Navrátil: Ze čtyřhry mám po letech strach

1. 2. 2013, 20:00
Aktuality 15
Čtyřhra patří v Davis Cupu mezi silné stránky českých tenistů, kteří v ní obvykle bodují. V Ženevě může nasměrovat obhájce titulu k postupu, ovšem tentokrát po boku Tomáše Berdycha nenastoupí jeden z nejlepších deblistů světa Radek Štěpánek. "Čtyřhra bude jako vždy důležitá a po šesti sedmi letech z ní mám poprvé strach," přiznal kapitán Jaroslav Navrátil.
Jaroslav Navrátil

Tomáš Berdych s Radkem Štěpánkem v soutěži o 'salátovou mísu' vyhráli dvanáct ze třinácti deblů. Berdych má celkovou bilanci v daviscupové čtyřhře 16:1, vyhrál rovněž s Lukášem Dlouhým, s Martinem Dammem a také s Jiřím Novákem.

"Já to říkám pořád, čtyřhra je strašně důležitý bod a hodně lidí si to neuvědomuje. My se o to půjdeme porvat a vybojovat druhý bod," řekl Berdych. "Věřím, že najdeme zbraň a uděláme dobrý výsledek. Mohlo by to vyjít," věřil i Rosol.

Kapitán Navrátil byl před čtyřhrou nervózní, protože Berdych s Rosolem spolu dosud nehráli a navíc oba hrají stejným stylem: opírají se o tvrdý servis a forhend. Se Štěpánkem se ranař Berdych doplňoval s finesami svého parťáka na síti. I ostatní partneři, se kterými Berdych debla hrál, byli hodně dobrými deblisty.

"Nevím, kdo bude debla řídit, a nejde to hrát dva singly. Musíme si o tom promluvit. Budou se muset přizpůsobit, dobře servírovat a returnovat, ale na síti si budou muset pomoci. Bude chybět sehranost, která funguje s Radkem," řekl Navrátil.

Berdych věřil, že Rosolovi, který loni vyhrál v deblu turnaj ATP, nemusí zásadně radit. "Ať to dá co nejvíckrát přes síť jako já. Oba jsme dost velcí profíci, abychom věděli, co na kurtu dělat. Budeme to muset hlídat od prvního balonu a skládat na kurtu," řekl.

Švýcaři nahlásili dvojici Stanislas Wawrinka, který hladce porazil Rosola, a Marco Chiudinelli. "Wawrinka taky není super deblista, to Tomáš (Berdych) je lepší," věřil Navrátil. "Wawrinka bude určitě jejich silnější článek, ale je tam ještě Chidunelii," naznačil Rosol, který by měl hrát na forhendové straně, možnou taktiku.

Výhra české čtyřhry je důležitá i z pohledu nedělních dvouher a hned prvního duelu Berdycha s Wawrinkou. "Hlavně je vždycky lepší vést po sobotě dva jedna, to je jasné," řekl Berdych. Sobotní debl bude pro Berdycha zároveň jubilejním čtyřicátým zápasem v Davisově poháru. "No vida, tak to by mohl být úspěšný," řekl.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

15
Přidat komentář
tommr
ale určitě ne beznadějný. Tomáš dokáže v DC vyhrávat debly i bez Radka. Všechny 4 debly, který v DC odehrál s jinejma partnerama vyhrál (dvakrát s Dlouhým a jednou s Dammem a s Novákem) ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
jojo, Rosol bude hrát jak proti Nadalovi a Berdych zastoupí Štěpánjka na síti.
Reagovat
smazaný uživatel
Pořád se podvědomě dívám na milionáře a vedle stojícího trenéra, který ani není tím osobním trenérem. Je to divadlo.
Reagovat
smazaný uživatel
Já v tom vidím chaos. Když už se tohoto turnaje nezúčastnují některé špičky, mělo by to být vyrovnané od samého základu. Světoví individualisté by měli býti tam kde jsou (v ATP a WTA) a DC či FC by měli mít stejnou váhu a měli by mít své hráče a svým rozsahem po celý rok obsáhnot širší národní tenisové svazy a kluby. Takto to pro mne není nic napínavého. Je to jen rekreace a možnost k sázení. Ale i to sázení je narušené tím, že se neví předem jak to bude a kdo bude hrát. Podle mne jiná doba, technika i média by měla změnit i DC či FC.
Reagovat
Fandina
ať nastoupí kdokoliv, druhý bod je potřeba urvat. Držím palce. Dejte to!!!
Reagovat
smazaný uživatel
"Wawrinka taky není super deblista, to Tomáš (Berdych) je lepší."

Tak tak, a proto má s Rogerem zlatou z olympiády z deblu, to bude asi nejhorší deblista na světě.. :))
Reagovat
smazaný uživatel
Zkus zmínit nějaký jeho další velký úspěch v deblu :) já si nějak nemůžu vzpomenout...prosím, osvěž mi paměť ;) navíc, že to bude asi nejhorší deblista na světe, tu říkáš pouze ty
Reagovat
smazaný uživatel
A jéje, další internetový válečník, co nepozná nadsázku..
Reagovat
smazaný uživatel
samozřejmě, že poznám :) ale když už nadsázku, tak s vtipem nebo pointou, jinak je hodná kritice...tak jako ta tvoje.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby zbytečně netahal Mináře, mohl vzít třeba Čermáka... Určitě lepší varianta, než s Rosolem... No, uvidíme.
Reagovat
smazaný uživatel
Čermák hraje s Dlouhým v Jižní Americe!
Reagovat
smazaný uživatel
A myslíte, že ho Navrátil oslovil?
Reagovat
nouma
Tak servisy Wawrinka a Rosol po dnešku silně výrazné, pokaždé když Lukáš pálil 1 servis do sítě sem čekal že ta sít uletí :D pral to jak o dušu dnes. Ale čtyřhra jako každá jiná je hodně ale hodně o štěstí. Ano sehranost tu hraje velkou roli ale ta bude chybět na obou stranách, jen doufám že Lukáš Tomáše na kurtu nezašlápne :D jak mu tam bude vadit :D. No bude to legrace a už se těším. Takže kluci do toho a půl je hotovo.
Reagovat
smazaný uživatel
At Jarda nasadí na čtyřhru pár Berdych/Veselý!
Reagovat
historik
podle mě je jediná možná volba Berdych-Rosol, Ivoš je sice hodnej kluk, ale to je asi tak všechno a dát tam mladíka Veselýho jako debut v DC a v tak klíčovém zápase...to snad ne
jinak teda nevím, proč to, jak budou hrát řeší až teď, vždyť na to měli celý týden
bude strašně důležitý, kdo ji vyhraje a taky mám tak trochu obavy, myslím, že je to dost otevřený
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist