Nalbandian první zápas na antuce zvládl, Monaco končí

2. 2. 2011, 08:46
Aktuality 1
ATP SANTIAGO - V chilském Santiagu odstartovala série antukových turnajů v Jižní Americe. Oblíbenou část sezony zahájil vítězstvím Argentinec David Nalbandian, naopak jeho krajan Juan Monaco se s turnajem rozloučil třísetovou bitvou hned v prvním kole.
David Nalbandian

David Nalbandian se na novou sezonu těšil. Hned v Aucklandu postupem do finále potvrdil, že má za sebou kvalitní přípravu. Jenže na Australian Open ho los svedl hned v prvním kole proti Hewittovi. Devětadvacetiletý Argentinec sice pětisetovou bitvu vyhrál, na další zápas se už ale nestihl zregenerovat a Litevci Berankisovi vzdal.

Nyní vstupuje do oblíbené části sezony na antukách v Jižní Americe. Loni si na oranžové drti kvůli zranění příliš nezahrál, má tak letos větší hlad po vítězstvích. Turnaj v chilském Santiagu zahájil nejvýše nasazený třísetovým vítězstvím nad krajanem Carlosem Berlocqem, kterého porazil 6-2 2-6 6-2.

"Podmínky mi dnes problémy nedělaly, jsou tu podobné těm v Cordobě, kde jsem se připravoval. Spíše šlo o to, že to byl první zápas na antuce," vysvětloval Nalbandian. "Byl to těžký souboj, ve druhém setu jsem si to zkomplikoval. Ale ve třetím setu jsem byl schopný se vrátit ke své hře, jsem s výkonem spokojený," dodal.

O čtvrtfinále si argentinský tenista zahraje s dalším krajanem Horaciem Zeballosem, který zdolal 7-6 6-4 brazilského kvalifikanta Ricarda Hocevara.

"Můj další zápas nebude jednoduchý, nikdy není snadné hrát proti krajanovi. Proti Horaciovi jsem navíc nikdy nehrál, tak to pro mě bude něco nového," řekl Nalbandian.

Se soutěží se předčasně loučí druhý nasazený Juan Monaco. Další souboj dvou argentinských kamarádů trval necelé tři hodiny a z nečekané výhry se radoval Maximo Gonzalez. Oba tenisté si navzájem pětkrát vzali podání, Gonzalez však získal klíčové dva brejky v rozhodující sadě a připsal si první výhru v sezoně.

Sedmadvacetiletý Gonzalez si na konci roku 2009 zlomil nohu a přišel o první polovinu loňské sezony. V té si na okruhu ATP připsal pouhé tři vítězné zápasy, přidal však dva tituly z jihoamerických challengerů na antuce.

Nyní ho čeká Brazilec Joao Souza, jenž vyřadil Uruguayce Pabla Cuevase.

V Santiagu se Movistar Open hraje teprve podruhé, v minulosti se turnaj konal ve Viňa del Mar a dvojnásobným finalistou je domácí Nicolas Massu. Chilský veterán však od posledního finále v roce 2007 už počtvrté v řadě končí v 1. kole. Letos po dvou hodinách a 38 minutách podlehl Caiu Zampierimu. Brazilský kvalifikant, až 316. hráč světa, si ve druhém startu na okruhu ATP připsal premiérovou výhru.

- ATP SANTIAGO (Chile, antuka, 398.250 dolarů) -
úterní výsledky (02. 02. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
Nalbandian (1-Arg.) - Berlocq (Arg.) 6-2 2-6 6-2
Gonzalez (Arg.) - Monaco (2-Arg.) 6-4 3-6 6-4
Fognini (7-It.) - Kubot (Pol.) 7-6(6) 6-2
Giraldo (8-Kol.) - Bagnis (Arg.) 2-6 6-3 6-2
Zeballos (Arg.) - Hocevar (Braz.) 7-6(2) 6-4
Machado (Port.) - Rios (Chile) 6-2 6-0
Zampieri (Braz.) - Massu (Chile) 7-6 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Stejně je škoda, že jen málokdy byl schopen prodat svůj obrovskej talent; kdyby hrál častěji jako ve finále Masters Cupu 2005, pravděpodobně by si nějaké ty GS tituly urval:
http://www.youtube.com/watch?v=4XOBP3N1ejc

To samé platí o Safinovi, kt. podle mě byl přinejmenším stejně talentovaný jako Federer a kdyby na sobě poctivě pracoval a netrápila jej zranění, mohla se z toho rozvinout velká rivalita typu Sampras - Agassi. Viz SF Aus. Open 2005:
http://www.youtube.com/watch?v=ldxmlg5XKUg
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist