Nasazené Češky postupují, nenasazené včetně Vaidišové končí

14. 7. 2009, 13:23
Aktuality 2
České nasazené tenistky na Štvanici zatím potvrzují úlohu favoritek. Lucie Hradecká zahájila dnešní den vítězstvím nad Ruskou Pervakovou a postoupila do 2. kola. Odpoledne si s mladší soupeřkou poradila také turnajová trojka Iveta Benešová, která otočila zápas proti Karolině Plíškové, a osmá nasazená Petra Kvitová ztratila jediný game v souboji s Ruskou Lapuščenkovovou.
Lucie Hradecká

Lucie Hradecká, česká trojka a momentálně 56. hráčka světa, dnes před domácím publikem nervozitu už tolik necítila. Tu si vybrala o den dříve při čtyřhře, kterou s Andreou Hlaváčkovou vyhrály.

„Byla jsem celkem nervózní. Ale když jsem včera hrála čtyřhru, bylo to ještě mnohem horší,“ řekla Hradecká. "Pár dní před turnajem jsem se necítila tenisově moc dobře. Hledala jsem míč a kurt, ale teď se mi pocit ze hry vrátil a soupeřka mě neměla jak ohrozit," prohlásila tenistka, která stále čeká na svůj první titul na okruhu WTA. „Bylo by krásné, kdyby se to povedlo zrovna na domácím turnaji,“ dodala.

V jediném ryze českém duelu prvního kola dokázala favorizovaná Iveta Benešová porazit Karolínu Plíškovou. S mladou nadějí, která hrála díky divoké kartě, se ale 31. hráčka světa trápila více, než čekala, a vyhrála až skoro po dvou hodinách 6-7 6-1 a 6-3.

"Začátek jsem strašně podcenila. Myslela jsem, že se to vyhraje samo," řekla Benešová ke ztracené první sadě se soupeřkou, která je na žebříčku WTA o tři sta míst níže. "Pak jsem začala hrát normálně a už to bylo úplně v klidu. Nervozita, že bych mohla ztratit, vůbec nebyla, ale první kola jsou nebezpečný," dodala.

Zakopalová finále nezopakuje, končí i Vaidišová
Jako čtvrtá Češka postoupila do 2. kola Petra Kvitová. Fedcupová reprezentantka povolila Rusce Anně Lapuščenkové jen jeden game.

Klára Zakopalová nezopakuje loňské semifinále, protože letos už podruhé podlehla Poloně Hercogové. Do utkání proti nadějné Slovince, která letos vyhrála čtyři turnaje ITF a má z nižších turnajů bilanci 40 výher a 7 porážek, navíc nastupovala nachlazená. "Od minulého úterý jsem kvůli bronchitidě nebyla na kurtu. Bylo to znát, bez tréninku je to těžký, nebyla jsem to já," řekla Zakopalová.

Jako poslední do boje zasáhla Nicole Vaidišová, ale přestože na bývalou světovou sedmičku přišla zatím nejvyšší návštěva, uspět nedokázala. Často chyboévala a domácímu publiku potvrdila, že to je s jejím propadem vážné. Rusce Alle Kudrjavcevové podlehla 5-7 2-6 a s turnajem se rozloučila.

Svěřenkyně trenéra Aleše Kodata hrála v Praze oficiální zápas poprvé po osmi letech, ale v dobrém světle se nepředvedla. "Je hezké hrát zase doma, ale bohužel mi to nevyšlo. Skoda, že to bylo jen na jeden zápas," posteskla si někdejší semifinalistka French i Australian Open. "Byla tu rodina, známí a kamarádi. Mrzí mě, že jsem je zklamala."

Palermo: Cornetová se trápí dál
Ještě začátkem sezony klepala na brány první světové desítky, nyní se však Alize Cornetová trápí. Mionulý týden neobhájila titul v Budapešti a v Palermu vypadla už v 1. kole, když nestačila na čerstvou vítězku z Bastadu Marii Jose Martinezovou Sanchezovou ze Španělska. Té podlehla hladce 2-6 2-6.

Vypadla také osmá nasazená Gisela Dulková, která po nárčných zápasech ve Švédsku první kolo na Sicílii nezvládla. Němce Grönefeldové sebrala pouze pět gamů.

Naopak Italky - nejvýše nasazená Pennettaová a loňská vítězka Erraniová - do turnaje vstoupily hladkými výhrami.

Výsledky - ECM Prague Open (antuka, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Benešová (3-ČR) - Kar. Plíšková (ČR) 6:7 (5:7), 6:1, 6:3, Hradecká (7-ČR) - Pervaková (Rus.) 6:3, 6:2, Kvitová (8-ČR) - Lapuščenková (Rus.) 6:1, 6:0, Hercogová (Slovin.) - Zakopalová (ČR) 7:5, 6:4, Kudrjavcevová (Rus.) - Vaidišová (ČR) 7:5, 6:2, Dijasová (Kaz.) - Mladenovicová (Fr.) 6:4, 6:1, K. Bondarenková (Ukr.) - A. Bondarenková (5-Ukr.) 6:1, 6:3, Bacsinszká (Švýc.) - Rybáriková (6-SR) 6:2, 7:6 (7:5), Niculescuová (Rum.) - O'Brienová (Brit.) 6:3, 6:2, Špremová (Chorv.) - Maleková (Něm.) 6:3, 6:2, Vögeleová (Švýc.) - Martičová (Chorv.) 3:6, 6:4, 6:3, Barroisová (Něm.) - Olaruová (Rum.) 5:7, 6:1, 7:5.

Čtyřhra - 1. kolo:
Voráčová, Rybáriková (ČR/SR) - O'Brienová, Tatišviliová (Brit./Gruz.) 6:4, 6:4, Benešová, Záhlavová-Strýcová (ČR) - Daniilidouová, Wöhrová (Řec./Něm.) 6:4, 6:2.

 

Výsledky - WTA Palermo (antuka, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Pennettaová (1-It.) - Parraová (Šp.) 6:2, 6:3, Martinezová (Šp.) - Cornetová (3-Fr.) 6:2, 6:2, Erraniová (5-It.) - Korytcevová (Ukr.) 6:4, 6:4, Makarovová (6-Rus.) - Craybasová (USA) 6:3, 6:1, Grönefeldová (Něm.) - Dulková (8-Arg.) 6:4, 6:1, Švedovová (Kaz.) - Vierinová (It.) 6:3, 6:2, Garbinová (It.) - Gallovitsová (Rum.) 6:4, 7:5, Mayrová (Rak.) - Savčuková (Ukr.) 6:4, 6:4, Llagosteraová (Šp.) - Zec-Peskiričová (Slovin.) 3:6, 6:4, 6:2, Vinciová (It.) - Dominguezová (Šp.) 4:6, 6:4, 7:6 (7:3), Govorcovová (Běl.) - Camerinová (It.) 6:3, 6:3, Rusová (Niz.) - Florisová (It.) 7:6 (7:3), 6:4.

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
Bargit
Zdar byl jsem dnes na stvanici a ta vaidišova je nejhorší češka na okruhu první set kdyby ta ruska nekazila s předhledem by vyhrálá 6:0 o druhym ani nemluvim. Ona tam má štěpánka a zhruba 400lidí kteří jí ženou a jí je to uplně jedno,působila odevzdaně a tak jí lidé za to vypískali to jediný si za ten způsob hry ani ne za ten výsledek zasloužila!
Reagovat
smazaný uživatel
Tam už je psychický problém. To se na kurtu nevyřeší. Možná, zkusme se do její situace vžít.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist