Návrat Petkovicové: Hladká výhra a těžká výzva, čeká ji Azarenková

25. 4. 2012, 09:55
Aktuality 46
Andrea Petkovicová se po čtvrt roce bez tenisu vrátila na okruh WTA. Němka, jež od poloviny ledna kvůli únavové zlomenině v bederní části zad nehrála a musela být několik týdnů v absolutním klidu, ve Stuttgartu porazila krajanku Barroisovou a zajistila si konfrontaci se světovou jedničkou Viktorií Azarenkovou.
Andrea Petkovicová

Andree Petkovicové zjistili lékaři ojedinělé zranění v bederní části zad v polovině ledna. Měla nařízený absolutní klid, kvůli kterému přišla o Australian Open, fedcupový duel proti českým tenistkám a odhlásit se musela i z turnajů v Paříži, Dauhá, Dubaji, Indian Wells a Miami. Po 6 týdnech klidu mohla začít rehabilitovat, neboť se uzdravovala podle plánu a v polovině března po rehabilitacích a nabírání fyzické kondice začala i s přípravou na kurtech.

Do soutěžního tenisu se vrátila minulý týden, neboť ji kapitánka německého fedcupového týmu Barbara Rittnerová nominovala na baráž proti Austrálii. Čtyřiadvacetiletá Petkovicová dokonce dostala za nepříznivého stavu 0-2 na zápasy příležitost vykřesat jiskřičku naděje proti páté tenistce světa Samantě Stosurové, v prvním utkání po návratu ale nepřekvapila a Německo od sestupu z elitní Světové skupiny nezachránila. Náladu si zvedla alespoň výhrou v závěrečné čtyřhře, ve které diváky pobavila 'striptýzem' přímo na kurtu.

Na okruh WTA se německá tenistka s bosenskými kořeny, jež během tříměsíční pauzy přišla v žebříčku WTA pouze o dvě příčky a patří jí 12. místo, vrátila na domácím halovém turnaji ve Stuttgartu, kde se mimochodem o víkendu hrál Fed Cupu. Petkovicová své fanoušky příjemně překvapila a krajanku Kristinu Barroisovou porazila hladce 6-1 6-4.

"Jsem velmi překvapená, že to dnes šlo tak dobře. O víkendu to byla těžká výzva hrát proti Stosurové, hrát proti světové pětce po 3 měsících volna. Ale dnes večer jsem se dostala do rytmu a hrála jsem celkem solidně. Byla jsem pychicky i emotivně vyrovnaná," komentovala Petkovicová svou první výhru od poloviny ledna.

Dokáže se však Petkovicová po nepříjemném zranění udržet mezi tenisovou elitou a vrátit se zpět do Top 10?

"Vždy bylo mým cílem soutěžit na té nejvyšší úrovni. Vždycky jsem říkala, že pokud nejste schopni konkurovat nejlepším, nemá cenu tenis hrát. Takže když jsem si naplánovala svůj návrat do Stuttgartu, uvědomovala jsem si, že tu hraje kompletní Top 8 a já nejsem nasazená, tak můžu čelit kterékoliv favoritce hned v 1. kole. Věřím, že je lepší člověka hodit do studené vody, než se pomalu osmělovat."

V prvním kole sice Petkovicová narazila na nenasazenou soupeřku, v kole druhém ale už vyzve nejlepší tenistku současnosti Victorii Azarenkovou. Bělorusku, která v této sezoně našla přemožitelku až po 26 vítězných zápasech v řadě. Před měsícem prohrála ve čtvrtfinále turnaje v Miami s Bartoliovou, od té doby nehrála.

"Když jsem byla mimo, tak jsem tenis příliš nesledovala, ale její vítěznou sérii, která ji pomohla k postu světové jedničky, jsem zaznamenala. Souhlasím, že je teď nejlepší na světě. Zaslouží si to, světovou jedničkou je i díky svému charakteru a osobnosti," řekla Petkovicová směrem k souboji s Azarenkovou, se kterou jediný vzájemný duel předloni v hale v Moskvě ve třech setech prohrála.

"Bude to pro mě těžký úkol, ale jak jsem řekla, právě to je důvod, proč hraju tenis," těší se na souboj o čtvrtfinále.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

46
Přidat komentář
smazaný uživatel
hlavni cena: suche z nosu

dneska hraji 4 nemecke hracky hezky po sobe, kolikpak jich postoupi dal? Pral bych to vyjimecne vsem 4, ale bude to jen jedna jedina. A kdo neveri... at tam bezi:)
Reagovat
pepin
Nějak mi tady chybí zhodnocení výkonu krasavice Anny. Aspon toho oblečení, když se nemá nikdo k předvedenému výkonu.
Reagovat
pepin
Omlouvám se, já jsem to neviděl tak proto.
Reagovat
Fandina
já to také neviděla, tak nemohu hodnotit ani ty šaty ... úsměv
Reagovat
Fandina
ale napadlo mě, ty píšeš krasavice, já jsem si všimla, že v různých missích top krásu hodnotících žebříčcích je Ana hodně vysoko. Podle mě to bude také tím, že ona je hodně fotogenická a na všech fotkách vypadá nádherně. Mě se třeba hodně líbí její barva hlasu, to pak přidá také na jejím hodnocení těch nejkrásnějších tenistek. Také je dost vysoká, štíhlá a tak. Takže krasavice ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Já to tedy zhodnotím, když o to tak stojíš. :)

Ana - Mona: Viděl jsem jenom krátké útržky z prvního i druhého setu (koukal jsem na 7. finále KHL). Byly to dva vyrovnané sety a bohužel oba s nešťastným koncem pro Anu. Z prvního setu jsem viděl docela důležitou pasáž, kdy Ana získala brejk na 5:3 a podávala na vítězství. To se bohužel nepovedlo a Mona rebrejkem snížila na 5:4. Pak měla Ana při podání Mony tři setboly, ale všechny je Mona odvrátila především skvělým servisem. Mona je pro mě přesně takový prototyp mladé hráčky. V některých momentech je vidět, že jí chybí zkušenosti, ale jinak se nebojí a tak nějak si z ničeho nedělá hlavu. Jsem si celkem jistý, že bude jednou v první desítce... Co se týče Any, tak není třeba smutnit. Po Fed Cupu to holt nevyšlo, ale aspoň si Ana odpočine. Prohra samozřejmě zamrzí, ale pořád lepší prohrát takhle než po skreči (jako např. Jelena a Světlana, které měly o víkendu stejný program jako Ana). A jestli mám ohodnotit Anu a její šaty, tak je v nich krásná jako vždy. :) Já myslím, že Aně světlejší barvy moc sluší. Určitě odehraje na antuce lepší turnaje a uvidíme ji v těch šatech častěji. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Masha - Alizé: Zápas jsem neviděl. Na mobilu jsem si hledal výsledek a nějak jsem to špatně pochopil (nebo to špatně napsali) a myslel jsem, že skrečovala Masha. Tak jsem měl starost a nakonec jsem na netu zjistil, že skrečovala Alizé. Takže jsem rád, že je Masha v pořádku a postupuje. Alizé přeju brzké uzdravení. :)

Caro - Jelena: Zápas jsem viděl od stavu 3:3. Caro vlastně od stavu 1:3 neprohrála žádný gem a pak musela Jelena bohužel skrečovat. Už v prvním setu měla Jelena dlouhý MTO kvůli problémům se zády. Taky jí přeju brzké uzdravení. Bylo vidět, že se necítí úplně dobře... Jinak to byl dobrý tenis. Líbilo se mi, jak hrála Caro. Hlavně v dlouhých výměnách ukázala svou sílu. :) Teď ji čeká Angelique, která ji nedávno porazila v Kodani. Jak jsem naznačoval už před turnajem, los ve Stuttgartu se s Caro nemazlil... Takže jí budu držet palce, aby postoupila dál. :)

A ještě k finále KHL: Mám obrovskou radost! :) DYNAMO MOSKVA = MOLODCI!!! Kuuuuuba Kleeeepiš!!!
Reagovat
pepin
Tak Ti to musím trochu objasnit. Já jsem tu nedávno napsal, že nevím proč tady někteří vynášejí Annu pro její krásu až do nebes a dodal jsem, že po kurtech běhá spousta stejně krásných nebo krásnějších tenistek. A také jsem dodal, že je to otázka každého jaký má vkus. Takže s tou "krásou a Annou" je to u mě trochu jinak.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty koukas na KHL ? To me docela prekvapuje, jinak diky za zhodnoceni zapasu, bohuzel jsem je nevidela, tak aspon takto mam trochu prehled :-)
Reagovat
pepin
Tak to jsem rád, že jsem Ti aspon jednou kápnul do noty. /Myslím mým zájmem o utkání/.
Reagovat
pepin
Monty, ale já jsem to nemyslel zle. Jen jsem chtěl vědět zda vypadla zaslouženě.
Reagovat
smazaný uživatel
To vis, ze ano :-)
Reagovat
pepin
Tak to jsem rád.
Reagovat
smazaný uživatel
Není zač. :) To víš, já sleduju spoustu věcí. Dynamu fandím od roku 2006, co vyhráli Super Six. V té době se ještě nehrála KHL, ale Superliga... A v jakém smyslu tě to překvapuje? :)

pepin: Však já neříkám, žes to myslel zle. :) Jestli Ana vypadla zaslouženě? Těžko můžu soudit, když jsem viděl jenom kousek prvního a druhého setu. Jak říkám: Byly to dva vyrovnané sety a oba se smolným koncem pro Anu. Mona hrála opravdu dobře.
Reagovat
smazaný uživatel
V jakem smyslu me to prekvapuje ? Ze taky koukas na chlapy ;-) Ja vim, koukas i na fotbal, to je jen takove male rypnuti :-))
Reagovat
VlS
Zápas jsem viděl, respektive druhý set. O výsledku rozhodovalo dost štěstí či smůla, bylo to o pár míčků. Jinak mimo fotogeničnosti, krásy a příjemného hlasu (její hlas je opravdu super) se ještě dost často krásně uličnicky nebo rozpačitě usmívá a chlapská srdce tají - úsměv.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty už jsi jak skott, ten mi jednou psal něco podobného. :D V kolektivních sportech koukám většinou na chlapy... Ovšem včera jsem měl taky velkou radost, když baskeťačky z USK vyhrály titul bez jediné prohry v celé sezoně! :) A pak mě nepotěšila Barca...
Reagovat
smazaný uživatel
Krásně napsáno! :)

Když chcete Aničku, máte ji mít! :) Je to týden staré video...
http://www.youtube.com/watch?v=AyHSzKFNcZo
Reagovat
smazaný uživatel
To jsem nevedela, ze ti skott psal neco podobneho, tak se nezlob :-) Ja tedy fandim Realu a Liverpoolu, konkretne S.Gerardovi..vim, ze jim taky fandis, ale ja uz dlouho, videla jsem dokument o tom nestesti, a Steven ztratil pri tom nekoho z rodiny..smutne.
Reagovat
pepin
Tak to Ti musím vyjádřit soustrast, když ten Real na penalty nepostoupil.
Reagovat
smazaný uživatel
Já se vůbec nezlobím, Emičko. :) Jenom jsem si tak vzpomněl na skotta a docela mě mrzí, že už jsem ho tu dlouho neviděl... Já fandím Liverpoolu taky dlouho. Konkrétně od osmifinále LM 2005, kterou nakonec vyhráli. :) Jo, Stevieho mám taky rád, to je jasné. Jestli myslíš to neštěstí na Hillsborough, tak o tom jsem dokument asi neviděl, ale hodně jsem si o tom přečetl... Jestli fandíš Realu, tak asi prožíváš něco podobného jako já včera s Barcou. Krásná Irina bude muset utěšovat Ronalda... Mně Real nevadí, tedy kromě Mourinha a Pepeho. :D V Bundeslize fandím Schalke, takže Bayern moc nemusím. Ale aspoň má radost jeho velká fanynka Julia Goerges. :)
http://twitter.com/#!/vika7/status/195235647823413248/photo/1
Reagovat
smazaný uživatel
regauju teda na tvuj uvodni komentar.. zapas jsem videl cely, sice jen jednim okem, ale i to stacilo, hodnoceni Anny, vemu to z druheho konce, hodnoceni Mony, s jeji postavickou 12 es, a vicemene cely zapas relativne "pevne" ve svych rukou.
Byl to zapas vybledle byvale #1 Anny (ktera marne sni svuj sen vyhrat jeste 1 grandslam) a budouci #1 Mony, Anna ma to nejlepsi za sebou - bez debat, Mona to nejlepsi pred sebou - bez debat - a je v soucasne forme nejlepsi a nejperspektivnejsi nemecka hracka:)
Reagovat
smazaný uživatel
Hmm, tak já myslím, že Mona zrovna má postavičku na kvalitní servírování, už na AO jí to lítalo okolo 180 km/h :-).
Reagovat
smazaný uživatel
Mam radost, ze je Andrea zpet, snad Viku vice nez jen potrapi, byl by to pro ni velky navrat, kdyby se ji podarilo vyhrat :-)
Reagovat
VlS
Určitě je fajn, že je Petko zpátky, ale nevím, jestli Viku potrápí, uvidíme.
Reagovat
smazaný uživatel
Kazdopadne bude mit divackou podporu :-)
Reagovat
VlS
No určitě i tady mezi námi bude mít mít podporu :-)
Reagovat
gigin
ano :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
U mě bude mít podporu Vika! :) To jste asi očekávali... Ale jinak přeju Petko vše dobré. Ať se jí po tom ošklivém zranění daří. :)
Reagovat
VlS
Tak Caro jde na plac - že jí taky fandíš tak jako já ?
Reagovat
pepin
Bude to mít, respektivě má ulehčené, Jank. má nějaký problém se zády.
Reagovat
VlS
No, a já jsem myslel, že zafunguje polibek smrti, jak říká Monty, nezfungoval :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře ti tak! :D Ale je škoda, že Jelena musela skrečovat. Mohl to být ještě pěkný tenis.
Reagovat
VlS
Po zápasu jsem poslouchal rozhovor s Caro a musím přiznat, že v něm působila věcně a sympaticky.
Reagovat
dadaft
I když Aga vyhrává a asi vyhraje, musím říct, že Gréta hraje hodně dobře.
Reagovat
smazaný uživatel
Ta Iveta má fakt smůlu na losy... Teď koukám, že jako další "lucky loser" nastoupila zubatka Akgul proti Cibuli. Fakt škoda, protože kdyby Iveta s Akgul prohrála, tak se dostane do druhýho kola JEEEJE
Mimochodem nevíte, co je s Danielou, že odstoupila?
Reagovat
smazaný uživatel
http://sportky.topky.sk/c/85229/slovensky-duel-sa-odklada-hantuchova-sa-odhlasila
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ona měla už jistý postup před zápasem s Akgul, protože se odhlásila Pennetta. Tak šla jako lucky loser Bondarenko, která hrála s kvalifikantkou...
Reagovat
Heather_Fedex
domca prave prohrala s akgul ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Mona.. 12 es a nekolik polo-es, na tom se da dobre stavet, holt budouci #1:) Doufam ze se Rittnerova v publiku peclive divala, aby vedela koho si ma priste stavet do fed cupu :P
Reagovat
Heather_Fedex
v neapoli postupuje lojda i JEBAVY??!!
Reagovat
smazaný uživatel
zápas sem viděl, petkovic hrála docela dobře, jen občas poslala bekend do poloviny sítě, nebyla to uplně ona. Proti Azarenkové podle mě nemá žádnou šanci.
Reagovat
Heather_Fedex
nevis prosim te, jak se petko radovala z vitezstvi po tomhle utkani??
Reagovat
dadaft
když po zápase hrála hudba, tak ukazovali hajlajty - nebylo vidět, jestli tancuje nebo ne...
Reagovat
VlS
A jak souvisí, to že se radovala s její šancí proti Vice?
Reagovat
Heather_Fedex
nijak ;)) chtela jsem to vedet jen pro zajimavost...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist