Nadal v Sao Paulu: Čtyřhru už vypouští, do dvouhry by nastoupit měl

14. 2. 2013, 12:29
Aktuality 19
Rafael Nadal zřejmě usoudil, že ještě ne stoprocentně vyléčené koleno začal příliš zatěžovat. Dnes v Sao Paulu tak oznámil, že ve čtyřhře po boku Argentince Nalbandiana už pokračovat nebude. Antukový turnaj ve dvouhře ale prý o nasazenou jedničku nepřijde.
Rafael Nadal

Rafael Nadal od loňského Wimbledonu kvůli zranění levého kolena sedm měsíců nehrál a na kurty se vrátil až minulý týden v chilském Viňa del Mar. Tam odehrál včetně čtyřhry celkem osm utkání, když prohrál až ve finálových duelech. 

V plné záteži se rozhodl pokračovat i tento týden v brazilském Sao Paulu a už v úterý tak s Argentincem Davidem Nalbandianem vstoupil do turnaje ve čtyřhře. Po odvrácení dvou mečbolů postoupili do čtvrtfinále, do něj už ale španělsko-argentinská dvojice nenastoupí. 

"Rafael Nadal dnes na Brazil Open neodehraje plánovaný zápas ve čtyřhře, protože má 'přetížené koleno'," oznámili organizátoři turnaje. Do semifinále tak postoupili bez boje Rakušan Marach s Argentincem Zeballosem.

"Nadal usoudil, že pro něj bude vhodnější zůstat na hotelu a připravit se na zápas ve dvouhře. O problému diskutoval se svým partnerem Nalbandianem a společně usoudili, že už ve čtyřhře pokračovat nebudou," dodal mluvčí turnaje. Nadala čeká první zápas ve dvouhře ve čtvrtek večer proti domácímu kvalifikantovi Joaou Souzovi.

David Nalbandian novinářům řekl, že podmínky na jediném antukovém turnaji v hale byly náročné. "Kurt není v nejlepší kondici a je těžké mít míček pod kontrolou" postěžoval si argentinský tenista na kvalitu kurtu. "Je to škoda, že s Rafou nebudeme ve čtyřhře pokračovat... Ale musí brát ohled na své zdraví a připravit se na dlouhý a těžký rok," dodal Nalbandian, který se v Brazílii vrací na kurty po pětiměsíční pauze zaviněné zraněním mezižeberních svalů.

Ve středu už jednatřicetiletý Jihoameričan odehrál i svůj první zápas ve dvouhře, ve které po velkém boji zdolal Chilana Jorgeho Aguilara. První set Nalbandian vyhrál 7-5, přestože prohrával už 0-4. Po divoké první sadě už si oba tenisté nabídli pouze po jednom brejkbolu: Aguilar ho využil k vyrovnání a vynucení třetí sady, v té byla ale zase na servisu jistější Argentinec. Toho v boji o zopakování loňského čtvrtfinále čeká krajan Guido Pella. 

O překvapivé vyřazení nasazené čtyřky Jerémyho Chardyho se postaral Martin Alund. Sedmadvacetiletý Argentinec, který si debut v hlavní soutěži odbyl teprve minulý týden ve Viňa del Mar a startu v Sao Paulu se dočkal až jako lucky loser, se po premiérové výhře nad Brazilcem Mellem dočkal i svého dosud nejcennějšího skalpu. Proti 25. hráči světa v závěru odvrátil dva mečboly a nakonec zvíězil 6-4 4-6 7-6.

Horacio Zeballos, který minulý týden v Chile po finálovém triumfu nad Nadalem získal premiérový titul z okruhu ATP, v Brazílii kvůli únavě svůj zápas 1. kola vzdal. Nad Chilanem Paulem Capdevillou sice vyhrál úvodní set v tie-breaku, dalších devět gamů ale prohrál a a zbytek utkání se už rozhodl nedohrát. Sedmadvacetiletý Argentinec tak z posledních 22 zápasů - včetně tří challengerů - teprve podruhé prohrál. 

Je však pravděpodobné, že v turnaji bude pokračovat po boku Rakušana Maracha ve čtyřhře. Díky odstoupení Nadala má na odpočinek den navíc a může se tak těšit už na semifinále.

- ATP 250 SAO PAULO -
(Brazílie, antuka / hala, 455.775 dolarů)
středeční výsledky (13. 02. 2013)

Dvouhra - 2. kolo:
Alund (Arg.) - Chardy (4-Fr.) 6-4 4-6 7-6(5)
Montaňés (Šp.) - Lorenzi (It.) 6-4 6-4
Souza (Braz.) - Ramirez-Hidalgo (Šp.) 7-6(6) skreč R.
Capdeville (Chile) - Zeballos (Arg.) 6-7(5) 6-0 3-0 skreč Z.
Nalbandian (Arg.) - Aguilar (Chile) 7-5 5-7 6-3

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Marach/Zeballos (Rak./Arg.) - Nadal/Nalbandian (Šp./Arg.) bez boje

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

19
Přidat komentář
Amputace
Hodně veliké zklamání. Připadalo mi, jako by se Rafovi ani nechtělo hrát, pouze to odchodil a výborně odpodával. Některé jeho UF mě až děsily.S takovou nemá v případném finále proti Almagrovi nejmenší šanci.
Reagovat
Stan_Borowitz
V čem je problém? Ztratil snad set nebo dokonce prohrál? Pohlídal si výhru a zbytečně se nezatěžoval. Řekl bych, že k takovému zápasu přistoupil velmi rozumně. V případném finále proti Almagrovi bude hrát úplně jinak.
Reagovat
VlS
Buď bude hrát jinak, nebo prohraje, což po dlouhé přestávce a ne zcela odstraněných potížích není žádná ostuda s nikým, natož s Almagrem.
Reagovat
smazaný uživatel
Zacina to byt dost zle a pomaly sa mozme /fans rafy /obavat nielen ci pride aspon jeden titul z masters tento rok ale ci nahododou rafa neohlasi koniec, myslim ze tej bolesti zotavovania a coraz viac porazok zacina mat dost a uz neni vydiet take odhodlanie skor zmierenie.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ještě je tady ještě jedna možnost - že bude hrát úplně jinak a stejně prohraje. I když to by nesměl na druhé straně kurtu stát psychicky labilní Almagro.

Taky může z turnaje odstoupit, což by možná bylo nejrozumnější, jestli ho to rozbolelo. Pokud se nebude cítit fit, podle mne do finále s Almagrem (jestli k němu dojde) Nadal ani nenastoupí.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas.
Reagovat
Amputace
Neřekl bych přímo, že si výhru pohlídal. Čelil několika BB a situacím, ve kterých měl dost namále. Skvěle servíroval, což se dá považovat za veliké štěstí, jinak by těch problémů bylo podstatně víc. Jestliže už výměna dospěla k delšímu trvání, obvykle skončila banální chybou jednoho či druhého tenisty, což mě u Nadala překvapuje - to není otázka nasazení, ale celkové herní pohody, která, jak se zdá, nebude v jeho případě příliš dobrá. Za obratem "pohlídal si výhru" zkrátka vidím úplně jiný výkon, než jaký včera předvedl Nadal.
Reagovat
spaniel
Proti Souzovi zatim nejhorsi vykom. Viditelne horsi pohyb, az na 1 vypadek v kazdem setu to bylo velmi vyrovnane.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa nefandím ti, ale neprajem ti zranenia. Po dlhom čase rozumné rozhodnutie vynechať štvorhru. Skús to aj v ďalších turnajoch :)
Reagovat
smazaný uživatel
7. února 2009
http://bitDOTly/SlMFvj
Reagovat
Heather_Fedex
dyt nadal porad hraje ;) klidek
Reagovat
Malda
Tak se o rok seknul no :D
Reagovat
VlS
Mi se ten link tváří jako mrtvej.
Reagovat
Pe3k
Vzhledem k tomu, kolik toho vynechal, tak 3 sezony ještě neodehrál...
Reagovat
smazaný uživatel
pozde, takhle mel premejslet roky zpatky....
Reagovat
smazaný uživatel
4
Reagovat
carolyn
tady ve spanelsku pisou ze doktori se snazi nadalovi prodlouzit karieru, ze to ma namale.
Ale zase v jinym clanku pisou ze nadal to prehnal a zatizil koleno moc, ze ho poboliva, ale lekari mu tvrdi ze koleno ma v poradku, to ze se pul roku nehybal tolik, jak byl zvyklej, tak to ze koleno boli je normalni.
Tak si vyberte....:-)
Reagovat
Pe3k
Přesto hrál Nadal 9 zápasů v 6 dnech :D

http://www.bbc.co.uk/sport/0/tennis/21447998
Reagovat
smazaný uživatel
Konečne to pochopil. Som rád že štvorhru vypustil.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist