Nečekaná prohra. Berrettini na domácí halové akci ve Florencii prohrál 'maratón' s antukářem Carballésem

12. 10. 2022, 22:36
Aktuality 0
ATP FLORENCIE - Druhý nasazený Matteo Berrettini se poroučí z nového domácího halového turnaje ATP 250 ve Florencii už po prvním vystoupení. Italský favorit překvapivě podlehl po více než třech hodinách boje 7-5 6-7 5-7 španělskému antukáři Robertu Carballésovi, přestože ve třetím setu vedl 5-2.
Matteo Berrettini

Matteo Berrettini kvůli operaci ruky přišel o antukové jaro a pozitivní test na Covid-19 ho připravil o Wimbledon. Přesto letos stihl vyhrát dva turnaje na trávě a dostat se do semifinále Australian Open či čtvrtfinále US Open. 

Ale také na čtyřech z jedenácti turnajů vypadl hned po svém úvodním vystoupení. Naposledy nečekaně zaváhal dnes na novém domácím halovém turnaji ve Florencii, kde plnil roli nasazené dvojky.

16. hráč světa Berrettini nezvládl třísetovou bitvu s Robertem Carballésem. Zatímco před třemi lety v hale v Petrohradu povolil španělskému antukáři jen tři gamy, dnes na domácí půdě padl po 3 hodinách a 19 minutách boje 7-5 6-7 5-7.

26letý Ital vedl 7-5 a 2-0, ale pak prohrál čtyři gamy v řadě. Španělský sok se vrátil do hry a v tie-breaku si vynutil třetí set. Berrettini, jenž neodvrátil ani jeden z pěti brejkbolů, v něm vedl 5-2 a za stavu 5-3 při svém podání vedl 30-0.

K mečbolu se ovšem nedostal, ztratil pět posledních gamů a turnaj pro něj definitivně skončil. Už včera vypadl po prvním vystoupení i ve čtyřhře, do které zasáhl společně s o tři roky mladším bratrem Jacopem.

80. hráč světa Carballés si připsal teprve třetí skalp hráče Top 20. Člena Top 50 porazil mimo svou oblíbenou antuku poprvé až na 16. pokus, v předchozích patnácti zápasech měl bilanci setů 2-35.

29letý Španěl teprve podruhé v kariéře vyhrál na turnaji ATP mimo antuku dva zápasy po sobě a poprvé mimo cihlovou drť postoupil do čtvrtfinále. O své celkově čtvrté semifinále si španělský tenista, jehož maximem je triumf v kolumbijském Quitu 2018, zahraje se Švédem Mikaelem Ymerem (h2h 2-3).

Ymer ve druhém kole vyřadil turnajovou pětku Aslana Karaceva. Turnaj dnes skončil i nasazené Američany Jensona Brooksbyho a Maxima Cressyho.

Jako jediný z nasazených ve středu uspěl až v nočním zápase Kazach Alexander Bublik, který si půlhodinu po půlnoci - tedy vlastně až ve čtvrtek - poradil 7-5 6-4 s Francouzem Corentinem Moutetem.

• ATP 250 FLORENCIE •
Itálie, tv. povrch / hala, 612.000 eur
středeční výsledky (12. 10. 2022)
• Dvouhra - 1. kolo •
McDonald (USA) - Brooksby (6-USA) 6-4 4-6 6-1
• Dvouhra - 2. kolo •
Carballés (Šp.) - Berrettini (2-It.) 5-7 7-6(5) 7-5
Wolf (USA) - Cressy (4-USA) 6-3 6-4
M. Ymer (Švéd.) - Karacev (5-Rus.) 6-1 6-7(6) 6-1
Bublik (7-Kaz.) - Moutet (Fr.) 7-5 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist