Nasazené Cetkovská i Šafářová v Paříži končí už ve 2. kole

30. 5. 2012, 15:45
Aktuality 28
FRENCH OPEN - Lucie Šafářová ani Petra Cetkovská na Roland Garros výhody nasazených hráček nevyužily a vypadly už ve 2. kole. Turnajovou dvacítku Šafářovou dnes proti Španělce Martínezové-Sánchezové zradil servis, 24. nasazená Cetkovská zase promrhala skvělý vstup do utkání proti domácí Johanssonové.
Petra Cetkovská

Osmifinalistka French Open z roku 2008 Petra Cetkovská měla letos formu - na čtyřech turnajích v řadě postoupila vždy přes dvě soupeřky - a v Paříži byla navíc jako nasazená. Herní pohodu potvrdila hned v prvním kole, když smetla čerstvou finalistku z Bruselu Halepovou.

Petra CetkovskáA výborně začala i dnešní souboj o postup do 3. kola proti kamarádce Mathildě Johanssonové, s kterou má společného trenéra.  Sedmadvacetiletá Cetkovská po dvou brejcích vedla v prvním setu 4-1, sadu ale nakonec ztratila ve zkrácené hře a zpět do ideálního rytmu se už nedostala. Ve druhém setu ještě třikrát přišla o podání a zápas prohrála 6-7 2-6.

Johanssonová tak vyhrála i druhý vzájemný zápas na okruhu WTA - Cetkovskou porazila také letos ve čtvrtfinále ve Fesu - a díky té dnešní výhře se dostala v sedmadvaceti letech poprvé v kariéře do třetího kola grandslamu.

"Určitě hrálo roli, že s ní ty zápasy nedokážu hrát. Uvolnit se, být agresivní tak, jak bych byla, kdyby byl na druhé straně někdo jiný. Chybí mi komunikace s trenérem, který mi nemohl radit. Měla jsem proti sobě celý kurt, všichni fandili Mathhildě, měla tam rodinu. Nehrála jsem jenom proti ní, ale i proti ostatním," řekl Cetkovská serveru iSport. 

Johanssonová se o osmifinále utká s devatenáctiletou Američankou Sloanne Stephensovou, jež dnes deklasovala krajanku Mattekovou-Sandsovou.

Lucie ŠafářováLucie Šafářová na French Open vypadla popáté za sebou ve druhém kole. Dvacátá nasazená prohrála s Marií José Martínezovou-Sánchezovou ze Španělska 4-6 5-7.  

Česká tenistka v duelu s Martínezovou často chybovala a soupeřka s ortodoxním stylem hry ji ničila častým zkrácením hry těsně za síť. Šafářová v každém setu třikrát přišla o podání, dvakrát ztrátu vždy smazala, třetí zaváhání v závěru každého dějství už ale napravit nedokázala. 

"Soupeřka hrála přesně to, co mi nevyhovuje a co na mě platí. Proti někomu takovému nikdy nechytíte rytmus. Jednou z forhendu lift, pak čop nebo kraťas. Dost jsem se nasprintovala," citoval Šafářovou deník MF Dnes. "Jsem zklamaná. Hrála jsem letos na antuce dobře, čekala jsem, že se mi v Paříži povede líp," uvedla. 

Pětadvacetiletá rodačka z Brna na Roland Garros nezvládla zápas druhého kola vždy od roku 2008. Nejdále došla před pěti lety, kdy postoupila do osmifinále. 

Snadnou výhrou vykročily za obhajobou titulu ve čtyřhře Lucie Hradecká a Andrea Hlaváčková. Páté nasazené Češky smetly v prvním kole domácí dvojici Julie Coinová a Pauline Parmentierová jasně 6-0 6-1 a v dalším zápase je čekají Němka Anna-Lena Grönefeldová a Chorvatka Petra Martičová.

Azarenková suverénní, končí Bartoliová či Venus
Victoria Azarenková po velkých problémech v prvním kole ve svém druhém zápase už žádné komplikace nepřipustila. Světová jednička dnes smetla 6-1 6-1 Němku Dinah Pfizenmaierovou a s Kanaďankou Aleksandrou Wozniakovou se utká o postup do osmifinále.

Po dvou odehraných kolech jsou ze hry venku už obě sestry Williamsovy. Po včerejším senzačním zaváhání Sereny dnes vypadla také Venus, která nestačila na skvěle hrajíc Agnieszku Radwaňskou. Polská světová trojka vyhrála hladce 6-2 6-3 a může se chystat na další těžkou soupeřku; ve 3. kole svede bitvu s bývalou šampionkou Světlanou Kuzněcovovou.

Překvapivě vypadla i Marion Bartoliová. Světová osmička, jež před Paříží prohrála čtyři zápasy v řadě a černou sérii ukončila až proti Karolíně Plíškové, v zápase 2. kola podlehla Chorvatce Petře Martičové. Francouzka se od úvodu trápila a brzy prohrávala 2-6 a 0-2, pak ale převzala iniciativu a duel začala obracet. Martičovou zcela vykolejila a zdálo se, že se v soutěži udrží, jenže po vyrovnání na 1-1 na sety už zase třetí dějství patřilo překvapivě Martičové.

Až ve čtvrtém vzájemném utkání dokázala Ana Ivanovičová poprvé porazit Šahar Peerovou. Srbská vítězka French Open z roku 2008 dnes na pařížské antuce Izraelku smetla dvakrát 6-2 a postoupila do 3. kola. V něm ji vyzve Italka Erraniová.

- GRANDSLAM FRENCH OPEN ženy -
(Francie / Paříž, antuka, 6.555.000 eur)
středeční výsledky (30. 05. 2012)

Dvouhra - 2. kolo:
Martínezová (Šp.) - Šafářová (20-ČR) 6-4 7-5
M. Johanssonová (Fr.) - Cetkovská (24-ČR) 7-6(1) 6-2
Azarenková (1-Běl.) - Pfizenmaierová (Něm.) 6:1, 6:1, A. Radwaňská (3-Pol.) - V. Williamsová (USA) 6:2, 6:3, Stosurová (6-Austr.) - Falconiová (USA) 6:1, 6:4, Martičová (Chorv.) - Bartoliová (8-Fr.) 6:2, 3:6, 6:3, Ivanovičová (13-Srb.) - Peerová (Izr.) 6:2, 6:2, Cibulková (15-SR) - Kingová (USA) 6:0, 6:2, Pennettaová (18-It.) - Glatchová (USA) 6:3, 6:1, Erraniová (21-It.) - Oudinová (USA) 6:2, 6:3, Petrovová (27-Rus.) - Scheepersová (JAR) 6:3, 6:3, Medinaová (29-Šp.) - Pavlovicová (Fr.) 6:3, 6:2, Wozniaková (Kan.) - Čeng Ťie (31-Čína) 6:2, 6:4, Stephensová - Matteková-Sandsová (obě USA) 6:1, 6:1.

Čtyřhra - 1. kolo:
Hlaváčková/Hradecká (6-ČR)
- Coinová, Parmentierová (Fr.) 6-0 6-1
Voráčová/Zakopalová (ČR) - Dateová-Krummová/Fudžiwaraová (Jap.) 6-4 2-6 6-3
Peschkeová/Srebotniková (2-ČR/Slovin.) - Barroisová/Juraková (Něm./Chorv.) 6-2 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

28
Přidat komentář
ReadyTeddy
je kráva
Reagovat
Bob
To nevím, ale při její zápasu se vždycky směju :D
Reagovat
smazaný uživatel
že to ani jedné z holek nevyšlo. Zápasy jsem neviděl, ale věřil jsem, že by mohly své zápasy zvládnout.
Lucka mohla v tomto turnaji dojít konečně dál. Los byl příznivý a Španělka nehraje v poslední době dobře. Tenhle turnaj jsem Lucce docela věřil, že by mohla udělat pěkný výsledek.
No, nedá se nic dělat......, třeba to vyjde ve Wimbledonu.
Reagovat
dadaft
takhle se zachraňuje čest rodiny??? ))
Reagovat
Pesek12
Moc bych LŠ přál, aby se už konečně na nějakém GS turnaji probojovala někam dál. Její bilance na RG (2x1kolo,4x2kolo,1x4kolo) je vcelku hrozivá. Jak je možné, že prohraje s hráčkou, kterou by měla v pohodě porazit? Martinézová (31 let) má letos tragickou bilanci 3/6 - nebo snad byla zraněná? Ale v dnešním zápase slavila asi zasloužené vítězství. Škoda...
Reagovat
dadaft
tak Marion je z kola ven - troufnu si tvrdit, že titulky slovem ŠOK začínat nebudou...
Reagovat
smazaný uživatel
Taky si myslím. :D Pro mě to není skoro žádné překvapení... Petra hrála moc dobře a prokázala pevné nervy. Marion udělala 15 dvojchyb, zatímco Petra žádnou. Z mého pohledu unikátní statistika. :D
Reagovat
smazaný uživatel
A Marion je opravdu v pytli. Loni SF letos jenom 2 kolo... Nevíte někdo kam až spadne?
Reagovat
VlS
Na 4070 bodů, tedy zpět za Caro na 9, možná 10. místo, uvidíme, co udělá Angie a tak. Lina, Anna by musely dojít aspoň do finále, aby ji přeskočily.
Reagovat
Bob
Pro mě taktéž nic moc překvapení. Zatím nuda :D
Reagovat
smazaný uživatel
Mě to také vůbec nepřekvapuje. Hopsanda je v poslední době úplně pryč. Do RG vyhrála na antuce pouhé dva zápasy. Myslím, že kdyby dostala do prvního kola trochu těžší soupeřku než přeci jen nezkušenou Karolínu, tak mohla vylítnout hned......
Co to s ní je? Nějaká krize nebo nemoc, nevíte někdo?
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes mi Marion připadala nejen herně úplně mimo, normálně ji celkem fandím, ale dnes mi to její poskakování a až nepříčetný výraz vadil. Po každým zkaženým míči soupeřky zatala pěst a podívala se na tátu.
Jestli má Caro s tátou pevný vztah na základě vzájemnýho respektu, úcty..tak tady mi to přijde až zvrácený, patologický pouto. Zajímalo by mě, jak by hrála, kdyby svýho tátu opět poslala pryč, jako se to už jednou stalo a pak vyhrála. Ona chce tak moc, až ji to úplně svazuje :-/
Pokud vím, ani na OH nejede z důvodu nějakých problémů s tátou a francouzským svazem.
Každopádně za předvedený výkon si nezasloužila vyhrát.
A ještě poznámka - vůbec nechápu, proč si ty vlasy trochu víc nesepne, neupraví před tím, než jde na kurt. Zpocený ulepený vlasy, no nic moc estetický pohled :-(
Reagovat
Fandina
Jestli si to dobře pamatuji, tak Marion poslala z kurtu oba, tátu i mámu ne? alespoň jsem viděla oba odcházet. Třeba poslala hlavně mámu táta je tam podle mě vždycky ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Naprostý souhlas, Emičko. Už jsem to trochu rozebíral ve vedlejší diskusi... Vůbec mi nevadí, když se holky povzbuzujou, ale Marion a její "allez" skoro po každém druhém fiftýnu mně už trochu lezlo na nervy. Nebo taky chápu, že se všichni nemůžou tvářit při zápase příjemně, ale Marion dneska házela pohledy, jako kdyby chtěla vraždit. Petra asi musela mít pocit, že hraje proti totálnímu šílenci. :D Ale ustála to bravurně a ten poslední gem uhrála skvěle. Já jsem jí věřil, protože jsem viděl, jak hrála letos v Kodani a docela se mi líbila. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Poslala pryč oba rodiče a myslím, že to bylo loni ve Wimbledonu.
Já viděl jenom třetí set a měl jsem vyplý zvuk, ale ten nebyl ani třeba. Gesta, "výraz naprostého šílenství" a divoké pohledy na otce mluvily za vše....:)
Ale ona bývá téměř vždy těmi zápasy a honbou za vítězstvím úplně pohlcená a taková zchvácená. Prožívá to nezdravě moc.
Také ji celkem fandím, ale někdy mě hodně štve právě těmi hecovacími gesty po UE soupeřky a dnes mě vadila opravdu dost. Přál jsem Martič, aby to dotáhla.
S tím tátou máš Emo pravdu, také mě vždycky napadá, že už to není snad ani normální....On tam taky vždycky sedí s takovým lehce "mimo výrazem" a stále si něco mumlá. Připadá mi jako nějaký fanatik. Všichni v hráčských lóžích fandí těm svým, ale toto mi přijde už kapku moc. Možná budou povahově hodně podobní.
Ano, její otec měl nějaké neshody s francouzským svazem, ona odmítla reprezentovat ve fed cupu a na OH nepojede.
Také jsem několikrát četl, že má Marion IQ 180, lidé s takto vysokým skóre někdy bývají v některých věcech "trošku jiní".......Rozhodně je to zajímavá postava tenisu....
Reagovat
smazaný uživatel
Přitom v civilu a upravená je docela v pohodě, já ji právě pro to zaujetí a zápal do hry mám ráda, ale dnes už to byla parodie na sebe chvílemi :-) A ta Petra hodně sympatická hrou i celkovým projevem, přiznám se, že jsem ji viděla prvně.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak. Třeba tady to Marion sluší, až jsem ji skoro nemohl poznat...
http://www.tennis-x.com/playernews/Marion-Bartoli.php
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za fotku, já ji viděla v tom autě, co vozí tenisty a tam měla krásný rozpuštěný vlasy, slušelo ji to :-)
Reagovat
Jan
Šafářová hrála svůj "standard" jako už kolikrát i ve FED cupu, vypadala jak leklá ryba. Cetkovská vypadala lépe, ale dopadlo to jak to dopadlo.
Reagovat
Fandina
nevadí ... fandím pořád ... ty holky byly dneska lepší, tak příště a ... jede se dál
Reagovat
Bob
tu někteří tipovali na postup. Škoda, velká škoda!
Reagovat
VlS
Škoda holky, lepší los zas tak hned třeba mít nebudete. No nic nenaděláme ani my fanoušci, ani vy, tak hurá na trávu.
Reagovat
freeteepek
Tak sice jsme zápas mohli sledovat na ČT4, jenomže z druhého setu prakticky nic. Režisér místo toho pouštěl Berdycha. Neuvědomil si, že chlapi hrajou na 3 sety, zatímco ženský jenom na dva a Petrou to šlo ve druhém setu poměrně rychle z kopce...:-)
Pod dobrém začátku to bylo horší a horší. Evidentně to nezvládla psychicky. Měla sice vysokou úspěšnost prvního servisu, ale minimum z toho vytěžených přímých bodů (můj odhad). O každý míček musela tudíž bojovat. Hrála krásně, ale se zakončováním to bylo slabší. Naturalizovaná Francouzska Johansonová bohužel příliš nechybovala stupňovala své agresivní pojetí hry.
Pokud jde o Lucku Šafářovou, tam byla situace v něčem podobná. Lucka perfektně podávala, ale opět jí to bylo houby platné. Nevytěžila z toho žádné přímé body. Hrála svojí agresivní hru, ale na obranářku Martinezovou nenašla recept. Ta jí ničila především výbornými kraťasy. Nevím, co bych Lucce pro příště poradil, Španělka měla svůj den. Lucka těch chyb neudělala moc, ale její zbraně tentokrát nefungovaly.
Reagovat
smazaný uživatel
Co nechápeš? ČT4 je mix pro socky. Zatím jim to "vysílání" vychází na dobu, kdy většina lidí je v práci. Legrace by nastala, pokud by všichni "naši" předčasně vypadli.
Znáš slova komika Budky? Sledujte Roland Garros 2012 v České televizi :-))
Reagovat
baggik
No tak až vypadnou naši hráči tak holt dají semifinále a finále bez naší účasti, to překousnem ne? :-D Berdych s Kvitovou tam ještě nějakej den pobydou a ten program po těch úvodních kolech už nebude začínat v 11. ČT za to nemůže od kolika hrají. Ty že jsi inteligent a učitel pravopisu Brozi??
Reagovat
Fandina
No jo no ... nejlepší by bylo semifinále a finále s naší účastí ... tak nereálné to snad není ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
30.05.2012 16:29Od: Broz
Co nechápeš? ČT4 je mix pro socky.
Můžeš mi znalče napsat proč je ČT4 pro socky.Ne že by to byl zrovna špičkový sportovní program,ale jsou i horší.
Reagovat
kohlik
co to dneska obě předváděly?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist