Narozeninový den si Hantuchová osladila postupem do čtvrtfinále

24. 4. 2014, 09:40
Aktuality 5
WTA MARRÁKEŠ - Daniela Hantuchová v den svých 31. narozenin postoupil do čtvrtfinále turnaje WTA v Marrákeši. Zkušená Slovenka v Maroku vyhrála i sedmý vzájemný zápas se Španělkou Lourdes Domínguezovou-Linovou a bude usilovat o první semifinále po dlouhých 10 měsících.
Daniela Hantuchová

Daniela Hantuchová čekala na své premiérové čtvrtfinále sezony až na první turnaj na antuce, který odehrála před třemi týdny v Charlestonu. Minulý týden se zkušená Slovenka omluvila z baráže Fed Cupu, aby se s novým trenérem Peterem Lundgrenem mohli připravit na další antukové turnaje.

V Marrákeši odstartovala vydřenou výhrou nad Češkou Renatou Voráčovou, když si dlouho zvykala na náročné podmínky ve vyšší nadmořské výšce. Druhé kolo ale už zvládla pohodlněji, když v den svých 31. narozenin porazil 7-5 6-2 loňskou finalistku Lourdes Domínguezovou-Linovou.

Hantuchová v první sadě odvrátila za stavu 4-5 při podání soupeřky setbol a od té doby převzala otěže zápasu. Třiatřicetiletá Španělka si prohrála šest servisů v řadě, slovenská hráčka získala 9 z 11 gamů, v závěru si připsala dvanáct fiftýnů po sobě a s o dva roky starší soupeřkou tak vyhrála i sedmý vzájemný souboj.

Daniela Hantuchová s maminkou"K soupeřce mám respekt, znám její bilanci na tomto turnaji a věděla jsem, že to nebude snadné. Na těchto turnajích musíte být připraveni na každý zápas," řekla turnajová jednička Hantuchová.

"Je to zvláštní slavit narozeniny zde v Marrákeši. Mám to tu ráda, je to krásné místo. Teď půjdu a užiju si pár chvil s mojí maminkou," přiznala Slovenka, která má ve čtvrtek volno. O své první semifinále od loňského triumfu na trávě v Birminghamu se utká se šestou nasazenou Číňankou Shuai Peng. S nejlepší deblistkou současnosti ve dvou střetnutích neztartila ani set, na antuce ale spolu ještě nehrály.

- WTA INTERNATIONAL MARRÁKEŠ -
(Maroko, antuka, 250.000 dolarů)
středeční výsledky (23. 04. 2014)
• Dvouhra - 1. kolo •
Hercogová (Slovin.) - Shuai Zhang (7-Čína) 6-2 6-2
• Dvouhra - 2. kolo •
Hantuchová (1-SR) - Domínguezová (Šp.) 7-5 6-2
Muguruzaová (5-Šp.) - Vögeleová (Švýc.) 6-3 6-2
Shuai Peng (6-Čína) - Zaněvská (Ukr.) 6-4 7-6(5)
Peerová (Izr.) - Mayrová-Achleitnerová (Rak.) 7-6(4) 4-6 7-6(3)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
Fandina
Dance gratulka k narozeninám a v Maroku je první nasazená, tak držím palace i na výhru tam.
Reagovat
smazaný uživatel
Hádam sa jej začne viac dariť :)))
Reagovat
Frick
Ještě jedna bývalá tenistka z top 10 WTA slavila narozky. Tak, 25 je dost na to, abys měla rozum a pořád ještě dost málo na to, abys měla pocit, že jsi jakkoliv stará. :-)
Reagovat
Fandina
To je fakt, Nicol je ještě hodně mladá. Mohla by se vrátit. Nicol pojď!
Reagovat
Frick
je stará jako Gábi Soukalová, která je v podvědomí sportovních fandů tak nějak brána jako "začínající". No ale co teprve hokejisti ročníku 1989. To jsou úplní kloučci, co maj klidně 15 let kariéry před sebou...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist