Nadal v Brazílii do dvouhry nastoupil a postoupil do čtvrtfinále

15. 2. 2013, 10:54
Aktuality 55
ATP SAO PAULO - Rafael Nadal po odstoupení ze čtyřhry na turnaji v Sao Paulu pokračuje. Nejvýše nasazený Španěl do turnaje vstoupil výhrou nad domácím Joao Souzou a postoupil do čtvrtfinále. V něm je i Argentinec David Nalbandian, který hraje první turnaj po pětiměsíčním půstu.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Rafael Nadal sice ve středu v Sao Paulu po postupu do čtvrtfinále odstoupil ze čtyřhry, aby po náročném turnaji ve Viňa del Mar, kde se před týdnem na kurty vrátil po sedmiměsíční pauze, snížil zatížení na ještě ne stále stoprocentně vyléčené koleno, do dvouhry ale zasáhl a svůj úvodní zápas zvládl.

Šestadvacetiletý Španěl s domácím Joao Souzou, který měl v nohách včetně kvalifikace už čtyři zápasy, ani jednou neztratil podání. Sám soupeře v každém setu jednou brejkl a za 78 minut vyhrál 6-3 6-4.

"Dneska jsem se cítil dobře. Není to pořád perfektní a nevím, kdy budu zase stoprocentní, ale dá se to," uvedl Nadal, se sedmi trofejemi z Roland Garros rekordman antukového grandslamu. Na Brazil Open hraje podruhé, v roce 2005 při svém debutu - tehdy ještě v Costa do Sauipe - triumfoval.

V pátečním čtvrtfinále se pátý hráč světa utká s Argentincem Carlosem Berlocqem, s nímž dosud nehrál. Jihoameričan ve druhém kole vyřadil nasazenou osmičku Carlose Ramose ze Španělska.

Po pětiměsíční pauze zaviněné zraněním mezižeberních svalů se v nejlidnatějším městě Jižní Ameriky vrací do kolotoče turnajů ATP David Nalbandian. Jednatřicetiletý Argentinec si po náročné bitvě s Chilanem Aguilarem poradil ve druhém kole o poznání snadněji s krajanem Guidou Pellou, kterého porazil 6-4 6-2. 

Ve čtrvtfinále se Nalbandian utká v atraktivním souboji s druhým nasazeným Nicolásem Almagrem. Trojnásobný vítěz do soutěže vstoupil výhrou 2-1 na sety nad Paulem Capdevillou z Chile, kterého zasypal 19 esy.

- ATP 250 SAO PAULO -
(Brazílie, antuka / hala, 455.775 dolarů)
čtvrteční výsledky (14. 02. 2013)

Dvouhra - 2. kolo:
Nadal (1-Šp.) - Souza (Braz.) 6-3 6-4
Almagro (2-Šp.) - Capdeville (Chile) 6-4 6-7(3) 6-2
Volandri (It.) - Bellucci (5-Braz.) 6-3 6-2
Montaňés (Šp.) - Andújar (7-Šp.) 7-5 6-2
Berlocq (Arg.) - Ramos (8-Šp.) 7-6(7) 6-4
Nalbandian (Arg.) - Pella (Arg.) 6-4 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

55
Přidat komentář
Amputace
Byť Nadalovy výkony zatím rozhodně nejsou ideální, co mě velmi těší, je jeho zjevná snaha o zjednodušování hry. Častěji se snaží chodit na síť, dokonce byl u něj několikrát k vidění servis-volej, dále vynikající podání... Celkově se mi zdá, že je dost možné, že od Rafy, až se znovu dostane do optimální formy, uvidíme trochu jiný tenis než bývalo zvykem.
Reagovat
smazaný uživatel
dobře, že Rafa mění styl..měl to udělat už dávno, protože on má schopnosti, aby byl útočný minimálně jako Djoko. Z forehandu si vždycky dokázal vynutit tlak a měl chodit na síť mnohem častěji. Pošetřil by v býval v každém zápase mnoho sil a vysilujících výměn..taky věřím, že až se dostane do svého optima, bude to úplně jiná hra a jeho kritici budou ještě zírat, čeho je schopen a nebudou ho do bezvědomí titulovat vracečem. Hlavně na betonu musí být mnohem útočnější a akčnější a výměny co nejvíc zkracovat, pak se o něj ani hardu nebojím..vidím to pozitivně, pokud bude koleno držet, dočkáme se od něj ještě velkých věcí:-)
Reagovat
dappe
Nadal hrál včera kromě servisu absolutně katastrofálně, Berlocq to ale nezvládl. Skoro jsem to až nechápal, on v podstatě není schopen zaútočit, u všeho pozdě atd. Přijde mi, že se spíše zhoršuje. Na druhou stranu to dokázal vybojovat a nějakým způsobem vyhrát, to se musí ocenit.
Reagovat
smazaný uživatel
s Berlocqem to znovu ideální nebylo, nicméně počítá se vítězství..otočit to ve třetím setu z 1:3 na 6:4, to bylo pěkný a určitě ho to posílí. Berlocq nazdárek určitě není, takže tohle vítězství má svojí cenu..teď s Alundem to bude formalitka, no a pak finále, těžko říct jestli s Davidem nebo Bolellim, David může být po včerejšku unavený a Bolelli má po delší době zase formu, takže jejich semifinále je otevřený..každopádně Rafa další finále a i když to ještě zdaleka není ideální, může být s prvními dvěma týdny spokojen a pokud zde získá titul, ještě víc..v Acapulcu to bude jistě o další level lepší a pak už trpělivě ladit formu na Monte Carlo, ono to půjde:-)
Reagovat
tito
Máš pravdu, že ve třetím se to zlepšovalo, překvapily mne některé vítězné bekhendy a i pohyb šel nahoru. Po podání mne právě bekhend těší nejvíce- obíhá ho méně (pochopitelně) a začíná z něj dávat pěkné cross winnery. Alunda na rozdíl od tebe nebudu podceňovat, včera jsem jej s Volandrim viděl. Navíc mi zrušil akovku na velmi slušný kurz- pozitivní bilanci zachránil single Roger. Momentálně si cením každého zápasu, který Rafa odehraje. Dobré je, že údery hraje naplno, jistota se dostaví.
Reagovat
Mayo
bekhend u neho neni taký účinný ako u djoka či murrayho...ale pritom on vie aj odtiaľ zahrať pekné winnery len u neho to moc často nevidím skôr nimi len tak prehadzuje na druhú stranu...mal by veru aj z tejto strany viacej "winnerovať" ..vamos RN
Reagovat
smazaný uživatel
Fuentes uz nedodava material, tak sa pokles formy ospravedlni zdravotnymi problemami...
Reagovat
smazaný uživatel
nekecel..jasně, totálně zrasovaný koleno je výmluva. Jaký máš mozeček, ptačí? Jinak kdy jako měl přestat s dodávkou toho tvýho materiálu, loni v červnu nebo kdy?..asi těžko, když jsou tenisti testováni čtyřikrát pětkrát do roka. Rafa nebyl pozitivní ani loni ani nikdy předtím, takže ho laskavě neočerňuj, je a byl čistej..
Reagovat
smazaný uživatel
to bol aj Armstrong...
Reagovat
gigin
To už aní není vtipné. Pokud si to myslel jako vtip. Běž si raději přepočítat tituly a rekordy, případně si zanalyzuj včerejší mač s Benetkou.
Reagovat
smazaný uživatel
Armstrong, ale i další cyklisti podávají fyzické výkony, nad nimiž zůstává rozum stát, nebýt unavený po osmi hodinách šlapání to není opravdu normální a nikdy mi to nešlo do hlavy a říkal jsem si, musí sakra něco brát, to se přece nedá vydržet..jestli sis ale všiml, tak Rafa po loňském maratonském mači v Austrálii už po necelých šesti hodinách ( a to jsou v tom i pauzy mezi výměnami) sotva pletl nohama a byl totálně vyčerpanej..kdyby něco bral, byl by svěží jako ti cyklisti. A unavený byl vždycky, i na začátku kariéry, kdy ho tehdy nejvíc podezírali. Když hrál dlouhý zápas, druhý den nemohl ani chodit, to je nejlepší odpověď na všechna tahle podezření..
Reagovat
tito
:-))).
Reagovat
Amputace
Nikdy jsem ale tak docela nepochopil, z čeho ta podezření právě u něj vzešla. Protože je o něco namakanější než sušinka Federer nebo o co šlo?
Reagovat
tito
Jmenuje se Rafael Nadal. Nic víc. :-)
Reagovat
gigin
Plním slib. Takže v neděli o půl 8.
http://www.youtube.com/watch?v=cFlAhcd2nyY
Reagovat
Mayo
výborne Rafaelito dal si to...do finále s Nalbošom snáď :)
Reagovat
gigin
VAMOOOOOOOOOOOOOOS!!!!!!!!!!
Reagovat
tito
Díky. Vážím si toho. :-)))
Reagovat
gigin
Tlačil jsem o dušu!! Ještě toho budu na RG litovat. Starý, blbý cyp :DDDD
Reagovat
tito
Připravím excelentní tenisové prostředí. Catering. Nole na stěnách. I několik frází se naučím. Vše bude. Určitě nebudeš litovat. !!!
:-)))
Reagovat
gigin
A pak mne sežere Gromitek!! :DDD Dobrou tito, drž se!! Držte se!!
Reagovat
tito
Dobrou :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa teče s Berlocqem...
Reagovat
smazaný uživatel
Troufám si tvrdit, že jeho prohra přinese daleko víc komentářů než Federerova:-)
Reagovat
smazaný uživatel
*případná prohra...
Ještě samozřejmě není hotovo.
Reagovat
tito
Hraje prachbídně. Jen podání ho drží. Paradoxní. Spousty UE. Doufat nepřestanu. :-) O kom se nepíše, jako by nebyl??? :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu, tito:-)
Reagovat
Mayo
1-1 :)
Reagovat
tito
Po pauze, nerozehraný, ale přesto - jak to říkáš? :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Všimli jste si, že se povzbuzuje "come on" místo "Vamos"? Co mu je?:-(:-D
Reagovat
Mayo
pánes :)
Reagovat
Mayo
Sonjičko možno zle počuješ :D
Reagovat
tito
Ne. Nestraš....! Ještě bych tak snesl idemoo. :-)))
Reagovat
tito
:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Fakt to slyším jen já?:-O Tak to je divný...
Reagovat
Mayo
žiadne idemo nebude hovoriť náš El Matador :D
Reagovat
tito
Má na raketě winner, ale opakovaně jak z B, tak i z F chybuje. No nic, časem to doladí. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Co by nehovoril, třeba mu to pomůže:-D
IDEMO RAFA!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak vidíte, kluci, kde by bez toho idemkování byl...:-P:-D
Gratulka:-))))
Reagovat
tito
Díky za podporu Sonjo. Idemo!!!
Reagovat
hatatytla
Jak je možný, že na týhle úrovni někdo jako Baghdatis prohraje v hale 18 bodů v řadě?
Reagovat
Alois_Mlok
Taky nechápu. Mně se to ještě nestalo.
Reagovat
dadaft
trhej žraloku!
Reagovat
smazaný uživatel
:)
Reagovat
smazaný uživatel
Včerajší duel mi bohužiaľ kompletne ušiel, no livescore a pozápasové referencie neveštili nič dobré. Som zvedavý, či sa Rafa prehryzie do finále a či v ňom prípadne uspeje. Rozhodnutie vypustiť štvohru je určite dobrý nápad, neviem si predstaviť 7 zápasov za štyri dni, v aktuálnom zdravotnom stave.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty si jeho lekár alebo hovorca? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Hovorca.
Reagovat
Stan_Borowitz
Už jsem to uvedl jinde, zatím není důvod k panice, třeba je to jen (kýžená) změna v herním stylu, nebo spíše přístupu k zápasůmm s lehčími soupeři. Třeba začíná Nadal hrát se slabšími soupeři podobně úsporně jako Federer, aby pošetřil kolena.

Jak to je se uvidí až v zápasech se skutečnými soupeři.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemyslím si. Potom proti Zeballosovi tiež šetril kolená?
Reagovat
marika
Každý soupeř je skutečný.
Ale myslím si, že je jasné, že po půl roční pauze se nepohrne hned na velký turnaj, přece po každém úrazu rehabilitujeme postupně, tak i on musí postupně zatěžovat kolena, aby věděl jak a co to udělá. A postupně může zvyšovat zátěž.
Reagovat
Stan_Borowitz
Takže třeba i já bych byl pro Nadala skutečný soupeř a musel by si nutně hrábnout na dno svých sil, aby mne porazil?
Reagovat
Stan_Borowitz
Proti Zeballosovi hrál přece úplně jinak, nebo ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Súhlas...A mimochodom, zápas s Nalbandianom by som považoval za atraktívnejší, než zápas s Almagrom..Hoci Španiel by bol asi nepríjemnejším súperom.
Reagovat
tito
To víš, máme obavy a jestli je to účel nebo důsledek, je těžké nyní posuzovat. Tak snad to bude jak píšeš. :-)
Reagovat
dadaft
tak David zlomil Almagra....

musím říct, že případné finále Nadal - Nalbandian bych si ujít nenechal...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist