Navrátil dnes oznámí nominaci na čtvrtfinále v Japonsku, chybět bude Berdych

25. 3. 2014, 08:24
Aktuality 0
Tomáš Berdych se neobjeví v nominaci českých tenistů na čtvrtfinále Davisova poháru v Japonsku, kterou dnes oznámí kapitán Jaroslav Navrátil. V týmu by ale neměli chybět Radek Štěpánek, Lukáš Rosol a Jiří Veselý. Zápas v Tokiu se uskuteční 4. až 6. dubna a jedničkou Japonců by měl být Kei Nišikori.
Jaroslav Navrátil

Berdych, který byl spolu se Štěpánkem strůjcem zisku salátové mísy v uplynulých dvou letech a za jedenáct sezon vynechal v týmové soutěži jen dva zápasy, pomohl v 1. kole v Ostravě k výhře nad Nizozemskem. Pak kapitánovi oznámil, že do Japonska nepoletí. "Tomášovu rozhodnutí rozumím a respektuji ho," řekl Navrátil.

Tým bez Berdycha dokázal loni vyhrát čtvrtfinále v Kazachstánu, a pokud bude fit zkušený Štěpánek (49. v pořadí ATP), má Navrátilův výběr s Rosolem (38.) a Veselým (73.) šanci uspět. Jako čtvrtý se do kvarteta nabízí Jan Hájek (115.).

Japonci postoupili do čtvrtfinále Davisova poháru po výhře nad oslabenou Kanadou. Opírají se především o výkony Nišikoriho (21.), ale dalšího hráče už v první stovce žebříčku nemají. Druhý singlista Go Soeda je 133. na světě a v prvním kole hrál spolu s Nišikorim čtyřhru Juiči Sugita (154.).

Vítěz utkání se v zářijovém semifinále utká s Francií nebo s Německem. Češi by v obou případech opět cestovali na soupeřovu půdu.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist