Navrátilová opět zastavila rakovinu. Je to úleva, oznámila tenisová legenda

20. 6. 2023, 08:37
Aktuality 9
Martina Navrátilová úspěšně zvládla boj s rakovinou. Šestašedesátiletá pražská rodačka, jež minulý týden v Praze převzala stříbrnou medaili předsedy Senátu, oznámila dobrou zprávu po sérii vyšetření v New Yorku. Lékaři jí loni v listopadu diagnostikovali rakovinu hrtanu prvního stupně a vrátilo se jí nádorové onemocnění prsu, s nímž se úspěšně léčila již v roce 2010.
Profily hráčů
Martina Navrátilová (© AFP)

"Děkuji všem lékařům, sestrám, protonovým a radiačním mágům atd. - je to úleva," napsala osmnáctinásobná grandslamová šampionka a členka tenisové Síně slávy na Twitteru po celodenní řadě testů v Memorial Sloan Kettering Cancer Center.

Lékaři objevili u Navrátilové dva nálezy poté, co jí v listopadu po Turnaji mistryň ve Fort Worth zduřila lymfatická uzlina na krku. Začátkem ledna jedna z nejlepších tenistek historie uvedla, že oba nálezy jsou v raném stadiu a prognózy na uzdravení jsou velké. Už v březnu oznámila, že léčba zabrala a rakovina ustoupila.

Během dlouhé a úspěšné kariéry získala Navrátilová celkem 59 grandslamových titulů. Osmnáct vybojovala ve dvouhře (devět ve Wimbledonu, čtyři na US Open, tři v Austrálii a dva na Roland Garros), 31 v deblu a deset ve smíšené čtyřhře. Všechny tři kategorie dokázala vyhrát jako jedna ze tří hráček historie, v open éře jako jediná. V čele světového žebříčku strávila dohromady 332 týdnů.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

9
Přidat komentář
Pe3k
goat smile smile
Reagovat
George_Renel
Být na jejín místě tak se v duchu tiše raduju a žádná prohlášení nevydávám.
Myslím to v dobrém a vycházím ze zkušeností vlastních i okolí.
Reagovat
Kozoroh
To ale v dnešní době sociálních sítí tak úplně nejde. smilesmile
Reagovat
Mantra
mě by bylo správné lidem říkat pravdu. Toto je jen a pouze oddálení, tj.pozastavení. Sorry jako.
Reagovat
elsky
No a? Celý život je jenom takové pozastavení nevyhnutelného konce smile.
Reagovat
Mantra
no vždyť jo. Ale to tvé no a by mělo být primárně samostatný koment k článku a ne až k mému komentu. smile
Reagovat
elsky
smile
Reagovat
frenkie57
Ano, u raka nelze říkat jsem vyléčen, jsem zdráv. Správně má být moje rakovina je v remisi, tzn. neaktivní. Ale má ji furt. Toť vše.

Jinak Martině přeji ještě dlouhá léta šťastného života, je to mimořádná osobnost, která pro tenis udělala strašně moc.smile
Reagovat
Kozoroh
smilesmilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist