetne GS v Parizi dejte Rafovi...
...ziska se tim mesic, ktery se uz muze vyuzit na pinkani na trave;) Skoda ztracet cas, sakra;D)))
Reagovat
Rafaeoli25
Tak antuka je s trávou tradiční povrch, takže nemám problém, ať se ale krom trávy rozšíří i antuka a omezí hard, vraťme se v tenisu k tradicím :)
Reagovat
VlS
jsem pro něco jinýho. Ať se hraje jen v hale na rychlým hardu. Tráva je děsně drahá, rok se s tím drbeš proto, abys jí za tejden hraní zničil.
Reagovat
Rafaeoli25
Když to nevadilo předchozím generacím, nevím proč by mělo těm dnešním, tenisová klasika je od počátku outdoorová tráva a antuka, nevím proč by se tahle tradice měla měnit, už tak je hardu přespříliš..
Reagovat
gigin
Necháte tam Rosiho, nebo přepnete na Gulbu?
Reagovat
gigin
Nebo to bude na Fandině? Jsem v nervu! :)))))
Reagovat
Fandina
na mě to nebylo, ale několikrát bylo řečeno, že do Barči se půjde až se odehraje tenhle zápas v Bucuresti.
Reagovat
Fandina
gigin ... jde se tam, v Bucuresti prší ...
Reagovat
gigin
Dobře, děkuju.
Reagovat
nitrotaj
a Rafa do některejch bh(hlavně do prohozů) chodil takhle http://images.supersport.com/galleries/Rafael%20Nadal-backhand-110912-bg.jpg - ty údery pak maj délku i razanci. Navíc byl pekelně soustředěnej a o dost víc řval u těch forehandů. Myslim, že na RG bude ve vrcholný formě.
Reagovat
Rafaeoli25
Pevně tomu věřím :)
Reagovat
Pesek12
A neprohraje snad až do konce turnaje, myslím, že se cítí na kurtu lépe a forma půjde nahoru.
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.britishpathe.com/video/wimbledon-all-stars/query/czech
Reagovat
smazaný uživatel
Tady ještě ženy vypadaly jako ženy.
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak to modrý tričko je fakt dóst dobrý, snad mu i tahle barva přinese štěstí :)
Reagovat
smazaný uživatel
Sľubné momenty, striedali netradičné chyby..Vacsinou to však už malo rytmus..
Reagovat
Rafaeoli25
Asi tak, zatim neni moc co slavit, ale je to na dobrý cestě, dnes 19 winnerů, což je na 18 gamů slušný číslo, errorů ale bylo ještě hodně, až bude max.na 15, bude to teprve známka toho, že je v pohodě, uvidíme zítra, Almagro bude ten správnej test momentálního stavu při vší úctě k Dodigovi..
Reagovat
smazaný uživatel
V prípade, že vo finále nebude Nishikori alebo Gulbis, može byť zápas s Almagrom takým menším predčasným finále..Nicolas vedel Nadala potrápiť aj v lepšej forme, talentovaný tenista s výborným servisom a vycibrenou rukou, bohuzial pre neho pravidelne zlyhávajúci v situáciách okolo stavu 4:4, 5:5 a podobne..

Apropos Rafa mi včera prišiel taký chladný, proste totálne sústredený, proste hrajúci si svoj príbeh..On sám vie, že to nie je ono, potrebuje tento turnaj vyhrať ako soľ pre zvýšenie a následné ustálenie sebavedomia..
Reagovat
gigin
Niši tu hraje ve vynikající formě. Aby ses nedivil.... Gulbise jsem ještě neviděl, páč nebyl na kamerách, tak nemůžu soudit.
Reagovat
gigin
Jo v pripade, že nebude...
sorry :DDDDD
Reagovat
Rafaeoli25
Ani dneska to žádná hitparáda nebyla, každopádně to bylo o dost lepší než včera a to je dobrý znamení, jen tak dál krůček po krůčku, ať je to na RG zase v optimu, vamos!
Reagovat
Mayo
neskaj som ho nevidel..každopádne Vamos Rafa
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist