Nadal zdolal ve čtyřech setech i Berankise a 307. výhrou na grandslamech překonal Navrátilovou

30. 6. 2022, 22:54
Aktuality 28
WIMBLEDON - Rafael Nadal ve Wimbledonu porazil 6-4 6-4 4-6 6-3 Litevce Ričardase Berankise a připsal si 307. výhru na grandslamových turnajích, čímž se v historické tabulce posunul na 4. místo před Martinu Navrátilovou. Vzájemný souboj ve třetím kole si zajistili Stefanos Tsitsipas s Nickem Kyrgiosem.
Rafael Nadal (© AFP)

Rafael Nadal, jenž letos ovládl Australian Open i Roland Garros, vyhrál na grandslamových turnajích už 16. zápas v řadě. V duelu s Ričardasem Berankisem sice musel stejně jako v prvním kole do čtyř setů, nakonec ale jeho vítězné tažení nezastavilo ani přerušení kvůli dešti a zatažení střechy centrkurtu ve čtvrté sadě za stavu 3-0.

Šestatřicetiletý Španěl tak může dál pomýšlet na třetí wimbledonský titul, naposledy na londýnské trávě triumfoval v roce 2010. Jeho dalším soupeřem bude Ital Lorenzo Sonego.

Postoupil i čtvrtý nasazený Stefanos Tsitsipas. Loňský finalista Roland Garros se dostal do třetího kola Wimbledonu podruhé v kariéře a o účast v osmifinále, kterou by si vyrovnal londýnské maximum, se utká s Nickem Kyrgiosem. Tsitsipas v All England Clubu porazil Australana Jordana Thompsona hladce 6-2 6-3 7-5. Kontroverzní Australan přehrál Filipa Krajinoviče 6-2 6-3 6-1.

Čtvrtý nasazený Tsitsipas zvládl za dvě hodiny duel s Thompsonem, jenž na grandslamu ještě nikdy neporazil hráče z první desítky světového žebříčku. Vyhrát alespoň dva zápasy dokázal řecký tenista ve Wimbledonu jen v roce 2018, kdy došel do 4. kola, při dalších třech startech skončil shodně hned po úvodním duelu.

Kyrgios se na rozdíl od prvního zápasu nenechal rozptylovat okolím a 26. nasazeného Srba vyřadil za necelou hodinu a půl. "Bude to velká výzva, zvlášť na trávě. To je jasné. Na tomhle povrchu to je těžký soupeř," konstatoval s vyhlídkou na duel s Australanem Tsitsipas.

Loňské semifinále neobhájí Kanaďan Denis Shapovalov. Šestnáctý hráč světa podlehl Američanovi Brandonu Nakashimovi 2-6 6-4 1-6 6-7 a prohrál sedmý z posledních osmi zápasů.

• WIMBLEDON 2022 •
Velká Británie / Londýn, tráva, 40.350.000 liber
čtvrteční výsledky (30. 06. 2022)
• Dvouhra mužů - 2. kolo •
Nadal (2-Šp.) - Berankis (Lit.) 6:4, 6:4, 4:6, 6:3
Tsitsipas (4-Řec.) - Thompson (Austr.) 6:2, 6:3, 7:5
Fritz (11-USA) - Gray (Brit.) 6:3, 7:6 (7:3), 6:3
Broady (Brit.) - Schwartzman (12-Arg.) 6:2, 4:6, 0:6, 7:6 (8:6), 6:1
Nakashima (USA) - Shapovalov (13-Kan.) 6:2, 4:6, 6:1, 7:6 (8:6)
Galán (Kol.) - Bautista (17-Šp.) bez boje
De Minaur (19-Austr.) - Draper (Brit.) 5:7, 7:6 (7:0), 6:2, 6:3
Van de Zandschulp (21-Niz.) - Ruusuvuori (Fin.) 3:6, 6:1, 6:4, 6:4
Kyrgios (Austr.) - Krajinovič (26-Srb.) 6:2, 6:3, 6:1
Sonego (27-It.) - Gaston (Fr.) 7:6 (7:4), 6:4, 6:4
Brooksby (29-USA) - Bonzi (Fr.) 7:6 (7:3), 7:5, 6:3
Molčan (SR) - Giron (USA) 6:3, 6:2, 6:4
Gasquet (Fr.) - McDonald (USA) 6:3, 3:6, 6:4, 6:3
Garín (Chile) - Grenier (Fr.) 6:3, 6:1, 6:1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

28
Přidat komentář
Paixx
Výkon opět slaboučký, ve výměnách je stále vidět, že Rafa má trávě 3 roky nehrál. Chce to rychlý zlepšení, protože jestli se prokouše do finále (což s timhle výkonem ani není vůbec jistý), tak si na něm Djokovič smlsne.
Reagovat
hroutil
Tohle na finále bohužel zdaleka nebude. Přál bych mu to, ale tohle nemůže vyjít smile Ačkoli los je celkem příznivý, tak třeba...
Reagovat
brixner
Kdyby do finále nedošel, já vosobně bych se z toho teda nehroutil...smilesmile
Reagovat
turista
Já taky ne. Nadal už musí být unavený. Odehrál letos už 35 zápasů což je v jeho věku hodně. Beran kladl odpor. Nicméně Nadalova zběsilost nakonec zvítězila.
Reagovat
Patik
Ty si niekedy videl unaveneho Nadala.? Ja teda nie..neboj on vydrží viac než 20 roční zdraví chalani..
Reagovat
Amputace
Já tedy mnohokrát. Zdá se, že jeho zápasy moc nesleduješ.
Reagovat
SwissMaestro
Nepoučitelní. Nemám Nadala ani trochu rád, ale takto ho všichni odpisují už několik let.
Reagovat
Paixx
Naopak, vím, že do finále se vždycky nějak dostane, ale shodneme se, že na Djokovice tohle nestačí viď?
Reagovat
Tennisfan77
Tohle muže být těžký i se Sonegem, má podstatne lepší servis než Cerundolo a Berankis, navíc má dobrou formu a je to levak.
Reagovat
Marduch
Kdo říká, že ve finále musí čekat Djkovič? Tomu teprve dnes začíná turnaj, (kdy je tentokrát dost pod tlakem kvůli banu na USO a asi i AO) a po Kecmovi, pokud ho zvládne, bude čelit na trávě neskutečně rozjetému Van Rijthovenovi a pak by tam dál čekal někdo z Alcaraz/Otte/Isner. Nic za současné situace předem daného.
Reagovat
Krisboy
No nevím, ty už jseš alibista jak to bláznivé Mayo...Kecman, Hoven ani Otte nejsou absolutně žádnou hrozbou...u Alkáče a Izzyho už to tak jisté není, ale přece jenom je to travka, takže Alky nebude tak silný jako jinde a že Izzy už je za zenitem je snad taky jasné...Djokovič je pořád favoritem č.1
Reagovat
Marduch
Nepíšu, že Kecman vyloženě je, byť to tak asi vyznělo, ale Nole se bude muset poprvé od začátku do konce dost snažit. Ce se týče dalších dvou kol, vnímám kvality a momentální formu zmiňovaných, kromě Alcaraze hodně zvýrazněné trávou. Uvidíme. Ani náhodou nesdílím tvé "absolutně žádné hrozby".
Reagovat
Tennisfan77
Kecmanovic má tenis hráče top10, bohužel má palici na challengery, což je proste těžký, ale Ja mu hodne fandím, mě se jeho tenis líbí
Reagovat
Krisboy
"absolutně žádné hrozby" je samozřejmě trochu přehnané, ale Djoko bude prostě proti komukoliv z jmenovaných jasným favoritem.
Reagovat
turista
Kéž by to tady Novak celé vyhrál. Ať už je to proti komukoliv. Ale vylepšení H2H s Nadalem by bylo dobré kdykoliv a kdekoliv.
Reagovat
SwissMaestro
Ano, to bylo. Osobně bych se bál. Nadalovi se na GS daří. Bude otcem, nemá co ztratit. Novak musí W vyhrát. Režim jej nepustí jak na USO 22 tak AO 23.
Reagovat
FulnekUltras
zvrácený a zrůdný gateSSorosovský systém
Reagovat
turista
smile
Reagovat
Patik
nieje to o systéme ale o ľuďoch..keby sa ľudia nebáli a boli by súdržní systém neobstojí.
Reagovat
FulnekUltras
však to je taky jediný recept na tento ksindl - a zůstává už jen otázkou času, kdy jeho vědomí ve většině lidí definitivně převládne

smilesmilesmile
Reagovat
turista
Pokud Novak tady potká Nadala tak neprohraje. Není to Roland Garros a prohrál tady s ním pouze 1x v roce 2007 skrečí. V regulérním boji s ním tady nikdy neprohrál. Ale Amerika a Austrálie bohužel vyžaduje včeličky jejichž nutnost je v případě negativního testu při příjezdu do země zcela zbytečná. A Nole včeličky proti koronaviru nechce. A tyto státy přitom stále produkují vágní kecy o svobodě jednotlivce a o lidských právech. Takže Novak by titul z Wimbledonu potřeboval jako sůl.
Reagovat
Marduch
O to víc asi bude ve W pod tlakem. Co se týče zápasu s Nadalem, tak pokud by k němu došlo, bude to poslední zápas turnaje na ušlapané, zničené trávě, takže je zbytečné cokoli predikovat.
Reagovat
Ondrej2280
Sloboda jednotlivca neni nekonecna a konci v momente ked zacne obmedzovat slobodu druheho a co sa tyka djokovica,je to.profik a ako profik vie ze potrebuje byt zaockovany v krajinach ,ktore to vyzaduju a ked to nespravi je uplne bezpredmetne sa bavit o tom ,ze ho tam niekto.nechce alebo podobne bludy.tyka sa to ako jeho tak aj inych nezaockovanych ludi a vybral si to uplne sam takze nema nad cim nariekat..:) ..
Reagovat
FulnekUltras
tohle není očkování, ale "očkování" s účinkem, který dosud "prokázala" pouze mainstreamová mdia - a i profesionál, pokud mu tahle zrůdná depopulační kampaň ještě docela nesemlela hlavu, má právo na pud sebezáchovy smile
Reagovat
soloo
Sloboda jednotlivca neni nekonecna a preto vakcina na covid je biologická zbraň a Novak má gule ju odmietnuť
Reagovat
Ondrej2280
Tak potom nech nefnuka otecko srdjan a maminka ako ho ti zli australcania nepustili hrat tenis:):))nesplnil podmienky tak nehral..hotovo..rozhodnutie spravil sam:)
Reagovat
Fandina
A rekordy o5 padají. Co čekat od legend. smilesmile
Reagovat
Tennisfan77
Na rekord mu chybí 82 výher
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist