Navrátilová: Titul pro Kvitovou? Je to možné, rychlý povrch by jí mohl sedět

14. 1. 2018, 08:11
Aktuality 17
Český tenisová legenda Martina Navrátilová věří před nadcházejícím Australian Open své krajance Petře Kvitové. Dvojnásobné wimbledonské vítězce by podle ní mohl sedět rychlý povrch v Melbourne Parku natolik, že by mohla dokráčet až k titulu.
Profily hráčů
Martina Navrátilová

"Vždycky jsem měla pro Petru Kvitovou slabost - nakonec, je to česká levačka stejně jako já - a můj obdiv a sympatie k ní ještě vzrostly díky tomu, jak se během posledních dvanácti měsíců dostávala zpět do formy," napsala Navrátilová v textu pro oficiální web WTA Tour.

Kvitová loni vynechala Australian Open a celé jaro kvůli vážnému zranění ruky po přepadení ze závěru roku 2016. K tenisu se vrátila na Roland Garros a získala titul na trávě v Birminghamu, v druhé polovině roku bylo jejím maximem semifinále v Pekingu.

Letos zatím Kvitová vyhrála pouze jeden zápas v prvním kole na turnaji v Sydney, Navrátilová jí ale věří. "Při absenci Sereny Williamsové je podle mě klidně možné, že Kvitová získá na Australian Open titul... To by tedy byl příběh," uvedla jednašedesátiletá Češka.

"Kvitová díky útočnému stylu vyhrála dvakrát Wimbledon a zdejší povrch v Melbourne je rychlý, možná ještě rychlejší než tráva. Což je pro ni ideální," dodala bývalá světová jednička, jež Australian Open vyhrála ve dvouhře třikrát v první polovině 80. let.

Kvitová se na úvodním grandslamu sezony utká v prvním kole s Němkou Andreou Petkovicovou, ve třetím kole může narazit na nejvýše nasazenou Simonu Halepovou z Rumunska.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

17
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tenhle komentář nemyslí Navrátilová doufám vážně!!! :D Kvitová a titul? :D....vždyť vypadne už dnes s Petkovičovou a pokud ne, tak maximálně pro ní bude 2.kolo :-)
Reagovat
freeteepek
Petře určitě svědčí rychlý povrch, ale současně ji ničí to příšerné vedro. Pokud bude velké horko a přijde těžký zápas, Petra skončí.
Výhoda Wimbledonu pro Petru je nejen v té rychlé trávě, ale i v počasí. Mírný klimat, žádné horko.
Reagovat
Fandina
O počasí v Londýně je zajímavý článek a prý to není ani nejdeštivější město, v průměru má méně deštivých dnů než například Paříž nebo Milán. A jak píšeš, veder tam moc není. A já souhlasím s tím, že je potřeba nepodceňovat sluníčko, protože když je slunečno, tak má velké grády a pěkně může spálit. Takže opalovací krém a deštník v létě do Londýna.
Reagovat
Fandina
http://www.radynacestu.cz/magazin/typicke-londynske-pocasi/
Reagovat
slacker
od te doby co "londyn" posunuly o jeden tyden vice do leta tam ma PK potize
Reagovat
FulnekUltras
27. ledna budeme moudřejší... ;-)
Reagovat
Holahej
Podle kněze a teologa Tomáše Halíka, který je známý svým negativním postojem k současné hlavě státu, padl mýtus neporazitelného Zemana. ?Nadcházející zápas dvou kultur - džetlmenství a barbarství - ukáže nám samým i světu, jaká je kvalita našeho národa, zač Češi stojí a jakou budoucnost si zaslouží,? uvedl Halík.
Reagovat
blixa
I kněz má občas pravdu ... ;-)
Reagovat
Marduch
O barbarství ať se rozhodně tenhle Jidáš, propagátor a zastánce náboženství útlaku a netolerance, vůbec nevyjadřuje.
Reagovat
FulnekUltras
přesně tak - dost bylo jednoho klerofašistického kandidáta (topol), no a statického fikuse Miloš vyprovodí navzdory všem teoretickým přepočtům za 14 dní rovněž - většina lidí chce prezidenta, který bude na Hradě nejen za ně, ale taky sám za sebe, a ne jen jako "seriózní" kývač bez vlastních názorů, který bude jen nástrojem parazitního globalistického šmejdu, co ho platí - Slováci mají kvůli minimálnímu zájmu o volby Kisku, my podobnou figurku nepotřebujeme.
Reagovat
smazaný uživatel
za Kisku môze Fico,nasho premiera by si v druhom kole nabil aj ty alebo ja a to bez kampane,cudujem sa,ze mu to nedoslo ci mu to nikto neporadil,podobny efekt ako pri Meciarovi
Reagovat
smazaný uživatel
Rychlý povrch na AO bude vyhovovat mnoha hráčkám. Hlavně aby Kvitové vyhovovaly ("vyhověly") soupeřky :-D.
Reagovat
smazaný uživatel
4.5 na Petkovic..

To je skoro prikazom :)
Reagovat
Fandina
Verunko jeĎ!!!
Reagovat
.vorlik.
Pétě to přeju nejvíc, ale měl bych obrovskou radost kdyby to vyhrála kterákoliv z našich holek.
Reagovat
Fandina
vlítni na to a je to. Třeba ta předpověď vyjde. Pojď!!!
Reagovat
tenista1
Ale podľa doterajších výsledkov Kvitovej je to nereálne. Podľa mňa turnaj môže vyhrať Kerber!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist