Navrátilová: Plíšková má talent. Dokázat může všechno

6. 4. 2017, 11:26
Aktuality 74
Jedna z nejslavnějších tenisových legend Martina Navrátilová pro stránky WTA okomentovala aktuální pořadí Road to Singapore, tedy žebříčku pro letošní Turnaj mistryň. Nezapomněla se zmínit ani o vedoucí ženě dosavadního hodnocení - české jedničce Karolíně Plíškové. Navrátilová věří, že pětadvacetiletá Češka má dostatek talentu na to, aby svého vytouženého grandslamového titulu dosáhla a časem se stala i světovou jedničkou.
Martina Navrátilová

Za necelých 200 dní začíná letošní ročník Turnaje mistryň, jenž se již čtvrtým rokem uskuteční v singapurské hale. A kdo jiný by měl okomentovat současný stav žebříčku Road to Singapore a první čtvrtletí letošní sezony než legendární Martina Navrátilová?

"Vysoko v letošním hodnocení máme i nováčky. Jelina Svitolinová, Kristina Mladenovicová a Jelena Vesninová se mezi nejlepšími v průběžném hodnocení nikdy nenacházely," komentovala šedesátiletá rodačka z Prahy pro stránky WTA.

"Být v jejich kůži, tak se moc do budoucna nedívám, rozhodně bych se teď na Singapur nesoustředila. Na druhou stranu se jim určitě pozice v letošním hodnocení musí líbit. Pak tu máme starou dobrou Venus Williamsovou. Jak veteránky, tak nováčci jsou letos vysoko. To je skvělé," radovala se.

Vítězka 59 grandslamových vavřínů se vyjádřila i k aktuální situaci okolo Sereny Williamsové. Američanka získala letos na Australian Open rekordní 23. grandslamovou trofej, kvůli zranění kolene se však musela z prestižních podniků v Indian Wells a Miami odhlásit.

Vítězka letošního Australian Open - Serena Williamsová

"Serena Williamsová si ráda hraje na schovávanou. Účastní se hlavně grandslamů, na jiných turnajích se zřídkakdy představí. Na rozdíl od ostatních hráček nepotřebuje přípravu. Prostě se objeví na grandslamu, hraje ve formě a nikdy netrpí nedostatkem sebevědomí," uvedla Navrátilová.

Američanka se na Turnaji mistryň představila naposledy v roce 2014 v Singapuru. Od roku 2001 startovala na závěrečné akci sezony celkem devětkrát, z toho si pětkrát došla pro titul, dvakrát skončila ve finále a dvakrát nepokořila skupinovou fázi. Své poslední čtyři starty přetavila v triumf.

"Je tak trochu tajemná, ale každý ví, že na grandslam přijede skvěle připravená. Věřím, že se letos objeví rovněž v Singapuru, i když tam už pár let nehrála. Chceme, aby hrála více turnajů WTA, ne aby se šetřila jen na grandslamy," dodala na adresu Williamsové.

Navrátilová věří v nárůst formy současné světové jedničky Angelique Kerberové. Devětadvacetiletá Němka se vrátila na tenisový trůn po Indian Wells a v Miami ukázala náznaky formy, jež jí loni vynesla dva grandslamové tituly.

Aktuální světová jednička Angelique Kerberová

"Podle mě se teď hlavně vypořádává s tlakem, s nímž je pozice světové jedničky vždy spojena. Hlavně celé Německo ji bedlivě sleduje. Pokračovat ve šlépějích Steffi Grafové není nic jednoduchého. V posledních pár týdnech to vypadá, že se herně alespoň trochu zvedla," zhodnotila momentální formu Kerberové.

"I tak bych ji ráda viděla hrát agresivněji, nicméně už začíná lépe trefovat forhend a mohla by tak v budoucnu zase víc útočit. Na začátku roku mi přišlo, že hraje až moc defenzivně a to sice na většinu hráček možná stačilo, ovšem na top hráčky je to málo," doplnila.

Řeč přišla i na aktuální vedoucí ženu letošního hodnocení a českou tenisovou jedničku Karolínu Plíškovou, která si v Indian Wells a Miami zahrála semifinále a letos má na kontě trofej z Brisbane a Dauhá.

Karolína Plíšková s trofejí v Dauhá

"Češkám se pořád daří, něco je asi ve vzduchu! Karolína má veškerý talent, aby se jednou stala světovou jedničkou a vyhrála grandslam. Má na to hru, tělo a myslím že i hlavu. Tlaku nepodléhá, naopak se s ním dokáže velmi dobře vypořádat. Zápasy teď mnohem více prožívá," chválila Plíškovou.

"Má všechny zbraně, o tom není pochyb. Navíc má stále prostor se zlepšovat. Má výborného kouče Davida Kotyzu. Plíšková může dokázat všechno," uzavřela hodnocení.

Navrátilová milovala i čtyřhru. Své poslední deblové utkání odehrála těsně před 50. narozeninami. Proto měla obrovskou radost, když se deblovým hvězdám Kristině Mladenovicové a Jeleně Vesninové začalo dařit i v singlu.

"Vždycky jsem říkala, že tenis je o tom stát se nejlepším tenistou, jakým můžete být. Pokud se soustředíte pouze na dvouhru a nehrajete čtyřhru, pak nebudete tak dobří, jak můžete. Je skvělé vidět hráčky, jež byly dříve úspěšné hlavně v deblu, jak si úspěchy ze čtyřhry přenesly do dvouhry. Debl vám pomáhá zlepšovat pohyb, odhadnout, kam míček trefit, zvládat tlak, navíc si zlepšíte voleje," popsala svou milovanou disciplínu.

"Výborným příkladem je Jelena Vesninová. Když v Indian Wells podávala na celkové vítězství, někdo se mě zeptal, jestli si myslím, že to zvládne. Na základě toho, co mi řekla den před finále, jsem odpověděla ano. Jelena se mi totiž svěřila, že pod největším tlakem ve své kariéře byla, když servírovala na vítězství ve finále čtyřhry na loňských olympijských hrách," řekla Navrátilová.

"Zvládla to a podle mě je to v deblu ještě těžší než v singlu, protože nehrajete sami za sebe ale i za partnera. Věděla jsem, že do toho proti Kuzněcovové půjde do poslední chvíle. A to se potvrdilo. Podání si podržela a šla si pro vítězné míče. Sebevědomí vám pomůže v jakékoli situaci ať už ve dvouhře nebo ve čtyřhře," dodala.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

74
Přidat komentář
brixner
A GS vyhraje také, i když asi ne tolik, jako Martina, chce to prostě jenom čas! Jako jedna moje sousedka-pořád se vošívala, že prej se nemusela tedy vdávat, že svatba stála hrozný prachy a stejně se všichni vožrali a její novej manžel šel pro cigára a vrátil se za dva tejdny a všude prej bylo nablito a rozbitý talíře a tak, no byl to prej strašnej zážitek a po tom, co si s tím vším prožila, přece nebude k sobě pouštět dalšího chlíváka! Asi rozumnej argument, tydle vdaný sousedky sou většinou i chytrý! Ale já sem jako buldok, vobčas ňákej ten kompliment a pár kytek ze hřbitova, jedno pozvání na Pfo, její jedničky párkrát promnutý a přejmenovaný na pevný trojky a voalá-každou chvíli prozváněčka, že prej ten její trouba šel zas pro žvára, ale jelikož už je ženáč s posvěcením úřadů, tak se vrací už za dva dny a já vod tý doby znám cestu vob dva baráky nazpaměť a jejich čokl mě poslouchá jako na cvičáku! Hele, vono když se chce, tak to prostě de a ne že ne ! Akorát jednou její muž vyhrožoval, že přestane hulit, prej je jeho žena nějak podezřele spokojená a on by tomu chtěl nasadit tu pověstnou třešničku. Nedokázal to, je to srab a já abych u sousedky všechno furt napravoval, ale cajk, von hulei nepřestane, vo todle fakt strah nemam :-)
Já vám řikam-všechno de, když se ví, jak na to!
Reagovat
Fandina
Faktem je, že i když se vlí, jak na to, tak všechno nejde, i když se chce. Ale alespoň se o to člověk musí pokusit!!!
Reagovat
brixner
Bábinko, u mě to je všechno jinak: Tasím a jde to!
Je to všechno jednodušší, než to vypadá...
Ale člověk se nadře, to zas jó...:-)
Posílám Ti hubana ;-)
Reagovat
Fandina
Dobře dobdře, snad jsem toho tolik neřekla :-)))
Reagovat
Pedronegro
ty jsi fakt dobrej komik, piš dál a snad to i vydej :)
Reagovat
blixa
K tomu hejtování Kotyzy. Nebyl jsem zrovna nadšenej že si ho Kája vzala. Ale musím uznat že po taktický stránce ji posunul. Obecně si myslím, že s Kotyzou spíš dojde k No.1 kdežto s Vaňkem by spíš vyhrála GS. Ale nevidím to zatím špatně, a navíc, Kája myslím nemá problém vyměnit trenéra, když by to drhlo.
Reagovat
Dobry-den
jenže Kája chce právě spíš grenclemy než být jedničkou...
Reagovat
smazaný uživatel
Kvitovej 2GS su u mna vyssie ako svetova jednotka Wozniackej,Jankovicovej ci Safinovej...
Reagovat
Dobry-den
to jednoznačně
Reagovat
blixa
Ona to třeba vidí úplně jinak. Navíc co se Vaňka týče, zřejmě neměla na vybranou, i když čert ví jak to přesně bylo.
Reagovat
FulnekUltras
však ony se obě hrdličky ještě vybarví, vo to strah nemam... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Byl to ale Kotyza kdo udělal z Petry takovou velkou hráčku, bez něj by nebyla nic. Na druhou stranu má tommr pravdu v tom že Kotyza už nedokázal z Petry udělat "druhou" Šarapovou, Davenport nebo Capriati prostě hráčku se třemi GS a výš, nebo světovou jedničku. To Kotyza nedokázal, Petru se snažil udržet v Top 10 ale nezlepšil jí, myslím že Petru nedokázal ani nijak motivovat k nejvyšším příčkám i když ano je pravda že od roku 2013 bylo prakticky nemožné se dostat na post no. 1 byla tam Vika, Masha, Li Na. Nebylo to moc jednoduché, ale na druhou stranu Petra většinou vypadávala už se slabšími soupeřkami, hlavně rok 2013 byl hodně protrpěný a bylo tam strašně málo světlých chvil. Petra je herně dodělaná už do roku 2012, zlepšovat se nepotřebovala. Petra hlavně potřebuje psychickou oporu a velkou motivaci, musí si za tím jít. Je hlavně otázka jaký vliv měla "doba nekotyzovská" na výkony od Montrealu, tam Petra hrála neskutečný tenis a možná opravdu se Petra "osvobodila" od diktatury a byla volná, prostě hrála, hrála a nepřemýšlela nad výsledky. Tohle Petra potřebuje nejvíc, ne žádné tréninky na dřeň. Ale volnost, motivaci a velkou psychickou pohodu a právě to Kotyza Petře nedodal a kvůli tomu Petra nedokázala víc. Karolína je ale zase jiná hráčka a kdo ví, Káje třeba Kotyza pomůže, ale třeba ne....
Reagovat
FulnekUltras
Kotyza ještě ten třetí Wimbl s Petrou zvládne. Momentálně se na dálku vyrovnávají vztahové tlaky. ;)
Reagovat
tommr
nám sice o Karolíně neřekla nic novýho, ale je přesto hezký to od tak zkušený hráčky slyšet. Nesouhlasím s ní jen v tvrzení, že Kotyza je výbornej trenér. Podle mýho názoru je Kotyza naopak momentálně největší slabina, kterou Karolína má a bude Karolínu dusit stejně jako dusil Petru, která pod ním promarnila svoje nejlepší léta ...
Reagovat
fera
myslíš toho Kotyzu, který Petru tak dusil, že vyhrála 2x GS a od rozchodu s ním už "nic moc"?

...samozřejmě nemyslím dobu, teď se zraněním
Reagovat
tommr
v roce 2011 předpovídala (nejen) Navrátilová Petře zářivou budoucnost a nakonec z toho bylo v následujících 5 létech pod Kotyzou jen převážně trápení s občasným "úletem" v podobě vyhranýho turnaje. A když se Petra konečně odhodlala k ukončení spolupráce s Kotyzou a začala se herně zvedat přišla ta tragédie ... :(
Ted se zase předpovídají velký věci pro Karolínu, ale já se opravdu bojím, aby se jí pod Kotyzou nevedlo stejně jako Petře. První příznaky se už začínají objevovat - Karolíně se přestalo dařit na servisu, kterej byl až donedávna její největší zbraní ...
Reagovat
Fandina
Nepřeháníš to trochu? Petra měla úlety na dva GS a tuším devatenáct titulů WTA, ukaž mi na nějakou jinou hráčku, která to dosahal. K tomu ještě TM bronz na OH atd..
Reagovat
tommr
jako obvykle jsi úplně mimo a pleteš pátý přes devátý ...
Bronz na OH stejně jako třeba tituly ve Wuhanu a na Elite Trophy získala Petra až v době kdy už jí Kotyza dávno netrénoval a kdy se konečně začala postupně herně i výsledkově zvedat. Tohle nadějný období bohužel ukončila ta tragédie ...
Pod Kotyzou získala sice 2 GS ve Wimbledonu, ale u hráčky s jejím talentem jich mělo bejt mnohem více a měla se prosadit i na jiných GS což se nikdy nestalo. Kotyza z ní prostě nikdy nedokázal udělat dominantní hráčku jakou měla podle všech předpokladů bejt ...
Reagovat
Fandina
Tvůj problém je, že pracuješ s představou, s předpokladem, ne s realitou. To co kdo mohl dokázat, je ve hvězdách, to nikdo neví, jako nikdo neví, kam až to dotahne Kája. Takže musíš hodnotit hráčku, to co dokázala, ne, to co si myslíš, že mohla dokázat. Potom vypadáš směšně, když tvrdíš, že mohla toho dosahnout víc, protože to se nikdy nedozvíš, kdyby měla jiného trenéra, co mohla vyhrát. Stavíš na vodě, ne nafaktech. A proto tvůj příspěvek vypadá trapně.
Reagovat
tommr
tak od tebe to sedí. Trapnější přispěvatel než ty by se na TP asi hledal jen těžko. O tom, že Petra zatím nenaplnila svůj potenciál se už popsaly stohy papíru a v tomto smyslu se vyjádřila i spousta expertů. Není to rozhodně žádnej můj výmysl ...
Reagovat
Fandina
Ale pořád je to jen kdyby, je to o ničem. O jiných se toho také napsaly story, co všechno by mohly, a nikdy toho nevyhrály tolik co Petra. Musíš hodnotit, to co dokázala, ne co měla dokázat a je to jedno, kdo to předpokládá, předpoklad je fixe, přání, nic jiného.

A mimochodem, víš o tom, že Kája dva ze svých osmi titulů získala pod Kotyzou za pár týdnů? To je realita.

A jinak já musím psát trapné příspěvky, abych se tady nevíjamala :-))
Reagovat
Fandina
nevyjímala
Reagovat
EllNino
trochu soudnosti :)
Reagovat
smazaný uživatel
myslim, ze nemas pravdu v tom krutem hodnoceni Kotyzy, je urcite skvely trener, Petru prebral po tatovi a profesionalne ji ucesal, to je nesporne. Problem byl asi v tom letitem pusobeni, byla s nim pri a po 1. Wim uz asi 5 let, coz povazuju + - za akorat, kazdy vztah hrac-trener postupne zvetra. (Je to samozrejme individualni a zalezi taky na kvalitach obou, pokud je stale z ceho brat, tak se jede dal a zvetrava se "jen" emocne.) Takze tady by asi byl pak uz na miste tvuj vyrok o duseni Petry. Nebo vzajemnem. Ta zmena mela prijit proste driv. Co bylo zas podle meho nazoru blbe, jsou caste zmeny Pertinych fyzio. Trener buduje hru a osobnost, to je vecna a vdecna stavebnice, kterou kazdy muze nejakym prvkem obohatit. Ale telo hrace je stale to jedno a stale se hraje tenis, tady neni mozne experimentovat, jen si stastne vybrat. Napriklad Vydru. :-) Tolik asi "k tomu nasemu pripadu Kotyza".. :-))) S Karolinou bych brzdila, hraje s Kotyzou chvilicku.. ;-)
Reagovat
tommr
Kotyza je možná dobrej trenér, ale určitě ne pro hráčku s těma nejvyššíma ambicema. Petru nikdy na nejvyšší příčku nedotáh, nikdy s ní neuspěl na žádným GS s výjimkou Wimbledonu a herně jí nedokázal od roku 2011 posunout ani o krůček dopředu (v některých ohledech se Petra dokonce zhoršila - například na servisu). Obávám se, že s Karolínou to bude úplně to samý ...
Reagovat
smazaný uživatel
mozna jde o typ hracky, budiz, o ambice ale rozhodne ne, pochybuji, ze by Caro s Piotrem meli zajem o nejakeho okresniho joudu.. :-)
Reagovat
tommr
tu epizodu s trénováním Wozniacký bych ani nezminoval. Wozniacká se pod ním propadla až někam k padesátce a Kotyza se pakoval hodně rychle ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
ja jsem ten casosled prilis nesledovala, ale myslim, ze se zranila...
Reagovat
tommr
to nijak nepopírám, ale ten brzkej konec jasně naznačuje, že tam chyběla jak víra trenéra v hráčku tak naopak ... :)
Reagovat
janek_da
Caro, resp. Piotr, a treneři. To je taky speciální případ. Tam bych nějaké vyhazovy moc neřešil.
Reagovat
Fandina
Kotyza se tenkrát vyjádřil, že neměl tak úplně volné ruce, že se všechno odvíjelo v rámci rodiny, nejen táta, ale i maminka byli všude.
Reagovat
Fandina
Caro ani moc nestačil trénovat, nejdřív se zranila na noze, pak tři měsíce nehrála.
Reagovat
janek_da
Já si myslím, že s Petrou by to měl těžké každý trener.
Reagovat
EllNino
asi tak
Reagovat
Fandina
Petra je hodná. Není důvod si to nemyslet.
Reagovat
EllNino
ale často svéhlavá, co si budem povídat :D
Reagovat
Fandina
to si vůbec nemyslím
Reagovat
EllNino
píšu svůj názor :) ten snad ještě mít můžu
Reagovat
Fandina
já taky píšu svůj názor, nemusíš se kvůli tomu čílit
Reagovat
EllNino
po 1. Wimbledonu byl s Petrou 2 a pul roku, nezapomínej, že do konce roku 2008 trénovala s Liptákem :)
Reagovat
smazaný uživatel
asi mi to splynulo s prestupem do Prostejova, nicmene je spis rec o nasledujicim obdobi, tady byli v laufu.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ne prdlajs ale fakt:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Plíšková nebude jedničkou ani nevyhraje grandslam je dobrá ale nemá takový tah na branku jako Kvitová.... Petra je sice brutální labil ale když to mělo přijít měla brutální tah na branku Plíšková ničím takovým nedisponuje.
Reagovat
Krisboy
Prdlajs.
Reagovat
Fandina
Souhlasím s Martinou, že debl je o to náročnější, že člověk nechce zklamat partnera, nechce víc kazit, má větší odpovědnost, než když hraje jen sám za sebe. Proto debla považuji za hodně důležitého i herně, pomáhá to i v singlu, je tam víc práce na síti, cvičí se voleje, postřeh.
Reagovat
Fandina
Malé aktuální OT k mužskému deblu odjinud. Pěkně :-)).

http://sport.idnes.cz/henri-kontien-svetova-jednicka-ctyrhra-d9h-/tenis.aspx?c=A170404_192603_tenis_rou
Reagovat
Pavol
Môže jej pomôcť zmeniť štýl hry na servis volej aby sa toľko nenabehala.
Aby neskončila ako Bouchardová. Ten talent treba pretaviť do grandslamu a potom sa to rozbehne správnym smerom.
Reagovat
FulnekUltras
Ty dvě by si spolu zřejmě náramně sedly - a Davidova další cesta je pak už zcela jasná... ;)
Reagovat
VlS
Martina je skvělá bývala hráčka, možná skvělá komentátorka a vůbec není trenérka, jak se ukázalo na experimentu s Agou. Z experimentů se superkouči evidentně zafungoval Ivan u Andyho, všude jinde se o tom můžeme dlouze bavit.
Ivan podle mě zafungoval proto, že byl už sám k sobě pedantickej a metodickej, dělal si analýzy hráčů a podle toho volil strategii hry. To uplatnil u Andyho a přineslo to úspěch.
Proboha, nechte Káju na pokoji, evidentně po fyzio stránce se podstatně zlepšuje, její schopnosti pohybu jsou pár levelů jinde, než je Tynda a než byla Kája před 2-3 lety.
Po stránce psychiky spolupracuje s mentorem ( je to Marian Jelínek?) a asi to má smysl. Její sebekázeň na kurtu je obdivuhodná. Po stránce taktiky asi není David Kotyza špatnej analytik, když Kája vede letošní race.
Kvalita servisu je složitá, možná nejsložitéjší otázka, asi něco dělají naši trenéři blbě, když v žebři počtu es je první Kája, druhá Lucka a třetí Tynda. Asi by těm " neůspěšnejm" trenérům měl poradit někdo z Tenis portálu. Se z vás jednou asi picnu.
Reagovat
tommr
Karolínu a Kristýnu naučila dobře servírovat jejich první trenérka a ty z toho těží dodnes. Lucku pokud vím trénovali i zahraniční trenéři. A jistě sis i ty všim, že Karolína na posledních dvou turnajích marně hledala svůj první servis a spoustu zápasů vyloženě vydřela přes druhej servis. Uvidíme časem jestli to byla jen náhoda nebo jestli už na tom začal "pracovat" Kotyza ...
Reagovat
VlS
A ty si myslíš, že jí Kotyza učí údery? Fakt si myslíš, že bude hrabat do nejlepšího servisu na okruhu? Kája si v IW a Mia blbě nadhazovala ( nízko a z osy), to jí určitě neučil, spíš bych hledal zdroj v trochu jinejch míčích treba. Loni taky nepodávala celou sezónu eso za esem a měla pasáže, kdy se nemohla o servis moc opřít.
Ty seš na Kotyzu vysazenej, protože holt Petra na tu jedničku nedosáhla. Žádnej trenér to neodehraje za hráče, takže to holt neuhrála Petra, byla " jen" dvojka a 5x po sobě si zahrála TM - známka nejvyšší úrovně. Petra vůbec není tak jednoduchá osobnost a jen sluníčková, jak tady prezentuje Fandina a jak si možná myslíš. Má svou hlavu a svou povahu a bylo i pár jinejch problémů, ale to je jedno, každej člověk má svoje osobní problémy.
Reagovat
Fandina
Neuraž se, ale já nikde nepsala, že je Petra jednoduchá a sluníčková, nevkládej mi do úst, co nepíšu. Já jen píšu, že není problematická, tak jak se tady snaží kde kdo včetně tebe psát. A to je rozdíl.
Reagovat
Fandina
A samozřejmě, že má svůj rozum a rozhoduje o sobě sama a to si myslím, že na sedmadvacetiletého člověka je na místě. Každý člověk v tom věku ví, co od života čekat, co dělat a jak se chovat.
Reagovat
VlS
Ale ona je problematická.
Reagovat
Fandina
Ty s ní máš problém?
Reagovat
VlS
Já s ní nemám žádnej problém, víš co, poptej se jejích expartnerů. Většina lidí je v něčem problematickejch. Ty jsi například velmi problematická, jestli se ti to nezdá, dej o tom tady hlasovat.
Není jednoduchý motivovat někoho zvenku, když nemá ten motor v sobě - respektive má, ale nefunguje kontinuálně a nikdy nevíš, kdy pojede a kdy bude stávkovat a nevíš, co je spolehlivej startér.
Reagovat
Fandina
Petra dostala několik let po sobě od hráček ocenění, jako nejoblíbenější hráčka, myslíš si, že to bude někdo říkat o někom s kým má problém? Pokud vím, tak ten kdo ji zná osobně, tak ti o ní řekne jen to nejlepší.

A já nejsem problematická, to, že mě někdo nemá rád, není můj problém. To je problém toho dotyčného.
Reagovat
Fandina
Čímž samozřejmě neříkám, že jsem vzor ctností, to určitě ne. Ale problematický člověk vypadá jinak.
Reagovat
VlS
A copak to je v rozporu?
Reagovat
Fandina
To samozřejmě je v rozporu, ty tu píšeš o Petře, jako o problematickém člověku, ale ve skutečnosti ti každý řekne, že je v pohodě.
Reagovat
VlS
Jmenuj všechny každé. Co si představuješ pod pojmem problematický ty a co já jsou asi různé věci. Problematický neznamená neoblíbený, zlý, nebo protivný. Dáváš tomu pejorativní význam, který to nemá. Výkyvy v motivaci ( už mě tenis unavuje a štve ), v ochotě dřít ( nejsem hráčka, která potřebuje trénovat tolik, jako ostatní ), změny nálad, v tom já vidím problematičnost.
Reagovat
Fandina
Jestli se nepletu, tak Petra jednou delší dobu nehrála, protože se cítila unavená a nakonec se zjistilo, že to byla mononukleoza. Jinak nevím o tom, že by někdy neměla motivaci. A nepřeháněj to, že nechce trénovat. Pokud vím, tak řekla, že trénuje jinak, než třeba Caro, která má jiný styl hraní. Co se týká, pokaždé hraje jinak, tak já mám zkušenost s golfu, kdy jsem týdně dělala turnaje a hodně trénovala a můžu ti říct, že jeden den jsi na hřišti a jde to jako z partesu a druhý den bych utekla, i když motivace byla vždycky jedna, hrát a vyhrávat. Přeháníš to, děláš z Petry, to co není.
Reagovat
Fandina
Utekla, protože na co jsem sahla, bylo blbě, i když jsem byla stejně natrénovaná a to u tenisu je ještě jedna nevýhoda, že nezáleží jen na mě, ještě také záleží na tom, jak hraje druhá strana.
Reagovat
Herbert_Hoover
Jo a Federer už nevyhraje grandslam, to známe, Martino. Tentokrát jsi to ale vážně pokazila. :/
Reagovat
janek_da
Klasický polibek smrti.
Reagovat
Fandina
Ani ne, před lety předpověděla že Roger už nic nevyhraje a nebude jedničkou a on pak jedničkou byl a vyhrál kde co. Myslím, že se potom spolu s Rogerem o té její prognoze společně zasmáli.
Reagovat
PetaM
No právě. Řekla, že už to Roger nedokáže a on to dokázal. Teď řekla, že Kája může dokázat všechno, takže .... nedokáže nic :D
Reagovat
Fandina
Já bych spíš řekla, že je úplně jedno, co předpovídá. Takže uvidíme. Buďto Káje bude jedničkou nebo ne :-)).
Reagovat
FulnekUltras
českou ano - a to zhruba ještě rok ;)
Reagovat
Fandina
Já myslím, že i světovou, Kája se na vrchol posunuje postupnými kroky a pokud v nich bude nadále pokračovat, tak si myslím, že jí v tom nic bránit nebude. V race je první, tak stačí, aby v tom pokračovala i nadále. Samozřejmě, když bude finále GS nebo titul, tak k tomu bude ještě blíž. Já jí věřím, je to holka šikovná a hrát umí!!!
Reagovat
bIbec
no... českou asi dýl si myslím. I když samozřejmě představa, že by ji někdo předběhnul, by se mi i líbila. Ne proto, že Karolíně nepřeju, ale proto, protože by to znamenalo, že se třeba Petra vrátila (víc než?) v plné síle. Asi by i potřebovala vyhrát GS při její (ne)konzistenci aby ji žebříčkově předběhla.
Reagovat
blixa
To je asi nereálné. Obě mají jiné dispozice. Kája má větší dispozice pro to být vysoko v žebříčku, možná i No.1, Petra má větší dispozice pro to vyhrát GS.
Reagovat
PetaM
Však jo. My si z toho jen děláme srandu :D Protože co Martina řekne, je většinou přesně naopak :D
Reagovat
Fandina
Hlavně, že si myslíš, že druhý si srandu nedělá :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist