Nadal v Brisbane deklasoval Mischu Zvereva, čeká ho Raonic

5. 1. 2017, 20:35
Aktuality 3
ATP BRISBANE - Rafael Nadal vyhrál včetně exhibice už pátý zápas v řadě. Dnes v australském Brisbane deklasoval Němce Mischu Zvereva a prolétl do čtvrtfinále. V něm narazí na nasazenou jedničku Milose Raonice.
Rafael Nadal

Rafael Nadal hned v úvodu nové sezony nabírá na obrátkách. Při svém debutu v australském Brisbane ztratil ve dvou zápasech dohromady jen osm gamů a postoupil do čtvrtfinále.

V úterý se ještě v zápase prvního kola s Ukrajincem Dolgopolovem potýkal s následky přesunu z Abú Dhabí, kde v sobotu ovládl po třech skalpech hráčů Top 12 prestižní exhibici, ovšem v dnešním osmifinále proti Mischovi Zverevovi na sobě už žádnou únavu znát nenechal.

Statistiky zápasu
Zverev - Nadal
2 esa 1
66 % 1. podání 'in' 47 %
5 winnery 30
12 nevyn. chyby 7
6/22 hra na síti 6/8
0/2 brejkboly 5/8
čas: 0:54

Třicetiletý Španěl se do provozní teploty dostal během úvodních tří gamů a od té chvíle duel jednoznačně opanoval. V prvním vzájemném střetnutí s o rok mladším Němcem, jenž je 51. hráčem světa, zvítězil za 54 minut suverénně 6-1 6-1. Nastřílel 30 winnerů a dopustil se jen 7 nevynucených chyb.

"Odehrál jsem skvělý zápas, těžko můžu říct něco negativního. Všiml jsem si, že jsem trefil 30 winnerů a udělal jen pár nevynucených chyb. Dobře jsem returnoval, trefoval jsem skvělých úderů," pochvaloval si Nadal. "Jediné, s čím nejsem zcela spokojený, by mohla být úspěšnost mého servisu, to dnes nebylo dobré. Ale celkově jsem hrál skvěle."



O své první semifinále od loňské olympiády si Nadal zahraje se světovou trojkou Milosem Raonicem, kterého porazil před pár dny v Abú Dhabí a ve vzájemné bilanci nad ním vede vysoko 8-1.

"Je to jeden z nejtěžších soupeřů na okruhu. Je to třetí hráč světa, má skvělý servis a hodně se zlepšil při hře od základní čáry. Je to zápas, ve kterém nesmím chybovat, pokud v něm chci mít nějakou šanci. Musím se hodně soustředit na jeho podání a pak se snažit hrát agresivní returny. Vím, že to bude extrémně těžký zápas," dodal Nadal, který startuje na prvním ostrém turnaji od loňského října, kdy sezonu 2016 předčasně ukončil kvůli nedoléčenému zranění zápěstí.

 

• ATP 250 BRISBANE •
Austrálie, tv. povrch, 495.630 dolarů
čtvrteční výsledky (05. 01. 2017)
• Dvouhra - 2. kolo •
Nadal (5-Šp.) - M. Zverev (Něm.) 6-1 6-1
Raonic (1-Kan.) - Schwartzman (Arg.) 6-3 6-2
Thiem (4-Rak.) - Groth (Austr.) 7-6(5) 6-3
Dimitrov (7-Bulh.) - Mahut (Fr.) 6-2 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zápas s tým nepodareným Zverevom neukázal vobec nič, ani sa nemusel hrať..

Zajtrajšok niečo naznačí, predpokladám, že Nadal k nemu pristúpi maximálne zodpovedne hlavne na servise..Koniec týždňa može byť skvelou previerkou pred AO...

Páči sa mi Rafov BH, dokáže s ním pritlačiť, hrá šikovné uhly, nebojí sa zakončiť. Od FH stále očakávam viac, dnes však hra nemala žiadne tempo, s lepšim súperom to bude lepšie, neviem však či je práve Raonic ten pravý súper na vypilovanie hry od baseline..
Reagovat
smazaný uživatel
to hrál zverev tak spatne? nebo rafa tak dobře?
Reagovat
Marduch
Z HL na YT to vypadá, že Zverev hrál sevis volej děj se co děj, no Rafa si ho svými typickými prohozy vychutnával, kdy se mu zachtělo. Zápas možná neměl kdovíjaké tempo, nicméně právě to někdy brání tomu, aby se hráč dostal do svý "zóny", ale Rafovi se i tak dařilo hrát intenzivně a bez chyb.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist