Nadala jeho jediný přemožitel Söderling nezastavil. Španěla čeká Murray

1. 6. 2011, 19:11
Aktuality 46
FRENCH OPEN - Souboje o postup do finále French Open nabídnou to nejlepší, čím se současný mužský tenis může pochlubit. Do semifinále turnaje totiž po pěti letech postoupili všichni čtyři nejvýše nasazení tenisté; po Federerovi a Djokovičovi v dnešních čtvrtfinálových duelech nezaváhali ani světová jednička Rafael Nadal a Brit Andy Murray.
Rafael Nadal

Rafael Nadal na French Open startuje posedmé, v minulosti získal pět titulů a pouze jednou prohrál - jeho jediným přemožitelem byl předloni v osmifinále Robin Söderling. Španělský tenista už Švédovi porážku oplatil a především úspěšná odveta v loňském finále Roland Garros měla sladkou příchuť.

K souboji Nadala se Söderlingem v Paříži došlo i letos - celkově počtvrté - a potřetí se z vítězství radoval rodák ze slunné Mallorky. Ten do zápasu vlétl dvěma brejky a ujal se vedení 3-0. I když také o jedno své podání přišel, zkomplikování sady nepřipustil. Ve druhém setu byl na kurtu jediný tenista a Nadal suverénně zvýšil už na 2-0.

Favorizovaný Španěl v úvodu třetího dějství pokračoval ve své jízdě, Söderling ale soupeře k rozhodujícímu trháku nepustil a ztracený servis si ve třetí hře vzal zpět. Znovu začal trefovat více vítězných úderů, a za stavu 5-5 měl dokonce tři brejkboly. Jejich proměněním mohl zápas zdramatizovat, jenže Nadal ho donutil dvakrát chybovat, zahrál eso a nakonec se šlo do tie-breaku. V něm se sice švédský tenista ujal hned v úvodu mini-brejku, následně ale udělal dvojchybu a světová jednička už zápas dovedla do vítězného konce v poměru 6-4 6-1 7-6.

Söderlingovi se dnes vůbec nedařilo zakončovat výměny. 32 vítězných úderů pohřbil 43 nevynucenými chybami, zatímco Nadal chyboval jen třináctkrát a předvedl 24 'winnerů'.

"Před dvěma dny jsem řekl, že nehraji dost dobře, abych vyhrál Roland Garros, ale že uvidíme za dva dny. A teď jsem hrál mnohem, mnohem lépe, alespoň podle mého mínění," řekl Nadal, který nebyl ze začátku turnaje tak dominantní jako dřív.

Španělský obhájce titulu tak v Paříži vyhrál 43. utkání ze 44 a pokud dokáže získat na Roland Garros titul i letos, vyrovná rekord slavného Björna Borga ze Švédska. Ten získal Pohár mušketýrů šestkrát.

"Proti Söderlingovi jsem pokrýval dobře dvorec a byl schopen lépe běhat, ale pokud chci myslet na další výhru, tak se zase musím ještě o něco zlepšit, řekl Španěl.

Příštím Nadalovým soupeřem bude Andy Murray, se kterým už letos odehrál zajímavou, nutno podotknout úspěšnou, bitvu v semifinále antukového turnaje v Monte Carlu. Nadal s Britem vyhrál 10 ze 14 vzájemných duelů, v Paříži na sebe narazí poprvé.

Britský tenista dnes porazil 7-6 7-5 6-2 Juana Ignacia Chelu a poprvé v kariéře postoupil do semifinále French Open.

Argentinský tenista přitom do svého první grandslamového čtvrtfinále vstoupil skvěle a v úvodu měl náskok dvou brejků. Jenže za stavu 5-3 při podání soupeře nevyužil dva mečboly, třetí pak v následné hře při svém servisu a po prohraném tie-breaku mu slibně rozehraný zápas pomalu začal mizet mezi prsty. 

Ve druhé sadě byl naopak sám pozadu dva servisy, ale ani Murray nebyl při využívání setbolů příliš úspěšný. Ovšem i když o náskok dvou brejků navzdory třem setbolům přišel, nakonec set nepustil a Jihoameričanův odpor, jenž ve 3. kola zastavil nejlepšího Čecha Rosola, po více než dvou hodinách definitivně zlomil.

Ve třetí sadě už měl Murray situaci pod kontrolou a nakonec zápas s pomocí 59 vítězných úderů proti 44 chybám vyhrál 7-6 7-5 6-2.

Chela se s Paříží loučí třetí rok po sobě porážkou od Murrayho - v roce 2009 s Britem prohrál v 1. kole, loni ve druhém a letos ve čtvrtfinále.

- FRENCH OPEN muži (Francie, antuka, 7.884,000 eur) -
středeční výsledky (01. 06. 2011)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Nadal (1-Šp.) - Söderling (5-Švéd.) 6-1 6-4 7-6(3)
A. Murray (4-Brit.) - Chela (Arg.) 7-6(2) 7-5 6-2 

Semifinálové dvojice:
Nadal - A. Murray, Djokovič (2-Srb.) - Federer (3-Švýc.).

Čtyřhra - čtvrtfinále:
B. Bryan/M. Bryan (1-USA) - Bopanna, Kúreší (5-Indie/Pák.) 6:7 (2:7), 6:3, 7:6 (7:3). 

Smíšená čtyřhra - semifinále:
Srebotniková/Zimonjič (1-Slovin./Srb.) - Petrovová/J. Murray (Rus./Brit.) 7-6(4) 7-6(5)
Dellacquaová/Lipsky (Austr./USA) - Gajdošová/Bellucci (Austr./Braz.) 7-6(5) 2-6 14-12

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

46
Přidat komentář
taffer
Tak včera Rafa-Soda slovy klasika "nuda, nuda, šeď, šeď". Na jedné straně vraceč bez nápadu, na druhé bomber, co se vyházel. Musím říct, že jsem u záapsu chvílemi pospával. Tak snad to zítra bude záživnější (hlavně Roger-Nole) ...
Reagovat
steve79
Včera mě trochu zklamal Soderlinguv výkon, ale musím unat, že Nadal hrál o třídu lépe než minulé zápasy. Ještě k tomu Murraymu, Murray si čtvrtý místo na žebříčku naprosto zaslouží, minulý rok vyhrál snad 2 turnaje Série Masters. Ve finále porazil snad dvakrát Rogera, pokud si to dobře pamatuju.
Reagovat
smazaný uživatel
Ten Murray mě už sere :) Nikdy nic pořádnýho nevyhraje a přesto se stabilně drží v první 4. Na AO dal finále a přitom tam porazil jenom Ferrera. Na FO semifinále a koho cestou vyřadil? Nepamatuju si žádná velká jména... Prostě Murray má strašný štěstí na los...
Reagovat
smazaný uživatel
Na AO takové štěstí neměl. Nebo on snad může za to, že hráči top kvaltiy z jeho části vypadávali? Že si nechali Soderling i Nadal napráskat od outsiderů. Tady je to jasné, měl lehký los už před turnajem, navíc mu z pavouka vypadli nasazení Melzer i Almagro.
Reagovat
smazaný uživatel
Pane boze, ty si asi pleteš trochu rocniky ŽE ?? ! 2005, 2006, 2007, 2008, 2009(kolena, rozvod), 2010(nervozita) . Agrese do roku 08 ! 2011....?????????
Reagovat
VlS
K čemu reaguješ? jsi v jiným článku, kdo má potom poznat na co narážíš? To je trochu trapná taktika diskuse přesunout reakci ke komentáři k jinýmu článku.
Nepletu si žádný ročníky, vyslovuji názor, že minulý rok hrál líp(tedy 2010 a ne 2005, 06,07,08,09). Asi trochu zapomínáš ty, a ne já, že v letech 2005, 6, 7 vyhrál jen RG a byl v roli krále antuky, ne všeobecně, až v 2010 vyhrál v jednom ročníku na všech površích (AO, RG, WIM) a hrál asi nejlíp. Nevím, že by v 2010 byl nějak nervozní, to právě opanoval ATP nejvíc v historii.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak sem ti trochu nadběhl Noo... . Doporucuji si opravdu pustit semi 2005. Zduraznuji agresivitu - nikoliv jeho dokonalost hry. Samozrejme, ze dnes je lepším hračem
Reagovat
smazaný uživatel
Wowm tak Chela v první setu nevyužil mečboly, Chuck Norris hadra.
Reagovat
a.magerova
No jo no :-))
Reagovat
smazaný uživatel
No já myslím, že vyhrát set nad Murrayem, to by bylo pro Chelu vlastně takové malé vítězství, takže text je v pořádku. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Rád bych upozornil na chybnou větu- Argentinský tenista přitom do svého první grandslamového čtvrtfinále vstoupil skvěle... Nevstoupil, Chela totiž hrál již své třetí čtvrtfinále 2004 v Paříži a 2007 v USA. :) Jinak jsem nadšený nejlepší možný scénář a v pátek se celé odpoledne od televize nehnu :)
Reagovat
VlS
Holky jsou ve finále ! Lucka as Andreou
Reagovat
VlS
Pardon -čtyřhra ovšem
Reagovat
a.magerova
Velká gratulace !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Jen doufam, ze třeba Švycar pozře nakou tu vadnou zeleninu....samozřejmě infekci mu nepřeju, ale trocha té nevolnosti by nebylo ke škodě. I když tak přemyšlím - a asi to nebude potřeba - Novak ho rozjebe na hadry
Reagovat
smazaný uživatel
Jepko, čo máš vychádzku ? Zalez, ty nikto.
Reagovat
smazaný uživatel
no ták Kámo,to by Tě ani netěšilo...:-))fér plej:-))Já vím humor:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Už se obou semifinále nemůžu dočkat, navíc mi po dnešku stále žije vsazený před začátkem turnaje na celkové umístění. Risk se sázkou, že Murray udělá semifinále mi i díky losu vyšel. Takže už jen chybí výhra Noleho nad Rogerem.
Reagovat
smazaný uživatel
Uz muzes slavit, to je tutovka!
Reagovat
smazaný uživatel
Doufejme, měl jsem vsazeno, že Murray a Nadal udělají semifinále, Djokovič finále, Azarenka čtvrtfinále a Petkovič 4. kolo. Krom Novaka zatím vše vyšlo, snad mi to nezkazí.
Reagovat
a.magerova
No já doufám, že zkazí :-))
A za kolik? A kolik je výhra?
Reagovat
smazaný uživatel
Chápu tě :-) Tady je ten tiket. Žádné závratné částky, ale pro chudého studenta na přivydělání dobrý.

https://www.chance.cz/cs/chance/tiket-vyhledavani?cislo=5212535036&kod=9%3A23%3A56&page=tiket&zobr=obr
Reagovat
smazaný uživatel
Pekný tiket :)
Reagovat
a.magerova
No jo no, tak uvidíme.
Reagovat
smazaný uživatel
Dík, další chystám na Wimbledon.
Reagovat
a.magerova
Dej si na něj, prosím, Rogera dost vysoko, ať mu taky začneš fandit :-))
Reagovat
dorons
Tak rekl bych,ze na slaveni je jeste hodne brzo. Vsadil bych hodne penez na to,ze Roger to vyhraje. A kdyz porazi Djokovice,tak vyhraje i ve finale. Jsem o tom presvedcen a tak to i bude. Pak uz konecne mozna prestanes sem psat ty ptakoviny.
Reagovat
smazaný uživatel
tak těch hodně peněz vsa´d; nejlépe veškeré životní úspory. :-) Při tomto sázkovém kurzu vyděláš opravdu hodně. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Vsadil bych... A vsadíš hodně peněz? Nebo je to jenom typická fráze?
Reagovat
a.magerova
V diskuzi napsal lopata43 takovou zajímanou věc, tak jí tu kopíruji (doufám, že se autor neurazí):
"Zajímavé srovnání mužského a ženského tenisu se nabízí. Zatímco u mužů bude v semifinále Nadal, Djokovič, Federer a Murray čili první 4 nasazení. tak u žen vypadla Woznacký, Clisters,Zvonareva i Azarenka. Takže první 4 nasazený ženy vypadly. To se stalo poprvé v historii."
Reagovat
smazaný uživatel
to že se to stalo poprvé v historii sem je tipl...
Reagovat
smazaný uživatel
Je to hanba! Clijsters budiz omluvena, preci jen nebyla v nejlepsi kondici po zraneni a antuka byla vzdy jeji slabsi povrch! WTA okruhu chybi osobnosti ktere si udrzi stabilni formu a budou psychicky odolne tlaku jaky grandslamy nabizeji! Jedina Maruska to momentalne zachranuje. Snad se Williamsky vrati co nejdrive!
Reagovat
VlS
No, to by nebyla spása na příštích deset let, již jsou dámy poněkud zralejšího věku. A co je špatně na tom, že není předem jasný kdo vyhraje?
Reagovat
smazaný uživatel
Někteří zdejší blábolilové mají paměť houpacího koně. Není lepší mít názory taky podloženy nějakými fakty? Každý někomu fandí, ale přílišná zaslepenost může působit dost legračně.

Ta vaše miloučká a tichoučká Maruška se od návratu po zranění teprve dnes poprvé prořvala do SF grandslamového turnaje. Předtím jedno čtvrtfinále na FO 2009 a pak už jen samá 3. a 4. kola. Jak úžasná psychická odolnost!
Loni byla schopna vyhrát akorát dva turnaje nejnižší úrovně s dotací 220 tisíc. Všude jinde dřív nebo později rupla. Jak úžasná stabilita Maruščiných výkonů!
Reagovat
smazaný uživatel
Brozi, ty jsi hloupy! Jeste ze jsi nezacal teoretizovat o WTA bodovani jak mas ve zvyku! Nezapominej ze byla Masha temer rok zranena! Pricti si k tomu adekvatni rekonvalescenci tedy dobu po kterou nebude predvadet svetovy tenis a pak mudruj! Ta tvoje Woznaki mozna ani nikdy nevyhraje grandslam pokud nebude moct taticek na kurt behem prestavky mezi gamy! Vyhravat male turnaje neni pro svetovou jednicku zadny problem!
Reagovat
smazaný uživatel
Stacila by spasa na pristi dve sezony! Mezitim mozna dozraje i ta blondata princezna z Danska! Nerikas si co je spatne ze vymizely z okruhu skutecne sampionky a pro kazdou byla symbolicka jina velka prednost?! Misto toho deset svetovych labilnich hracek s nestabilni formou, vetsina z nich nema cim zaujmout (krome fyzicke krasy)! Kazda z nich si rozda po jednom triumfu v Dauha, Charlestonu, Marbelle a pak vypadnou v osmifinale grandslamu! Horor jako od Hitchcocka?! Ne, realita! Tak kde je chyba?!
Reagovat
VlS
Nepřeháníš to trochu s tím hororem? Je skutečností, že nestabilita se projevuje především na antuce, na které se obecně na okruhu WTA hraje o dost míň než v minulosti, teď je základním povrchem hard. Na hardu tak velké výkyvy nejsou A PODÍVEJ, ŽE SUPER ANTUKÁŘKA sCHIAVONE ZATÍM POSTUPUJE. Nejsem její fanda, ale na antuce opravdu umí a obhajuje loňský titul.
Wozniacká je viditelně v nějakým útlumu, to není záležitost RG, už na předchozích antukách, řekněme to nějak hezky, byla poměrně mdlá, stejně jako Věra.
Neslibujete si trochu moc od Wiliamsek? Přece jen je ta zápasová pauza zatraceně dlouhá, u Sereny rok, u Venus skoro půl. Abyste nebyli zklamaní, když vypadnou před osmifinále - to není prognóza, to je varování před neopodstaněným očekáváním, po kterém tady obvykle následuje vodopád nadávek a zatracování. Proboha, vždyť jen hrají tenis, neřídí Světovou banku.
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle Ajde vypadá na další objev tenisportálu! Jak velké turnaje po zranění vyhrávala Šarapa? V průměru o parník slabší než v případě Carol. A netrvala ta "adekvátní" rekonvalescence od začátku roku 2009 nějak dlouho?
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud si vsimas tak Marusku ono zraneni ramena limituje dodnes! Nebylo to jen nejake zraneni, ale dost vazne zraneni! Wozniacke jsou triumfy na mensich turnajich k nicemu! Kazdy si bude pamatovat ze Maruska ziskala karierni grandslam a ne ze Wozniacki opanovala Kodan nebo Ponte Vedra Beach! Sampionku a tedy svetovou jednicku delaji velke triumfy a jisty prvek ve hre ktery divaka prilaka k obrazovce! Paradoxne to co zdobi Marus chybi Wozniacke k tomu aby ovladla i vetsi podniky! Zij si dal ve svem nevedomi Brozi! Hlavne ze vis kde naladit satelit!
Reagovat
smazaný uživatel
Nevyhrála větší podniky? Co to šášo meleš? Peking a Indian Wells jsou turnaje Premier mandatory, nejvyšší kategorie u WTA!
Za tituly z největších devíti turnajů WTA je 900 nebo 1000 bodů. Jak by asi jinak k té jedničce přišla?
Reagovat
smazaný uživatel
Nejvyssi kategorii jsou grandslamy a na tech predvadi bidu! Hlavne neargumentuj Marii jelikoz ta neni svetova jednicka! Nicmene s takovou za chvili bude! Si pamatuju jak se oslavoval triumf Wozniacki na turnaji Premier Mandatory! Neni to az tak davno! :-D Podstatne je ze se pred osobnosti typu Clijsters musela vzdy sklonit! A tyhle hracky delaji kvalitu zenskeho tenisu!
Reagovat
smazaný uživatel
Grandslamy nepořádá WTA a ATP. Argumentaci typu "napíšu jen co se mi hodí" radši už nezkoušej. Clijsters v 21 taky nebyla zrovna extra šampionka. Nejdřív se stala jedničkou a teprve dva roky poté získala první grandslamový titul.
Reagovat
VlS
Promiň, ale v tomhle s tebou nesouhlasím. Nemám rád Šarapku kvůli řevu, ale ještě víc nemám rád Caroline kvůli nudnýmu tenisu a kvůli Piotrovi, kterej když to jde, tak je jí pořád za zadkem a kdyby to šlo, tak by s ní nejraděj hrál backhand tříruč. Zrovna srovnávat tyhle dvě - to mám tedy problém.
Mám rád samostatný holky, který u tenisu zbytečně neječí, nedělají ze sebe na kurtu nevkusný manekýny a umí za to pořádně vzít. Z tohohle pohledu vede Maria před Caroline 3:1, vadí mi u ní jen ten řev. Z hlediska oblíkání a vkusu prostě Marie vypadá vždy jako dáma, třeba nafoukaná, ale dáma, Caroline většinou vypadá jako cukrkandlový trdlo s volánkama.
Reagovat
smazaný uživatel
Problém? Srovnávat jedničku Kim tehdy 2 roky bez GS titulu a jedničku Caro rovněž bez grandslamu jako nejde?
Tady totiž nešlo o umělecký dojem z tenisu zcela odlišných stylů, ale výhradně o FAKTA (čísla jde snadno dohledat), která milánek překrucoval. Nikomu pinkání Karolíny nevnucuju, vždyť i fandy musí už dost štvát. Každý tenisový divák propadáky na běžných turnajích, kde jde o prd, rád top hráčům odpustí.
Musí ale taky jednou přijít velký výsledek. Na několika turnajích to už vypadalo, že se snaží o útočné pojetí, ale teď na antuce padla zase tam, kde byla 1-2 roky zpátky.
Volány, ve spojení s nevhodnou tmavou barvou, jsem nedávno kritizoval, fujtajbl. Nicméně zelený žabí Fila úbor Kim byl taky otřesný.
Reagovat
smazaný uživatel
Co to zase meles ty usaku?! Clijsters vyhravala velke turnaje uz ve 20 letech mj. i grandslamove deblove tituly! Dokonce v 19 vyhrala turnaj mistryn! V 18 si zahrala finale French Open, drtila souperky v Davis Cupu a hrala na turnaji mistryn! O dva roky pozdeji byla ve finale US Open a dokazala vyhrat ctyri velke turnaje za sezonu jen na betonu! Mohl bych pokracovat! Brozicku srovnej si hlavne v hlave jak tezke bylo se prosadit tehdy a jak ted! Urcite bylo tezkeuspet na velkych turnajich proti osobnostem jako Davenport, Henin, Capriati, Williamskam na vrcholu, Mauresmo a dalsim! A ty si myslis ze Clijsters je osobnost jen diky nejakym cisilkam?! Je osobnosti i pro styl hry! Psal jsem ze drive bylo vice osobnosti a kazda vynikala jinym hernim prvkem! Ten tahl lidi k obrazovkam! Dnes si je okruh vicemene podobny! Vetsina hracek pinka pres sit a nejsou vybaveny psychickou stabilitou! Vyjimky tvori stara skola Williamsek a Clijsters! Pak taky treba zminena Marie nebo i Schiavone! Podle me jsi utekl z nejakeho ustavu! VIS psal o srovnani Marie a Caroline! Nikoliv o srovnani Clijsters a Caroline! Marie zadny zabi ubor nenosi! Clijsters nema zapotrebi se paradit!
Reagovat
smazaný uživatel
*ve Fed Cupu omlouvam se! Takova sampionka aby drtila soupere v Davis Cupu nebyla! I kdyz nektere zeny by mohly hrat i muzskou tymovou soutez! Myslim ze by se vizazi mezi chlapy ztratily!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist