Nadal v Hamburku otočil souboj s Verdaskem. Rosol vypadl, Veselý bude dohrávat zítra

28. 7. 2015, 17:33
Aktuality 110
ATP HAMBURK - Rafael Nadal se poprvé od svého triumfu v roce 2008 objevil na antukovém turnaji v Hamburku a svůj návrat si osladil třísetovou výhrou nad krajanem Verdaskem. Zápasy obou českých zástupců dnes dvakrát přerušil déšť. Zatímco Jiří Veselý bude dohrávat třetí set proti Haideru-Maurerovi zítra, Lukáš Rosol podlehl pod zataženou střechou Italovi Bolellimu.
Rafael Nadal

Rafael Nadal hraje v červenci na antukovém turnaji poprvé od roku 2007. V dalších sezonách, pokud nebyl zraněný, se touto dobou již připravoval na turné na amerických betonech. V Hamburku je poprvé od roku 2008, kdy turnaj konaný ještě v termínu před Roland Garros, vyhrál.

Devětadvacetiletého Španěla však na začátku turnaje nečekalo nic snadného. V pondělí neuspěl ve čtyřhře proti nasazeným jedničkám a ve dvouhře dnes čelil Fernandu Verdaskovi. Krajanovi, s nímž vedl ve vzájemné bilanci 15-2, ale obě porážky utrpěl v posledních dvou střetnutích - na antuce v Madridu 2012 a letos v Miami.

A dobře se pro Nadala nevyvíjel ani souboj číslo 18. První zápas od překvapivé porážky ve druhém kole Wimbledonu s Němcem Brownem sice začal brejkem, ale nedokázal ho potvrdit, ztratil pět ze šeti gamů a úvodní set prohrál. Vývoj však dokázal otočit. Ve zbytku utkání hraném kvůli dešti pod zataženou střechou odvrátil všech sedm brejkbolů a nakonec zvítězil 3-6 6-1 6-1.



O postup do čtvrtfinále si Nadal zahraje buď s Jiřím Veselým, nebo s Rakušanem Andreasem Haiderem-Maurerem, jejichž souboj byl vinou nepříznivého počasí dvakrát přerušen a třetí set se bude dohrávat zítra. Český tenista prohrál první sadu 3-6, ale druhému setu, který byl v úvodu na několik desítek minut přerušen, dominoval 6-1 a vynutil si třetí dějství. 

Dvakrát přerušený zápas 1. kola měl také Lukáš Rosol, ale jeho souboj se Simonem Bolellim pořadatelé přesunuli na centrální kurt pod střechu a utkání se dohrálo. Český tenista prohrál 6-7 6-7 a Italovi nedokázal oplatit porážku z letošního Rotterdamu.

První přestávka pomohla Rosolovi, protože přišla za stavu 2-3 před servisem soupeře a český hráč si hned po návratu na kurt vzal podání zpět. Podruhé byl zápas přerušen znovu v prvním dějství za stavu 6-5. Pak už oba tenisté více než čtyři hodiny čekali, až se uvolní centrální kurt, kde se mohlo díky zatahovací střeše pokračovat. 

Rosol nakonec úvodní sadu ztratil v tie-breaku. Ve druhém setu vedl 5-3, v tie-breaku měl dva setboly, ale vyntit si třetí dějství nedokázal a přišel o možnost obhájit loňské čtvrtfinále.

Třicetiletý rodák z Brna tak po nedávné svatbě vypadl v 1. kole i z druhého turnaje. V německém přístavním městě ho čeká ještě čtyřhra se Slovákem Martinem Kližanem,

• ATP 500 HAMBURK •
Německo, antuka, 1,407.960 eur
úterní výsledky (28. 07. 2015)
• Dvouhra - 1. kolo •
Bolelli (It.) - Rosol (ČR) 7-6(3) 7-6(6)
Nadal (1-Šp.) - Verdasco (Šp.) 3-6 6-1 6-1
Robredo (2-Šp.) - Zverev (Něm.) 6-7(3) 6-4 6-2
Bautista (3-Šp.) - Čorič (Chorv.) 6-3 6-4
Seppi (4-It.) - Kližan (SR) 6-2 6-4
Mónaco (6-Arg.) - Gulbis (Lot.) 6-3 6-7(5) 6-3
Fognini (8-It.) - Chardy (Fr.) 6-3 6-7(5) 6-4
Munar (Šp.) - García-López (7-Šp.) 1-2 skreč G.
Bedene (Brit.) - Gimeno (Šp.) 6-4 6-1
Paire (Fr.) - Kohlschreiber (Něm.) 6-3 3-6 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

110
Přidat komentář
Pe3k
Reagovat
Stan_Borowitz
jde na Rafu... to by mohl být cenný skalp, je jeden z mála mladých nadějí, který ho ještě nemá, ale nebude to jednoduché.
Reagovat
slacker
a ze zrovna Vesely musel dohravat az druhy den a ne Rosol?
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak Rosol je legenda, takže to je navýsost logický postup.

Noama Chomského bys taky nenechal odložit přednášku na druhý den, když by místo toho bylo možné odložit přednášku Klause, ne?
Reagovat
Vojtiik
Myslíš, že to je dnes ještě cenný skalp jo? :)))
Reagovat
MarcelPersch
momentálně je jeho pověst a jméno větší než jeho hra, ale i tak vyhrát nad legendou bude vždy bráno jako cenný skalp.
Reagovat
MarcelPersch
momentálně je jeho pověst a jméno větší než jeho hra, ale i tak vyhrát nad legendou bude vždy bráno jako cenný skalp.
Reagovat
smazaný uživatel
Veľká škoda pre Jirku, že hrá práve proti Rafovi, ktorý je na antuke prakticky pre českých hráčov už dve generácie neporaziteľný..Naopak s takým Federerom by som mu aj veril, Jirka má dokonca na antuke viac vyhraných zápasov a hoci Roger nikdy nepatril medzi top antukových hracov, stale je to pre neho lichotivé.
Reagovat
smazaný uživatel
(V tejto sezóne)
Reagovat
Roger_Federer
:)...:):):):):):)
No ja se smeju az me malem trefi slak;)..
Reagovat
Stan_Borowitz
Náhodou je příjemné slyšet z úst nejpovolanějších na tuto tématiku, Forehandových, uznání tvé teorie o slabé antukové éře, ne?
Reagovat
George_Renel
Dvě generace neporazitelny? Hm. Tak ho letos na AO asi porazil duch svatý.... A ve W 2012 také.
Reagovat
Roger_Federer
Forehend ma v te sve utopii napsane na antuce.
Reagovat
George_Renel
Ano, omluva, četl jsem nepozorně.
Reagovat
smazaný uživatel
Priatelia, berte to ako názornú priam symbolickú ukážku tunajších pomerov..V podstate na to som chcel upozorniť týmto pokusom, ktorý mi vyšiel naozaj nad očakávania..

Stan dnes dopoludnia napísal provokáciu na Rafovu adresu..Nadalovi fans nechali príspevok hodiny ležať, zachovali nadhľad a kľud a opat prejavili vlastnosti, ktoré ich charakterizujú..

Rovnakou mincou som oplatil ja..Páni, je to neuveriteľné, ale už za 5min. prišiel prvý člen sekty, za ďalších 15min, aj samotný predseda..Tento reakčný čas by mohla závidieť aj samotná Fandina..:)..Takže, trochu menej precitlivelosti a hystérie, ktorá je pre vás tak príznačná, keď vám niekto stúpi na kurie oko..Myslite na to, ze Roger by po vás ani neštekol a takúto krvopotnú obranu si nezaslúži..
Reagovat
George_Renel
Víš co? Já nejsem členem žádné sekty. Na svou nepozornost jsem reagoval omluvou. Tak se jdi bodnout i s tou tvou sektou guru Nadala, který, přiznej si to, včera vyhrál ne proto, že by se zlepšil, ale proto, že soupeř se vyprazně zhoršil.
Reagovat
smazaný uživatel
George, na teba som vobec nenarážal..
Reagovat
slacker
Razeni komentu te usvedcuje z nepravdy
Reagovat
smazaný uživatel
Razení?

Kámo, ty sa radsej venuj zastreseniu kurtov v Hamburgu, ked si nevies skontrolovat časy príspevkov, na ktoré som narážal :)..Ten Georgov som opomenul.
Reagovat
slacker
Odsazovani ukazuje na ktery prispevek se zareagovalo. a ejhle je to Reneluv prispevek.
Reagovat
George_Renel
Víš co? Já nejsem členem žádné sekty. Na svou nepozornost jsem reagoval omluvou. Tak se jdi bodnout i s tou tvou sektou guru Nadala, který, přiznej si to, včera vyhrál ne proto, že by se zlepšil, ale proto, že soupeř se vyprazně zhoršil.
Reagovat
Roger_Federer
Peter precitliveli jsi ty.Me tvoje prispevky naopak bavi.
Navic ja to vidim z jineho uhlu pohledu.
Kdyz se Rogerovi v roce 2013 prestalo darit a zacali fans Rogera dostavat sadu hlavne od TEBE a dalsich fans Rafy, zustali, drzely, cekaly a doufaly ze se to jeste zlepsi..a stalo se.
Nadalovy fans zustaly nad veci ??..zadni tu nejsou.
Ve chvili kdy se Rafanovi prestolo letos darit jako by se ty desitky fandu vytratili.(nepocitam li tebe, hatera Federera), Tita, ktery je opravdu nad veci..
Zase proste zkousis kazat vodu a chlastat vino.;):)

Navic teda, Stan_Borowics nenapsal nic nepravdiveho, narozdil od tebe.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja tu sem i kdyz se nedari...pred par dny jsem se vratila z dovci...vidim tu i senpolii a Amputku...tak vo co jdeee? ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
aj Mayo
Reagovat
Roger_Federer
a co 2-3 lidi kteri napisou jednou za cas meni natom co jsem napsal?
Hlavne tady breci ten co tady nejvice vyrypuje uz radu let.:)Forehend.
Vraci se mu(Vam), co jste zasely...ted jenom sklizite.
Reagovat
smazaný uživatel
Už sa teším na tú kanonádu, ak nedajbože Rafa prehrá.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevsimla jsem si, ze by Forehand nekdy brecel...jako nektere potrefene husy z FFF. ;-)
Reagovat
Roger_Federer
A co jineho nez breceni..je cely Forehenduv prizpevek ktery otvira toto vlakno?
Kdyz borec, ktery prokazatelne, dohledatelne tady za x let napsal nejvice provokaci,fabulaci, polopravd, skresluje umyslne fakta, nejvice si otiral hubu v roce 2013..si ted bude stezovat ze se to "vraci jako bumerank"??
Reagovat
Amputace
A mezi Roger Fans snad nejsou tací, co se ozývají jen když se Federerovi daří, v opačném případě zalezou do děr? Tady jde o to, že vy neustále Rafovy fanoušky z něčeho obviňujete, z nedostatku nadhledu, nedostatku inteligence, fanatismu atd., když však z něčeho takového někdo obviní vás, nazýváš to přecitlivělostí. Jak pohodlné. Myslím, že přesně o to Forehandovi šlo, vytvořit modelovou situaci, na které se ukáže, že jste úplně stejní, ne-li horší. Je to od doby, co jsem sem začal psát, pořád ta samá písnička, vůbec nic se nezměnilo. Federerovi fanoušci mají nadhled, Rafovi fanoušci jsou fanatici. Přitom realita tomu vůbec neodpovídá.
Reagovat
smazaný uživatel
Máš v tom tenise trochu hokej Dominik..:)..

Ja som absolútne odolný voči žartom a posmeškom na Rafov účet, sám si Rogera sám doberám..Byť však precitlivelý zo žartov na Federerovu adresu a sám byť strojcom posmeškov z Nadala je tak trochu pokrytecké..
Reagovat
Roger_Federer
Ty si podle me za ty roky uz takovy machr(pokrytec), ze se snazis obhajit i kdyz pises totalni hovadiny.
ted mi pripominas Fandinu.;)
Reagovat
slacker
Jen Ted? Me ty Nadalovci pripominaji duo Fandina Quesh temner vsichni
Reagovat
Amputace
V tomhle má ale pravdu. Ty jsi první, kdo spěchá Rogerovi na pomoc, když se na něm někdo dopouští nějakého bezpráví, uráží ho, provokuje, dělá si z něj srandu, když se ale podobně zachová fanoušek Rafy, jsi naopak první, kdo přispěchá osočit tohoto fanouška z přecitlivělosti :) Já jsem toto u tebe zažil milionkrát, takže vím své.
Reagovat
Tornes
Hele a teď mi řekni, ve kterém paralelním vesmíru Stan napsal provokaci? Napsal příspěvek, ve kterém se jednou nadsázkou mírně otřel o Nadala ("jeden z mála mladých nadějí, který neporazil Nadala", přičemž ho porazili pokud vím pouze Kyrgios a Corič. Thiem a Kokk prohráli, ostatní ještě nehráli). Jinak byl příspěvek k věci a dokonce vyzdvihl Nadala (cenný skalp, nebude to jednoduché).

Zato tvůj? Zcela od věci, mícháš Federera tam, kde s tím nemá nic společného, účelově udáváš fakta, jak se ti hodí...

Tvůj byla čistá provokace, Stanův byl příspěvek k věci, ve kterém byla zamíchána mírná provokace. Pokud by se mi něco nelíbilo, tak spíš Vojtiikův příspěvek.

Pak se div, že na tebe někdo reaguje netýkavě...

A btw, když Roger nikdy nepatřil mezi top antukové hráče, jak se to stalo že je za posledních 14 let druhý nejlepší hráč na RG hned po Rafovi? Kde jsou ti top antukáři? Nebo chceš říct, že jediní top antukáři tohoto tisíciletí jsou Kuerten a Nadal?
Reagovat
smazaný uživatel
Kamarát, ty sl v prvom rade daj dole tie tendenčné okuliare..Jedno pokladáš za miernu nadsázku a druhé za brutálnu ofenzívu..:)..Ďalší typický jav partičky, sektičky..:)
Reagovat
Roger_Federer
Osobne myslim, ze si v osobnim zivote "klaun", rad bavis lidi.
Bouzel se ti letos trosku rozpadlo stado "ovecek" na TP, ktere rady prijimali tvoje manipulace s nima i fakty.Tvuj vliv tady upada stejne rychle jako Rafova hra a ty kopepes kolem sebe ve snaze ziskat zbytky pozornosti tvych ovci...;:):):)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nevim co znamenaj ty smajliky za tvym prispevkem. Tohle se totiz neda brat s nadhledem, btw kdyz vubec nemas pravdu. Kazdy fan Rafy je tady sam za sebe, nepotrebuje za nikym tahnout a uz vubec ne jak ovce.
Nebo "podle sebe soudim tebe"???
Vy FFF jste mnohem vetsi citlivky a uplakanci nez Rafovci.

A ted napises, ze je to presne naopak, to uz zname:-D...neco noveho tam nemas? ;-)
Reagovat
Roger_Federer
Kazdy jsme tady sam za sebe, kazdy si udelame obrazek a nazor sam.
Problem je v tom ze vetsina Rafa fans jsou ovecky, stejne jako jejich idol.Ktere se nechaji ovlivnit velmi lehce.:).
Reagovat
Tornes
Tohle srovnávání miluji... Takže jsem citlivka a uplakánek? Děkuji pěkně.
Reagovat
Tornes
Ano, samozřejmě patřím do sekty...

Co kdyby ses místo toho zkusil podívat na argumenty, které jsem uvedl pro svoje rozlišení mezi tvým příspěvkem a Stanovým? A zkusil mi je vyvrátit? Ukázat mi, že Stanův příspěvek nebyl nic než provokace a tvůj příspěvek byl k věci, k současné situaci a přidával něco jiného zajímavého, než provokace?

Jinak o brutální ofensívě jsem nic nepsal, nevkládej mi slova do úst. Psal jsem, že tvůj příspěvek byl čistá provokace. Dokaž mi, že nebyla a omluvím se.
Reagovat
smazaný uživatel
Nikde predsa nepíšem, že moj príspevok nebol provokácia..Bol..Rovnako aj príspevok Stana..Myslím, že už aj tým, že tvoj názor neobhajuje nepriamo dokazuje, ze naozaj bola..On si tiež rád rýpne, o to strah nemám..:)
Reagovat
Tornes
Rozdíl je, že tvůj příspěvek byla čistá, prvoplánová provokace, jejíž souvislost s aktuálním děním byla velmi vzdálená.

Naopak Stanův, i pokud bych přijal tvoji premisu, že hlavním účelem jeho příspěvku bylo provokovat, byl napsaný k aktuálnímu tématu, k hráči, o kterém je článek a hodnotil převážně tohoto hráče.

Osobně si ovšem nemyslím, že Stanův příspěvek byla prvoplánová provokace. Dle mne to byl příspěvek k věci, do kterého neodolal přidat provokaci. Ty jsi napsal provokaci, do které jsi přidal pár náhodných faktů. Vidíš rozdíl?
Reagovat
Roger_Federer
Toto je Forhend.
"Roger nikdy nepatril medzi top antukových hracov, stale je to pre neho lichotivé."

Pritom dobre vy, ze fakta a vysledky hovori presne obracene.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale tu sa už prejavuje tendenčnosť..

Druhá strana mince hovorí, že moja provokácia bola len reakciou na prvú provokáciu, ktorá to odštartovala..Ryba smrdí od hlavy, akcia vyvolá reakciu..To, ktorá bola prvoplánová je vec druhoradá, pointou je, ktorá bola prvá..
Reagovat
Tornes
Tak a teď se tu můžete hádat do aleluja, kdo kdy řekl první provokaci, prohledávat staré anály a hledat co nejstarší špínu. To je to, co tvůj přístup navrhuje. Gitmek! Iyi şanslar!

Tvůj příspěvek nebyl reakcí na Stana. Tou by bylo třeba uvedení jeho provokativního prohlášení na pravou míru (tj. jeden z mála znamená ve skutečnosti jeden z většiny, byť ne příliš výrazné).

A ve chvíli, kdy se chlubíš, jak nikdo z vás nereaguje na Stanovu provokaci a naopak na tebe se reaguje... Nenapadá tě náhodou, proč asi? Stanův příspěvek byl k věci a osobně by mě nepřekvapilo, kdyby ho místo Stana napsal třeba takový Mayo nebo Tomasinho (omlouvám se, že předjímám vaše reakce, ale přijde mi, že byste s takovým příspěvkem neměli problém). U tvého příspěvku mne nenapadá nikdo jiný, kdo by ho mohl napsat, rozhodně si nelze představit, že by ho napsal někdo neutrální nebo nedej Bože Fedexův fanoušek.
Reagovat
smazaný uživatel
Moj príspevok bol reakciou na Stana.

Mayo alebo Tomasinho by nič podobné nenapísali..Ten rukopis je Stanov, poznal by som ho aj bez uvedenia autora príspevku..

Moje vysvetlenie pramení z tunajších dlhodobých pomerov..Ty si tu pomerne krátko..Skús si to od dnešného dňa všímať precíznejšie..FFF sú v zásade precitlivejší a potvrdzujú to neustále..
Reagovat
Tornes
Ano, nejsem tu zas tak dlouho aktivně, ale pasivně ano. Pravidelně jsem tu začal chodit někdy kolem roku 2011. Něco jsem stačil pochytit a abych pravdu řekl, až po návštěvách těchto a jiných podobných diskusí se ze mne stal FFF. Předtím jsem ho měl pouze rád.

Ano, přesně tenhle příspěvek samozřejmě byl Stanův. Neměl jsem na mysli doslovně stejný příspěvek, ale příspěvek stejného smyslu za použití jiného autorského rukopisu.
Reagovat
Stan_Borowitz
holt slabá antuková éra, co naděláš, když to tvrdí i Forehand. Nadalovy antukové tituly z velké části jeho kariéry tedy vlastně nemají skoro žádnou hodnotu.

Kdoví, jestli je vůbec tím největším antukářem všech dob, když dlouhé roky neměl adekvátního soupeře, který by patřil mezi top antukových hráčov...
Reagovat
Mayo
áno AO a W sú na antuke :D
Reagovat
George_Renel
Další zaslepenec co neumí číst?
Reagovat
Pe3k
:D Trolhand už je parodie sebe sama, podobně jako Nadal...
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda a to myslím bez ironie, že v poslední době se jen strefujes do Rogera,ale na adresu jiných hráčů včetně Rafy prakticky nic nepises.
Reagovat
Pavol
Minule sa tu ktosi pytal co to znamena ked tenista skoncil. To u mna znamena ze sa tesim z kazdej jeho prehry. Kolko snahy zo strany podvodnika Rosola. Druhy set mal vypustit 6 : 0 naco sa trapil. Mal setrit sily ako s Dzumhurom.
Reagovat
Faddova
Nando hrál v prvním setu neuvěřitelně, už jsem si říkala, že to Rafa nedá, ale "naštěstí" už mu to tam pak nepadalo, uf. Měl skvělou taktiku, hrál rychle a ostré úhly, to na Rafu platí.
Reagovat
smazaný uživatel
Johohoooo, Rafa Nadaaaal johohooooo :-D
Reagovat
EllNino
Tak Lukáš zase krásně po*ral celej set a tím i zápas, 5:4 servis, v tiebreaku 6:4 a servis, nakonec 6:8 ...bože muj
Reagovat
kada.tom
přesně ... začíná prohrávat jeden zápas za druhým, se mi začíná nelíbit ...
Reagovat
EllNino
ono, jak hraje každej tejden, tak je to takový diný, protože prohrává spoustu zápasů, ale na těch důležitých tak nějak vždycky uspěl, hlavně má letos na každým GS minimálně kolo, k tomu 4. kolo v IW a 3. kolo v Miami a pak tuším 2 čf na ATP 250 ..ono to není špatný, ale jak hraje furt, tak prostě strašně skáče do extrémů, myslím, že pokud by ten program omezil, udělal by líp, někdy méně je více :)
Reagovat
kada.tom
Hmm, tak v Hamburku je v plánu na centru ještě dohrávka zápasu Fogniniho s Chardym a Rosola s Bollelim ... no jo, počasí je prevít, tak maj alespoň diváci nášup :-)
Reagovat
EllNino
tak Lukášovi by mohla indoor proměna vyhovovat víc než Simonemu :)
Reagovat
kada.tom
taky si myslím, navíc servírovat bude jako první Bolleli a to by mohl Lukáš využít a získat tím tak hodně rychle set, ale uvidíme ... teď věřím, že to Fognini dohraje a zvítězí :-)
Reagovat
EllNino
hm tak asi těžko ...Lukáš to zase pohnojil
Reagovat
Mayo
Zápas som nesledoval, ale tak som rád za výhru, potom pozriem nejaký hajlajt ak bude. Vamos, tento turnaj treba dať.
Reagovat
smazaný uživatel
Žiadny svetoborný výkon, ale výhra je doma. Viac som mu nadávala ako chválila. :-))
Reagovat
kada.tom
Výhra se počítá, Verdasco není žádný ořezávátko a porazit ho není vždycky jednoduchý. Takže výhra dobrá - a tedy ještě že je v Hamburku na centru střecha, jinak by se dneska neodehrálo téměř nic, déšť to organizátorům docela komplikuje.
Reagovat
tito
Nelehký soupeř na první zápas, nebyl ani optimální výkon, ale důležitá je výhra a neméně i to, že dokázal otočit nepříznivý vývoj. Vamos Rafa!
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa vs. Verdasco?..To je match, ktorý tu mohol byt kludne prvým kolom a finále zároveň..Tiez si myslim, ze vyhra z 0:1 je v momentálnej situácii vacsim prinosom, nez 2x 6:0..Snad Nadal konecne vyhrá turnaj a zaverecnu cast sezóny zacne bude konkurencieschopný..
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa vs. Verdasco?..To je match, ktorý tu mohol byt kludne prvým kolom a finále zároveň..Tiez si myslim, ze vyhra z 0:1 je v momentálnej situácii vacsim prinosom, nez 2x 6:0..Snad Nadal konecne vyhrá turnaj a zaverecnu cast sezóny zacne bude konkurencieschopný..
Reagovat
turista
Verdasco je velmi těžký soupeř pro kohokoliv. Ve druhém a třetím setu ale Rafa hrál tak jak ho známe, dlouhé výměny s maximální silou úderů a ještě přesně. Tomuto stylu hry dokáže čelit pouze Novak Djokovič. Pokud Rafa udrží tento standard tak ho 67.titul nemine. Bravo!
Reagovat
Roger_Federer
tak to si bud videl jeho prvni zapas v zivote, nebo se ti to zdalo.Protoze Rafa mel do "sve" hry asi tak stejne daleko jako k titulu na TM.
Reagovat
turista
Viděl jsem mnoho Nadalových zápasů. První set nebyl nic moc ze strany Rafy. Druhý a třetí set to už však byla pořádná kanonáda ze základní čáry nejen zásluhou Nadala ale i zásluhou Verdasca, který je výborný. Vyhrát 2x6:1 nelze pouze na základě štěstí. Přes neustálou kritiku je Nadal nejlepší antukář a baseliner všech dob.
Reagovat
Stan_Borowitz
To přece nikdo nikdy nepopíral a nepopírá. Akorát někteří Nadalovi příznivci se s tím z neznámého důvodu neumí srovnat.
Reagovat
Roger_Federer
jiste ze Rafa hral 2a3 srt mnohem lepe, ale i zasluhou Verdasca, ktereho vykon sel 2 a 3 set rapidne dolu..
Reagovat
Stan_Borowitz
je jeden z hráčů, kteří kdyby dokázali stabilně hrát to, na co mají, by byl stabilně v první desítce. Takový španělský Wawrinka bez těch dvou grandslamů.
Reagovat
Roger_Federer
souhlas..Nando je muj nejoblibenejsi Spaniel.
Reagovat
slacker
Jaktoze prominentovi Nadalovy na stejnem turnaji neprsi a nasim prsi?
Reagovat
EllNino
že by střecha ?
Reagovat
smazaný uživatel
Lebo o tom, ci bude Rafovi pršať alebo nepršať rozhoduje strýček Toni.
Reagovat
Frantz
Ze by hral na centru pod "strechou"?

Boze, dmnce fans...
Reagovat
Roger_Federer
:)..
Reagovat
slacker
Co ma co delat nejaka strecha na centru a znevyhodnovat ostatni hrace? Strechu na centru nemaji ani na vsech GS.
Reagovat
EllNino
tenhle blábol myslíš vážně ? :DDD
Reagovat
slacker
Muze se snad na centru take hrat na jinem povrchu nez na vedlejsich kurtech? A tohle je predelani outdoor turnaje na indoor
Reagovat
EllNino
no a co ? :) každej se s tím musí vypořádat
Reagovat
Amputace
A Nadal indoor turnaje zbožňuje. Třeba TM vyhrál už kolikrát - 6x? Pod střechou bych mu úplně zakázal hrát, ostatní jsou tam proti němu v nevýhodě.
Reagovat
slacker
Nadalova impotence na TM nesouvisi s tim ze je to indoor turnaj ale ze je to turnaj na konci sezony kdy uz nestaci fyzicky.
Reagovat
Amputace
Samozřejmě, že souvisí s tím, že se hraje v hale. Nadalovi halové podmínky absolutně nevyhovují.
Reagovat
EllNino
souvisí a to dost, Nadal a indoor ...
Reagovat
slacker
jaka statistika na indoor turnajich z prvni poloviny roku to prokazuje?
Reagovat
EllNino
na co pulrok, mluvím dlouhodobě
Reagovat
slacker
Statistika za prvni polovinu roku dlouhodobe. Jak jinak chces od sebe rozlisit efekt indoor a efekt konce sezony kdyz se jako na potvoru zrovna hraji ty indoor turnaje?
Reagovat
EllNino
nechci, já koukám na bilanci na indoor turnajích, zrovna Nadal s fyzičkou problém moc nemá
Reagovat
slacker
Ja pozoruju ze uz nekolik sezon je v druhe pulce sezony slabsi nez v ty v prvni pulce a casto i zraneny, coz spolu souvisi.
Reagovat
EllNino
jak myslíš
Reagovat
Amputace
To nic ale nemění na tom, že v hale nemá optimální podmínky k tomu, aby předváděl svůj nejlepší tenis.
Reagovat
slacker
a zastreseni centru zase nemeni nic na tom ze je to velke zvyhodneni hracu (vcetne Nadala) kteri nemusi prerusovat nekolikrat zapas az do druheho dne.
Reagovat
Stan_Borowitz
není v žádným ohledu spravedlivej, snad jen kromě toho, že každý jednou umře. Takže, abych parafrázoval pana prezidenta, střecha sem, střecha tam...
Reagovat
slacker
Ne zivot ale nekteri lide si v te nespravedlnosti libuji a omlouvaji si ruzne prasarny co se dopousteji na druhych
Reagovat
Amputace
Až hráči, o kterých mluvíš, vyhrají 14GS a zařadí se po bok nejlepších tenistů všech dob, možná se také jim dostane toho privilegia, že budou pořadatelé jejich zápasy umisťovat na centr.
Reagovat
slacker
Pocet GS je naprosto irelevantni a omlouvat tim protekci. Svoboda rovnost bratrstvi jsou zrejme sprosta slova.
Reagovat
Amputace
Není to irelevantní. Až Veselý přitáhne 7000 diváků, jako včera Nadal s Verdascem, budiž, ať hraje na centru, do té doby tam nemá co dělat, protože by na něj tolik lidí nepřišlo.
Reagovat
Stan_Borowitz
Naopak, život bývá někdy až škodolibě krutý a teprve lidská pospolitost dokáže některé nespravedlnosti eliminovat nebo alespoň zmírnit...
Reagovat
slacker
Tu strechu jen na centru zaridil zivot nebo lidi?
Reagovat
Stan_Borowitz
Já mluvím o podstatných věcech, ne o nějakých drobných patáliích v showbusinessu. Co je nějaká střecha proti tomu, když se narodíš bez nohou a tenis nemůžeš hrát ani bez střechy...
Reagovat
slacker
No cekam ze jednou temi beznohyma zacnes bagatelizovat i ruzne posunuty startovni bloky v behu na 100 metru.
Reagovat
Stan_Borowitz
Já nic nebagatelizuju, naopak ty zveličuješ bagatelní "problémy" showbusinessu.
Reagovat
Amputace
A jak to chceš tedy vyřešit? Všechny zápasy se budou hrát na jednom kurtu, tudíž každý atp turnaj potrvá měsíc?
Reagovat
George_Renel
Až na to, ze to není žádná střecha v pravém slova smyslu, ale jen důmyslná plachta. Něco jako deštník.....
Reagovat
slacker
no zatahovaci strecha na "poutaku" kdyz neni ani na GS by byl fakt luxus ktery by jsi zrejme dovolili jen v nejake ropne zemicce.
Proste prominentovy natahnou plachtu a nechaji pristimu souperi minimum casu na odpocinek
Reagovat
George_Renel
24 hodin není minimum času.....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist