Národní kvalifikací o Australian Open prošla patnáctiletá Bartyová

11. 12. 2011, 12:32
Aktuality 3
Teprve patnáctiletá Ashleigh Bartyová se může těšit na start na Australian Open. Talentovaná Australanka uspěla v národní kvalifikaci, ve které proti zkušenějším krajankám neztratila ani set. Mezi muži vyhrál stejně jako před rokem Marinko Matosevic.
Asleigh Bartyová

Asleigh Bartyová letos debutovala na wimbledonské juniorce a v 15 letech prošla soutěží neporažená. A nyní se už může těšit na premiérový start na grandslamovém turnaji mezi ženami - na začátku nové sezony by na Australian Open mohla vyzvat některou z hvězd součaného světového tenisu.

Talentovaná Australanka totiž tento týden vyhrála tradiční národní kvalifikaci o divokou kartu pro úvodní grandslam sezony. V turnaji neztratila jediný set, porazit dokázala i Arinu Rodionovovou, nejvýše nasazenou Casey Dellacquaovou a ve finále si poradila 7-6 6-2 s loňskou vítězkou Olivií Rogowskou, proti které se oklepala z rychlé ztráty podání.

"Jen jsem doufala, že bych tu mohla uhrát set. Ted jsem ráda, jaký jsem tu dokázala hrát tenis," řekla po svém nečekaném úspěchu Bartyová. Že by si mohla zahrát tak brzy na Australian Open, ani nedoufala. "Asi tam budu hodně nervózní, ale pokusím se hrou bavit. V šatně se asi budu schovávat někde koutu," dodala světová trojka mezi juniorkami.

Mužskou část kvalifikace vyhrál druhý rok po sobě Marinko Matosevic. Jako až 201. hráč světa měl od startu v hlavní soutěži daleko, díky úspěchu v národní kvalifikaci však má pátý pokus na první výhru na grandslamovém turnaji. Letos skončil v prvním kole v domácím prostředí v Melbourne, ve Wimbledonu a po skreči i na US Open.

"Doufal jsem, že tu nebudu muset být, že budu členem Top 100. Letos jsem porazil několik soupeřů z první stovky, takže jsem přesvědčen, že se do ní dostanu," řekl šestadvacetiletý Matosevic po finálové výhře 6-4 6-1 6-2 nad Hamesem Duckworthem.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
skott
Mela to byt jen formalita v podani Casey a stvrzeni karty do hlavni souteze AO, ale Ashleigh ji vyridila rutinne hned v prvnim utkani a zavrela tak timhle vysledkem rovnou ve skupine.No, ze neztratila za cele play off jediny set i proti dalsim hrackam jako je Arina, ukazuje, jak neuveritelne rychle se Ash zlepsuje.
Divil jsem se, proc od wimbledonskeho titulu v juniorkach starty tolik setrila (vlastne za pul roku jen US Open a pak narodni mistrovstvi, ktere vyhrala, stejne jako dotahla mlade Australanky v Mexiku k juniorskemu Fed Cupu), ale krom nepochybne studijnich povinnosti se evidentne systematicky pripravuje na to, aby co nejdriv mohla prestoupit k dospelemu tenisu.Pri privetivem losu, muze uz v Melbourne prvni kolo uhrat.
Jinak ¨wild cards¨ si zajistili i porazeni finaliste Duckworth s Rogowskou, stejne tak ji temer jiste dostane i Casey Dellacqua.
Reagovat
smazaný uživatel
Vypadá jako supertalent, jednou to asi dotáhne hodně daleko, možná do Top10. Nejvíc mě překvapuje, že porazila i Casey, která letos v Austrálii vyhrávala jedno ITF za druhým...
Reagovat
smazaný uživatel
Kdepa, kdepa, z tý nic nebude, vyhnije jako zkažený vejce za skříní .....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist