Navrátilová: Situace Azarenkové je smutná a nepříjemná, na okruhu WTA hodně chybí

11. 4. 2018, 08:50
Aktuality 9
Soudní spor o péči o syna Lea se neustále vleče a Viktoria Azarenková kvůli němu přišla již o řadu turnajů. Bývalá světová jednička sice odehrála turnaje v Indian Wells a v Miami, nad dalším plánem běloruské hráčky ale neustále visí velký otazník. Je to hodně nepříjemná a smutná situace, řekla směrem k Azarenkové Martina Navrátilová. Držím Vice palce, protože na okruhu hodně chybí, dodala vítězka 18 grandslamů ve dvouhře.
Profily hráčů
Viktoria Azarenková

Osmadvacetiletá Azarenková se na okruh WTA vrátila po porodu syna Lea a mnohaměsíční soudní při o jeho opatrovnictví s expartnerem teprve před měsícem na turnaji v Indian Wells. Tam sice ještě bývalá světová jednička svou plnou sílu neukázala, když vypadla hned ve druhém kole, na turnaji v Miami ale došla až do semifinále, kde ji zastavila stejně jako v Indian Wells až domácí Sloane Stephensová. Jak to ale bude s bývalou světovou jedničkou dál, nikdo netuší.

"Hrozně moc jsem Vice držela palce, protože snad každý tenisový fanoušek si přeje, aby se zase vrátila. A já si to přeju také," napsala pro web WTA Martina Navrátilová. "Vika v Miami ukázala výbornou hru, každým zápasem se zlepšovala a postupem času už na ní bylo vidět, že je v pohodě a užívá si to. Je ve složité situaci, neví, kdy bude hrát další turnaj, a to je pro hráčku hodně náročné."

"Její situace je opravdu nešťastná. Nemůže cestovat tak, jak byla zvyklá a na tom jsou závislé její turnajové plány. Musí být vnitřně neuvěřitelně silná, aby se s tím vším popasovala. Pro ni by teď možná bylo lepší, kdyby byla třeba zraněná, protože to pak člověk přijme lépe, že prostě nemůže hrát, zatímco tahle situace je nedobrovolná a hodně nepříjemná," konstatovala vítězka osmnácti grandslamů ve dvouhře. "A nejhorší je, že ona s ním momentálně nemůže skoro vůbec nic udělat."

"Do té doby, než se to vyřeší, bude Vika pořád trénovat s tím, že neví, kdy ji čeká další zápas. Je zdravá, může se naplno věnovat tréninku, ale o čem asi v jeho průběhu přemýšlí? `Budu hrát na French Open? Stihnu Wimbledon?`Trošku mi to připomíná situaci, ve které jsem byla, když jsem nevěděla, zda mi česká federace dovolí odejít ze země."

"Musí to být psychicky dost náročné a vyčerpávající. Je to určitě jedna z těch nejhorších situací, ve které se může sportovec ocitnout. Držím Viktorii palce, aby se vše brzy vyřešilo a ona mohla zase naplno hrát, protože na okruhu WTA hodně chybí," dodala Navrátilová.

TenisPortal.cz, wtatennis.com

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Pedronegro
prima prcek, snad na něj neječí jak na kurtu a dá mu přednost :)
Reagovat
Marduch
Tenisové chybí citelne, to je bez debaty. Maloktera hračka, jestli vůbec nějaká, odehrala se Serenou v nejlepsi forme hned nekolik vyrovnanych a krásných GS bitev. Nebo po stránce konzistentnosti, v casech kdy byla mezi top 3, se ji dnešní top hračky ani nepriblizuji. Proste šampionka. Takrka nesnesitelne uhoukaná, ale šampionka.
Reagovat
jackiec
ta uječená stíhačka se sibiřskou škaredkou mi nikdy nebudou chybět, na tenis se špatně kouká bez zvuku.místo toho by měli hekat v posteli
Reagovat
blixa
Myslíš, že ty dvě jsou muži ??! :-o
Reagovat
a.magerova
Stačí jen jedna... ;-)
Reagovat
brixner
Nechybí!
Reagovat
hippos
kdyby nebyla lesba, tak se ji to nestalo
Reagovat
George_Renel
Já bych to shrnul jen dvěma větami.
Za blbost se platí.
Nebude to další polibek smrti MN?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist