Nadvládu Španělů ve Valencii tlumí pouze Rus Koroljov

18. 4. 2008, 20:58
Aktuality 0
ATP VALENCIE - Tři semifinalisté turnaje ve Valencii jsou španělské národnosti. V boji o titul se stále daří obhájci Almagrovi, turnajové jedničce Ferrerovi a také Tommymu Robredovi, jenž na turnaji původně ani startovat neměl. Jediným cizincem tak v pavouku zůstal Rus Jevgenij Korljov.
Jevgenij Koroljov

Prvním poražným čtvrtfinalistou se stal loňský finalista Potito Starace. Italský tenista dnes podle oficiálních stránek turnaje vzdal kvůli nevolnosti. Za stavu 3-6 0-3 už neměl chuť v zápase pokračovat a pustil tak domácího Tommyho Robreda do jeho první letošního semifinále.

Svého premiérového semifinále v nové sezoně se dočkal i pátý hráč světa David Ferrer ze Španělska. Čtvrtfinalista Australian Open dnes narazil na krajana Fernanda Verdasca, s nímž minulou sezonu oba vzájemné duely prohrál. Měl mu tak co oplácet, ale jak samotný duel ukázal, žebříčkový rozdíl aktuálních 26 míst se v souboji opět smazal. Utkání rozhodoval až třetí set, který v dramatické koncovce získala turnajová jednička Ferrer. Přestože v zápase na výměny vyhrál čtyřiadvacetiletý Verdasco, postup si vybojoval o půl roku starší David Ferrer, jenž má právě ve Valencii své sídlo.

Už třináctý zápas v řadě dokázal ve Valencii vyhrát další Španěl Nicolas Almagro. Obhájce titulů z posledních dvou let si dnes hladce 6-3 6-2 poradil s druhým nasazeným Argentincem Juanem Monacem a oplatil mu loňskou porážku.

Jediným nešpanělským semifinalistou je Rus Jevgenij Koroljov. Ve čtvrtfinálovém souboji dvou nenasazených hráčů přehrál Nizozemce Robina Haaseho 7-5 6-4 a poprvé v kariéře na turnaji ATP postoupil na antuce do semifinále. První boj o finále svedl před rokem na rychlém povrchu v Las Vegas, kde se však hrálo testovacím systémem skupin.

ATP Valencie - páteční výsledky:

Dvouhra - čtvrtfinále:
Ferrer (1-Špa) - Verdasco (7-Špa) 6-3 1-6 7-5
Almagro (5-Špa) - Monaco (2-Arg) 6-3 6-2
Robredo (3-Špa) - Starace (8-Itá) 6-3 3-0 skreč S.
Koroljov (Rus) - Haase (Niz) 7-5 6-4

Semifinálové dvojice:
Ferrer - Robredo, Almagro - Koroljov

Čtyřhra - semifinále:
Parrott/Polášek (USA/SR) - Cibulec/Zverev (ČR/Něm.) 6-3 6-3
M. Gonzalez/Monaco (Arg) - Almagro/Navarro (Špa) 6-3 6-3

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist