Nadal ve finále v Acapulku deklasoval místního suveréna Ferrera!

3. 3. 2013, 05:31
Aktuality 261
ATP ACAPULCO - Rafael Nadal je po sedmiměsíční pauze zpátky ve skvělé formě. Po Sao Paulu dokázal vyhrát i kvalitněji obsazený turnaj na antuce v Acapulku, kde dnes poprvé změřil síly i s hráčem Top 10. Problémy s ním ale neměl, trojnásobného obhájce titulu Davida Ferrera ve finále smetl 6-0 6-2 a se svým comebackem může být spokojený.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Rafael Nadal přišel o druhou polovinu minulé sezony kvůli zánětu v koleni. Vrátil se na začátku února a ze tří turnajů má bilanci dvou titulů a jednoho finále. Po porážce ve finále ve Viňa del Mar s Argentincem Zeballosem ovládl Sao Paulu a v uplynulém týdnu dominoval v Acapulku.

V Mexiku už na šestadvacetiletého Španěla čekaly těžší testy v podobě dvou krajanů. Poprvé po svém návratu tam musel čelit hráčům Top 20. S 12. hráčem světa, nicméně oblíbeným Nicolásem Almagrem, si poradil v semifinále. Ve finále pak zcela suverénně zametl se světovou čtyřkou Davidem Ferrerem, který přitom v Acapulku neprohrál 19 zápasů v řadě a útočil už na čtvrtý titul během čtyř sezon. 

Jenže letos se na turnaji objevil po osmi letech Nadal a při jeho účasti na antukových turnajích v posledních letech na soupeře příliš trofejí nezbyde. Jedenáctinásobný grandslamový šampion o čtyři roky staršího Ferrera smetl za 65 minut snadno 6-0 6-2 a ve 13. utkání po svém comebacku zaznamenal nejdrtivější výhru. 



"Odehrál jsem skvělý zápas, téměř dokonalý. Nikdy bych si nepředstavoval, že budu hrát na takové úrovni jako dnes, jsem šťastný a překvapený," přiznal Nadal. "Hrál jsem výborný zápas proti jednomu z nejlepších hráčů na světě, který se také specializuje na antuku. Dneska to ale nebyl on, měl špatný den," dodal rodák z Malorky, který vylepšil vzájemnou bilanci s Ferrerem na 17 výher a 4 porážky. Na antuce s ním prohrál pouze v prvním ze 14 duelů před devíti lety. 

Nadal si na antuce připsal už 38. titul, celkově má ve sbírce z okruhu ATP 52 trofejí.

Ferrer letos útočil už na třetí titul, ale zatímco v Aucklandu a minulý týden v Buenos Aires své triumfy obhájil, v Acapulku se mu to nepovedlo a v žebříčku se jeho náskok právě na pátého Nadala sníží na zhruba 600 bodů.

- ATP 500 ACAPULCO -
(Mexiko, antuka, 1.212.750 dolarů)
sobotní výsledky (02. 03. 2013)

Dvouhra - finále:
Nadal (2-Šp.) - Ferrer (1-Šp.) 6-0 6-2

Čtyřhra - finále:
Kubot/Marrero (2-Pol./Šp.) - Bolelli/Fognini (It.) 7-5 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

261
Přidat komentář
spaniel
Je nemam problem s tim, ze fandis Rafovi. Problem mam s tim, ze to co ty vydavas za fakta jsou bohaouste teorie a ciste subjektivni nazory. Problem je, ze tenis neni malovani, kde hledime na nejakou skvrny a bavime se o tom, ktera skrvna je hezci. Vetsina veci v tenise je snadno vysledovatelna a existuje tam objektivni meritko. A ty ho nemas, pises jednu kravinu za druhou. To o tom utoceni je neskutecna blbost, na tom se da jedine smat.
Reagovat
Roger_Federer
Nadal, předvedl velke zlepšeni v pohybu behem jednoho tydne..otazkou je proc??, přestalo ho bolet koleno, nebo se vice kousl a zacal tlacit na pilu a vraci se forma.
dalsi otazkou ktera me vice zajima je proc Španelsky denik zveřejnil ty informace o odhlašeni se z IW A MIAMI, nasledovali dva vynikajici vykony Nadala proti hracum top 10..opet medialni šaškarna??
Ferrer ten zapas nezvladl a dostal od dobře hrajiciho Nadala co si zaslouzil..Podstatna otazka o moznostech Nadala na zisk granslemu je jednoznacne to v jakem stavu je jeho koleno, za tech 7 mesicu jsme se dockali spousty polopravd, mystifikaci a posunovani..Takže by me vubec nepřekvapilo, kdyby byl zcela v pořadku, vratila se pomalu forma a jen dale blafoval..
Kazdy si o tom udela usudek sam..cas nam ukaže..
Reagovat
Amputace
Skutečně bych neřekl, že ty útočné instinkty v "sobě má". Ono to jde snadno pozorovat například tehdy, když se objeví u sítě. Ne vždy má dobrý odhad. Právě tak často jasný míček zabíjí do místa, kam se soupeř zrovna pohne (to se mu s Novakem stává neustále), nepříliš dobře čte soupeřovu hru a sám hraje předvídatelně, jen málokdy (v porovnání s RF) překvapí skrytým winnerem, který přijde, tak říkajíc odnikud. Vše si musí vypracovat a pokud už se dostane do delší výměny, jen málokdy překvapí něčím nečekaným - zkrácením, přechodem k síti, úderem do protipohybu; to vše Federer dělá neustále, proto jej lze snadno považovat za striktně útočného hráče. Rafa samozřejmě tyto vlastnosti své hry za poslední roky značně povýšil, ale tvrdit, že má stejný útočný potenciál jako Federer je přinejmenším scestné. Ani v tom tebou citovaném finále US10 nebyl Nadal ani zdaleka na útočné úrovni Federera. Krom servisu nechápu, co z toho finále všichni děláte - podobných zápasů měl Nadal v roce 2011 a 2012 více. Například ve finále FO12 hrál podle mě ještě daleko útočněji - od přerušení to byl možná jeho nejagresivnější tenis na antuce, co do té doby předvedl. Ne, Nadal skutečně nemá útočný potenciál jako Federer jen proto, že jednou výborně zaservíroval - není natolik precizní (byť precizní je) na síti, nesnaží se tak často (nebo alespoň doposud nesnažil) o winner, ne tak často útočí z backhandu... dalo by se pokračovat. Podívej se na první set semifinále Nadal - Federer AO12. To byla Federerova typická útočná hra z jeho nejlepších let. Kdy Nadal něco takového zahrál? Promiň, ale v tomto s tebou nesouhlasím a nebudu souhlasit jen proto, že držíme stejnému koni.
Reagovat
smazaný uživatel
k mému fandovství..ano, Rafa u mě vždy byl, je a bude neohroženě na prvním místě, jen kvůli němu už osm let nevypouštím tenis z hlavy prakticky na jediný den, nicméně Djoko je u mě hned na druhém místě, takže mě neřaď mezi ty, kteří ho nemají rádi a těší se z jeho porážek, v první řadě jsem Rafovec, z velké části ale i Nolovec..pokud by neměl alespoň některé Federerovy rekordy překonat Rafa, ať je to Djoko, tomu to přeju jen o něco míň, ale hlavně ať to jeden z nich je. Až se tak stane, budu šťastný a spokojený, kvůli tomu sleduji dál a dál tenis se stále stejně neutuchajícím zaujetím, od r.2005, kdy se Rafa objevil o tom sním a jsem rád, že se objevila pojistka v podobě Novaka:-)
Reagovat
Heather_Fedex
ty si proste typicky federer hater- kdyz rogerovy rekordy neprekona rafael, tak at je to nole. hlavne at ten mizerny svycar uz nikdy zadny rekord nebude mit
skvela myslenka. znovu jsem se utvrdilav tom, ze 90% fanousku djoka/rafaela jsou jejich fanouskyne, proto, ze by je uznavali jako hrace, ale proto, ze nenavidi federera.
moc pekny
Reagovat
dappe
Nejsi trochu divnej?
Reagovat
Mayo
fandiť Rafovi aj Djokovičovi ... to je čo za kombinácia...Djokovičovi fandíš odkedy by ma zaujímalo
Reagovat
smazaný uživatel
nikam tě neřadím;-)...s těmi hádkami, o kterých jsem psala Forehandovi, jsem si pochopitelně dělala srandu. Rafu respektuju a jiné názory (pokud jsou slušné) taky;-)

Mayo- Promiň, ale co máš zase za problém? Tobě ten Djokovič očividně hodně pije krev...
Reagovat
smazaný uživatel
"znovu jsem se utvrdilav tom, ze 90% fanousku djoka/rafaela jsou jejich fanouskyne, proto, ze by je uznavali jako hrace, ale proto, ze nenavidi federera."

Ježíš, co to je za kec:-O:-/ Chtěla bych těch 90% vidět...
Reagovat
Heather_Fedex
sonja klid. ty patris mezi tech 10 % ;)
a precti si prispevek martyho jeste jednou. pak mozna pochopis...
Reagovat
smazaný uživatel
No já jsem klidná, vím/cítím, jak je to u mě:-)...
Jen mne zajímalo, koho odsud řadíš mezi těch 90%.
Martyho komentáře jsem četla, Federer očividně není jeho favorit, ale proč by to muselo znamenat, že fandí Rafovi (popřípadě Novakovi) jen z nějaké nenávisti k RF?
Svět se netočí kolem Federera, Heather.
Reagovat
Heather_Fedex
napsal to stylem, ze jeho zivotnim snem je, aby byli federerovy rekordy prekonany, ze kvuli tomu od r. 2005 sleduje tenis a ze kdyz se to nepovede rafovi, tak nole je poistka ;)
tak povez mi, kdo jiny muze sledovat tenis kvuli tomu, aby se koukal na to jak pro nej nenavideny hrac prijde o sve rekordy, nez naprosty hater?

a to, ze svet se toci kolem rf, tak tato myslenka mi nikdy v zivote v hlave nevznikla ;))
Reagovat
smazaný uživatel
Ok, já nechci a nebudu mluvit za martyho...ať si sem přijde ten komentář vysvětlit, pokud mu na tom sejde;-)
Ale bráním se proti tomu osočení 90% fanoušků RN a Noleho, že jim nefandí pro jejich kvality, ale vlastně fandí proti Federerovi... to se na mě nezlob, ale fakt to zavání "rogerocentrismem".
Reagovat
Amputace
Velmi dobře vysvětleno. Někteří lidé by měli pochopit, že většinu fanoušků Nadala či Djokoviče Federer vůbec nezajímá, natož aby tak měli zapotřebí fandit proti němu. Musím říct, že se mi tady na fóru jevíš jako jedna z těch rozumnějších osob.
Reagovat
Roger_Federer
Ano, Sonja je velmi rozumna.., dokud se nenaveze nekdo do Novaka(ja to nedelavam, tak mam klid) :).

Nic mene, uživatel marty28 je při velmi velmi slabem vyjadřeni obrovsky fanoušek Nadala, jak sam piše "Rafa je jeho život"( už to o nečem vypovida).. a pokud by to zitra z Rafou seklo, fandi Novakovi a kdyby to pozitři seklo z Novakem tak dalšimu kdo bude Federera poražet..?
Nemužu než nesouhlasit z Heather_Fedex...
Reagovat
Amputace
Stejně jako lze mít hráče oblíbeného, lze mít hráče neoblíbeného. Nevidím nic nenormálního na tom, že někdo nepřeje úspěchy neoblíbenému hráči. To snad ale ještě neznamená, že fandí výhradně proti němu. Prvořadý je snad oblíbenec/oblíbenci. Ty budeš v případě odchodu Federera fandit Nadalovi? Předpokládám, že ne, přesto by mě ani nenapadlo napsat, že fandíš proti němu a samotný Federer je pro tebe druhořadý. Navíc cituješ martyho výrok "Rafa je můj život" a dodáváš, že to o čemsi svědčí (patrně máš na mysli fanatismus), zároveň ale zastáváš názor Heather, že marty fandí proti Federerovi. Podle mě je to příkladný oxymorón.
Reagovat
Roger_Federer
Přecti si pořadne přizpevek martyho 28, pokud tohle neni fanatisticke vyjadřeni a "nenavistny" přispevek tak už nevim co jineho to je??
A ted je jedno, zda se tady jedna o Federera nebo 15 let zpatky o třeba Moniku Seleš:)(jen přiklad!)..
Jde mi čiste o obsah vyjadřeni..no pokud mysliš, že je to v pořadku, mam jiny nazor...Nadruhou stranu ma muj obdiv, že se tady už nekolik tydnu vyznava k"lasce" k Rafaelovi..
Reagovat
Amputace
Proboha, vy jste fakt fanatici. Ve všem si něco najdete. Marty napsal: "pokud by neměl alespoň některé Federerovy rekordy překonat Rafa, ať je to Djoko, tomu to přeju jen o něco míň, ale hlavně ať to jeden z nich je." Co je na tom, proboha, tak nepochopitelného? Fandí Nadalovi a jeho druhým nejoblíbenějším tenistou je Djokovič, jak z jeho příspěvku vyplývá. Je snad jasné, že každý, kdo fandí jinému tenistovi než Federerovy, si přeje, aby jeho rekordy byly tím tenistou překonány. Já si přeji to samé. Federerovy rekordy nejsou žádná svatá relikvie, tak už se tak konečně přestaňte chovat. A co je v tom příspěvku NENÁVISTNÉHO bych asi skutečně potřeboval doslovně ocitovat, protože tam nic takového nenacházím. Vy tady rýpete do Nadala v jednom kuse, ale v i naprosto neškodném příspěvku jste schopni nacházet jakési útoky a projevy nenávisti. To je hodně zvláštní. Já bych to shrnul pořekadlem: Podle sebe soudím tebe - neboli v psychologické terminologii takzvaná "projekce". Nebudu tady martyho hájit, až si tu snůšku vašich blitek přečte, jistě to lépe udělá sám.
Reagovat
Heather_Fedex
vy dva s martym sledujete tenis proto, protoze se nemuzete dockat, az budou rekordy hrace, kt. nefandite prekonany rekordy jinymi hraci a ne proto, proto ze mate radost ze hry?
vis, jak se takovemu cloveku, kt. se takhle chova, lidove rika? chory mozek
muzete si podat ruku s takovymi, jako jsou broz, pe3k, 24...atd
Reagovat
Roger_Federer
:), bušenim hlavou do zdi si clovek jen rozbije hlavu..a co videt nechces nevidis..zbytecne z tebou zkoušet diskutovat..
Reagovat
W.G.M.
Mam pocit, ze jsi jeden ze zdejsich mistru ve vykladani si prispevku po svem. Je to vazne neuveritelne, co se tu clovek nekdy docte.

Ctenarska inteligence opravdu place.
Reagovat
smazaný uživatel
a Rogere_Federere, očividně jed nutné, abych zde popsal vývoj mého sledování tenisu a fandění neb tady ze mě požitkářsky děláte málem krvelačnou pomstychtivou zrůdu, které by nemělo být dovoleno svobodně chodit po ulici..takže, tenis jsem začal více sledovat od svých čtrnácti let, tedy od r.1995. Nejdříve jsem tedy byl svědkem éry Samprase a Agassiho. Petovi jsem na chuť nikdy nepřišel, jeho tenis mě moc nebavil a ani jako člověk mi dvakrát neimponoval, nicméně neměl jsem sebemenší problém uznávat, že se jedná o výborného hráče, jednoho z nejlepších v historii. Podstatně více jsem však měl rád Andreho..v r.2003 se pak naplno prosadil Federer a začal ve velkém vítězit. Bylo mi od začátku jasné, že se jedná o vyjímečného hráče, stejně jako v případě Samprase a že i on bude psát dějiny tohoto sportu. Nicméně jako člověk mě prostě neoslovil, z jiného důvodu nežli Pete, ale také neoslovil. Chladné žraloky a studené čumáky já jednoduše rád nemám a proto jsem ani jemu fandit nezačal, v té době jsem ale proti němu nic neměl a samozřejmě jsem plně uznával jeho velké tenisové umění stejně jako v případě Samprase..no a pak se v r.2005 objevil Rafa, kluk plný temperamentu, obrovské energie, hravý jako kotě, s radostí desetiletého kluka po každé povedené výměně a zápasu. A mě poprvé díky někomu začal tenis opravdu naplno bavit, na takovou bezprostřednost, bezelstnost a upřímnost jsem čekal a jeho příchodem se dočkal. U něho jako prvního jsem se začal těšit na každý další zápas, prostě mi přirostl k srdci, tak jako Rf přirostl k srdci jeho fanouškům. V období 2005-07 jsem proti Rf prakticky nic neměl, nezajímal mě, třebaže jsem bral na vědomí všechny jeho úspěchy. Soustředil jsem se hlavně a jen na fandění Rafovi, jako každý normální příznivec..zlom nastal v r.2008, kdy Rafa dorostl v opravdu komplexního hráče, poprvé vyhrál i jiný GS než RG a brzy na to se stal číslem jedna. Tehdy začaly diskuse a pře o tom, kdo z nich dvou, že je lepší a že nebo jestli má Rafa na to, aby se nakonec nejlepším hráčem historie stal on..
Reagovat
smazaný uživatel
..a tehy se naplno rozhořela válka mezi tábory fanoušků RF a Rafy. Fanoušci Federera měli hned na začátku potřebu Rafu a jeho narůstající úspěchy zpochybnit, zesměšnit a jeho úspěchy umenšovat a relativizovat. Už v jeho dvaadvaceti letech označili takovou diskusi za zcela bezpředmětnou, utopickou a směšnou. Neslyšeli na žádný, byť sebemenší argument, i když v té chvíli měl Rafa na svém kontě víc GS titulů než RF ve stejném věku a tedy nebyl jediný důvod pro tak radikální a nekompromisní reakce, když nebyl zdaleka ani v polovině své kariéry a nikdo, kdo nebyl federerovský fanatik nemohl říct, že je vyloučené, aby ho nakonec překonal..a v tu chvíli poprvé jsem si výrazně a cíleně řekl, tak za takové neobjektivní a nesmiřitelné "fanoušky" co máš, si plně zasloužíš, abys byl Rafou překonám (to jsem si samozřejmě přál i bez toho), nicméně ty nenávistné reakce ze mě vytvořili Federerova antifandu, byla to reakce na akci, nic víc, nic míň..když tu Rogere_Federere píšeš o nenávisti, zjevně nechápeš význam tohoto slova. Přát si porážky toho, koho nemám v oblibě to není nenávist. No a na tvoje primitivní a nízké výkřiky viz.Monika Selešová ani nemám chuť reagovat, protože se mi z nich opravdu dělá zle. Jsi ubožák, když jsi schopen tohle říkat, obviňovat někoho z psychopatie a dokonce i potenciálního vražednictví jen proto, že zcela normálně vyslovil přání, aby někdo překonal něčí rekordy, to už je skutečně velmi silná káva..nevím, jestli vůbec chápeš, co říkáš, uvědomuješ si dopad svých slov a jestli máš představu, jak mě urážíš a bodáš přímo do srdce. To bych si já nedovolil pronést na adresu ani těch největších fanatiků, co se tu na straně RF projevují a u nichž je případná obava z toho, že by byli schopni něco spáchat opravdu důvodná..já jsem tu vážený nevážený Rogere_Federere nikdy neřekl jediné, byť jen trochu vulgární slovo, dokonce ani výsměšné na adresu RF, vždy to byla jen slušná kritika a vyjádření vlastního názoru..
Reagovat
Heather_Fedex
ctenarska? kezby jen ta....keeezby
Reagovat
Heather_Fedex
nenapsal si zhola nic noveho. to ze si antifanousek rf, jsem vedela uz davno. ted si to jen sam potvrdil
Reagovat
Roger_Federer
omlouvam se, evidentne jsi ve svych 31 letech velmi citlivy kluk..
Reagovat
Amputace
Promiň, nejspíš tě to urazí, ale ty jsi skutečně hloupá osoba. Neumíš číst, vše si vykládáš po svém, nikde jsem ani NENAZNAČIL jakoukoli nenávist, nevraživost či zatrpklost vůči Federerovi, přesto mi budeš tvrdit, že společně s martym fandím proti němu? Jsi normální? To mám jako fanoušek Nadala podle tebe chtít, aby Federerovy rekordy vydržely věčně? Nebo jak si to představuješ. Něco takového si přeješ ty, jako fanoušek Federera, ale ne já, jako fanoušek Nadala.
A Rogere_Federere, tebe nemá smysl ani komentovat. Kdykoli ti dojdou argumenty, napíšeš, že s tou dotyčnou osobou se diskutovat nedá. Přitom ty jsi ani nediskutoval. Když tě vyzvu k tomu, abys mi citoval, co v martyho příspěvku podle tebe zavání nenávistí, nejsi toho schopen. Ujasni si fakta o tom, co diskuze vůbec je, než se začneš pouštět do prohlášení, že se s někým nedá diskutovat.Zatím jste ani ty ani Heather neuvedli jediný reálný důvod toho, proč si myslíte, že martyho příspěvek byl nenávistný či "protifedererovský".
Reagovat
Amputace
A ještě si uvědomte, že na základě nějakého planého dojmu nelze někoho z něčeho osočovat (pokud tedy nejste dementi). Přesně to vy ale děláte, takže co si o vás mám potom myslet jiného, než že jste až bohapustě hloupí? Chápu, že pro vás, fanatické příznivce Švýcara, je asi až neobvykle problematické pochopit, že lze fandit také nějakému jinému tenistovi, koneckonců že tady jiní tenisté vůbec jsou - pravda je ta, že jsou, o tom vás ubezpečuji. Jak psala Sonja, ne vše se točí kolem Federera a ne každý, kdo nefandí jemu, fandí zákonitě proti němu.
Reagovat
Roger_Federer
Ja se z takovymi jako ty v realnem živote ani nebavim, mam na to asistentku a zamestnance...:)
Reagovat
Amputace
Tak ty obvykle s inteligentním člověkem do styku nepřijdeš, tomu věřím.
Reagovat
Roger_Federer
moc me baviš :):)..nevedel jsem co všecko se da vyčist z internetoveho fora..
Reagovat
Heather_Fedex
jenze ty si proti nemu. spolecne s martym. marty sam napsal, ze od te chvile, co se objevil rafa tak netouzi po nicem jinem, aby federer nemel zadne rekordy. zamerit se na takovy cil je ubohost na entou. a jeste k tomu si prat porazky nenavidenych hracu. to je nejhorsi forma fandeni a vubec zpusob mysleni, jaky muze byt.
mimochodem, nebyls to nahodou ty, kt. na internetovem cinskem webu napsal, ze federera zabije? to na tebe s martym sedi na-ram-ne
Reagovat
Amputace
Jsi prostě hloupá. Víc k tomu nemám, co říct, a nezaujatý člověk to vidí.
Reagovat
Amputace
A mimochodem: já celou dobu reaguji na příspěvek, který odstartoval toto vlákno, kdyby ti to "náhodou" nedošlo. A v něm není nic nenávistného vůči Federerovi, jak tvrdíte. Pokud fandím dvěma hráčům a třetímu, který drží všechny rekordy, nefandím, je přirozené, že si budu přát, aby tyto rekordy byly hráči, jimž fandím, překonány. Je třeba ti to vysvětlit ještě polopatičtěji, nebo už zabíráš?
Reagovat
Roger_Federer
Jen extreme hloupy clovek , muže pořat nekomu opakovat, že je hloupí, nebo že neco nechape..Jsi extremni hlupak..
Reagovat
Amputace
Když už to jinak nejde a dotyčný člověk nedokáže rozumět tomu, co mu říkám - což ty ani Heather nedokážete. Mám také jen jedny nervy. A zajímalo by mě, jak jsi na tu teorii ("jedině hloupÍ člověk...") přišel - to jsi vyčetl v nějaké psychologické příručce?
Reagovat
Amputace
Považuješ mě za extrémního hlupáka, ale zatím jsi sám nebyl schopen jediného argumentu. CO je v martyho příspěvku nenávistné? Cituj.
Reagovat
Roger_Federer
Přizpevek martyho28 neni nenavistny, naopak je plny lasky, lasky k Rafovi, jeho modle a idolu, imaginarnimu kamaradovi, diky kteremu nick marty28 žije...:)
V podstate mu zavidim, ja nikdy tak nemiloval a nezbožnoval žadneho hrače..

Pokud tohle neni fanatismus tak co to je?? Mužeš mi to vysvetlit, tak abych to ja pochopil?
Reagovat
Amputace
Moment, odpovím ti a vysvětlím ti to, ale chvíli počkej, jdu si založit nick Rafael_Nadal, jinak naše komunikace nebude úplná.
Reagovat
Roger_Federer
Jsi mimo...:):), nemaš co odpovedet, jen se snažiš protlacit svoji "pravdu", za každou cenu? jak si psal, tvoje nervy mas jen jedny.. Ocem me chces přesvedčit v tech 15 30 řadkovych přizpevcich, že si klaun?:) To vim už dlouho, nemam potřebu tady opet vysvetlovat svuj nick..urcite ne tobe..
Reagovat
Heather_Fedex
sledovat tenis primarne kvuli tomu, abych se koukala, jak muj neoblibeny hrac pravidelne prohrava s mym oblibenym hracem, je primitvismus nejhrubsiho zrna
a rekla bych, ze si zaujaty az prilis. ty se celkem casto zastavas lidi, co rf nenavidi (kolega olympionik) a to mne dovadi k zaveru, ze ho sam nenavidis.
samozrejme, muzes ho nenavidet, ponizovat atd. ale s takovym pristupem se daleko nedostanes
Reagovat
smazaný uživatel
k tomu mému chvalozpěvu na adresu Djoka z před týdne..na svých slovech nemám moc co měnit. Každopádně svoje slova jsem pronášel ve chvíli, kdy jsem si i po Rafově titulu v Sao Paulu myslel, že už se na svojí původní výkonnost nevrátí, rozhodně ne v nejbližší době, říkal jsem si, že když se vrátí, bude to trvat třeba i půl roku a proto jsem viděl Djoka jako jasného favorita pro zbytek této sezony. Rafovy výkony v Acapulcu ale mojí prognozu samozřejmě pozměnily. I teď pokládám za reálné, že Djoko může vyhrát všechny zbývající tři GS, stejně tak ale po Acapulcu věřím, že je možné, že minimálně dva GS (RG a Wimblas) může urvat Rafa. Může to dopadnout tak i tak, uvidíme..takže moje názory konzistentní jsou. Nejvíc si ale přeju, aby se znovu jednalo o epické bitvy, které budou ještě o další level lepší než jejich doposud odehraná finále, i když to tentokrát kvůli žebříčku zřejmě často budou semifinále, doufám, že ne čtvrtfinále. Jejich souboje považuji za to nejlepší, co historie tenisu zatím nabídla a jejich souboje u mě stojí výš než ty mezi Rafou a RF..je to úžasná rivalita dvou gigantů, stabilita jejich forem je obdivuhodná, o čemž svědčí jejich už 33 vzájemných zápasů, odehraných převážně v semifinále a finále (třeba Sampras s Agassim spolu tuším odehráli za dvanáct let pouze 22 zápasů), tihle dva za sedm let 33!!!..nepochybuji, že nakonec ustanoví dost možná nepřekonatelný rekord v počtu vzájemných zápasů, pokud bude Rafa zdravotně ok. Kéžby nakonec dosáhli čísla 50, to by byla nádhera. Vážím si jich obou a hluboce před nimi smekám..
Reagovat
smazaný uživatel
..pokud by Rafa podával rychlostí 215-220km za hodinu neustále, útočil by s intenzitou, která by byla srovnatelná i s RF, to je prostě fakt. Čistým obranářem se na začátku kariéry stal především kvůli svému mizernému servisu, který měl jednoznačně nejslabší spolu s Davyděnkem, co se nejen užší, ale i širší špičky týče..postupem času ale začal svoje podání zkvalitňovat a tím se zlepšovala i ofenzivní part jeho hry, no a na USO 2010 to už byl výkon hodný vynikajícího servismana. Takže ještě jednou zopakuji, od kvalitního servisu se vše odvíjí, myslí si snad někdo, že kdyby RF podával jako Rafa, byl by tak útočným hráčem? Asi těžko..
Reagovat
smazaný uživatel
právě, že je nutné vycházet z Rafova nejlepšího možného výkonu, jaký kdy podal, tedy na USO 2010, ne říct, to bylo jen jednou, to se nepočítá..i pro mě je záhadou, jak to, že už nikdy nepodával stabilní rychlostí 210-220 km za hodinu jako na tomto turnaji. Snad se shodneme, že tehdy podával obdobně dobře jako RF a to mu stejně jako Federerovi, ale i komukoli jinému, kdo výborně servuje umožňovalo maximálně útočit a zkracovat výměny. Na USO 2010 předvedl Rafa skutečně ofenzivní tenis a pro titul si došel především svojí aktivitou, kdy tehdy na nic nečekal, to je myslím nezpochybnitelné..kdyby takto podával i nadále, nikdy by se pod takový Novakův tlak v následující sezoně 2011 nedostal. Neříkám, že kdyby podával tak skvěle jako na USO 2010, dopadly by všechny jejich zápasy opačně, to ne, protože tehdy byl Djoko hlavně na returnu naprosto neskutečný a vrátil prakticky cokoli, i bomby ze servisů kohokoli. Nicméně o slabší Rafův servis v té sezoně ho velmi pravděpodobně o lepší výsledky v soubojích s Novakem připravil, hlavně wimbledonské finále rozhodl především Djokův lepší a naopak Rafův slabší servis, tam to bylo nejmarkantnější..podání zkrátka bylo v sezoně 2011 jedním z rozhodujících faktorů té hrůzostrašné bilance 0:6 v Rafův neprospěch, s kvalitním servisem to mohlo být alespoň 2:4 nebo 3:3. Klíčem k úspěchu prostě i v dnešní době dlouhých výměn je servis, v Rafově případě to asi jako u jediné vyjímky moc neplatí, nicméně i jemu servis významně vše usnadňuje (se slabými soupeři) a v soubojích s Novakem pak rozhoduje o samotné výhře nebo porážce, proto by se na něj měl soustředit především a pokud ho dostane znovu na úroveň USO 2010, pak bude mít vyhráno..nejde o to, že by Rafa neměl útočné schopnosti, vše se odvíjí od kvality jeho servisu. Na USO 2010 jasně dokázal, že s takovým podáním může hrát skoro stejně útočně jako RF, má to v sobě, ne že ne, teď mluvím i k tobě Amputace a k tvé včerejší poznámce. Rychlé a tvrdé podání prostě rozhoduje o útočnosti každého hráče..
Reagovat
Rafa22
Ahoj,zatím jsem diskuze jen prohlížel, ale teď mám dotaz, nadla si měl připsat 500 bodu za mexico, ale má jich jen 350, kam přošlo těch 150 lonitouto dobou nic nehrál tak nic neobhajoval. Může mi to někdo vysvětlit. dík
Reagovat
Rafa22
Oprava, samozřejmě tam patří Nadal sorry za překlep.
Reagovat
smazaný uživatel
on je i limit na počítané turnaje.. myslím, že se počítá devatenáct nejlepších a je to ještě nějak rozdělené... každopádně ta vyhraná pětistovka mu vyhodila z těch devatenácti počítaných jedno finále ve 250. Tak proto...
Reagovat
smazaný uživatel
Očakával som vyrovnaný zápas, no bol to súboj Davida s Goliášom..Rafa mi svojim výkonom vyrazil dych a urcite nielen mne..Na antuke sú od Ferrera dvaja lepsi hraci, mozno Federer a Djokovic..To, že David moze byt rád, ze nedostal dvoch kanárov vela naznačuje.

Rafa ohromne zlepsil backhand, to bol jeden z dovodov serie prehier s Novakom, ze nedokázal z tejto strany ukončovať výmeny..Taktiez sa zlepsil na returne, hoci v tejto disciplíne bude vzdy strácať. A taktiež je rozdiel returnovat na antuke a harde..Svoj servis Rafa taktiež povýšil..Ak sa však mám vrátiť k zápasu, myslím že na antuke som od RG08 nic lepsie nevidel a to je vzhladom na 7mesačné manko fenomenálna skutočnosť. Viem, že každý zápas je iný, ale táto antuková latka sa bude prekonávať každému len velmi ťažko..+ Zaujímal by ma názor R_F, ktorý ešte počas brazílskeho turnaja hodnotil Rafov pohyb ako snad trvale nedostatočný a jeho šance na zisk RG označil za utopické..Myslím, že je chlapec sám prekvapený..

Apropos, k porovnaniu tých troch..Rafa je určite agresívnejším a útočnejším hráčom ako Murray, nad tým snáď človek nepotrebuje ani premýšľať..Ako som písal minule, zápasy Noleho s Andym sú pre diváka najhoršou kombináciou z TOP 4, lebo obom chýba mohutný úder..Rafov FH za neho možno jednoznačne považovať, jeho útok je agresívnejší..Nole útočí inak, menej agresívne, za to ostrejšie uhly s vacsim švihom v porovnaní s Rafom..Na antuke je určite útočnejším hráčom Nadal, na harde je to vyrovnanejšie, na OH či USO2010 bol ním Nadal, Inokedy mozno Nole..Kazdopádne ich zápasy na hardoch sú vždy viacsetové a platil tam, ze raz je utocnejsi jeden, druhýkrat druhý..Tak to bolo aj vo finale AO2012, v koncovke piateho bol vsak urcite utocnejsi Nole.
Reagovat
smazaný uživatel
teď jsem si uvědomila, že když se Nadal vrací do formy, budem se tu (Djokoland x Nadalovci) hádat každou chvíli:-)))))
Reagovat
Mayo
a smiať sa budú Murrayovci :)
Reagovat
Jiri
konecne prinesl nejaky nazor, ktery nevyvraci moji teorii o Rafove ofenzive, kazdopadne ani nepotvrzuje. Ze je nekdy utocnejsi Rafa a nekdy Nole muze byt pravda, ale ja si porad pres vsechny nazory myslim, ze celkove z tech tri ma nejvetsi vuli ukoncit vymenu viteznym uderem Nados. O Fedovi zadna. To je utocnik telem i dusi. Dukazem me "teorie" je (opakuji) Rafova snaha obihat si backhand a povazuju za nesmyslne, ze z duvodu prilis slabeho BH. Jako ze je lehci to "pinknout" na jisto FH? Vsichni co obihaji, tak z duvodu, ze chteji soupere zatlacit. Nole to taky obcas vyuzije. Proc kdyz ma tak famozni BH? ND to tam dokaze pinknout BH taky a vunec ne spatne, ale zkratka chce diktovat vymenu a pro ten winner si dojit. Zaverem jeste jednou pripominam "nestastne" letosni finale AO, ktere pripominalo hru dvou stejne naprogramovanych robotu. Nastesti to vydrzelo "jen" dva a pul setu. Snaha utocit, byla u obou minimalni. Novak ma proste troje plice, jinak to nevidim. Oba jsou to velci sympataci a skvely sportovci, ale kdyz se jeden druhemu budou vyhybat, zlobit se nebudu :)
Reagovat
Olympiada
neexistujou - nejsou
Reagovat
smazaný uživatel
Soničko, mozeme si vymienat nazory, niekedy so sebou nesúhlasit, ale vzdy sa budeme respektovat a bude to mat uroven..Co by za to Petrik dal..
Reagovat
VlS
Nevím, myslím si, že se projevil Davidův blok na Rafu a udělal spoustu nevynucených chyb, které normálně nedělá. Ale byl to pěknej tenis, o tom žádný spor. Rozhodující asi bude vývoj Rafovi tělesné schránky a jestli ho nezastaví další zdravotní problém. To, že kolena pořád bolí nevěstí nic dobrého.
Reagovat
Faddova
Forehand: Fajn, názor, pod to se klidně podepíšu ;-) -Sonja- Je fajn, že s některými fanouškovství nepřerůstá do ubohých a infantilních hádek :-)
Reagovat
gigin
Ty moc nemudruj a přemýšlej o mé nabídce tě navštívit :))) Už mám nachystaný kutloch? :DDDDDD
Reagovat
Faddova
:-D Můžeš spát na rozkládacím gauču :-P
Reagovat
gigin
Beru!! Uděláme aj večúrek. Sežeň baby, já seženu chlapy! Maminka tam bude? No nic, detaily doladíme přes vzkazy :DDDD
Reagovat
Vojtiik
Mrhač je taaaaam
Reagovat
gigin
:)))))))) jooooooooooooooooo!!!
Reagovat
Amputace
Takže ve finále posledního FO byl agresivnějším hráčem Novak, chceš říci?
Reagovat
smazaný uživatel
To netvrdím, jen si nemyslím, že by byl agresivnějším hráčem Rafa...a už vůbec ne "daleko agresivnějším", jak píšeš. Ale loňské RG bylo hodně kruté, Rafa hrál neuvěřitelně po celý turnaj, nedal nikomu šanci, do finále neztratil set...Novak už měl problémy v průběhu turnaje, kdy tekl 0-2 na sety se Seppim a proti Tsongovi musel odvracet matchbally...no a asi nikdo netipoval, že by finále mohlo dopadnout jinak než výhrou Rafy (já tedy určitě ne). Milým překvapením pro mne bylo, že s ním Nole dlouho držel krok, jen ty rozjezdy- ten první den a pak následující, kdy se dohrávalo, měl hodně pomalé a Rafa na něj vlítl jak zuřivý býk:-)))
No nic, tak jsem si zavzpomínala:-D:-)...Ve zkratce: agresivní byli oba, ale Rafa je na antuce Bůh:-)))
Reagovat
Amputace
Dejme tomu, že souhlasím :)
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Když už jsme se tu o tom rozepsali, tak pro pořádek- statistiky ze zápasu:
http://www.rolandgarros.com/en_FR/scores/stats/day21/1701ms.html
:-)
Reagovat
Mayo
Rafa bol agresívnejším hráčom finále.
Reagovat
Amputace
"A to o tom utoceni, to uz je uplny nesmysl, co nema ani cenu komentovat." - Proč je to nesmysl? Co je na tom nesmyslného? Z forehandů i backhandů pálil vítězné údery, jeho údery měly výbornou délku, snažil se rychle ukončovat výměny a zároveň i dobře bránil. Co více ti k definici "útočné hry" schází? Ano, možná chyběla častější hra na síti, ale tu snad na antuce a proti běhavému Ferrerovi ani nejde očekávat.
Reagovat
spaniel
Narazel jsem hlavne na toto: "má útočný potenciál obdobně velký jako RF". Promin, ale to je blbost. Nechapu proc je pro vas tak tezke uznat, ze jsou veci, v kterych neni Rafa nej. Ja klidne uznam, ze Roger neubrani to co Rafa, nebo ze nema takove prohozy v behu a pod tlakem. Ale jedno je jeiste, Rafa neni utocny hrac, coz ovsem neznamena, ze zautocit nedokaze. Jen si proste hodne vybira kdy to udela, pise to i ve sve knizce. Kdezto jsou hraci, kteri utoci neustale. Federer ma (nebo mival) nejvic viteznych uderu na tour. Co jine je dukazem utocne hry, kdyz ne winnery? Rafa naopak mival nejmene chyb. Mne se obcas zda, ze nekteri nechapou co je utocna hra. Kdyz da Rafa 5x po sobe mic na stred kurtu, pak mu protihrac da ranu do rozku a jde na sit, nacez Rafa da vitezny prohoz, je skvela taktika a vyzaduje schopnosti, ale utocil ten druhy hrac. A toto je nejcastejsi obrazek Rafovi hry, to ze obcas pritlaci a zakonci IOFH z nej jeste nedela utocneho hrace. Dela to hlavne kdyz ma pqsivniho supere, ktery nechce riskovat a tlacit Rafu.
Reagovat
spaniel
Ja samozrejme mluvim o Rafovi vseobecne, ne na zaklade jednoho zapasu.
Reagovat
Amputace
Tak to samozřejmě ano. Šlo mi o tento zápas a ty předešlé ze všech tří turnajů. A vůbec z toho jeho návratu mám dojem, že hraje daleko útočněji - ani v jednom z těch zápasu nepřevážila obrana nad útokem, což je výborné znamení. Konečně si uvědomil, že pokud si chce kariéru alespoň o několik let prodloužit, musí svoji hru zjednodušit. Což se mu podle mě zatím daří výborně. Uvidíme jak to bude platit na Djokovice. Samozřejmě by mě nenapadlo tvrdit nebo souhlasit s názorem, že (obecně vzato, to znamená včetně minulosti) je útočnějším hráčem nebo má útočný potenciál na podobné úrovni jako RF. Nepročítal jsem kompletně celou diskuzi, takže pokud tam něco takového padlo, nesouhlasím s tím.
Reagovat
Amputace
Na druhou stranu ale zase si vezmi ty vzájemné zápasy s Djokovičem z let 2011 a 2012. Neřekl bych ani omylem, že Rafa hrál tak, jak popisuješ. Přinejmenším ve finále AO12 a FO12 už chápal, že Djokoviče prostě nepřepinká, proto byl daleko agresivnějším hráčem on. Chápu, že Rafa byl vždy pověstný svojí fenomenální obranou, a proto byl mnohými (a ne neprávem) zaškatulkovaný jako obranný hráč, ale to už několik let tak docela neplatí. Máš pravdu v tom, že Rafa v sobě ty přirozené instinkty útočného hráče nemá (na rozdíl od RF), při hře uvažuje jinak, ale víc a víc svoji hru přizpůsobuje útoku. Nejvýrazněji se to projevilo na FO12 (jak na Djokoviče vletěl po tom jednodenním přerušení, na to nikdy nezapomenu), potom přišlo bohužel zranění, a nyní v tom - zcela zjevně - pokračuje. Rozhodně si nemyslím (a tuším právě tebe jsem to viděl nejednou psát), že je Rafa méně útočným hráčem než Novak, alespoň v jejich vzájemných zápasech z roku 2012 tedy rozhodně ne. Skutečně se nemohu dočkat, až se znovu utkají. Podle mě to bude trochu jiný tenis, než jsme od nich zvyklí. Ale to je samozřejmě pouze můj předpoklad.
Reagovat
spaniel
Ono s vekem mu myslim ani nic jineho nezbyde nez utocit, protoze rychlost se zacne ztracet. A to ani nemluvim o kolene. Jsem na to zvedavy, budu se teda divat zda uvidim posun k utoceni :)
Jo a ano, psal jsem to ja, ze Novak je utocnejsi hrac a porad si to myslim. Ono treba na antuce to muze byt vyrovnane, je tam vic casu a clovek musi pritlacit (hlavne proti Novakovi), ale nejlip to jde videt na hardu. Rafa nikoho nezmete z kurtu a pravidelne travi na kurt o mnoho hodin vice nez ostatni, coz se casto zminuje treba v semi. A tam jde i videt, ze Novak vic utoci, i kdyz rozdil delal zejmena bekhend, kterym Rafa spis vracel nebo ve skluzu slajzoval po lajne. Novak ma hodne variabilni forhend a vetsinou diktoval on. US 2010 je pro me doted haluz, protoze tak uz pak Rafa nikdy nehral, takze pokud o nem mluvime ve vseobecnosti, tezko muzem vychazet z tohoto turnaje. Jinak doted mne vrta hlavou, jak nekdo muze najednou zacit podavat o 20-30kmh rychleji nez kdy predtim a pak uz to nikdy nezopakovat.
Reagovat
smazaný uživatel
"Přinejmenším ve finále AO12 a FO12 už chápal, že Djokoviče prostě nepřepinká, proto byl daleko agresivnějším hráčem on."
Ale nebyl:-)
Každopádně třeba RF v tom útoku hodně pomáhá vynikající servis, který nemá ani Nadal, ani Nole (i když Nole ho zlepšil a Rafa podle pár komentářů, co jsem tu četla, taky)...takže oba si ten prostor pro zakončení, který si RF připraví už servisem, musí připravovat pracněji...ale to jen tak-můj názor;-) (hlavně se tu na mě nevrhněte, neříkám, že RF neumí zaútočit i jen tak ze hry)
Reagovat
spaniel
Ty jsi normalne smesny. Ano, Rafa hral dobre, podle me jeho zatim nejlepsi vykon. ALE Ferrer hral hodne spatne, tolik chyb a kratkych micu jsem od nej nevidel uz hodne dlouho. Trapi se cely turnaj s poklesem formy a navic ma vuci Rafovi blok, jako hodne hracu ze stejne zeme (Nadal-Ferrer/Almagro, Nole-Troicki, Roger-Stan). Jako by vzdy ukazali to nejhorsi co v nich je. Jestli si myslis, ze tato vyhra nad Ferrerem=titul z RG, tak jsi jeste hloupejsi nez si myslim. A to o tom utoceni, to uz je uplny nesmysl, co nema ani cenu komentovat.
Reagovat
Nola
:D David hral hodne spatne?, naopak "smetl po sedmiměsíční pauze v životně formě hrajícího Ferrera" :D
každý z vás to vidí po svojom...prečo kaziť niekomu radosť?
David je mimo formu pomaly od začiatku roka, jeho výkony na AO netreba radšej rozoberať...,
Rafa je späť, titulom si zdvihol sebavedomie, netreba znižovať jeho výkon vo finále, teším sa na IW, na kompletnú TOP 4, na útočnú Rafovu hru, pinkálistov Andyho a Novaka a samozrejme Rogera, nech si to rozdajú medzi sebou ako za starých čias
Reagovat
gigin
Opět pochvala. Jsi zasloužená tisková mluvčí GGG. Zítra ti pošlu na účet speciální prémii.
Reagovat
Roger_Federer
krtek za 3,50 ?
Reagovat
spaniel
Ja dole psal, ze se mne Rafan libil, zejmena jeho backhand a ze hral zatim nejlip. Neoisu to proto, ze vyhral Rafa. Ale to jak to marty prehani je blbost, v zivotni forme hrajici Ferrer. Martymu nejak unikl rok, protoze David nehraje zdaleka tak dobre jak loni a docela se trapi a v tomto finale to byla fakt bida.

Radost nikomu kazit nechci, neumim si predstavit vice nez pul roka cekat na navrat sveho hrace, at si to uziji dosyta.
Reagovat
tito
Jen pro zajímavost - David má letos včetně dnešního zápasu bilanci 21/3 ( pro srovnání Nole 16/1, Roger 10/3 )
A ke kurzům na celkového vítěze podle bookmakerů Fortuny
(přibližně kopírující všeobecný trend)
Nadal 1,85 Djokovič 2,5 Federer 10 Murray 7 Ferrer 10 Berdych 40
Reagovat
tito
celkového vítěze RG
Reagovat
gigin
To je kurz? Nebo jaký krtek? :-O
Reagovat
tito
Taky tomu nerozumím, vysvětli to. :-O
Reagovat
Nola
Novak má oficiálne 13/0... tie zápasové štatistiky sú o ničom. je to najmä o prioritách jednotlivých hráčov a počte turnajov, ktoré obehnú pre zisk bodov do rebríčka ATP
Rafa je iste najväčší favorit na FO, nikto o tom nepochybuje, samozrejme každý fandíme tomu svojmu
Reagovat
Roger_Federer
specialni premie krtek za 3,50, neznate ten stary vtip jak maji myslivci ples a ten jede řika, "vsadim se o flašku myslivce, že když mi zavažete oci a date mi do ruky kuži z nejakeho zviře, poznam co to je a jakou to ma cenu.."Tak mu zavažou oci, daji mu kuži, on ji osaha a řika, srnka, střelena před rokem, cena 800kc...vyhraje flasku, všeci se ožerou jak hovada..Myslives se rano probudi doma po pořadne opici, sejde dolu do kuchyne, tam manželka mu vaři snidani a breči.. Řika ji"Maruško, co ti je"manželka na to"Žes došel v noci jako delo, bych ti odpustila, ale žes me vnoci osahaval a řval krtetek za 3,50 to ti nikdy neodpustim":):)
Reagovat
gigin
Jo tááááááák :))))) Tož to já jsem Nole neudělal :DDD
Reagovat
tito
Dominik - :-)))
Nola- já je nenutím, jen přepisuji. A nemám růžové brýle, o vítězi budu spekulovat až jak odjezdí turnaje před RG, nyní je velmi brzo.
Reagovat
Amputace
No samozřejmě. Bylo by mě udivilo, kdyby se okamžitě neseběhla smečka fanatických přívrženců Švýcara a nezačala Nadalův zcela fenomenální výkon (s nímž přišel už čtyři týdny po sedmi měsíčním zranění) nejrůzněji snižovat. A zrovna fanoušci Federera budou mluvit cosi o slabé konkurenci. Nestačí přijít a pogratulovat Nadalovi k nádhernému výsledku. Z tohoto fóra by měl Samuel Beckett radost.
Reagovat
Roger_Federer
Aby bylo jasno, ja uznavam kvality Nadala jako jednoho z nejlepšich hraču vubec..a na antuce fenomenu.( dalšim pro me fenomenem byl Tomas Muster).
A nebyt Nadala, byl by mužky tenis od roku 2003-2008 naprosto nudna zalezitost o Fedexove nadvlade(ne kvuli slabe konkurenci, jak fanatici:) radi piši, ale kvuli jeho vymecnosti a tomu že Federer posunul hranice tenisu o level dal a všichni ostani, kdo chteli nečeho dosahnout, včetne Nadala se museli zlepšit, aby mu konkurovali..
Reagovat
tito
v pohodě. :-)
Reagovat
Olympiada
tebe musi trefit šlak.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale môj tip na RG je Novak Djokovic!!!
Reagovat
smazaný uživatel
No jestli je Rafa lepší než kdy dřív, tak má minimálně na antuce jasné všechny tituly;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Je to jedno my z toho aj tak nic nemame:DDD
Reagovat
smazaný uživatel
dnešní diskusi..znovu je tu stará obehraná písnička o tom, že na antuce je tak dominantní jen proto, že na ní nemá konkurenci. On ale nemůže za to, že všichni ostatní soupeři krom RF a Novaka neměli potřebné schopnosti a nenaučili se za celé roky hrát na antuce tak, aby mu byli aspoň trochu důstojnými soupeři tak jako to naopak on dokázal na betonu (o trávě ani nemluvě), kde ale nebyl jen důstojným soupeřem, ale plně rovnocenným rivalem, který dokázal vyhrát AO i USO a na dalších dvou byl ve finále, na dalších pak min.v semifinále poté, co se stal komplexním hráčem a neměl na daném turnaji zdravotní problémy.. Také vyhrál 5 betonových Masters, ani na to by se nemělo zapomínat. Oni Roddickové, Hewitti a Nalbandianové byli na antuce naopak rádi i za čtvrtfinále, většinou ani na něj na oranžovém povrchu nedosáhli..jinak tvrzení, že nemá s touto formou na Novaka je vážně k smíchu, s takovým výkonem, jaký podal dnes na něj bezpochyby má a ne jen na antuce, ale i na trávě, kde může nad ním s touto hrou ještě větší dominanci nežli na antuce. No a jak už jsem níže řekl, i na betonu to při takové výkonnosti mohou být opět velezajímavé zápasy..místo, aby jeho kritici po tomto dnešním supervýkonu, kdy smetl po sedmiměsíční pauze v životně formě hrajícího Ferrera jen užasle mlčeli a uznali jeho vyjímečnost (stačí se podívat na obtížná návrat Del Potra, který potřeboval na rozehrání do bývalé formy rok), podpořenou tentokrát opravdu mimořádnou nejen defenzivní, ale i ofenzivní hrou, tak tu remcají dál a všemožně se snaží dosažený úspěch umenšovat a relativizovat..je to ubohé a nízké, ale koho to ještě může na těchto stránkách překvapit. I kdyby zahrál sto winnerů za zápas a neudělal jedinou chybu, stejně ho jeho kritici budou hanět dál, takže tím už nemá cenu se vůbec zabývat a stojí za to si jen užívat Rafův návrat v plném lesku, ať si každý pindá mindá co chce:-)
Reagovat
Roger_Federer
to same mužu napsat o Federerovi, že byl v letech 2004-2007 o2 třidy lepsi všichni ostatni proto tak dominoval a krom antuky vyhraval vše.. Do doby než sestarl a Nadal videlal na spomalovani Hardu a Travy..:)
Reagovat
Bob
vydělal.
Reagovat
smazaný uživatel
To je fakt...následně byl také ale pozitivně testován na doping, takže nad těmi jeho výhrami nejen nad Federerem visí nesmazatelný stín
Reagovat
smazaný uživatel
a finále (smolně prohraný) jsou nejlepší odpovědí všem pochybovačům v lepším případě, posměváčkům v tom horším, kteří škodolibě halasně předpovídali Rafovo trápení i s kvalifikanty a kteří se těšili, jak se mu budou vozit po zádech po jeho porážkách. Musí je to teď strašně hlodat, když vidí ještě o další level lepšího hráče, než jaký byl k vidění před zraněním, hráče, který opět může všechny porážet. A opět musí dát na modlení, aby mu vypovědělo službu jeho koleno, protože dobře vědí, že jinak je Federerův rekord znovu v ohrožení, i když před pár měsíci to se to už zdálo být utopií, které se s radostí smáli..víc než výsledky mě ale těší předvedená hra. Rafa jasně ukázal, že i on dokáže hrát velmi útočný a pestrý tenis jako RF a Novak. To, co mu bylo tak mocně vytýkáno jeho kritiky v Acapulcu zcela rozmetal na kusy..už o něm nikdo objektivní nemůže tvrdit, že je to hráč, vyhrávající jen svou defenzivou. Ne, má útočný potenciál obdobně velký jako RF a to je i pro mě velmi příjemné zjištění. Sám jsem nečekal, co všechno ještě bylo v Rafovi skryto a co po návratu v plné kráse vyvěralo na povrch..jen mě samozřejmě mrzí, že k tomuto stylu nepřistoupil už dávno, protože potenciál k tomu zjevně má, jak koneckonců ukázalo třeba USO 2010, kdy si pro vítězství došel skvělou útočnou hrou, od které potom bohužel upustil. Ale lepší později než nikdy, s tímhle tenisem může i s Djokovičem soupeřit a ne jen na antuce, ale i na trávě, kde by měl být s touto agresivitou a útočností ještě silnější než na antuce, pokud mu bude koleno držet...a ač jsem si myslel, že už to nikdy neřeknu, protože jsem se domníval, že už budu rád i za šanci už jen na té antuce, znovu nyní věřím, že bude s Novakem soupeřit i na tom betonu, protože tenis, který předvedl teď po návratu byl určitě lepší než ten na AO 2012. Věřím, že i na betonu to mezi nimi bude znovu hodně zajímavé..
Reagovat
smazaný uživatel
Marty, promiň, ale nemůžeš porovnávat soupeře, jakým je Djokovič, se soupeři typu Almagra a Ferrera...Že hrál v Acapulcu lepší tenis než ve finále AO 2012 snad vážně nemyslíš:-) ?
Ano, Rafa předvedl teď v Acapulcu skvělé výkony, ale taky hrál proti hráčům, se kterými má hodně jednoznačnou bilanci a proti kterým to prostě umí...Já mu samozřejmě přeju návrat formy, aby se zase o "trůn" začalo bojovat ve velkym, ale posuzujme to trochu "střízlivěji":-)
Reagovat
Roger_Federer
ktery Federereruv rekord mas na mysli?A hlavne 20x zopakuj, pokud mu bude drzet koleno, pro připad, že by přište prohral z nekym horšim, at se je na co vymluvit..:)
Reagovat
tito
mám ho nasledovaného více než dost a ve dvou věcech bezesporu lepší byl a to v bekhendu a při servisu. Pochopitelně nějaký čas to sebere, než se forma ustálí a není dáno, že bude hrát na stejné úrovni i proti kupř. Nolemu ale změna je více než patrná.
Reagovat
smazaný uživatel
číslo 17 samozřejmě, počet týdnů na prvním místě pochopitelně nemyslím, to už je dosažitelné jen pro Novaka, pro Rafu bohužel ne, 17 GS titulů ale reálných při dobrém zdraví bezpochyby je..
Reagovat
Roger_Federer
Ja si vubec nejsem jisty , že rozumis rozdilu na antuce a tvrdem povrchu...
Reagovat
smazaný uživatel
kdo viděl dnešní zápas a je objektivní, musí uznat, že rozhodně hůř jak na loňském RG proti Davidovi nehrál, byl to stejně kvalitní zápas, z mého pohledu ještě kvalitnější než ten loni..
Reagovat
tito
(pokud tě tak můžu oslovovat)- zdravotní obtíže jsou nezpochybnitelné a rozhodně to není v intencích výmluv. Od roku 2009 vynechal právě kvůli nim v součtu skoro celou sezonu a nezúčastnil se 3 GS. A to si myslím, že je za 4 roky více než dost...
Reagovat
smazaný uživatel
jako GS, hodnotu mají stejnou pokud ATP nerozhodne jinak, počítají se čtyři grandslamové turnaje dohromady, ne ty, které podle povrchu někomu vyhovují Federerovi víc nebo míň..
Reagovat
smazaný uživatel
tito- Jasně, beru, že ho máš nasledovaného a hlavně věřím, že teď, když se po takové době vrátil, máš (jako další jeho fanoušci) obrovskou radost a užíváš si každý další zápas, protože se Rafa pořád zlepšuje...Já vám to každopádně přeju:-)
marty- Já dnešní zápas neviděla, viděla jsem kus toho proti Almagrovi a tam se mi zdál Rafa ve formě;-)...ale o RG nebo zápasech proti Davidovi se nebavím, šlo mi o to AO:-)
Reagovat
Jiri
Rafa diky zranenim prisel o nejake rekordy, kterych jiz mohl dosahnout. Mluvit o tom, ze se na to ZROVNA on vymlouva je opravdu nestastne. Prekonat Rogerovi rekordy nebude snadne, ale kdyby byl Nadal celou karieru zdrav, nepochybuji, ze by se otrasali v zakladech. Ale to je to "kdyby"....
Reagovat
Roger_Federer
bez problemu
Ano to jsou, ale nevidim duvod proc to pořad omylat dokola..a marty to dela casto, navic dva dny zpatky tady vynašel do nebes Novaka a delal z neho robota, ktery letos vyhraje uz uplne vše cele sezone bude neporazitelny,4x posobe a dnes napiše, že Nadal na neho ma a za dalšich 2 roky vyhraje 6 granslamu(toto je patrne z jeho myslenky o překonani Federera).Nevidim konzistentnost nazoru, proto mi to nepřijde zajimave.
Reagovat
tito
Tak to pochop. 8 měsíců jsme nevěděli, jestli vůbec bude pokračovat. A teď se předvedl takovým výkonem. Kdyby jsi měl podobné problémy s Rogerem, taky by jsi byl po zisku titulu (navíc takovým parádním způsobem) euforický. No ne? :-)
Reagovat
Mayo
tak Federera neprekoná v GS nikto to sa aspoň ja nebojím tvrdiť...ale to vôbec nevadí...mne postačí ak vyhrá ešte také 2 či 3 GS a je to super , a hlavne proste nech hrá lebo tenis bez neho ma ubíjal :)
Reagovat
Mayo
vamos RAFAAAAAAAAAAAA, tomu hovorím deštrukcia :) pánes s klobúkom , tak to má byť :)
Reagovat
spaniel
Ferrer ma ted nejaky utlum, ma strasne poomale rozjezdy. Kdyz k tomu pripocteme vzajemnou bilanci, neni to zadne velke prekvapeni. Navic hral fakt spatne, spousta kratkych uderu, nebo treba Rafa trefil ramem kratky uder za sit, Ferrer si nabehl a slahl to metr do autu.

Jedna vec me ale prekvapila, Rafuv backhand. Zda se mne lepsi nez kdy predtim, mnohem tvrdsi a utocnejsi. Dneska uz hral velmi dobre. Jsem zvedavy na IW.
Reagovat
Bob
Ferrer prohrává s každým lepším hráčem, na špičku prostě nemá. Typická Radwanská, objíždí tunaje, kde je nasazená jednička, kde může vyhrát. Nadalovi to přeju, titul zakončil skvělým výkonema Ferrer dostal kanára. Nole a Petra vyhráli Dubaj, Nadal má další titul. Super!
Reagovat
carolyn
Všimli jste si že včera Nico trefil Rafu míčkem, snad úplně do stejného místa, kam loni trefil Tomáše? Že se to vůbec nerozebírá, jako loni z toho bylo halooo :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
Všimla jsem si:-D...A bylo mi Nica hrozně líto, on koukal tak provinile, omlouval se...a Rafa šel od sítě, ani se neohlíd:-(:-D
Reagovat
carolyn
poplach: přesně to je to co jsem tím chtěla říct...Berdych nooo

Sonji: ale aspon z toho Rafa nědělal drama a u sítě ho neignoroval
Reagovat
smazaný uživatel
No ještě aby jo!:-) Od Tomáše to byla hloupost, ale podle mě si to pak sám uvědomil...
Reagovat
carolyn
já nevím, ale co říkal Nico po tom zápase s Tomášem, tak se mu pak ještě asi 4krát omlouval v šatně a nic z toho, prý .....

Ted se musím smát jak píšeš že se díval provinile :-D ani se nedivím po minulé zkušenosti.... :-)))))
Reagovat
Fandina
carolyn ... ty píšeš, že nevíš, co říkal Nico po zápase s Tomášem a pak zase, že se mu několikrát omlouval a nic z toho prý. Nějak si protiřečíš.
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, carolyn nepíše, že neví, co říkal...píše "ale co říkal Nico po tom zápase s Tomášem, tak se mu pak ještě asi 4krát omlouval v šatně a nic z toho, prý ....."
Ty máš fakt problém, Fandinko.
Reagovat
a.magerova
Já si myslím, že carolyn píše "já nevím" jako reakci na Sonjinu větu "ale podle mě si to pak sám uvědomil..." myšleno tím Berdycha

Další kus věty, o 4x omluvě, oddělené čárkou už je myšleno na Almagra

Takže dle mého si carolyn neprotiřečí.
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak, tady je ta výměna:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=S_jQuCKaPhw#t=3244s
A komentátoři to hustě komentujou:-D...ale maj pravdu, byl to od Almagra skvělý úder. Kterým si navíc vypracoval bb, takže...:-)
Reagovat
Fandina
Tak jak to tedy je. Nico se Tomášovi 4 x omlouval v šatně a Tomáš nic. To by mě zajímalo. Jestli to tak bylo.
Reagovat
Fandina
carolyn ... tak jak to víš o těch omluvách Tomášovi, to mě zajímá. Díky za odkaz.
Reagovat
carolyn
na to se musíš zeptat Tomáše nebo Nica když to chceš vědět přesně
Reagovat
carolyn
a vím to tak že to Nico loni říkal, mohla bych ti to najít, ale překládat ti to nehodlám
Reagovat
Fandina
carolyn jenže já jsem to chtěla vědět přesně. Jde mi o fakta a ne o dohady. Ale i tak ti děkuji za odpověď.
Reagovat
Fandina
Sonja ... momentálně mám problém s pozdním obědem a jeho dovařením moravský vrabec se zelím a knedlíkem, ale co se týká příspěvků tady, tak to opravdu neřeším ... úsměv
Reagovat
carolyn
Fakt je ten, že Tomáš z té stejné situace udělal kovbojku, kdyžto Rafa to neřeší a bere to jako každej jinej, že se to prostě stát může
Reagovat
gigin
Maso máš odkud? Z marketu, nebo domácí? Zelí je sladké, nebo kyselé? Jak zelisko nešklébí hubu, tak je to v řitce. Ale vy Pepíci to máte sladké. A šišu děláš doma, nebo kupuješ?
Jinak samozřejmě dobrou chuť, k nedělnímu obědu :))
Reagovat
Fandina
gigin ... maso je z řeznictví, hlávka zelí ze zeleniny a dva druhy knedlíků koupené. Zelí dělám sladkokyselé a hodně kmínu. Oběd už je snědený a při něm hezká podívaná na Slovak Sport na satelitu a dva dobré sety Karolíny v Kuala Lumpuru. Gratulace Karolíně k prvnímu titulu. Úžasná pohodářka, hned v prvním finále. Servis byl moc dobrý a eso jako mečbol lahůdka. Tak jen tak dál Karolínko a příště zase pojď pojď pojď!
Reagovat
Fandina
Tři první hry patřily Bethanii útočila a dobře podávala. Ve čtvrté hře si Karolína hezky zapodávala a teď je to 3:1 a Berhanie hraje dobře na síti. Tak Karo pojď pojď pojď!
Reagovat
Fandina
Sorry ... mělo to být vedle.
Reagovat
carolyn
je někde záznam? dík
Reagovat
smazaný uživatel
Z tohoto týdne mám fakt radost. Rafa, Berdych a Delpo potěšili. Djokovic komplexní světová jednička co dodat. Třeba na něj Rafa najde recept. Ke slovu se ale určitě dostane ještě i ten Federer.
Reagovat
smazaný uživatel
A teď Nadal hateři krutě trpí .-D to musí být pro ně úplná muka. A já se válím smíchy :-D :-D :-D Hahahaaaaaa...
Vamoooos!!!
Reagovat
dappe
Slušnej výkon asi. Pro Nadala dopadl návrat hodně dobře, uvidíme jak se to bude vyvíjet dál.
Reagovat
smazaný uživatel
gratulace Saře (taky nadělila kanárka)...
http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/394574_10151740985251102_1995689896_n.jpg
Krásná fotka:-)))
Reagovat
Jiri
ceho je Rafa schopen. Po takove absenci vyprovodit vynikajiciho Davida je proste k neuvereni. Ac jsem fanda Fedexe, jsem moc rad, ze je Rafa zpet a zase bude prohanet spicku. Doufam, ze jeste par let vydrzi, protoze takovy teniste tu chyby. V defenzive je stejne dobry, jako "vraceči" Djoker s Andym, ale zaroven vyborne utoci. Fedex je sice taky vyborny komplexne, ale preci jen u nej dominuje utok pred obranou. V te je "az" ctvrty.
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, Djoker výborně neútočí?:-)
A Andy "poslední dobou" taky zagresivnil hru, už to u něj není jen o pinkání...
Reagovat
gigin
Tak teď su zmatený, jak Goro před Tokiem. Takže Rafa je větší útočník jak Nole s Andym? Oni jsou to fakt všechno obrovští útočníci a síťaři...
Reagovat
Jiri
nebudte zmateni, koukejte na tenis. Djoko a Andy stoji metr, dva za cerou a vraceji neprijemnym zpusobem, az hrac zkazi. Jejich def je neuveritelna, ale mice nezabiji, jako Roger, Jo nebo Berda. Nechcete mi tvrdit, ze jejich utoky jdou srovnatelne (?) A Rafa? Kdyz se dostane na svuj forehand (a to se deje velmi casto) malo kdo se z toho vymani. Jeho pojeti je velice ofenzivni. Samozrejme, ze zmineni defari umeji dobre utocit, ale zdaleka ne tak efektivne, jako ti nejlepsi. Maji tak precizni obranu, ze vsechny proste "upinkaji", zvlaste Novak.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně:-D...na tenis koukám, ale očividně mám na něj jiný pohled než ty. Ale hádat se nebudu, na to mám až moc dobrou náladu:-)))
Reagovat
Nola
ty musíš byť najväčší expert :D , ak je Nadal útočnejší hráč ako Djoker :D
Reagovat
Fandina
On je trochu rozdíl, když někdo tvoří hru jako Roger a Tom a druhý výborně hraje v obraně a v určitých okamžicích, když na to příde potom zaútočí jako Nole Andy Rafa.
Reagovat
Jiri
No hadat se nechci, uz vubec ne nikomu kazit naladu. Rozdilne nazory mame to je zjevne. Ale pokud jste videli finale letosniho AO. Tak nez Andy odpadl, tak to byla strasna nuda. Pink pink pink...... Opravdu se oba dloooho pripravovali, nez to nekdo ukonci :) To se s petisetaky na Wimbledonu (Federer-Nadal) neda srovnat (dle meho nazoru). Je to ukazka neskutecne trpelivosti, vydrze a min. kazivosti, coz je uctihodne, ale me to proste nebavi. Vas ano, coz respektuji.
Reagovat
Jiri
Na jejich stylech je stejne max to, ze oba hraji ze zakladni cary, ale jinak vubec nic. Djoko hraje opatrneji, Roger zas vic kazi, ale ma urco vic viteznym micu atd. Rekl bych, ze je to z jejich herniho projevu patrne i pro lajka, jako ja.
Reagovat
dadaft
ani loňské finále USO nebyl bůhvíjaký odvaz.
Reagovat
Nola
Jirka netreba všetko tak prežívať... ak ma zápas nudí nesledujem ho... kašlem na pinkálistov :D radšej si prehrám na YT pamätné "petiseťáky"
teší ma Rafov víťazný návrat, sfanatizovaní fans už o dosť menej
Reagovat
Jiri
ale "kazil" to vsevracejici Novak a rozhodne to nebyl takovy stereotip. Me fakt toho finale (do stavu 3:3 ve 3. setu) prislo, jako by tam stali dva UPLNE stejni hraci.
Reagovat
smazaný uživatel
Mě nebaví žádná "ukazka neskutecne trpelivosti, vydrze a min. kazivosti", dej pokoj;-)...mě baví Noleho tenis, protože umí hrát výborně jak v defenzivě, tak v útoku...Samozřejmě když vidí, že hodně kazí, začne hrát opatrněji, což se mně taky nelíbí, ale chápu to.
Hlavně mi přijde vtipné, že píšeš o Nolem a Andym, jak stojí daleko za zákl.čárou a přitom Nadal je v tomhle suverénně "nejlepší":-)
Reagovat
Jiri
Ani to tak neprozivam, jen mam zrovna cas diskutovat zde, tak proc ne :) Nikomu nazor neberu, jen mam diametralne jiny. Ale vse v klidu. Jejich umeni rozhodne nesnizuju.
Reagovat
Jiri
souhlas, ale kdyz se dostane na forehend, coz je smyslem jeho hry (min na antuce) pak vidis vsechny ostatni stat "kilometr" vzadu a Rafa to pekne diktuje dokud neda jasny bod. To se dle meho deje casto. Samozdejme podle situace take defuje a casto :) Ale je to proste uplne jiny a pro me zajimavejsi, nez ti dva borci, co momentalne tenisu dominuji.
Reagovat
gigin
Se podívej, kde kdo stojí už při podání soupeře, ty útočníku.
Reagovat
Jiri
Takze o pojeti off ci def hry rozhoduje, jak daleko stoji primajici hrac od zakladni cary? Zajimave. Koukam, ze odborniku je nas tu vice nez dost :)
Reagovat
gigin
S tebou je to JZD Marná Snaha... Jen jsem chtěl naznačit, že Novak hraje míčky daleko dřív po odskoku než Nadal. Andy Murray si za poslední rok přistoupil taky blíže do hřiště. Prostě zrychlil hru. Oba mi přijdu určitě útočnější než Rafa. Jestli si myslíš, že Rafa je útočník každým coulem, tak si to mysli. Těma přespinovanýma kopcama toho naútočíš jak sviňa. To než tam doletí, tak Ferrer vykouří dvě marlborky. A že jsi odborník, si můžeš myslet taky. Já si to o sobě nemyslím. Jen se dívám a domnívám se.
Reagovat
dadaft
milí přátelé,
dnešní kurty jsou brutálně tvrdé, nešetrné ke zdraví hráčů (v tom má Nadal absolutní pravdu)
no a po těchto kurtech se pohybují fyzicky tak vyhypovaní hráči jako Djokovič, Murray a Berdych.
tenisté to jsou skvělí.
toť vše. ))
Reagovat
Jiri
Opravdu marna snaha neco vysvetlovat. Ale to neni tak dulezite. Zapas s Rafy s Ferrerem jsem nevidel, ale soudim, ze i kdyz byl Dave u tech kopcu vpohode, tak mu to evidentne nestacilo :) Ale shodneme se, ze o te utocnosti hracu se neshodnem :)
Reagovat
gigin
Já jsem neměl na mysli jen konkétní, včerejší zápas Rafa x David, ale myslel jsem to celkově. To máš fuk. A ano, neshodnem se :) Nejútočnější je stejně Mrhač :DDD
Reagovat
Jiri
Ok i kdyz vetsina jejich zapasu dopadla podobne, myslel si to urcite dobre. Zatim ahoj a na jinych diskuzich "navidenou" :)
Reagovat
spaniel
Rafa urcite neni utocnejsi hrac nez Nole. A to ani zdaleka. Utocny hrac je ten, co diktuje hru a to je Rafa malokdy. Rozhodne ne proti ostatnim z top 4. Tam je na tom spis podobne jak Andy, u ktereho ale zalezi na dni, obcas ma utocnou naladu. I kdyz hrajou spolu (Rafa a Andy), je Andy utocnejsi hrac. Coz ale neznamena ze nezautoci, obcas to situace vyzaduje a tehdy proste musi a umi to. Ale i ve sve knizce pise, jak dlouho ceka nez se rozhodne to tam poslat.
Reagovat
Jiri
Urcite je. Uz jen tim, ze si daleko vice mice obiha farehand, a to ne proto, aby tam poslal nejaky "livanec", ale proto, aby vymenu ukoncil, coz se mu v drtive vetsine povede.
Reagovat
spaniel
:D Takze Rafa je utocnejsi hrac nez Nole, protoze si daleko vice obiha backhand? Ty mas dost :) To je fakt logika. Neni to treba tim, ze backhandem se neudrzi ve vymene tak snadno jak forehandem, ktery je jeho nejvetsi zbran? T ani nemluve o tom, ze anole ma mnohem lepsi backhand a jeho skvely rok 2011 je z velke casti diky jeho utocnemu backhandu po lajne.
Reagovat
Jiri
Neni, je to tim, ze se vymenu snazi aktivne ukoncit. To snad neni tak slozite pochopit (?) Navic jeho backhand podcenujes. Dokaze z nej prekvapit jako Novak. Je to vzdy hodne podobne. Jak se dostane na forhand, tlaci vsechny hrace, az nakonec boduje. Nole spis "pinka" a hraci s nim hodne kazi, protoze to proste nevydrzi. Ono to taky neni jednoduche, kazdopadne to neni tak pohledne.
Reagovat
Mayo
jiří nepíše ani nejako zle...ja by som to napísal tak, že dneska vyhráva defenzíva nad ofenzívou...asi bohužiaľ ale je to tak...ako pre koho to bohužiaľ samozrejme
Reagovat
Jiri
Pro me opravdu bohuzel.
Reagovat
no1
Co pořád melete o Federerovi? Toto je článek o Nadalovi tak si to uvědomte a než zase začnete psát jaký byl Federer bůh podívejte se na H2H proti Nadalovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Už sem dlouho nepřišel žádný dement a neprohlásil, že Federer nemůže být nejlepší, protože má negativní h2h s Nadalem. Vážně už jsem si začínal myslet, že dementi tohle tvrdící už vymřeli.
Reagovat
dadaft
aby ses z těch samostatných kapitol nepotentoval...
Andreho Agassiho lidé milovali ještě víc - viz třeba toto video
http://www.youtube.com/watch?v=TqE0_uHQOpg
kdy mu nechali v průběhu zápasu letadlem napsat jméno na oblohu...

((((((mimochodem milá vzpomínka na Géňu Kafelnikova a jeho tenisové mistrovství)))))
Reagovat
smazaný uživatel
Ale nejvíce lidé milovali Josifa Stalina. Láska k němu je proti nějakému jménu na obloze nic. Teda, alespoń tak to tvrdí soudruzi.
Reagovat
dadaft
P.S. ten šílenec, co vběhl s kamerou na kurt............
...... poslední dobou exhiboši nějak zmizeli. ))
Reagovat
dadaft
tak to pro Tebe mám něco pro zasmání - začínající Andre proti končící legendě Jimmymu Connorsovi.
http://www.youtube.com/watch?v=5SMvRZBLKa0&NR=1&feature=endscreen

je to vážně neuvěřitelně legrační, tenis z jiného světa.

jednak - Jimmy se uměl na kurtu neskutečně rozpumpovat a rozhecovat, ty jeho pohyby po výměnách jsou fakt šílené.
(((mimochodem, Niculescu vyhrála svůj první turnaj - podívej, od koho má odkoukanou značnou část svého tenisového stylu)))
druhak - je na tom videu vidět, že Andre, tehdy ještě tak nějak "dětsky", otevřel éru tenisu, která odchodem Hewitta, Davyděnka, Nalbandiana a Federera asi skončí...
Reagovat
dadaft
Andre odehrál spoustu famózních mačů. ))))))
ten Blakeem rozhodně patří mezi ty úplně nejlepší. souhlas.
Reagovat
smazaný uživatel
http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/482847_526654727387383_1832959457_n.jpg
Reagovat
tito
:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
žebříček mluví jasně. i podle bůkmejkrů byl nadal favorit. dopadlo to jak mělo. nadala prověří až někdo, kdo je v žebříčku nad ním.
Reagovat
smazaný uživatel
ale nadal přece přes půl roku nehrál
Reagovat
Pe3k
Protože největší Nadalovští optimisté jsou úplně mimo a tenisu rozumí jak koza náklaďáku :D
Reagovat
Lamps
Zajímavé. Nedávno tu někdo psal, že Nadala na antuce pořádně prověří až Ferrer. Dostal nařezáno, ale najednou to nic neznamená. To je komedie :)))
Reagovat
smazaný uživatel
No já taky nečekala vyloženě kanára, ale když jsem Rafu viděla hrát proti Almagrovi (který mu je mimochodem na antuce daleko zdatnější konkurencí než Ferrer), tak jsem si říkala, že David asi nebude mít šanci a prohraje s ním jako vždy...
Reagovat
smazaný uživatel
vždyť říkám - koho to jako mohlo překvapit?
Reagovat
smazaný uživatel
výhra jako výhra, prohra jako prohra. třeba ho nechtěl ferrer nějak moc ničit fyzicky, vždyť nadala bolí koleno. já kdybych hrál proti kamarádovi zraněnýmu, tak bych hrál na půl plynu. ale je to jedno, prostě vyhrál favorit, velkej favorit a tady jsou z toho všichni vykulení
Reagovat
smazaný uživatel
Ježiši...ten příklad se dá chápat, když si jdeš s kámošem z práce na chvíli zapinkat a on ti poví, že má něco s kolenem a že to dneska vypouští. Ale oni jsou profesionální sportovci a určitě oběma šlo o ten titul.
Reagovat
smazaný uživatel
já jsem ve své práci taky profesionál a tyky to plnokrát vypouštím. to ale dělá hodně lidí, nebo ne? co je na tom divnýho? je to lidské
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to snad ne;-)
Reagovat
smazaný uživatel
on nebyl nadal favorit? jsem se možná včera přehlídl, tak se nechcu hádat ...
Reagovat
smazaný uživatel
O to nejde, i pro mě byl Nadal velký favorit díky výkonu, který předvedl proti Almagrovi. Ale psát o nějakém vypouštění zápasů z kamarádství je podle mě hloupé;-) Nadal je současně očividně ve formě, kdy mu David vážně nemusí nic ulehčovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Práci vypouštíš, ale prachů bys chtěla hodně, co?
Reagovat
smazaný uživatel
takže žádné domluvené zápasy nikdy nebyly, nejsou a nebudou? nikdy nikdo nevypustil zápas? a co třeba agassi proti changovi na ausopen?
http://www.tenisportal.cz/australian-open/1996/
bylo to sf gs a podle agassiho zivotopisne knihy ten zapsa prohral umyslne
Reagovat
smazaný uživatel
mně stačí málo peněz k životu. nikam se neženu. jsem spokojenej. placenej jsem tak nějak adekvátně odvedené práci. prostě pohoda.
Reagovat
smazaný uživatel
Nechápeš psaný text?
Reagovat
smazaný uživatel
a jsem muž, kdyby měl někdo problém s tím poznat z psanýho textu, jestli se jedná o ženu nebo o muže. to byste se divili, kolik takových nevzdělanců mezi námi je ...
Reagovat
smazaný uživatel
Omluva, ale to nic nemění na tom, že meleš hlouposti. A být tebou, neútočil bych na mě (doufám, že to pochopíš, ty kapacito).
Reagovat
smazaný uživatel
na armstronga už všichni serou
Reagovat
wfcollapse
podle me to ferer nechal nadalovi z kamaradstvi. jsou moc dobri kamosi, dozvedel se zo ho kolena stale jeste boli a tak mu bylo trapne toho vyuzit v zapase.
Reagovat
smazaný uživatel
Co to zase meleš, ty ladyboyi?
Reagovat
wfcollapse
takove kamaradstvi me dojima, trochu i brecim nekdy. kdyz treba v serialu nekdo nekoho obejme nebo tak neco. nestava se vam to taky nekdy ?? ze treba zajecite citem na celej byt, pak zacnete nadavat do krys ?
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak, kámoš fyzioterapeut se dneska bavil s tím kolenem a prý je to pravda.
Reagovat
smazaný uživatel
jj, wfcollaps má pravdu. má pravdu ten pán! on už totiž jednou nadala zraněnýho porazil, na ausopen a bylo mu evidentně blbý to udělat znovu, asi by se cítil trapně potom.
Reagovat
wfcollapse
Mam nadala rad a taky bych ho nechal vyhrat. Je to prece jenom Raficka cesta zivotem.
Reagovat
smazaný uživatel
a taky nadal šéfuje s tím svým strýcem celýmu španělskýmu tenisu a možná by měl ferrer problémy, kdyby nadala zmasakroval, třeba by už nemohl reprezentovat v dc
těch důvodů této, pro vás šokující, prohry, může být spousta. jde jen o to přijít na ten správnej.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak. Já bych mu dal všechny gs tituly na 10 let dopředu, chudáčkovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Alespoń by tak předehnal Rogera v počtu gs titulů, protože na kurtu a regulérně se mu to nikdy nemůže povést.
Reagovat
wfcollapse
Je to obrovske prekvapeni za kurz 1,5 .Ale je to sport a nekdy se to stane. Ja se spis divim tomu ze David si dovolil vyhrat 2 gemy, bylo to od nej trochu neslusne. Ono totiz klakovite chovani se svetem nejak rozmaha !! asi je ve svete malo pokory nebo co. Dacani jsou vsude kolem.
Reagovat
wfcollapse
jo a vsimli jste si ze nadal hraje levou rukou, to je pry vyhoda rikal tatka. je to pravda ?
Reagovat
smazaný uživatel
ale toto byl naprosto bezvýznamnej turnaj. to není gs. je taky možný, že je ferrer prostě jen pokrytec. zraněnýho kamaráda na gs porazí, aby ho pak nechal vyhrát na bezvýznamným turnaji. až to udělá naopak, pak to teprve bude vyzrálá osobnost, naprostej kanón!
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal hraje levou rukou? To jsem si nikdy nevšiml. Já vždycky myslel, že hraje pravou nohou.
Reagovat
smazaný uživatel
to o té levé ruce je pravda? pak je to všechno ale velkej podvod! v boxu taky spolu neboxuje 100kg proti 60kg boxerovi. veslování - skif a lehkej skif nebo jak to tam je rozdělený. proč ne v tenisu, když je to zjevná výhoda?
Reagovat
wfcollapse
rikal to vcera tatka v hospode, jeste tam sedel srejda Paulie a teb kynul prste a rikal, kluku vem si z nadala priklad, to je bojovnik jak se patri.
Reagovat
smazaný uživatel
jenže ten kluk očividně podvádí. vždyť je to pravák! a on hraje levou, jen aby měl výhodu? je to sráč, normální sráč toto
Reagovat
wfcollapse
já to řeknu strejdovi Pauliemu
Reagovat
smazaný uživatel
jsem z toho všeho zhnusenej, prostě jen další podvod. kam ten svět spěje? končím, na tohle nemám sílu.
Reagovat
Pe3k
Novak Djokovic Vs Tomas Berdych Final HIGHLIGHTS ATP DUBAI 2013 [HD]

http://www.youtube.com/watch?v=d5vVC5w9D1Q
Reagovat
smazaný uživatel
Díky;-)
Mrkla jsem na to a trochu mě překvapuje, že v tom videu není jeden z nejhezčích úderů zápasu-Tomášův prohoz na breakball v 1.setu:-) Ten by si tam určitě zasloužil být. Ale jinak hezké.
Reagovat
smazaný uživatel
teda na break
Reagovat
smazaný uživatel
ze to sem vubec davas, koho ten ukazkovy priklad dlouhodobe stagnujiciho hrace jeste zajima, ale taky dik. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
A Noleho sen vyhrát letos RG se pomalu začíná rozplývat...panebože, dej, ať Rafu nemáme v QF!:-D:-D
Gratulace;-)
Reagovat
gigin
Klid!! Jen ať je Rafa v top formě. Já tady nebud pak dvacet roků poslouchat, jak Nole vyhrál RG po haluzi, páč Nadal byl v prdeli :))))
Reagovat
Roger_Federer
Vklidu, on Vam ho nekdo vyřadi z cesty, tak jako nam Robin.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo si něco bude chtít najít, vždycky si najde:-)...
Jinak já Rafovi formu přeju, bez konkurence je nuda.
Reagovat
Roger_Federer
Je z obrovskym podivem, že po tomto tydnu, kdy prosakly informace, že se udajne odhlasi z IW A MI..a ikdyz to Nadala a jeho tym nakonec vyvratili..dokazal smect z kurtu při sve polovicni forme dva hrace top 10..dokazuje to jenom jak velka je dira za Djokovicem, Federerer(i kdyz tomu to ted taky nejde), Murrayem a Nadalem..Hlavne v psichice, dokazali to dnes oba poraženi finaliste..Berdych a Ferrer.
Reagovat
SwissMaestro
Takovouhle dominanci bych proti Davidovi nečekal. Velké překvapení a zdá se, že Federer to na letošním FO nebude mít tak lehké jak jsem si původně začínal myslet :D
Reagovat
gigin
Federer to na FO bude mít těžké i kdyby tam nehrál Rafa, Djoko, Můra, Ferrer, Berdych.... a samozřejmě Mrhač.
Reagovat
tito
:-)))
Reagovat
Roger_Federer
Pokud se Roger pořadne nepřipravy a neda do kupy, bude to mit tezke(na finalove ucasti, nebo vitezstvi v turnajich) uplne všude...ale jak to byva po hodech (loni), byva sr...a:)
Reagovat
gigin
já jsem si dělal samozřejmě srandu, tak jako si dělá (předpokládám) srandu uživate SvissMaestro. Roger je samozřejmě favoritem všech turnajů. Tak jako Djoko, Můra, Rafa, Berdych a Mrhač teda zatím ne, no :DD Nikdo z nich to nemá nikde, nikdy lehké...
Reagovat
SwissMaestro
Ano, bylo to myšleno s nadsázkou. Ale Roger má herně na všechny. U Nadala se bohužel vždycky psychicky rozsype :(

P.S: Kdo je tím mrhačem? Gulbis,Dimitrov ? :D....
Reagovat
gigin
Jj, Gulbis :DDD
Reagovat
Roger_Federer
Pochopil jsem nadsazku..Pouze suše konstatuji fakt..:)
Reagovat
SwissMaestro
Tak to jo :D Gulba bude zase řádit. Jestli vyhraje turnaj v Delray Beach tak jej tipuji na nějakej ten doutníček, chlast a děvky....musí se posílit na další sérii vypadávání v prvních kolech :D
Reagovat
gigin
Ne ne, nic takového. S tím je šlus. Prej teda :))))) Uvidíme....
http://www.tenisportal.cz/zpravy/gulbis-prestal-jsem-kourit-a-pit-letos-budu-v-top-20-11782/
Reagovat
SwissMaestro
Tohle jsem zrovna četl, ale moc velkou váhu tomu nedávám. Tak jeden, dva měsíce bude sekat latinku a pak do toho spadne znova. Bohéma nezměníš :D
Reagovat
gigin
No, jenomže starý Gulba mladému utáhl kohoutek, že už mu nedá ani orla, euro a ani dolar. A mladý Bohém potřebuje tyto "veselé papírky", aby si to bohémství mohl užívat plnými doušky. Sem tam. Takže musí i "něco" hrát :))))
Reagovat
Pe3k
Gratulace Nadalovi. Vrátil se velice rychle do své vrcholné formy, za to zaslouží pochvalu.

Na druhou stranu to o5 jasně dokazuje, že na antuce je nejslabší konkurence ze všech povrchů. Ferrer by měl být antukový specialista, druhý nejlepší Španěl, ale má prakticky lepší výsledky na hardu než na antuce. Samozřejmě na antuce vyhrál více turnajů, ale takových, kde nebyl nikdo ze špičky...

Během Nadalové kariéry byl jeho největší soupeř na antuce Federer, který mu vyhovoval, takže byl prakticky až do roku 2011 bez konkurence, která by jej ohrožovala. Až pak přišel Djokovic a smetl Nadala ze všech povrchů...Je to škoda, protože tím celá antuková sezona je nejméně zajímavá až nudná.
Reagovat
tito
Legrační :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Přišel Djokovič ? Djokovič je na okruhu od roku 2003 , z toho od roku 2007 v top 5 a do roku 2011 měl s Nadalem na antuce bilanci 8-0 . Takže ty určitě mluvíš o sezoně 2011 , ale tam pokud vím smetl Djokovic kdekoliv kohokoliv , dobrým příkladem je to že v nasledujícím roce už Nadal porazil Djokovice na antuce ve všech případech. A kté slabé konkurenci , to je blbost Nadal je prostě tak bezkonkureční , stejně jako byl Federer bezkonkureční v letech 2004-07. Navíc Federer , Djokovic , Ferrer , Almagro ,Delpo ale i MurA .To ti příde jako slabá konkurence?
Reagovat
Roger_Federer
Co se antuky tyka byl od roku 2004-2011 jediny soupeřem na antuce Rogerem bylanci z jejich antukovych zapasu všichni zname..žadnou jinou konkurenci nemel..a ano VELICE SLABA..
Reagovat
Pe3k
Djokovic roku 2011 přišel ve formě, kde dominoval skrze všechny povrchy, což se Nadalovi nikde nepovedlo ani náznakem...

Konkurence na antuce nebyla téměř žádná, to musí být každému jasné, ale jen ne zabedněným fanatikům Nadalovy smečky. Ze špičky jsou a byli všichni top hráči specialisté na hard, taky veškeré kladné h2h se špičkou má Nadal jen z antuky...

Federer, Murray, Djokovic, Del Potro, Berdych, Davydenko, Tsonga, Safin, Roddick, prakticky kdokoliv koho si vzpomeneš kdo se držel ve špičce byl mnohem lepší ne tvrdém povrchu než na antuce...Ovšem na vás fakta neplatí :D ¨

Já Nadalovi jeho perfektní antukovou hru neberu, jen poukazuji na fakt, že na tomto povrchu jsou nejslabší hráči...To Federer dominoval hlavně na hardu v těch svých nejlepších letech, kdy byli jeho největší konkurenti silní na tvrdém povrchu: Safin, Roddick, Nalbandian, Davydenko atd.
Reagovat
Roger_Federer
Ja Coriu pamatuju velmi dobre.. Jeden zapas beres jako ukazatel konkurence?
Reagovat
Pe3k
Coria porazil Nadala jen 1 v roce 2003 :D Takže o5 to žádná konkurence nebyla...Federer měl s Coriou bilanci 3:0 a z toho 2 zápasy na antuce...Takže se o5 potvrzuje, že Federer byl Nadalovým nejtěžším soupeřem na antuce během téměř celé kariéry...

To je jako by byl Federerův největší soupeř na okruhu Roddick...To by měl Roger 30 grandslamů :D
Reagovat
smazaný uživatel
Sranda je, že když Roger bouchal GS jak na běžícím pásu, tak jeho největší konkurence byl opravdu Roddick...chceš se zase dohadovat o silné konkurenci? Protože v letech 2003-2007 to asi úplně nejsilnější nebylo...
Reagovat
Roger_Federer
Jak to?Hral Rafa a byl neporazitelny.
Reagovat
SwissMaestro
Federer byl v době své největší slávy tak výbornej, že to vypadalo, že nemá žádnou konkurenci......Nadal hadr :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ale já sem netvrdil že je antuce větši konkurence než na hardu , ale neni na antuce tak slabá jak se snažíš ukázat . Na nás fakta naplatí ? Já sem nekdy řekl že fandim Nadalovi? A zrovna ty tu budeš říkat neco o faktech:D , A ještě k tomu že Nadal se nikdy nepřiblížil k dominanci na všech površích , tys tu v roce 2010 nebyl ?
Reagovat
Berny
Tak je to par mesicu co jsem ti vypisoval vsechny hrace TOP 10 z poslednich 8 let, a nedokazal si mi vysvetlit kteri jsou ti hardcourt specialisti. Si si jisty ze delpo,nalbandian,berdych atd jsou hardcourt specialisti ? ja myslim ze jsou stejne dobri na vsechn povrsich. Na druhou stranu proc se o ferrerovi rika ze je antukat-specialista ? s tim nesouhlasim, ma podobne vysledky vsude a jeho hrat ucina vsuda. Otazka i po mesicich trva: co by se v historii minulych 8 let na antukovych turnaji muselo zmenit aby si priznal ze nadal mel konkurenci ? Kdo by ktery turnaj musel vyhrat aby se reklo ze nadal ma konkurenci ? Napoveda: kdyz nadal vyhraje 94% zapasu na antuce je jasne ze moc trofejí pro nikoho nezbyde z cehoz vypliva ze vetsina hracu ma ve sve kolonce uspechů vice trofeji z jinych kurtu coz ale preci neznamena ze hrajou na hardcourtu lepsi :)
Reagovat
Berny
Kolego jeste by me zajimalo kolik je ti let ? A jak dlouho tenis sledujes ? podle vyjadrovani nevypadas na 12 let ale ty zavery jsou hodně přísné, a dedukce z informací ktere vypisujes.
Reagovat
smazaný uživatel
No to teda byla jizda. Pro Davida naprosto frustrujici. I takovy bojovnik nemel sanci. Mel evidentne velky respekt, jak to obycejne pri techto zapasech byva. Bylo to neskutecne videt, tolik tesnych outu, to u Davida nebyva zvykem. Rafa absolutni pochvala, pokud zdravi vydrzi, tak se muzeme tesit na tradicni super zapasy s top tremi hraci.
Reagovat
Amputace
Teď to ještě potvrdit v IW alespoň semifinálovou účastí a myslím si, že má o pozici hlavního favorita na RG postaráno.
Reagovat
Cenda1
To je ono Rafane, zavři těm pochybovačům hubu!
Reagovat
tito
Vamoooossss!!!
Reagovat
gigin
Dobře ty a aj on, teda!! :)))
Reagovat
tito
Děkuji, velmi děkuji....dnes budu tlačit Mrhače :-)
Reagovat
gigin
No, fakt čumím. Viděls to? Jestli jo, tak mi nic neříkej, ve 14 a pak ve 21:50 hodin to opakujou na Supertennisu, v 11 hodin na Sportu 2 a ve 23 hodin na Sportu 1 (info pro zájemce :)). Máš z TOHO dobrý pocit, tak jako z toho výsledku?
Jinak mne teda Izzy taky překvapil, čekali jsme ho s Mrhačem ve finále a tam ti postoupí Rožér. Tvl ani v nedělu od Rožérků nemůže být pokoj :)))
Reagovat
tito
Dnes bezchybné, skvělá nálada :-))) Pokud to vydrží a ještě se to zlepší, tak se letos minimálně na antuce budeme tahat.
Jinak k Erniemu - už se těším, odsleduji si to celé, pak to rozebereme.
Reagovat
gigin
Fajn, tak hezkou neděli, brachu! Večer hodíme sloveso :))
Reagovat
tito
Tobě též. Večer. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
gratulace, to ale musel byt hukot.. :-) DB jiz samozrejme vypoustim, stal se z nej poutacek.. ;-)
Reagovat
tito
- díky! A s Izzym si nedělej starosti, je po zranění a SF (normálně ne, nyní ) je úspěch. Však on se rozehraje. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
i ja dik, viiim...ale musis uznat, ze osud se ted se mnou zrovna nemazli. :-( ... :-)
Reagovat
tito
:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist