Nadalovi se opět zkomplikovala příprava na French Open. Návrat znovu odkládá, hrát nebude ani v Madridu

20. 4. 2023, 11:37
Aktuality 54
Rafael Nadal stále nedoléčil zranění kyčle, které si přivodil na lednovém Australian Open, znovu odkládá návrat na kurty a zase se mu o něco více zkomplikovala příprava na French Open, kde má útočit na už 15. triumf a celkově 23. na grandslamech. Šestatřicetiletý Španěl nebude startovat ani v příštích dvou týdnech na Masters v Madridu, v domácí metropoli kraloval pětkrát.
Profily hráčů
Rafael Nadal (© AFP)

Nadal si v utkání druhého kola Australian Open, kde obhajoval titul, přivodil zranění druhého stupně v kyčelním svalu a od té doby marně usiluje o návrat na kurty, ačkoli rekonvalescenci v posledních týdnech prokládá tréninkovými dávkami.

Původně měl být mimo hru šest až osm týdnů, ale léčba stále neprobíhá podle plánu. Šestatřicetiletý Španěl tak na turnajích chybí už přes tři měsíce a každým týdnem se mu více komplikuje příprava na jeho nejúspěšnější major French Open. Na pařížské antuce posbíral 14 ze svých 22 grandslamových titulů.

"Zpočátku to mělo být šest až osm týdnů a teď je to už čtrnáct. Situace není taková, jakou bychom očekávali. Přitom jsme léčbu dodržovali na 100 procent. Týdny plynou a já jsem si představoval, že budu hrát na turnajích, které jsou v mé kariéře nejdůležitější, tedy v Monte Carlu, Barceloně, Madridu, Římě a na French Open. Letos jsem zmeškal už Monte Carlo i Barcelonu a bohužel nebudu moct být ani v Madridu," uvedl ve videu na sociálních sítích.

Na domácím podniku Masters v minulosti triumfoval pětkrát, naposledy v roce 2017. Bývalý lídr žebříčku, který po dlouhých 18 letech vypadl z Top 10 a aktuálně mu patří 14. příčka, se bude o návrat pokoušet dál.

"Rozhodli jsme se změnit léčbu a uvidíme, jestli se něco zlepší. Nemohu v tuto chvíli dát termín, kdy se vrátím. Jednoduše to nevím. Takhle to teď prostě je. Nezbývá mi nic jiného, než dál pracovat a věřit, že si ještě na některém z letošních antukových turnajů zahraju."

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

54
Přidat komentář
Krisboy
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/sport-tenis-nadal-je-v-kriticke-situaci-jeho-nepritel-ma-jmeno-psoas-229791#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.web.nexttoart&dop_req_id=q9c8eh9E0r5-202304221925&dop_id=229791
Reagovat
turista
Smráká se nad Nadalem a nad Djokovičem taky.
Reagovat
Nola
Rafa sa snad da dokopy, vek dozenie celu B4, resp. B3 podla vysledkov, Andy to skusa dokola aj po operacii..... snad ten tenis miluje viac ako cokolvek na svete... Rafa ale tie vysledky stale ma, jeho obyvak ho vola, urcite bude pripraveny na RG
Reagovat
Gransicek
Věk se nedá zastavit. RAFY si vážím, ale letos již na RG nezvítězí.... smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
A to bude pro tenis dobrá, ba co skvělá zprávasmile
Reagovat
Kozoroh
Tenis potřebuje jako sůl, aby RG vyhrál někdo jiný než Rafa. smile
Reagovat
Krisboy
Ideálně Lehečka smile
Reagovat
Marduch
Nevím o tom, že by Sandgren něco takového prohlásil smile
Reagovat
Martan1
Myslíš třeba Djokoviče? Wavrinku? Anebo teda někoho opravdu mladýho?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Stan ideálně ???? ????
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmile
Reagovat
turista
smile
Reagovat
insanezy_
To se dá říct i o Wimbledonu smile
Reagovat
Krisboy
A o Australian Open.
Reagovat
Ereinion
No, tak zjevně i ten RG není vůbec jistý...svalové úpony jsou holt hodně nevyzpytatelné. Aby to nebylo jak Fedexův konec, kdy pořád odkládal návrat a nakonec ukončil kariéru...nicméně si myslím, že tu olympiádu příští rok si asi nebude chtít nechat ujít, pokud to aspoň trochu půjde, takže do tý doby bych oficiální konec nečekal
Reagovat
GaelM
Otázka je, jestli by se na tu olympiádu dostal, pokud nebude hrát. Určitě by mu dali WC, ale je tam pořád omezení 4 hráčů na stát a Španělů v top50-100 docela hodně. Nevím, jestli mu to někdo nechá jen kvůli slavnému jménu...
Reagovat
DJOKERTHEGOAT
Tak tady asi není moc o čem diskutovat. Jasně, že to dostane "kvůli jménu" a výkonnosti před zraněním.
Reagovat
Ereinion
to je dobrá otázka no...třeba bude mít PR...každopádně jestli by měl někdo dostat WC, tak samozřejmě on. Nicméně pokud vynechá letos RG, tak ho to možná bude o to víc motivovat to zkusit "ještě jednou" příští rok, aby se rozloučil nějak důstojněji.
Reagovat
Ereinion
třeba to bude něco ve stylu Fedexe 2021, uvidíme
Reagovat
Krisboy
Kecá.
Přečetl si článek o J1rkovi a vyděsily ho jeho plány. Trapné.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
No, poté co má Novak problémy s loktem, tak musím říct, že mi to nevadí. Naopak doufám a přeji si, že Rafa nebude schopen startovat na letošním FO... a jeho zranění přetrvá, ať je to fér. Rafa neztratil téměř žádné FO kvůli zranění (s výjimkou 2016 kvůli zápěstí a jeho náročnému stylu hry :)) ).

Rafa vždy hodně těžil z lehkých losů, doufám, že padne na samotné dno žebříčku a následně neukončí kariéru, ale naopak se bude snažit vrátit, ale to znamená, že na něj bude čekat Nole v prvních kolech turnajů a dá mu jednu nakládačku za druhou, manacorskému opálenému hřebečkovi.

Ale jak znám Nadáála, tak ten do sebe napíchá trenbolony a peptidy od Fuentese, aby urychlil rekonvalescenci..... vysvalený vysušený býček se zázračně zjeví na FO. Hi hi. Vamos! No čo už, aj taký je šport. smilesmile
Reagovat
Rafaela
OMG, jak můžete napsat takovou pitominu a k tomuplácat nesmysly o lehkém losu. Nebudu Vám nic vymlouvat a přestože jsem přívrženec Rafy, musím připustit, že o vítězi mezi Big3 je rozhodnuto, a to takhle:
1. Roger - prostě většina fanoušků, znalců i neznalců tenisového světa si to myslí a myslet bude dál. S tím nic nenaděláme;
2. RAFA - zbytek fanoušků a znalců tenisového světa prostě chápe, že tenhle obyčejný kluk a bojovník je dvojkou, že jeho tenisová vášň je upřímná a on si na nic nehraje. Pouze tak se mohli s Rogerem stát přáteli..
3. Nole - fandí mu pouze jeho příznivci, zbytek světa ho oprávněně nemá rád (za práskání raketou po nohách rozhodčího na empiru, za míčky vystřelené na rozhodčí, za nadávky sběračům, za simulantství a v neposlední řadě za snahu se zalíbit obecenstvu a faleš, za jeho gresivitu).
Na tomhle pořadí nezmění nikdo nic, ani kdyby Nole měl 200 grandslamů.
Reagovat
DJOKERTHEGOAT
Opravdový znalec nemůže upřednostnit Rogera před Novakem. To je pak neznalec. Když Roger měl nejvíce GS, veřejnost brala GS jako to hlavní měřítko. Teď jde zase o eleganci a ostatní faktory. Je to směšné. Po smrti Federera i Djokoviče s NAdalem budou statistiky mluvit jasně. I tábor fanoušků se "obmění" a Djokovič bude uznán tím nejlepším z trojice nejlepších. Statistika nelže. Bohužel. Rogera jsem měl o kousíček raději než ostatní hráče. Bude to zní zvláštně, ale ten jeden míček ve W19 udělal hodně. Mohlo to být dost možná jinak.
Reagovat
Pe3k
Ne. Grandslamy vždy byly a vždy budou to nejdůležitější. Diskuze byla o tom, že gs jsou sice nejdůležitější, ale nikoliv jediný faktor, který se zohledňuje...Nikdo ani z RF fans netvrdí, že elegance je důležitější než gs. Pokud by se hodnotila elegance tak by Djokovic ani Nadal nebyli pro Federera soupeři smile
Reagovat
Paixx
Tak jasně, byla to trochu nadsázka, já sem chodím často, přestože moc nepíšu.

Ale nacpat do jednoho příspěvku věci jako "přeju někomu zranění", "přeju mu ať se trápí na dně žebříčku", "vždy má nejlehčí losy" (pitomost), "Dr Fuentes" samozřejmě nesmí nikde chybět a tak dále je taky pěkný dno samo o sobě.
Reagovat
Paixx
Toto mělo být pod tvoji reakci níže, omluva
Reagovat
dappe
Máš to trochu otočené. Veřejnost obecně bude brát Djokoviče určitě jako nejlepšího, řada odborníků bych ale řekl, že ne. K těm kritériím, Federer byl označován za nejlepšího již s jednociferným počtem GS titulů, proč asi? Dost lidí neřeší pouze statistiky, ale například se na ten tenis také kouká...
Reagovat
DJOKERTHEGOAT
Chápu jak to myslíš, ale .....to by pak mohl být můj oblíbenec Tommy Haas v TOP 3 všech dob. Ten pohled na jeho hru....óóh...
Reagovat
dappe
Jenže Federer k tomu pohledu hru vyhrál 20 GS titulů, to se Haasovi nepovedlo.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Byl brán za nejlepšího s jednociferným počtem slamů, jelikož se vezl na vlně hypu.

Skutečně nejlepším se stal až když překonal Samprase v počtu titulů. Do té doby se spíše mluvilo o jeho obrovském potenciálu překonat všechny rekordy. Což pak Roger ostatně postupně naplňoval.
Reagovat
Krisboy
Koukám, že jsi typický "fanoušek" Nadala. Nedivím se FFF, že z vás mají prdel.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
A heleme se, Peter (kartezka), náš slovenský brat je zpátky :)) ....... Tentokrát se vydává za ženu z ČR, a dělá, že uznává Federera, aby zakryl averzi k Djokovicovi. Google translator tě nezachrání Peter. smile Příliš jednoduchý. :))

Ale alespoň s námi můžeš sdílet a oslavovat agónii Rafy... Je to těžké, ale zvykneš si.

Ale teď jdu spát, v Brisbane máme půlnoc. Papa kocurik chrobacik. smilesmile
Reagovat
Amputace
:DDDD
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat
Paixx
Bohužel si teď zastínila asi nejhorší příspěvek, co tu kdy kdo napsal, svoji vlastní blbostí
Reagovat
Pe3k
Tak to tady moc dlouho nechodíš, pokud myslíš, že tohle je nejhorší příspěvek. Tohle by se nedostalo ani do top 100.
Reagovat
Amputace
Přát si, aby byl někdo zraněný - nevím, dlouho sem chodím a stejně mě větší dno nenapadá. To ani největší hejtři z řad fanoušků Rafy by to takhle nenapsali. Ale klidně mě vyveď nějakým příkladem z omylu. Fascinuje mě, že takovej humus toleruješ.
Reagovat
Pe3k
Já měl na mysli to co napsala Rafaela ne penisovýnadsamec.
Reagovat
Amputace
Paixx však tím "nejhorším příspěvkem" myslel to, co napsal Nadšenec, ne co napsal ten novej nick..
Reagovat
Pe3k
To mi došlo až po tvém komentu.
Reagovat
Tennisfan77
Možná Nadal dojde do fáze kdy zjistí, že budoucí zdraví je důležitější než tituly.

Nicméně pořád jsem optimista, Barcelona je malý turnaj který nic neřeší, v rychlém Madridu by Nadala vystřílel jakýkoliv bomber z TOP30, čili když bude hrát Řím a FO, zcela to stačí.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Snad ne, už se nemohu dočkat, až egoistu vystřelí z bot Bublik v příští sezoně.smilesmile
Reagovat
Alien
To néééééééééé. Rafo bojuj!
Reagovat
Patik
Nadal nevie kde bude hrať ale ja to viem už dávno..no na French Open predsa.
Reagovat
Pe3k
Rafa může vyhrát RG bez přípravy třeba pravou rukou, ale bez zápasové praxe to bude letos těžké.
Reagovat
Gransicek
RAFY si vážím, ač jsem fandil ROGEROVI, tak uznvám, že je to jeden z mála, kdo v tenise něco dokázal, ale obávám se, že jeho čas se již naplnil...
ČAS Nikdo nezastaví, ani Rafa. smile
Reagovat
DJOKERTHEGOAT
Pokud ani tato léčba nezabere asi půjde pod kudlu a ještě jeden poslední návrat hecne.
Reagovat
Gransicek
To by bylo vwlké riziko pane DJOKERTHEGOAT. rAFA Je již v letech, kdy tyto návrtay po operacích mohou být osudné. smile
Ač RAFOVI nefandím, nepřeji mu, aby si zničil zbytek života!!! smile
Reagovat
DJOKERTHEGOAT
Vidím to na návrat na antuku v roce 2024 a konec. Přál bych mu ještě jedno RG.I přes to všechno...
Reagovat
turista
To ještě jedno RG by měl získat přece Novak Djokovič. Rafa Nadal už vytvořil nepřekonatelný rekord.
Reagovat
Soptik
Nechápu proč už neukončí kariéru, takhle se trápit smile
Reagovat
Patik
Pretože Djokovic stále hrá.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak nakonec akorát Roger měl dost rozumu na to, aby to zabalil včas...
Reagovat
Marduch
Rogi vyhrál poslední GS turnaj v lednu 2018.
Poslední ATP turnaj v říjnu 2019.
Karieru ukončil v září 2022.
Takže Rafa má ještě tři roky na léčení bebí.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist