Návrat Bartoliové do Fed Cupu překazila chřipka

8. 2. 2013, 20:05
Aktuality 3
Poprvé od roku 2004 se měla o nadcházejícím víkendu představit ve Fed Cupu, chřipka však Marion Bartoliové návrat do týmové soutěže minimálně oddálila. Tým Francouzek, které v 1. kole Světové skupiny II čekají Němky, tak doplní Parmentierová.
Profily hráčů
Marion Bartoliová

Marion Bartoliová odehrála své dva zápasy ve Fed Cupu už v roce 2004 a oba ve čtyřhře. S Emilií Loitovou si nejprve připsala vítězný debut proti Španělkám a ve finále v Moskvě se pak mohla proti Ruskám stát hrdinkou, za stavu 2-2 na zápasy ale Francouzky s domácí dvojicí Myškinová/Zvonarevová prohrály a trofej zůstala v držení Rusek. 

Od té doby se Bartoliová ve Fed Cupu přes 9 let neobjevila, neboť podle pravidel FFT nesmí hráčky během fedcupového týdne koučovat jejich stálí trenéři, a bývalá světová sedmička se rozhodla raději nereprezentovat, než aby ji nesměl trénovat její otec Walter Bartoli.

Osmadvacetiletou Francouzku, jež patří dlouhé sezony mezi elitu země galského kohouta a v současné chvíli je světovou desítkou, nominovala až na první letošní zápas Světové skupiny II nová kapitánka Amélie Mauresmová. Bartoliové vyjednala domluvu, která ji během Fed Cupu neměla omezovat žádnými pravidly.

Jenže Bartoliová ve středu a ve čtvrtek nemohla kvůli horečkám trénovat a dnes tým kvůli chřipce opustila. Vinou nemoci si tak na svůj návrat musí minimálně do dubna počkat. 

Na antuce v Limoges se tak tíha odpovědnosti domácí jedničky přesunula na Alizé Cornetovou, kterou doplňují devatenáctiletá Kristina Mladenovicová a Virginie Razzanová. Bartoliovou nahradila Pauline Parmentierová.

Také soupeřky z Německa ale k zápasu nepřiletěly kompletní, kapitánce Barbaře Rittnerové se kvůli problémům se zády omluvila už začátkem týdne šestá hráčka světa Angelique Kerberová. Němky budou ve Francii bojovat o baráž o elitní Světovou skupinu s kvartetem Julia Görgesová, Sabine Lisická, Anne-Lena Grönefeldová a Annika Becková.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Takže moje prognóza na tento zápas je tak trochu k ničemu... Teď si tedy vážně netroufám tipovat, jak to dopadne. :D No ale za těchto okolností by měla dostat šanci Kristina Mladenovic, to mě těší. :) Co se týče Marion, tak je to vážně pech... Přeju brzké uzdravení! :)
Reagovat
tommr
Němky jsou ted jasný favoritky. To ale byly i proti nám nebo proti Austrálii a jak pak neslavně dopadly ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist