Nadal v Paříži i nadále dominuje. Set dnes neztratili ani Djokovič a Thiem

4. 6. 2017, 16:04
Aktuality 60
FRENCH OPEN - Devítinásobný šampion French Open Rafael Nadal pokračuje na pařížské antuce v suverénních výkonech. Rovněž v osmifinále neztratil set, když dnes ve španělském derby smetl 6-1 6-2 6-2 krajana Roberta Bautistu. Ve čtvrtfinále bude jeho soupeřem další Španěl Pablo Carreño, který vyřadil světovou šestku Milose Raonice.
Rafael Nadal

Rafael Nadal má letos na antuce famózní formu. Španěl prohrál jediný z 22 odehraných zápasů, když ve čtvrtfinále římského Masters nestačil na Dominika Thiema. Díky 21 výhrám vybojoval jubilejní 10. titul v Monte Carlu i Barceloně, popáté ovládl Madrid a na desátou trofej útočí také na letošním French Open.

Největší favorit na celkový triumf ztratil na pařížské antuce ve čtyřech duelech pouhých 20 gamů, když smetl Benoita Paireho, Robina Haaseho, Nikoloze Basilašviliho a v dnešním osmifinálovém souboji krajana Roberta Bautistu.

Statistiky zápasu
Bautista - Nadal
0 esa 4
1 dvojchyby 2
76% 1. podání do kurtu 62%
52% úsp. po 1. podání 69%
33% úsp. po 2. podání 73%
38% úspěšnost na síti 61%
12 vítězné míče 31
25 nevynucené chyby 23
1/4 brejkboly 7/18
čas 1:50

Španělské derby bylo v jasné režii bývalé světové jedničky. Nadal začal rychlým brejkem, který sice nedokázal potvrdit, nicméně v dalším průběhu utkání už ani jednou na servisu nezaváhal.

Naopak Bautistu ještě šestkrát brejkl a i čtvrtý letošní zápas na French Open stihl ukončit za necelé dvě hodiny hry. V dalším kole čeká antukového krále letošní sezony další krajan Pablo Carreño.

Carreño vybojoval svou nejcennější výhru v kariéře. V osmifinále totiž v dramatickém pětisetovém souboji po více než čtyřech hodinách porazil světovou šestku Milose Raonice.

Poprvé v kariéře tak postoupil do čtvrtfinále grandslamu a poprvé na 17. pokus uspěl proti hráči Top 10. Proti Nadalovi bude útočit ve čtvrtém vzájemném duelu na první výhru.

Antukový fenomén Nadal postoupil do čtvrtfinále French Open pojedenácté v kariéře, čímž vyrovnal rekord Švýcara Rogera Federera, který se letos rozhodl antukovou sezonu vynechat.

Nadalův a Federerův výkon vyrovnal v podvečer obhájce titulu Novak Djokovič, jenž si zajistil osmé čtvrtfinále na Roland Garros za sebou a celkově jedenácté v kariéře. Třicetiletý Srb po vybojovaném prvním setu porazil 7-6 6-1 6-3 Španěla Alberta Ramose, s nímž neztratil set ani ve čtvrtém vzájemném duelu.

V dalším zápase čeká druhého nasazeného tenistu v repríze loňského semifinále Rakušan Dominic Thiem (h2h 5-0), kterého naposledy přehrál před dvěma týdny v Římě (6-1 6-0).

Šestý nasazený Thiem, jenž letos jako jediný dokázal porazit na antuce Nadala, prolétl do čtvrtfinále po hladkém vítězství 6-1 6-3 6-1 nad Argentincem Horaciem Zeballosem.

Do svého premiérového grandslamového osmifinále postoupil Karen Chačanov. Ruský talent si po skalpu Tomáše Berdycha poradil také s Američanem Johnem Isnerem. O čtvrtfinále si poprvé v kariéře zahraje se světovou jedničkou Andymu Murraym.

Dohrávku třetího kola zvládl také Kei Nišikori. Osmý nasazený se ale na postup hodně nadřel. S talentovaným Korejcem Hyeon Chungem musel do pěti setů. Nakonec zvítězil a potřetí v řadě postoupil v Paříži do osmifinále. V něm pošesté narazí na Fernanda Verdaska.

Mezi nejlepší šestnáctku se probojoval také domácí Gaël Monfils. Jemu v dnešní dohrávce francouzského derby pro zranění stehna po dvou a půl hodinách boje vzdal Richard Gasquet. Monfilsovým dalším soupeřem bude vítěz ročníku 2015 Stan Wawrinka, s nímž může Francouz srovnat účty.

• FRENCH OPEN •
Francie, antuka, 36,000.000 eur
nedělní výsledky (4. 6. 2017)
• Dvouhra - 3. kolo •
Nišikori (8-Jap.) - Hyeon Chung (Kor.) 7-5 6-4 6-7(4) 0-6 6-4
Monfils (15-Fr.) - Gasquet (24-Fr.) 7-6(5) 5-7 4-3 / skreč G.
Chačanov (Rus.) - Isner (21-USA) 7-6(1) 6-3 6-7(5) 7-6(3)
• Dvouhra - osmifinále •
Djokovič (2-Srb.) - Ramos (19-Šp.) 7-6(5) 6-1 6-3
Nadal (4-Šp.) - Bautista (17-Šp.) 6-1 6-2 6-2
Carreño (20-Šp.) - Raonic (5-Kan.) 4-6 7-6(2) 6-7(6) 6-4 8-6
Thiem (6-Rak.) - Zeballos (Arg.) 6-1 6-3 6-1
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

60
Přidat komentář
smazaný uživatel
QF žreb je k Rafovi milosrdný. Carreňo nemá šancu. Poslední dvaja súperi však už budú z kategórie extra náročných, tomu sa už Rafa nevyhne. Prakticky celá antuková sezóna Nadala pripravovala k tým dvom zápasom, tá rozhodne, či bude tenisová jar veľmi úspešná, alebo len "dobrá".

Rafa do SF nebude a nebol nijako preverený. Neviem, či je to plus. Neprešil si žiadnou krízovou situáciou, nedostal sa do stavu, že by prehrával a musel voliť plán B. Zápas na tri víťazné sety je však dlhý a ponúka široký priestor na manévre. S oboma potenciálnymi SF súpermi bude veľmi dôležitý prvý set, v prípade že by ho Nadal vyhral, jeho šance na výhru dramaticky stúpnu.
Reagovat
Kozoroh
Carreňo má 1 % šanci na postup :-P
Reagovat
turista
Vždyť Rafa vyhrál 3 cenné tituly za sebou. Bez ohledu na to jak dopadne v Paříži je to veleúspěšné jaro.
Reagovat
turista
No je pravda že Rafa nikdy nevypustí žádný zápas, nikdy se nevyhýbá žádnému povrchu ani žádnému soupeři, nikdy jsem ho neviděl rozmlátit raketu. Prostě je v mnoha věcech unikátní.
Reagovat
George_Renel
Ještě schází, že ani nevyhrožuje rozhodčím..... .-)
Reagovat
Lina
Tomáš ukončil spolupráci s Goranem. Říkala jsem si, jak dlouho spolu ještě vydrží.
Reagovat
Stan_Borowitz
o ho..., vlastně v zásadě nevýznamné statistice... Mne zaujal ten Connors, že toho tolik vyhrál na GS. Při té příležitosti jsem zjistil, že podobně jako Lavera i Connorse zařízli "bafuňáři" tím, že mu v roce 1974 zakázali hrát na French Open. Connors přitom všechny tři zbylé GS turnaje v tom roce vyhrál. Byl to jeho vůbec nejlepší rok...
Reagovat
turista
Connorse jsem viděl v televizi hrát mnohokrát už v jeho slavném období. Byl to individualista jistý si sám sebou a měl neskutečnou vítěznou mentalitu. Takže se jeho statistikám nedivím.
Reagovat
Kozoroh
French Open toho roku vyhrál Borg. Vzhledem k jeho mimořádné hře na antuce se jeho první RG titul nebere jako haluz.
Reagovat
turista
Nebere se to jako haluz. Souhlasím. Borg už tehdy exceloval na antuce.
Reagovat
peggy
Rafo,vydrz!!!
Reagovat
turista
Novaku, vydrž!!!
Reagovat
Kozoroh
Zbylé dva sety měl Novak pod naprostou kontrolou a Ramose zdecimoval. I přes třísetovou výhru mě tento zápas neuspokojil - No1e měl opět špatný začátek zápasu a trvalo mu, než se naladil na "správnou vlnu". Toto " naladění" mu však Thiem nedovolí.

K dnešnímu komentáři připojuji i statistickou vsuvku - No1e vyhrál 233. zápas na GS turnajích, čímž vyrovnal Jimmyho Connorse a posunul se na 2. místo historických tabulek v tomto parametru. Rekord drží Roger Federer na 314 výhrách.
Reagovat
Stan_Borowitz
Rafa není ani na "bedně"?
Reagovat
turista
No není. A světovou jedničkou byl Rafa 141 týdnů zatímco Novak 223 týdnů.
Reagovat
Frantz
Jeste zapomnels pripsat, kolik tydnu byl za celou karieru out kvuli zraneni a kolik musel vynechat grandslamu
Reagovat
smazaný uživatel
Jj...Kolko GS absolvoval Rafa a kolko Nole?...:)

Kolko vyhraných zápasov má na RG Roger a kolko Rafa?..:)
Reagovat
a.magerova
87-13 - Australian Open (100 zápasů)

84-11 - Wimbledon (95 zápasů)

78 - 11 - US Open (89 zápasů)

65 - 16 - French Open (81 zápasů)
Reagovat
smazaný uživatel
Ok, a dohromady?...
Reagovat
Marduch
Njn, nekdo dre GS co GS do posledních kol, jinej po par zapasech na trave odchází sbirat sily na AO.
Reagovat
Kozoroh
Možná tě to překvapí, ale Djoker má jen o dva odehrané GS navíc než Rafan.
Reagovat
Frantz
Pac jestli vyhral 233 zapasu a vytriskal z toho jen 12 titulu, tak to spis ukazuje, jakej je to labilni traged...
Reagovat
Nola
Novak to nakoniec v pohode zvladol, zahodil ten hrozny prvy set za hlavu
nebyt skrecu Richarda, tak zapas by dnes nebol urcite dohrany, mozno by ani nezacal, damy hrali 3-setove zapasy, u frantikov to vyzeralo najmenaj na 4 dlhe sety, planovanie zapasov rozhodne nie je vysadou organizatorov, bud mali Novaka supnut hoci aj na nejaky bocny kurt, alebo niektory z damskych zapasov
Reagovat
a.magerova
Už se ví, proč poslal ty růže babám?

Jo a měl v boxu srdíčkového Pepe?
Reagovat
Nola
netusim...
sedel tam, nastastie som ho videla v zabere len raz
Reagovat
smazaný uživatel
Novak dnes fantastická defenziva proti spanielskemu lavakovi. Skvelý tréning..
Reagovat
a.magerova
Jak mně je proti srsti ta Noleho "děkovačka".... souhlasím s komentátorem: zalíbit se, zalíbit se, zalíbit se....
Reagovat
kada.tom
souhlasím, to jeho děkování je až odporné, jak mám Novaka rád a přeju mu, tak tohle mi vadí ... taky jeho zápasy vypínám nebo přepínám hned po podání ruky soupeři a rozhodčímu (teda když vyhrává, že jo)
Reagovat
smazaný uživatel
mne dakovanie nevadi,len ma za posledny rok uz tolkokrat nastval(na kurte aj mimo neho),ze fandenie mu,musim prehodnotit,v ramci big4 sa nanho dotahuju Roger s Andym,v ramci top100 Berdych,stale verim,ze sa z toho oklepem:)
Reagovat
Nola
bol si s nim v osobnom kontakte ? :D
Reagovat
smazaný uživatel
ani nechcem,stale je nastvany
Reagovat
D@nny
Zkousi vsemozne ziskat podporu jakou ma Federer nebo Nadal, bohuzel nektere jeho zpusoby jsou hodne lacine. Nekteri jednodussi jedinci na to budou mozna slyset.
Reagovat
smazaný uživatel
V tomto sa mi lubi Endy, tomu je nejake patolizacstvo ukradnute, ten si ide svoje :-)
Reagovat
tommr
v tomhle je Djokovic opravdu nechutně vlezlej. A ještě do toho zatahuje nebohý sběrače ...
Reagovat
mahycek
Teď z jiného soudku. S tím hekáním už začínají i chlapci. Kam až to dojde ?? Tento zápas je jeden z mnoha. Podívejte se na zápasy stejných hráčů, nejen tohoto, ale i jiných před 5 - 10 lety. Že by náročnost byla o tolik větší? Ženám nadáváme, že jsou sirény a za chvíli budou hekající muži.
Reagovat
Mayo
Ramos je najväčšia nula medzi spanielmi. Takze Novak v poho v troch.
Reagovat
Kozoroh
No1e vyhrál set, ve kterém nebyl lepším hráčem. Ramos ve výměnách Djokerovi značně zatápí, do toho No1e zvlášť na úvod setu kupil chyby. Dnešní výkon mu bude stačit na postup, ale proti Domovi bude muset markantně přidat, Domin dnes hrál velmi dobře :-\
Reagovat
mahycek
Nechci to tvrdit, ale myslím, že to byla lajna v teibreaku.
Reagovat
dunphy
Dominic hrál dneska naprosto parádně! Já mám vždycky tak strašně dětinskou radost když vyhraje. :D
Reagovat
Mayo
Uzi si to lebo je to naposledy na tohtoročnom FO
Reagovat
smazaný uživatel
:)

Aby Djokoviča nevyprášil. Už si dá pozor.
Reagovat
Mayo
Na Djokoviča nemá. Podľa mna je Thiem overrated na tomto turnaji.
Reagovat
Tuttovka
Je pravda, že už od Djokoviče dostal dvakrát pořádně naloženo. Loni na FO jej také mnozí typovali za favorita a vyhořel tam hrozně.
Reagovat
dunphy
Píše se tipovat a nevím moc o čem mluvíš, protože loni teda rozhodně proti Nolemu favoritem nebyl.
Reagovat
Tuttovka
To ne, ale říkalo se, že by ho mohl ohrozit a nakonec z toho bylo velké prd :).
Reagovat
dunphy
To tak někdy holt bývá. :)
Reagovat
dunphy
Neboj. Užil jsem si to dost a i kdyby to bylo prozatím naposledy, tak mi to vůbec žíly netrhá. :)
Reagovat
mahycek
Škoda, že v dalším kole půjde dál Thiem, nebo Djoko. Ale, to asi předbíhám . Chtěl jsem si vsadit, že Djokovič - Ramos bude na 4-5 setů, ale v 18.25 už to stáhli a nestihnul jsem to. Tedy přiřadit to k ostatním zápasům na zítra. Tušil jsem, že Ramos bude kousat.
Reagovat
Kozoroh
Tvl, Novak začal přestrašně :-(
Reagovat
Tuttovka
Snad mu to nevydrží celý zápas, protože na tohle se moc koukat nedá :D.
Reagovat
Nola
hroza, des....matoha
Reagovat
a.magerova
Z 16 tenistů a tenistek, které jsem dala do Fantasy.... pokud TO Venus neotočí... mi zůstane už jen Rafa a Dominic... no... já být fanouškem Rafy či Dominica, tak mám vážné obavy... :-P
Reagovat
Kozoroh
Neměla jsi zapomenout do svého výčtu zařadit Babrinku :-P
Reagovat
a.magerova
Všichni Švýcaři a Češi byli mého polibku smrti ušetřeni... :-P
Reagovat
mahycek
Trošku jsem si myslel, že by se mohla opakovat ta neděle 2009, kdy Nadal prohrál se Soderlinkem. Ale vyvedl mně z omylu. A taky Bautista je Španěl. A nyní další a ještě bude unavený po pěti setech s Raoničem. Kdo ho může zastavit ???
Reagovat
vrabejka
Asi jedině Nole. Thiem na Rafu na GS ještě nemá. Ikdyz ještě je tam Stan :)
Reagovat
horska.kraslice
A já zase považuji za nejnebezpečnějšího Thiema.
Reagovat
fialka
bravó, Pablo. Tak som fandila úspešne. Dúfam, že sa mi to nevypomstí v dueli s Rafom. Chceli sme Pabla, tak ho máme.
Reagovat
smazaný uživatel
dnes som s Rafom spokojny,stihol som aspon posledny set
Reagovat
fialka
Celý duel trval menej ako 2 hodiny. Nabudúce na to mysli. :-) S Pablom to bude dlhšie, tak s tým rátaj.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist