Navrátilová: Serena vyhraje přes 20 grandslamů

7. 1. 2014, 18:48
Aktuality 20
Ve 32 letech je starší než některé bývalé světové jedničky minulé dekády, které už ukončily kariéru, ale aktuálně nejlepší hráčka světa Serena Williamsová ještě zdaleka neřekla poslední slovo. Myslí si to tenisová legenda Martina Navrátilová, podle níž stihne Američanka vyhrát přes dvacet grandslamových turnajů.
Serena Williamsová

Singlových titulů z turnajů velké čtyřky má Serena Williamosová na svém kontě zatím 17, o jeden méně než slavná česká rodačka. Podle Navrátilové ji ale světová jednička překoná už tento měsíc v Melbourne.

"Pokud zůstane zdravá, tak není pochyb o tom, že dvacítku překoná. Limitem je pouze nebe," řekla sedmapadesátiletá Navrátilová v Adelaide. "Vím, jak to je po třicítce těžké, protože každé malé zranění je horší. Ona je ale pořád hladová a výhry jsou návykové. Když jednou vítězíte, nechcete přestat," prohlásila Navrátilová.

Absolutní rekord v počtu grandslamových titulů ve dvouhře žen drží čtyřiadvacetinásobná vítězka Margaret Courtová. V tzv. open éře datované od roku 1968 dokázala Němka Steffi Grafová vyhrát dvaadvacetkrát.

Serena Williamsová v poslední době soupeřky na kurtu ničí. Loni vyhrála 11 turnajů a prohrála jen čtyři zápasy z 82. Letos začala sezonu suverénně v Brisbane, kde cestou za výhrou porazila také Marii Šarapovovou a Viktorii Azarenkovou.

Podle Navrátilové pauzy kvůli zranění prodlužují Sereně Williamsové kariéru. V minulosti ji omezovalo koleno a na přelomu let 2010 a 2011 vynechala skoro rok kvůli pořezané noze. "Ve třiceti měla polovinu odehraných turnajů co já ve stejném věku. Z tenisového pohledu je svěží a vypadá, že hraje svůj nejlepší tenis," řekla Navrátilová.

Další bývalá světová jednička Tracy Austinová si myslí, že Serenu Williamsovou motivují rekordy. "Jsem nadšená z toho, že je ve dvaatřiceti tak dychtivá po výhrách, jestli není dychtivější než kdy jindy. Serena je ráda ve všem nejlepší a myslím, že chce být nejlepší hráčkou všech dob," řekla jednapadesátiletá Američanka.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

20
Přidat komentář
Mayo
nevidím problém
Reagovat
tommr
a vůbec nejlepší by bylo kdyby to byla Petra ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
nejlepsi by bylo, kdyby AO vyhrala Lucka. Tečka.
Reagovat
Sonja
Reagovat
smazaný uživatel
tak tohle snad muze rozseknout jen tajny zdroj.. ;-) ahoj! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
janekda..
Reagovat
smazaný uživatel
On neni moc na predpovidani viteze turnaje. Jde od zapasu k zapasu. Kdovi, jak na tom je. Naposledy jsem s nim mluvil zacatkem rijna.
Reagovat
smazaný uživatel
logicke, muj clovek, zasadne nepredpovidam - jen si preji.. :-)
Reagovat
tommr
Lucka je po Petře druhá nejlepší volba ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Genieeee!
;-)
Reagovat
smazaný uživatel
tak to abych si vsadil, ze AO nevyhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
když má Serena o jeden GS míň než Navrátilová, tak ji v Melbourne nemůže překonat, pouze dorovnat :D
Reagovat
Sonja
Serena je paňou, dokáže to.
Reagovat
Roger_Federer
myslis jo? ve 32 to se mi moc nezda..
Reagovat
gigin
Tomasinho se vyvíjí jak pánes.
Reagovat
Sonja
A tobě jako přijde, že přestává stíhat, nebo jak?:-) Už má 17 GS a ambice na to, získat třeba za sezonu 2014 všechny 4, což už by bylo přes 20. Ale klidně si to i může roztáhnout do více sezon...
Reagovat
Fandina
V článku se píše, že podle Navrátilové pouzy kvůli zranění prodlužují Sereně kariéru. Ve třiceti měla polovinu odehraných turnajů než Navrátilová v jejím věku. Možná, že je jedno, že je věkově 32 letá, ale herně nemusí být Serena, podle toho co říká Martina, už stará.
Reagovat
Roger_Federer
Aha...tak to jo..Ja myslel jako ze je panna..Ona se tad rozmohla cizi rec a ja jsem te nepochopil..;)
Reagovat
Roger_Federer
jinak Serenu jem na zacatku jeji kariery nemel rad kvuli jejimu vystupovani az aroganci (10-12) zpet..Dnes ma muje uznani a obdiv..Jak cvici z hrackami o 10 let mladsimi.
Reagovat
Sonja
Jo tak:-DDDD
Jsem si říkala, že je divný, aby o Sereně někdo pochyboval:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist