Naštěstí nemáme na tour Nadala, na antuce tak může vyhrávat kdokoli, řekla Wozniacká

8. 5. 2018, 10:06
Aktuality 18
Caroline Wozniacká je vděčná, že WTA Tour nemá žádného Rafaela Nadala, který v průběhu antukového jara už poněkolikáté dominuje mužskému tenisu. Bývalá světová jednička a vítězka letošního Australian Open tak věří, že i na svém nejneoblíbenějším povrchu může vítězit.
Profily hráčů

Caroline Wozniacká a antuka se nemají příliš v lásce. Jen čtyři z 28 titulů slavila bývalá světová jednička a vítězka letošního Australian Open na nejpomalejším a svém nejméně oblíbeném tenisovém povrchu. Loni to ale nebylo od Dánky na antuce zas tak špatné. Vyhrála 12 z 18 zápasů a dostala se do čtvrtfinále v Charlestonu a na French Open a poté ještě do finále v Bastadu.

Letošní antukové jaro zahájila v Istanbulu, kde kvůli zranění musela skrečovat čtvrtfinálové utkání. Nyní se pokouší potvrzovat roli favoritky v Madridu, kde zatím porazila Australanky Darju Gavrilovovou a Ashleigh Bartyovou.

"Řekla bych, že mám s antukou divoký vztah. Někdy se mi na ní hraje dobře, jindy zase ne. Snažím se na svém antukovém tenise stále pracovat a být pozitivní. S věkem rostou i zkušenosti a většinou se na všech površích zlepšujete," uvedla.

Sedmadvacetiletá Wozniacká byla na madridské antuce nejdále v roce 2009, kdy prohrála až ve finále s Dinarou Safinovou. Od té doby však jen jednou došla dále než do osmifinále.

"Vždycky si věřím a myslím si, že je pro moje sebevědomí skvělé, že na tour nemáme někoho, kdo by se vyloženě na antuku specializoval a vyhrával všechny turnaje. Jiné by to bylo, pokud bychom také měly svého Rafaela Nadala. Neřeknete si tedy, že čelíte antukovému králi a můžete si rovnou zabalit věci a jet domů," vtipkovala Dánka.

"Myslím si, že je to dobře. Turnaje jsou tak otevřené, hlavně na antuce může vyhrát kdokoli. Na to se snažím soustředit a je to pro mě vlastně výhoda," dodala.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

18
Přidat komentář
baggik
Nadal v sukni, jen to ne! Co jeho ritni ritual?
Reagovat
Frick
Je určitě hezčí než Šarapovka. Leč takového statusu "sportovní celebrity-sexbomby" jak Šarapka nedosáhla, bo se začala prosazovat v době, kdy ženský tenis začal bejt krásnější celkově.
Reagovat
baggik
Je hezka. Bohuzel modelky jsou nezdrave vysoke vychrtliny a to nesplnuje. Nastesti dneska si uz vetsina lidi uvedomuje, ze zena bez prsou, zadecku a boku neni ideal krasy, ale nezazivna plosina.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale ještě donedávna tam měli Serenu, a ta jak je známo, dominovala na každém povrchu. To se s Rafou nedá porovnávat :)
Reagovat
Herbert_Hoover
To máš pravdu, s Rafou se dá srovnat jen v roce 2013, kdy byla na antuce neporažena a vyhrála pět turnajů..
Reagovat
Franky
Rafasa s nou zas nemoze rovnat na inych povrchoch ;)
Reagovat
Herbert_Hoover
battle of the sexes no. 4? :))

Rafa hraje po drtivou část kariéry ve zlaté éře mužského tenisu, totéž se nedá říci o Sereně..ačkoliv si myslím, že je to dost subjektivní, to se nebojím přiznat..
Reagovat
PetaM
Přijdou lepší ... Za 100 let tohle bude slabá éra ...
Reagovat
janek_da
Rafa neumí rodit
Reagovat
Herbert_Hoover
Ani oplodňovat.
Reagovat
Herbert_Hoover
Máte štěstí, že je Simona celkem mentálně křehká, jinak byste toho na antuce tolik nevyhrály.
Reagovat
Kozoroh
Jj, její mentální křehkost se naplno ukázala ve finále loňského RG, kdy nad Ostapenkovou vedla 3:0 ve druhém s brejkboly a 3:1 ve třetím. Buď druhý nebo třetí set měla dotáhnout zdárně do konce.
Reagovat
Mayo
Ako inak Rafael Nadal sa spomína už aj vo WTA (:
Reagovat
Franky
A ty lezies aj do tejto sekcie trepat 2na3
Reagovat
janek_da
Rafa je mezi babama legenda
Reagovat
George_Renel
Svůj k svému....
Reagovat
Kojinho
Roger se tam zmiňuje už dávno.
Reagovat
Fandina
super. Gavrilova a Barty jsou pěkně skalpy. Takže super Caro a budu držet palce dál. Semifinále dvou Caro by se mi mooooooooooc líbilo, go a viens, kom igen a chodž!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist