Nadal v Riu potvrdil roli favorita. Odehrál jsem fantastický první set, pochvaloval si

17. 2. 2016, 07:37
Aktuality 32
ATP RIO DE JANEIRO - Rafael Nadal se rychle oklepal ze sobotní porážky s Thiemem a úspěšně vstoupil do dalšího antukového turnaje v Riu de Janeiro. Nejvýše nasazený Španěl, jenž obhajuje semifinále, v prvním kole porazil Pabla Carreñu-Bustu a zajistil si souboj s dalším krajanem Almagrem. S tím vyhrál 13 ze 14 vzájemných duelů.
Rafael Nadal

Rafael Nadal v sobotu neproměnil mečbol proti Thiemovi v semifinále turnaje v Buenos Aires, kde po celý týden bojoval s vysokými teplotami a vlhkostí. Tři dny na to vstoupil do dalšího turnaje na jihoamerické antuce v Riu de Janeiro, kde naopak pořadatele i tenisty první dva dny trápil déšť.

Na vlastní kůži to pocítil i Nadal, který musel na svůj úvodní duel proti krajanu Pablu Carreñovi-Bustovi čekat o několik hodin déle a po odehraném prvním setu museli oba hráči kvůli dešti znovu do šaten.

Favorizovaný Španěl se ale s nepříjemnou situací vypořádal lépe. Především v úvodní sadě předvedl velmi dobrý výkon a i když v druhém setu dvakrát nepotvrdil brejk, zaslouženě zvítězil 6-1 6-4.

"Odehrál jsem dobrý a fantastický první set. V druhém už byly podmínky hodně těžké. Ale byl jsem schopný se přes to dostat a důležité bylo, že jsem nebyl frustrovaný, když jsem neudržel výhodu brejku. Je to pro mě dobré vítězství," komentoval šampion z roku 2014 Nadal, který loni podlehl už v semifinále Italu Fabiu Fogninimu.

O postup do čtvrtfinále si devětadvacetiletý Nadal zahraje s dalším Španělem Nicolasem Almagrem. "Almagro je komplikovaný soupeř na každém povrchu. Na antuce je ale nejsilnější," uvědomuje si Nadal, jenž vede ve vzájemné bilanci vysoko 13-1.

Almagro, který v neděli prohrál finálovou bitvu v Buenos Aires, odstartoval výhrou 6-1 3-6 6-4 nad dalším Španělem Danielem De-La Navou.

Vítězně v Brazílii začal i šampion z Buenos Aires Dominic Thiem. Dvaadvacetiletý Rakušan porazil 6-3 6-4 Španěla Pabla Andújara a vyhrál šestý zápas v řadě. O čtvrtfinále si zahraje s Argentincem Schwartzmanem.

Dvousetovým vítězstvím se v městě letošních olympijských her uvedl také obhájce titulu David Ferrer. Druhý nasazený Španěl odstartoval výhrou 6-3 7-6 nad dvacetiletým Chilanem Nicolasem Jarrym.

Měsíc dlouhé čekání na výhru ukončil loňský finalista Fabio Fognini. Sérii tří porážek italský tenista ukončil proti naturalizovanému Britovi Aljažovi Bedenemu, kterého porazil 7-5 6-3 a vyhrál s ním tak i sedmé vzájemné střetnutí.

Federico Delbonis i na čtvrtém letošním turnaji zvládl svůj úvodní zápas. Na antuce v Riu de Janiero argentinský tenista začal výhrou 7-5 6-1 nad šestým nasazeným Američanem Jackem Sockem.

• ATP 500 RIO DE JANEIRO •
Brazílie, antuka, 1.471.315 dolarů
úterní výsledky (16. 02. 2016)
• Dvouhra - 1. kolo •
Nadal (1-Šp.) - Carreňo (Šp.) 6:1, 6:4
Ferrer (2-Šp.) - Jarry (Chile) 6:3, 7:6 (7:3)
Thiem (5-Rak.) - Andújar (Šp.) 6:3, 6:4
Delbonis (Arg.) - Sock (6-USA) 7:5, 6:1
Fognini (7-It.) - Bedene (Brit.) 7:5, 6:3
Dolgopolov (Ukr.) - Bellucci (8-Braz.) 6:7 (3:7), 7:5, 6:2
Almagro - Muňoz (oba Šp.) 6:1, 3:6, 6:4
Cuevas (Urug.) - Bagnis (Arg.) 6:2, 6:0
Gimeno (Šp.) - Mónaco (Arg.) 5:2 skreč M.
Lorenzi - Cecchinato (oba It.) 6:4, 3:6, 6:1
Ramos (Šp.) - Lajovič (Srb.) 3:4 skreč L.
Cervantes (Šp.) - Daniel (Jap.) 3:6, 7:5, 6:2
Giraldo (Kol.) - Elias (Portug.) 6:4, 7:6 (7:5)
Schwartzman (Arg.) - Souza (Braz.) 6:3, 6:2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

32
Přidat komentář
peggy
Rafo dnes makej!!!
Reagovat
gigin
vydrž! Je vidět, že toho už má plné kecky...
Reagovat
gigin
Tři nula s dvouma brejkama a už po třech, do toho začne crkat.
Reagovat
spaniel
Prave proto ztratil naskok, hodne to zpomalilo hru.
Reagovat
gigin
Jj, některé výměny byly zvláštní.
Reagovat
gigin
Jinak ty jeho kraťasy, to je pokoukáníčko.
Reagovat
gigin
Už jsem pak byl tuhej jak nikdo druhej, v kolik to dohrávali, nevíte? Díky.
Reagovat
gigin
7/5 7/5 against Diego Schwartzman. Tough match today, I have to admit that I was a little bit tired and I am quite happy that there is no singles match tomorrow. It was a good fight, in difficult situations I always had the right answer and managed to gain the victory. Friday I am facing either Ferrer or Ramos-Violas, till then I hope to be back at full energy. Quarterfinals here I come!
Reagovat
gigin
Trošku jak Rafa, že? ;)

https://v8h6m4x9.map2.ssl.hwcdn.net/10/videos/545cefd7e8b18a9f0a459ec7/1c53209f42f34298b06b82c89615150e/standard.mp4

Jinak tě pozdravuje Mut a vzkazuje ti, že ElMatador určo ještě jeden GS vyhraje, že prý to ví na stopro. Takže v klidu :)
Reagovat
janek_da
Bych mu přál Wimblas. To by bylo haló.
Reagovat
gigin
No travka mu toliko nevoní jako cihla.
Reagovat
gigin
Jo ty myslíš Rafu :DD já myslel, že Thiema. Jo jas, letos Rafa vyhraje Wimblík, pokud se prosmýkne prvním týdnem.
Reagovat
janek_da
jj
Reagovat
tito
Pěkný banánek. A Mutovi děkuji :-)
Reagovat
Mayo
Vamos El Matador!
Reagovat
babolat.cz
Rafa pěkné, ale je to také pořád stejné. nebýt Rafa má srdcovka, nekoukal bych na něj. Proč něchodí víc na síť, kraťasy? Vždyť tohle drcení od baseline je náročné, vysilující, kua...
Reagovat
SwissMaestro
Almagro konečnou :(
Reagovat
Pe3k
No po dnešním zápase je podle mě favorit Rafa. Almagro asi bude unavený a navíc je 53 na světě a Rafu dal na antuce jen 1. Vidím to na 65% pro Rafu a 35% pro Almagra, ale zápas by to mohl být pěkný.
Reagovat
smazaný uživatel
RAFA IS BACK!!!!

:-)
Reagovat
skott
Bellucci a Pereira v domácí generálce na OH out v 1.kole po ostudných výkonech, a to se přitom hraje na antuce. Brazílie by radši měla dobrovolně jejich místa přenechat někomu jinému.
Reagovat
kada.tom
Brazilci ale prostě lepší a ani kvalitativně srovnatelné tenisty a tenistky nemá ... Belluci a Perreira je to nejlepší, co může Brazílie do olympijského singlu poslat - navíc OH bude na hardu a tam si třeba taková Perreira neškrtne vůbec, Belluci asi nedopadne o nic líp ... jenže oni nikoho dalšího, kdo by je srovnatelně zastoupil nemají
Reagovat
EllNino
jako Pereira letos ještě neuhrála set ...a právě tady jsem myslel, že se chytne, naštěstí ji ale Petra zastavila :)
Reagovat
EllNino
set na WTA
Reagovat
kada.tom
Tak trochu jsem čekal, že Pablo nadělá Rafovi víc starostí ... ale tak asi ne, tak třeba Rafa zvládne i Almagra :-)
Reagovat
peggy
Tak Rafo,kdyz jsi se oklepal,tak snad i probral a bude to jiz jen lepsi.VAMOS RAFA!
Reagovat
rusedski
Přeji hezký den, paní Maruško, snad nám Rafa bude dělat radost i nadále
Reagovat
Pe3k
Výsledek vypadá jednoznačně, ovšem Pablo hrál mizerně a Nadal přišel 2x o servis ve druhém setu. S Almagrem to může být pěkný zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
super outfit a ostrihaný, konečne :)
Reagovat
smazaný uživatel
udělá Nadalovi pá.
Reagovat
mats23
tiež si myslím
Reagovat
Pe3k
Reagovat
Ma3ek
Chvalabohu
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist