Nadal v Kooyongu prohrál s Gasquetem. Zdravotně se prý cítí dobře

9. 1. 2018, 13:10
Aktuality 13
Světová tenisová jednička Rafael Nadal na exhibičním turnaji Kooyong Classic v Melbourne absolvoval opožděný start do sezony. Jednatřicetiletý Španěl v generálce na Australian Open podlehl v utkání plném chyb 4-6 5-7 Richardu Gasquetovi z Francie.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Nadal se měl původně představit už v závěru minulého roku na exhibici v Abú Dhabí, ale start v Emirátech odřekl a následně se odhlásil i z prvního lednového turnaje v Brisbane. Svou absenci zdůvodnil krátkým časem na přípravu poté, co ho v závěru loňské sezony trápilo zranění pravého kolena.

V duelu s Gasquetem na slavném Mallorčanovi zdravotní potíže vidět nebyly. Do formy, díky níž loni vyhrál dva grandslamy a vrátil se na pozici světové jedničky, však měl podle agentury AP daleko.

"Byl to dobrý test a dobrý trénink, to je nejdůležitější," uvedl v rozhovoru na kurtu Nadal a potvrdil, že zdravotně se cítí dobře. "Kdyby tomu tak nebylo, tak bych tady nejspíš nebyl. Takže z tohoto pohledu je to dobrá zpráva," řekl šestnáctinásobný grandslamový šampion, jenž bude na Australian Open obhajovat loňské finále.

Gasquet si alespoň na exhibici připsal svůj teprve druhý Nadalův skalp, první po téměř patnácti letech. Poprvé ho porazil na challengeru, na hlavním okruhu se mu to ještě nikdy nepovedlo. Celkem patnáctkrát s o pouhé dva týdny starším Španělem prohrál.

Nadalův návrat je dobrou zprávou pro organizátory úvodního grandslamu sezony, kteří v posledních dnech počítají omluvenky hvězd. Kvůli zranění odřekli start Brit Andy Murray a Japonec Kei Nišikori, na obhajobu titulu se po loňském porodu dcery necítí Američanka Serena Williamsová.

Nejistý je start dalšího bývalého šampiona Novaka Djokoviče ze Srbska, jenž letos ještě nehrál kvůli zraněnému lokti. O účasti na Australian Open se chce svěřenec Radka Štěpánka rozhodnout právě po exhibici v Kooyongu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

13
Přidat komentář
mahycek
Jsem zvědavej, v jakém světle se představí Djoko proti Thiemu zítra brzo ráno. Nebudou to někde dávat ?
Reagovat
George_Renel
https://www.batmanstream.net/tennis-live-streaming-video-2016-24.html
Reagovat
cigan
Prehra
Reagovat
Patik
Nech sa zotaví a snáď nastúpi v čo najlepšej forme..i keď mám pochybnosti..Grandslam..stačia dva dlhšie náročné zápasy a bojím sa že koleno sa začne ozývať..anyway..veľa zdravia prajem.
Reagovat
babolat.cz
exhibice se nechávají sráčům
Reagovat
Roger4EVER
V tom případě měl Nadal vyhrát..
Reagovat
Jiri
pro odhady, jak to bude vypadat v sezone. Pokud je Rafa fit, bude tezke ho porazit.
Reagovat
turista
Těžké pro většinu, ale např.pro Novaka Djokoviče pokud bude fit to příliš těžké nebude.
Reagovat
cigan
To kde som akoze?
Reagovat
Nola
no v nebi urcite nieee :D
Reagovat
Fandina
Ríša super, tak držím palce, aby to vyšlo i v neexhibičním zápase, to by bylo úplně nejlepší. Go!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Tych 3-5 zápasov pred AO moze samozrejme chybat...

Zazraky necakam, ak vsak Rafa nejakym sposobom prepláva prvym tyzdnom, moze byt snad nebezpečny. Hlavne, ze je zdravy a GS sa ucastní....
Reagovat
Andrew89
exhibice nejsou v žádném případě berné mince....Rafa je pravidelně ,,prohrává" a v turnajích to je pak naopak. Hlavně aby se rozehrál
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist