Nejdelší finále a zápas AO: Djokovič udolal Nadala a vyhrál třetí grandslam v řadě!

29. 1. 2012, 15:38
Aktuality 228
AUSTRALIAN OPEN muži - Novak Djokovič vyhrál už třetí grandslamový turnaj v řadě. Ve finále Australian Open - v nejdelším grandslamovém finále i zápase ve stoleté historii turnaje - stejně jako loni ve Wimbledonu a na US Open udolal Rafaela Nadala a v květnu tak může útočit na nekalendářní grandslam! Čtyři turnaje 'velké čtyřky' v řadě v historii vyhráli pouze dva tenisté.
Profily hráčů
Novak Djokovič

Na Australian Open se do finále třetího grandslamového turnaje v řadě probojovali nejlepší tenisté současnosti Novak Djokovič a Rafael Nadal. Loni spolu svedli šest finálových soubojů a z vítězství se pokaždé - včetně Wimbledonu a US Open - radoval čtyřiadvacetiletý Srb.

Dnešní finálový souboj začal vlažně, oba protagonisté se však postupně vyburcovali k parádním výkonům a předvedli strhující bitvu. Djokovič otočil z 0-1 na 2-1 a byl pár míčků od vítězství. Nadal se ale do zápasu vrátil a byl to on, kdo měl v páté sadě navrch. Mohl zápas dopodávat, ve fyzicky náročné koncovce ale nakonec uspěl Srb. 

Oba tenisté dnes v úvodu často chybovali a divákům nenabízeli příliš atraktivních výměn. Djokovič se podobně jako proti Murraymu špatně pohyboval, byl nesoustředěný a nefungoval mu bekhend. První set tak pro sebe urval po 80 minutách Nadal. 

Rafael Nadal lituje neproměněné šanceOd druhé sady ale Djokovič začal přidávat plyn a Španěla dostával pod čím dál větší tlak. Vedení 5-2 sice ještě neudržel, v desátéme gamu ale Nadalův servis i po soupeřově druhé dvojchybě znovu prorazil a vyrovnal na 1-1 na sety. Zisk sady ho pořádně nakopnul a třetí dějství ovládl - parádně returnoval, na vítězné údery vyhrál 11-2, udělal méně chyb a rázem vedl už na 2-1 na sety.

To pravé finálové drama a nejhezčí tenisové okamžiky přišly až od čtvrtého setu. I nadále však měl mírně navrch Djokovič, který se v osmé hře dostal ke třem brejkbolům v řadě. Kdyby jeden z nich proměnil, mohl jít podávat na vítězství. Pětadvacetiletý Nadal ale pěti fiftýny v řadě takřka jistý konec zápasu odvrátil a se zaťatou pěstí si pořádně zařval. V tu chvíli už na kurt padaly dešťové kapky a zápas byl přerušen. Ovšem jen na 10 minut, neboť pořadatelé byli na déšť připraveni a střechu nad kurtem měli už před zápasem zčásti zataženou. 

Novak Djokovič slaví vítězstvíPo návratu do Areny Roda Lavera si Djokovič udržel servis čistou hrou a vážně problémy na podání neměl ani Nadal. Brejkbol nebyl k vidění ani během dvou dalších her a šlo se tak dnes poprvé do tie-breaku. I když měl Španěl před finále o den odpočinku více a Srb až v pátek svedl pětihodinovou bitvu s Murraym, měli oba tenisté stále dostatek sil. To předvedli v následných fyzicky i psychicky náročných výměnách, během kterých se Djokovič ujal vedení 5-3 a byl dva míčky od triumfu. Pak však poslal forhend po lajně těsně do autu, nezakončil ani připravený míč na sítí a Nadal se po dobrém servisu dostal k setbolu. Při něm Srb znovu netrefil kurt a zápas šel do rozhodujhícího pátého setu.

V něm už se přeci jen hráčích začala projevovat únava a již tak dlouhé prodlevy mezi výměnami se ještě prodlužovaly. Atleticky vyspělejší Nadal, který byl v předchozí sadě blízko porážce, byl v tranzu, ujal vedení 4-2 a mohl utkání doservírovat. Při podání za stavu 30-15 ale zkazil rutinní prohoz, který byl jedním z klíčů celého utkání. Djokovič se nevzdal, vyrovnal na 4-4 a po výměně o 31 úderech únavou dokonce padl k zemi. Mimochodem hráči v tu chvíli překonali rekord nejdelšího zápasu na Australian Open. Srb se v desetiminutovém gamu dokonce dostal k brejkbolu, na druhý pokus ale proměnil až ten za stavu 5-5 a poprvé šel podávat na vítězství. 

Vyčerpaní Rafael Nadal a Novak DjokovičNevzdával se ještě ale ani bojovník z Mallorky. Vyčerpaný Srb sice vedl 30-0, za stavu 30-15 ale zkazil smeč a Nadal se rázem ocitl na brejkbolu. Více už ale nedokázal. Poslední tři fiftýny patřily Djokovičovi, který tak nakonec po 5 hodinch a 53 minutách zvítězil 5-7 6-4 6-2 6-7 7-5.

Djokovič po proměněném mečbolu ze sebe v euforii strhl triko a několikrát dlouze zařval radostí. "Dnes jsme se zapsali do historie a je jen škoda, že nemohou být dva vítězové. Rafa je jeden z nejlepších hráčů historie a já věřím, že spolu ještě sehrajeme více takových finálových zápasů," řekl při slavnostním ceremoniálu Djokovič.

Nadal se snažil brát porážku s nadhledem. "Dobré ráno všem," rozesmál nadšené publikum. "Gratuluju Novakovi a jeho týmu. Zaslouží si to, dělají něco fantastického," ocenil Nadal.



Nejdelší grandslamové finále i zápas na Australian Open
Tenisté tak dnes o více než půl hodiny překonali nejdelší zápas v historii Australian Open. V roce 2009 v semifinále bojovali o postup 5 hodin a 14 minut Španělé Nadal s Verdaskem. 

Djokovič s Nadalem dnes zároveň o hodinu překonali dosavadní rekordní grandslamové finále z US Open v roce 1988. Tehdy strávili na dvorci Čechoameričan Ivan Lendl a Švéd Mats Wilander čtyři hodiny a 54 minut. 

Djokovič může útočit na nekalendářní a kariérní grandslam
Světová jednička Djokovič na Australian Open obhájil loňské prvenství a k titulu z roku 2008 přidal již třetí melbournskou trofej. Třikrát v Open éře na Australian Open zvítězili jen Agassi a Federer, kteří mají na kontě ještě o jedno vítězství více. 

Novak Djokovič a Rafael NadalRodák z Bělehradu ve svém sedmém grandslamovém finále získal celkově pátý titul a už čtvrtý z posledních pěti grandslamových startů. Loňské triumfy v Melbourne, ve Wimbledonu a na US Open proložila pouze semifinálová porážka na Roland Garros s Federerem. 

Po titulech na trávě v Londýně, na betonu v New Yorku a dnešním v Melbourne tak vyhrál už třetí grandslamový turnaj v řadě, což v Open éře (od roku 1968) dokázal jako teprve pátý tenista.

V květnu se navíc na pařížské antuce může zapsat do historie jako třetí tenista, který získá 'nekalendářní' grandslam - vyhraje čtyři grandslamy v řadě během dvou sezon. Dosud to dokázali jen Don Budge (Wimbledon 1937 - US Open 1938) a Rod Laver (1962 a 1969). Oba získali dokonce Grandslam - všechny triumfy si připsali během jednoho roku, legendární Australan to dokázal dokonce dvakrát. Budge zase zvítězil na šesti turnajích v řadě. 

Djokovič může na French Open navíc zkompletovat také kariérní grandslam, neboť mu ve sbírce grandslamových trofejí chybí právě 'Pohár mušketýrů'. Všechny čtyři grandslamy během kariéry vyhrálo pouze sedm tenistů: Fred Perry, Don Budge, Rod Laver, Roy Emerson, André Agassi, Roger Federer a Rafael Nadal.

V letech 2006 a 2007 útočil na Roland Garros na 'nekalendářní' grandslam také Federer, pokaždé však v pařížském finále padl s Nadalem. Ten antuce vládne i nyní, nicméně loni s Djokovičem obě finále na antuce prohrál.

Nadal hrál dnes v 15. grandsalmovém finále v řadě a po 7 výhrách v řadě (French Open 2008 až 2011) potřetí v řadě prohrál. Celkem má na kontě 10 titulů, tedy stále ještě dvojnásobek Djokovičovy sbírky.

- GRANDSLAM AUSTRALIAN OPEN 2012 -
(Austrálie, tv. povrch Plexicushion, 26.000.000 austr. dolarů)
nedělní výsledky mužů (29. 01. 2012)

Dvouhra - finále:
Djokovič (1-Srb.) - Nadal (2-Šp.) 5-7 6-4 6-2 6-7(5) 7-5
esa: 9-10
dvojchyby: 2-4
vítězné údery: 56-44
nevynucené chyby: 69-71
využité brejkboly: 7/20 - 4/6
čas: 5 hodin a 53 minut

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

228
Přidat komentář
smazaný uživatel
Od: gigin Re: nikdy
....A navíc tu máš psa.. a já se ho bojím :-DD

:-)))))))
Reagovat
gigin
co? ne? :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Na záver ešte pár ohlasov z tenisových radov...Hoci to je nepriama reklama, snáď sa to nezmaže http://sportky.topky.sk/c/79391/osobnosti-o-finale-sialene-uzasne-vynimocne
Reagovat
smazaný uživatel
Na záver ešte pár ohlasov z tenisových radov...Hoci to je nepriama reklama, snáď sa to nezmaže http://sportky.topky.sk/c/79391/osobnosti-o-finale-sialene-uzasne-vynimocne
Reagovat
gigin
vidíš a podle některých to byla nuda !! :-D
Reagovat
gigin
http://www.ulozobrazek.cz/images/535_398405_101505886041584.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
nerozciluj me, GIGACI! :-))
Reagovat
gigin
víš a to je další důvod mého ND fans.. musel zdolat ne jednoho, ale dva takové velikány !!
Reagovat
smazaný uživatel
Úžasný! Někteří čtenáři si opět neodpustili dělat soudy podle jednoho turnaje (naposledy šílenství s Kvitovou a s Federerem, v obou případech po TM). Rožér klidně ještě nějaký grandslam může vyhrát. O kvalitě jeho hry na trávě nemá smysl psát. Dále bych nevylučoval, že Novak může projet už US Open. Na TM z něho byla troska, letos by nějaký kolaps mohl přijít o něco dřív.
Reagovat
ArcusII
Chudáci jak na závěr musej stát :-))
http://www.youtube.com/watch?v=HhCzXwdUs_U&feature=related
Reagovat
ArcusII
Doufám, že od tohoto grand slamu se zavede pravidlo, ze finalisté již od začátku budou sedět na židlých :-)
Reagovat
smazaný uživatel
tak prej uz dohrali, tak to je dobry, jen tendlencten s tou celenkou jako vinetú u toho porad rve a nevym proc.tak mne informujte prosimvas,jo. dik.
Reagovat
smazaný uživatel
je mi strasne luto, ze sa rafovi nepodarilo vyhrat. bola som presvedcena, ze to vyhra. ale bohuzial sa vyhadzal z hry sam a naozaj svojou najsilnejsou strankou. hadam nikdy nemal tolko nevynutenych chyb, ako teraz. ale aspon si dokazal, ze sa da ten smiesny saso djokovic zdolat. uz len za to, ze to dotiahol do 5 setu, by si zasluzil ten prekliaty titul..... uvidime, ako to bude dalej. ale tie djokovicove trapne prejavy po jeho vyhre boli odporne. nemozem si pomoct, ale ako je jednotka sprava sa ako namysleny i.d.i.o.t. bol trapny aj s jeho trhanim tricka a trieskanim do mantinelu. ubohe. trapne. a strasne smutne pre rafu. este aj publikum chcelo aby vyhral.....
Reagovat
smazaný uživatel
Jaké trapné projevy? Prostě pouze radost z vítězství, ale to ty asi nedokážeš pochopit. Po takové bitvě, byly emoce zcela pochopitelné a hlavně to byly kladné emoce. Já si občas pinknu tenis, samozřejmě na trochu jiné úrovni a také mám velkou radost z výhry. Novak vyhrál zaslouženě, byl lepší.
Reagovat
ArcusII
To co popisujes, ze je ti odporny, se jmenuje emoce. ;) Srbove je davaji najevo daleko vic nez kterykoliv jiny narod. On nedela divadlo, on takovej proste je... Nedokaze ovladnout v sobe ten pretlak. Souhlasim, ze se to hodi spise na fotbal, ale urcite ho nemusis kvuli tomu urazet ikdyz porazil tveho oblibeneho hrace ;-) taky jsem fandil Rafovi, ale Novak je proste lepsim hracem a jeste dlouho na nej jen tak nekdo mit nebude...
Reagovat
gigin
děkuji vám :-)
Reagovat
smazaný uživatel
To je v pořádku, nemám ráda, když někdo někoho uráží.
Reagovat
Heather_Fedex
ty jses teda trapak. co jako bylo na tom projevu spatneho?? ze popral souperi jen to nejlepsi? nebo to ze sepodekoval svymu timu. ty uz jsi totiz tak zaslepenej nenavisti k novakovi, ze si namyslis takove voloviny, co ani nejsou pravdive.
Reagovat
smazaný uživatel
nemusime se jen osocovat, mohli bychom se i pochopit, ady76 prece hodnotila Djokovicovy projevy taky v emocni rovine, mozna se divala na cely zapas, 6 hodin se nervovala a pak prislo obrovske zklamani.... jiste, vzhledem k vysledku a jejimu ocekavani se z ni vyvalily negativni emoce, ale ciste principialne a naprosto odhlednute od Djokovice - nekdo na emoce pravo ma a nekdo ne?
Reagovat
gigin
ano, to je pravda. Ale to byly bezprostřední emoce!! Hned po zápasu. Ady76 mohla být právem naštvaná, to chápu, ale teď by už mohla být chladnější :-)) Nebo si myslíš, že teď chodí Novak po Melbourne a strhává ze sebe jedno tričko za druhým ??? :-o
Reagovat
smazaný uživatel
Nic ve zlém, ten zápas, ale skončil již před x hodinami, to má Ady zatraceně dlouhý emoční proces.
Reagovat
smazaný uživatel
prominte, ale ona sem prece napsala, co citila taky bezprostredne po zapase, neprekrucujte to. Gigine, nic ve zlem, my se prece nehadame :-), to triko vsak bylo chucpe a bude mi to tak pripadat i za tyden. Je to muj nazor, nikomu ho nevnucuju, ale celkem s povdekem vnimam, ze neni zas tak ojedinely. ....
Reagovat
gigin
bych si nedovolil o někom napsat, že se chová jak namyšlený i.d.i.o.t a že je trapný !! Napsal bych třeba - jeho chování mi připadá nevhodné, nebo tak něco. Ale já chápu, že kdo má aspoň něco, cokoliv proti Djokovi, ten ti musí být hned sympaticky :-D A jak jsem ti naznačoval a teď si to přeju dvojnásob, příště si roztrhá aj šortky !! Ať to má grády !! Hádat se s tebou? Nikdy, ale to moc dobře víš. A navíc tu máš psa.. a já se ho bojím :-DD
Reagovat
gigin
jsi moc sympatické děvče !!!! :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
To by bylo bezva, kdyby si roztrhal aj šortky, alespoň by bylo na co se dívat. Teď samozřejmě zlehčuji. Jinak s tebou naprosto souhlasím, někoho nevhodně osočovat, to není umění.
Reagovat
gigin
;-)
Reagovat
smazaný uživatel
podpasovka, :-) mluvim snad slusne vzdycky a muj prvni prispevek zacal tim, ze se nemusime jen osocovat - mysleno na vsechny, tedy i na Ady.. a pak jsem teprve nakousla ty emoce, na ktere snad Djokovic neskoupil vsechna prava.... No nic, budu muset zapomenout na bily sport gentlemanu a zvykat si na gladiatorske zapasy, mozna i na ty sortky dojde............
Reagovat
gigin
ty mne už taky neštvi :-)) prej podpásovka :-) sis koledovala, no :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem to vedela, ze jsi jen slepovane................ !
Reagovat
gigin
jsem si na to vzpomněl :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
darek.vrana
Ha ha, to jsme se zasmáli.
Reagovat
smazaný uživatel
Tvůj příspěvek je stejně optimistickej jak barová tanečnice s dřevěnou nohou po čtyřech letech nucených prací.
Příště stačej jen třeba dvě slova nech tu klávesnici odpočinout od takovejhle globálních a naprosto kardinálních nesmyslů.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak to dopadlo ? Vyhrál Edberg podle předpokladů ve třech setech, Becker si ani neškrt, nešli mu ty voleje nebo jak se to jmenuje. Navíc se v půlce třetího setu zranil a tak ho musel zastoupit nějakej Lendl z Československa a ani to nepomohlo. Při tom rozhodčí nastavoval snad 10 minut za to střídání.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo,jo neni nad dobre kaficko po ranu:)
Reagovat
smazaný uživatel
Re:l00bor
Naprosto jsi mi tento názor vzal z ust..:),nesouhlasím s těmi kteří tady naprosto nesmyslně haní jednoho z nejrespektovanějších,nejlepšich hráčů hystorie.A odepisujího po jednom turnaji,Ikdyby Federer už nikdy nic nevyhrál,tak dokázal už všecko co mohl a má obrovský respekt všech kdo tomuto sportu rozumí.Nehledě na to že Federerovi je 30 let,přesto konči vždy v posledních kolech turnajů KTERÉ HRAJE.Porazit ho je naprostým nedostižným snem pro většinu hračů na okruhu..V této formě vydrži jěšte 2-3 roky minimálně,Djokovičovi a Nadalovi je o 5 let méně,bude dobré si počkat kde budou tito dva v jeho letech..Ikyž Nadal je výborný tenista a má šanci být uspěšnější než Federer,co se zisku gramsl.titulů týká,Jehotenis není tak"krásný" a nikdy nebude...
Reagovat
smazaný uživatel
Krásně jsi to napsal a já jenom vyslovím názor většiny tenisových odborníků, který včera řekl komentátor a naprosto s ním souhlasím.
Tenis v podání Rogera Federera je umění, tenis v podání Rafaela Nadala je nelítostní souboj na život a na smrt.
Reagovat
fazil
souhlasim a podepisuji! Roger forever.
Reagovat
freeteepek
Nadal už je docela znuntovanej. Jak měl dřív problémy s koleny, protože to neléčil a byl pořád v zápřahu, tak jsem myslel, že si je definitivně oddělal. Navíc to jeho chronicky nemocný chodidlo! Předpokladám, že nevydrží ani do třiceti. Dávám mu ještě tak 2, max.3 roky.
Reagovat
W.G.M.
Ach jo, jsem smutna, ze Rafa prohral, v prvni chvili, kdyz mi to mamka telefonovala, se mi chtelo az brecet (bohuzel jsem na to nemohla koukat, jen na prvni dva sety). Ale pry to byl uchvatny boj a i Rafa si z toho evidentne odnesl spoustu pozitivniho. Alespon jeho rozhovor na pozapasove tiskovce ve mne tedy zazehl svetylko nadeje, ze nocni mura Novak uz se rozplynula... Jsem ted o to vic zvedava na zbytek sezony.
Reagovat
smazaný uživatel
Já teda nechci malovat noční můry na zeď :-), ale kdyby neměl Rafael nějaký blok, tak by ten páty set dopodával.. Naopak zbytečnými kiksy vrátil Novaka do hry. Každopádně se uvidí dál v sezóně, jak to s tou noční můrou je :-).
Reagovat
W.G.M.
No tak ja jsem take usuzovala, z tech prevnich dvou, zejmena druheho, setu, ze Rafa je proste s definitivni platnosti z Novaka pos...y az za usima. Jak to skoro porad hral nekam doprostred kurtu a kazil mice, ktere bych snad nezkazila ani ja... Ovsem ve ctvrtem evidentne zacal nejak hrozne vzdorovat a urval to a v patem mel zjevne take na vitezstvi. Jak ale hral, to nevim, pry zkazil nejaky rutinni uder, a tak se to prehouplo na Novakovu stranu. Nicmene verim tomu, i podle toho, co Rafa rekl na te tiskovce, ze uz ted ma trochu cistejsi hlavu. Ze videl, ze Novaka proste muze porazit. On sam doslova rekl, ze snad z zadneho prohraneho zapasu si nikdy neodnesl tolik pozitivniho. Trochu i vtipkoval, takze se opravdu tesim na dalsi sezonu :-).
Reagovat
tito
Já mu to věřím a vnímám to stejně. Novak musí počítat s tím, že před ním bude stát jiný Rafa, než ten 2011. Rafa ho už může jen porazit a dnes se mu to málem povedlo. Tak doufám, že to kamarádovi Giginovi co nejdříve vrátím.:-))). A koneckonců kdo z nás, jeho fandů si doufal před turnajem ve finále? Vždyť je to velikánský úspěch. Vamos Rafa!!! Hrál skvěle!!!
Reagovat
gigin
Novak měl ohromné štěstí!! Já to kolikrát až nechápu !! Nechci snižovat jeho výkon, nebo to, že umí tyto situace ustát. Bože chraň!! Rafa je definitivně zpět ve velké formě a bude všem těžce zatápět. A Rogera bych taky nikam neodstrkoval. A to nemluvím o Andym. A dalších.. Ale to je furt dokola, každý to tu ví a počítá s tím. A to je super, ne?? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak samozrejme, ze ho muze porazit, ale nemuze ho porazet...
Reagovat
darek.vrana
Proč jsou sakra na AO TV všechny hihghlights, jen ne finále deblu mužů?!
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby prosím někdo věděl o nějakém kvalitním highlights (nejlépe v HD) tak sem s ním. Díky
Reagovat
Pe3k
Reagovat
smazaný uživatel
Díky
Reagovat
smazaný uživatel
je škoda, že za stavu 42 v patem setu a 30:15 pro Rafu, tak netrefil tak jednoduchy uder kterym by si zajistil vedeni 40:15 a pravděpodobně vedeni 5:2 což už by asi určitě dotahl do vitězného konce. Škoda no doufejme že ho zas někdy porazi Nadal.Jinak Skvělý napínavý zápas
Reagovat
smazaný uživatel
Jou, jou....V tom čase sa mi zdal byť Nole vyhasnutý, akoby zmierený s prehrou...Ten break mu nalial nových síl, možno ani sám s nim už nerátal..Škoda tých UE, bolo ich v tom geme viac..
Reagovat
l00bor
Nedá mi to a musím reagovat na tento zápas.Oba dva tenisty tak nejak nemusím,napsal bych to ostřeji ale nechci vyhrocovat diskusy.První tři sety zapadly do pruměru,ale musím uznat,že další podívaná byl pěkný a dramatický tenis.K celkovému času bych nepřikládal žádný význam protože tito dva hráči díky svému podání u kterých provádějí nazval bych to rituály zápasy dost protahují.Co se týče Murrayho a Federera nevídím duvod proč s nimi nepočítat.Ty keci jak tady vedou jasnovidci že sezona bude o dvou hráčích mě už s...ou.Jestli vídí tak dopředu tak at jsem radeji dají čísla ze sportky.V patem setu jsem věřil že to Nadal urve ale Djoker je jak Chuck Norris.Klobouk dolu si zaslouží oba.Píšu to nerad ale je to tak.
Reagovat
Padme
Tak tak :)
Reagovat
Padme
Jeden turnaj, všichni 4 hráli výborně, finále mohl hrát kdokoliv z nich a vyhrát vpodstatě taky:) Snad bude tato sezóna méně monotónní!
Reagovat
smazaný uživatel
Tie teórie o dvoch hráčoch nestoja až tak na vode...Posledné GS a nebolo ich málo ukázali, že vždy ich s prehľadom vyhral jeden z nich..Inými slovami, ak mal náhodou jeden problém, vždy tam bol ešte druhý, ktorý postupoval ľahšie a naopak....Ak by teda aj jeden narazil, v druhej časti pavúka bude s veľkou pravdepodobnosťou čakať druhý...Hoci stať sa môže všeličo..
Reagovat
smazaný uživatel
Re:l00bor
Naprosto jsi mi tento názor vzal z ust..:),nesouhlasím s těmi kteří tady naprosto nesmyslně haní jednoho z nejrespektovanějších,nejlepšich hráčů hystorie.A odepisujího po jednom turnaji,Ikdyby Federer už nikdy nic nevyhrál,tak dokázal už všecko co mohl a má obrovský respekt všech kdo tomuto sportu rozumí.Nehledě na to že Federerovi je 30 let,přesto konči vždy v posledních kolech turnajů KTERÉ HRAJE.Porazit ho je naprostým nedostižným snem pro většinu hračů na okruhu..V této formě vydrži jěšte 2-3 roky minimálně,Djokovičovi a Nadalovi je o 5 let méně,bude dobré si počkat kde budou tito dva v jeho letech..Ikyž Nadal je výborný tenista a má šanci být uspěšnější než Federer,co se zisku gramsl.titulů týká,Jehotenis není tak"krásný" a nikdy nebude...
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.ceskatelevize.cz/porady/10317970619-trumfy-miroslava-donutila/video/ Kdo to včera neviděl.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
kdyz ja i tu srandu beru vazne - odstreleni Lucky mi prislo trapny. :-(
Reagovat
gigin
ještě si počkám na vyjádření dobryhokafeporanu a karla-p a kapitolu AO si uzavřu a budu se připravovat a moc těšit na další :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ja věřím, že admin nespí a karel-p už má banán :-))).
Reagovat
gigin
fakt má banán? Jsem si říkal, kde vězí :-D
Reagovat
Stan_Borowitz
Jestli ho rovnou nesebrali...
Reagovat
smazaný uživatel
Já nevím, jen doufám :-)
Reagovat
gigin
doufáš v banán, nebo ve Stanovu prognózu ?? :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Já hlavně doufám v piškoty od sojky! Ale bohužel NIC! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
instrukce byla naprosto jasna a vysledek ????? V Opavii dnes zavreno!!!
Reagovat
smazaný uživatel
To je vykřičníků až pírka lítaj :-)))))
Reagovat
gigin
kamaráde, v tom ti ani admin nepomůže :-)
Reagovat
smazaný uživatel
otazniku je vic!!
Reagovat
smazaný uživatel
Však víš, že jsem oslabený..:-(..a protistrana je v magii taky schopná..
Reagovat
smazaný uživatel
protistrana zkousela v zaveru i "pavouci sit", ale marne...... naka roztekanost nebo co .... :-(
Reagovat
smazaný uživatel
:-)) roztěkanost? To neznám..jen rozštěkanost!

Ona ta panenka byla na přelomu čtvrtého a páteho setu znát..ale...
Reagovat
VlS
Zálohově expresne posilam metrak piskotu stop.
Reagovat
smazaný uživatel
ja teda neznam presne zneni, ale vidim, ze je ramcovka uz davno podepsana..... :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Žjooova, metrák..kam já to jen uskladním..:-))).

No jistěěěě...však je na rámcovce i tvůj otisk nožky!
Reagovat
smazaný uživatel
us sem se vyjadril, zejtra pridu ze skoli a kouknu se na todlencto finale,docela budu fandit tomu s tou celenkou jako vinetú, doufam ze vyhraje tendlencten tenysta.tak mne informuj prosimtebe,jo. diky.
Reagovat
gigin
a mám to komplet !!
Reagovat
smazaný uživatel
Není lepší být tenistka než tenista? Za hodinu dvacet vyhrané finále AO a odměna stejná, ne jak chudáci kluci za 6 hodin. Co změna pohlaví, to by spousta dnešních tenistů mohla vyhrávat GS jak po másle a tudle ligu dvou gladiátorů nechat jen pro tyto dva nejlepší z nejlepších.
Reagovat
Padme
DNA jim žádná operace nezmění, takže hezká úvaha, ale neproveditelné. Každopádně třeba Stakhovsky by to určitě bral :D
Reagovat
smazaný uživatel
"chudáci kluci" si za těch nekonečných šest hodin můžou sami..stylem hry a půl minutama mezi výměnami..
Reagovat
Stan_Borowitz
Co Stachovskij, ale takový Dolgopolov, kdyby si vzal sukni, může z fleku vyhrávat jeden turnaj WTA za druhým.
Reagovat
Stan_Borowitz
ale no tak... všichni víme, jak to je a proč to je s těma odměnama, že.
Reagovat
smazaný uživatel
Nechci zabředávat do diskuze ohledně odměn..jen jsem reagoval na poznámku, že "chudáci kluci" tam museli pohekávat šest hodin..:-).
Reagovat
smazaný uživatel
Líbí se mi, jak tady každej uzavírá po jednom turnaji celou sezonu. Možná byste si mohli uvědomit, že Djokovice měl na lopatě Murray a to v tom zápase nehrál ani zdaleka svůj nejlepší tenis, spíš naopak. Taktéž Nadal, nebýt Rogerova nepochopitelně špatného výkonu, tak ani nemusel být ve finále. Djokovicova forma na Australian Open byla na jeho poměry hodně průměrná a vyhrál především díky sebevědomí a obrovské bojovnosti, je to prostě světová jednička.

Nadalovi fanoušci jsou nadšení a píšou, že to je dobré zjištění do budoucna. Ano hrál dobře naproti závěru loňského roku, ale každej přece musí vidět, že mezi Nadalem z předchozích let a v současnosti je velký rozdíl. Kdo to nevidí, tak tomu bud nerozumí nebo si to jenom nalhává. I jejich dnešní souboj toho byl důkazem. Napínavé, bojovné a ve 4. a 5.setu strhující, ale kvalitou se nedalo srovnat ani s jejich loňským soubojem na USO. Nadal z roku 2010 by byl s dnešním Novakem hotovej ve třech setech. Daleko zajímavější otázka je spíš: Může ho Nadal vůbec ještě někdy na GS porazit, když to nedokázal ani proti dnešnímu Djokovicovi?

Jsem si naprosto jistej, že tahle sezona nebude ani zdaleka o 2 hráčích a dost se těším, jak bude vypadat žebříček například po Wimbledonu. Jestli ne Roger, tak Andy s tím hodně zahejbá, o tom jsem přesvědčenej.
Reagovat
Padme
Mě ten dnešní zápas taky moc nenadchl:( Ale jelikož ani jednoho nemám ráda a jejich tenis mi přijde spíš jako atletika s koordinovaným pohybem rukou. Tak nedokážu objektivně hodnotit. Každopádně mě nadmíru mrzí, že to Roger proti Rafovi tak pokazil:( Finále Murray - Fedex by mě bavilo určitě víc.
Reagovat
gigin
to dá rozum, když fandíš Rogerovi... a ty dva nemáš ráda :-)
Reagovat
Padme
Dneska jsem ale fandila Nadalovi :) A stejně to nepomohlo :D
Reagovat
gigin
vím, že jsi fandila Rafaelovi, sleduju to tady bedlivě, neboj :-D
Reagovat
Padme
Brzy Djokera někdo smete :) Chtěla bych ho vidět hrát třeba s Tsongou, až bude mít den :) To by mohlo být celkem vyrovnané;)
Reagovat
gigin
to víš, že smete. Počítám s tím :-) Teď si to užívám a beru tvé varování stejně na lehkou váhu :-D
Reagovat
smazaný uživatel
mohl by ho klidne rozservirovat - novotvar nahrazujici rozporcovani :-) - i v pohode hrajici Isner :-))
Reagovat
Padme
Kdyby Rafa nevracel jen do půlky kurtu, tak to Djoker dneska neoběhal. V zápasech s rychle zakončujícími hráči by měl problém. Každopádně by mě zajímalo kolik volejů a kraťasů tam dneska bylo...
Reagovat
gigin
Tsonga, Isner, Tomík, Davídek, samozřejmě Rafa, ale už nikdy ne Roger :-)))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Oli Rochus!! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
ten uz narozeninovy darecek od skrine svalu dostal.....
Reagovat
smazaný uživatel
ona euforie opadne, ruce se pripazeji a zase uvidis svet (Rogera) realne :-))
Reagovat
gigin
v to teda doufám !! :-o a za to triko se na něj nezlob, já už jsem si myslel, že si rozerve i šortky !! On jak se rozjede... Já vím, že se ti to nelíbí, ale holt je takový. Mimochodem poprvé to nebylo.. ale to určitě víš. A víš, že si mne s tím Andym ani nepřekvapila??
Reagovat
smazaný uživatel
vim (vse) .... :-))
Reagovat
smazaný uživatel
I když se mi jeho tenis nelíbí, vždycky jsem Rafu vysoce obdivoval (nejvíc ze všech současných tenistů) za to, co všechno dokázal se svým typem tenisu, v jaké době a proti jaké konkurenci.
A po dnešku můj obdiv k němu zase o pořádný kus narostl. Vždyť on to málem vyhrál, proti lepšímu tenisu, navíc stylu na který se mu špatně hraje, ta bojovnost, ta vůle... Bravo Rafa !!!
K mému příjemnému překvapení se dnes Novak choval velice umírněně (až na to roztržené triko) a sympaticky, zřejmě to bylo dáno velkým respektem k soupeři, možná už trochu zmoudřel.
O jeho tenisu není třeba nic říkat, dnes na světě lepší nenajdem. Return z říše snů, úžasné dávkování obrany a útoku, prostě No.1.
A přesto mu to málem Rafa vyrval, škoda, moc jsem to Rafovi přál.
Reagovat
smazaný uživatel
:D hm... Nevím jak bych řekl že klidně byt može Španěle vetšinů sů.
Reagovat
smazaný uživatel
?
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu víra mu dost pomohla nebo spíš Bůh neni enom tak že po jeho modlidbě trefil Nadal pasku a nedostal sa k brejkbolu .Ale měl dneska ohromne štěstí.
PS:Je vůbec Nadal věřící.
Reagovat
smazaný uživatel
Je katolík - jako každej Španěl.
Reagovat
gigin
málem bych zapomněl - zaškrtávám si první políčko - splněno !! :-)) sice roztřesenou rukou už od pátku, ale je to tam !!
Reagovat
smazaný uživatel
Nejpozitivnější z tohoto Finále pro Nadalovi fanůšky je že Nadal bude minimilně hrát vyrovnané a když bude většina zápasu takováta tak neni možné aby Djokovič všecky vyhrál.Federer- Ten bude pořád hrávat ty semifinalé nebo čtvrtfinale velikých turnáju sem tam vyhraje nejáky menší , ale na grandslam to nevydím před AO sem eště jak věřil že by nejaký mohl ale po tomto turnaji si to nemyslím (jedině že by Nadal s Djokovicem na nejakém grandslamu vypadli dřiv) ale aj tak toho dosáhl dost.Inak si myslím že tento rok tu bude nadvládu dvů chlapů.
Reagovat
freeteepek
Viděl jsem jen konec 4.setu a rozhodující pátej. Stačilo. Djoker mlel z posledního. Rozhodně na tom nebyl tak dobře, jako Rafa i když ten byl taky hotovej. To bylo dobrý, jak jim při těch projevech tam přinesli židle, vodu a jak si oba s úlevou sedli:-) Mám pocit, že Rafu chytaly křeče a hrozilo, že se zhroutí jako posledně při tiskovce. Pokud jde o výsledek, Djokovič opět dokázal, jak moc si věří. Oba mají skvělou hru a nakonec ten výsledek byl hlavně o hlavě. Už jsem to tady říkal, ale pro jistotu to ještě jednou zopakuju. To že se Djokovič tak často křižoval a zvedal svůj zrak k nebi nebylo jenom tak. On je prostě silně věřící a to mu hodně pomáhá. Kromě dalších věcí, pochopitelně. A právě díky své víře v Boha to dnes zase urval. Chybělo opravdu málo, prohrál by. Byl na tom fyzicky špatně, už to vypadalo, že zkolabuje. Má alergii, a podobně jako Petra, mívá problémy s dechem. Navíc měl méně času na zotavení po semifinále, než Rafa, ale věřil si víc, než on. Ne, nemyslím si, že by měl Rafa s Djokera blok. V závěru to nebylo vidět. Spíš bylo vidět, že Djoker měl trochu víc štěstí. Když získal ztracené podání zpět, returnoval Rafovi při rozhodujícím míči pod nohy přímo na lajnu a ten to nedokázal vrátit do kurtu. Pak jen nevěřícně kroutil hlavou. Už měl Djokera na lopatě! Takže, co si myslím já, to nebylo obyčejné štěstí. To bylo štěstí někoho, kdo si neobyčejně věří a kdo tu víru nemá jenom ze sebe, ale i z pánaboha. Vím, že pokud jste nevěřící, těžko to pochopíte. Zkuste se zeptat někoho věřícího, ať vám to vysvětlí. Tak to prostě je.
Reagovat
Heather_Fedex
ja se tak urputne a silene modlela jako snad nikdy!!! ale fantasticky to zafungovalo. zejmena, kdyz se djokerovi prestalo darit a prohral si podani tak uz jsem se na to nemohla divat, ale pak jsem zacala prosit boha...no, a bolo!! a rafa je taky verici, nebo ne???
Reagovat
freeteepek
Asi moc ne. Když nenosí na krku křížek. A vůbec se nekřižoval. Možná to mají v rodině. Babička chodí do kostela. A on možná někdy taky, aby jí udělal radost:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Blbečku, Nadal je katolík. Jak jemu pomohla víra? Federer je taky katolík. Kdo teda vyhraje, když hrajou dva katolíci? Kdo vyhraje, když hraje pravolsvný s katolíkem? Pokud tedy vyhraje pravolavný, znamená to, že pravoslaví je ta správná víra v boha?

Tyhle slinty si nech do kostela ....
Reagovat
freeteepek
Kdo je u tebe blbeček? Tys byl někdy v kostele? Asis tam jednou nakouk, aby ses podíval, co je uvnitř. Musíš rozlišovat mezi vyznáním a vírou. To že jsem papírově katolík, ještě neznamená, že se denně modlím a že v sobě mám živou víru! Víra není jenom o tom, že jsem byl křtěnej a že se hlásím k nějakýmu vyznání. Víra je o tom, jak smýšlím, jak se chovám a především, co cítím! Nech si to od někoho vysvětlit.
Reagovat
Heather_Fedex
tak kvalitove to podle mne zaostava za zapasem uo 2011 ale zase tohle bylo mnohem napinavejsi. rafa opravdu zlepsil podani, ale ma proste smulu, kdyz proti nemu stoji djoker, ktery odreturnuje i nemozne. bylo tam take hodne nevynucenych chyb, zejmena od nadala. opravdu bylo cejtit, ze rafa ma v hlave tech 6 lonskych porazek.
jsem opravdu moc zvedava, co jeste prinese tahle sezona, zejmena na olympijskych hrach.
Reagovat
smazaný uživatel
gratulace Djokovic ale nadále, COME ON Fedex
Reagovat
Padme
Come on!:) Má nejkrásnější a nejzajímavější tenis! :)
Reagovat
smazaný uživatel
az naveky!
Reagovat
gigin
pomož Vám Pán Bůh :-)
Reagovat
VlS
teda ámen
Reagovat
steve79
Každopádně obdivuji Djokovičovi kondici fyzickou, ale u Nadala taky bylo vidět, jak toho měl dost. Ke konci už taky pěkně vzdychal.Fedex může vyhrát Grandslam zase, když mu někdo odklidí z cesty Nadala. Já bych si přál vidět třeba finále Federer-Murray. Tito dva už spolu hodně dlouho nehráli.
Reagovat
Heather_Fedex
ja bych to taky fedexovi prala. podle mne ma sanci vyhrat oh, predci jen tam se hraje na 2 vitezne sety a sice, v boji o zlatu uz se hraje na 3 vitezne sety. teda, tak to bylo v roce 2008. nevite, jestli je to tak i tenhle rok??
Reagovat
smazaný uživatel
I když jsem Novakovi v 5. setu moc navěřil, byla na něm znát ta sebědůvěra, že má navrch. Z Rafy to nevyzařuje, je tam asi ten blok.!
Reagovat
VlS
těžké. Myslím, že bylo od začátku vidět, jak už konečně chce a zas nic. Smůla. A to mu tam Nole párkrát nabídl slušnou šanci.
Doufám, že se Andy ještě zvedne a dokáže Noleho porazit, nebo že zaútočí na Noleho JWT, Tomáš nebo někdo jinej, pro Rafu je to zakletý, jak pro Rogera s Rafou. Rafa asi opravdu může vyhrát další GS, jedině když mu někdo odstřelí Noleho.
Reagovat
Padme
Tím pádem budou zarytí fandové Rafy muset začít občas fandit Rogerovi:)
Reagovat
tito
Tak mi mu minulý rok na RG fandili, ne že ne!! :-)))
Reagovat
tito
my. sakra už jsem tak vyčerpanej z toho dnešního zápasu....
Reagovat
smazaný uživatel
a tak to vidim celkem realne - kdyz (mi) to dnes slo i naopak... :-)) Ale 6 hodin jsem si na ty "novodobe gladiatory" (jak tu uz padlo) rozhodne nevysetrila, videla jsem jen pro me nadejny uvod a pak ten pro vsechny hekticky zaver, "nejlepsi sportovec sveta" :-) mel i ranec stesti - to vsak preje pripravenym, takze v poradku, ja se sklanim. Co mu ale neodpustim, je to fotbalove servany triko... naprosto pumprdentlich .... :-(
Reagovat
Padme
Já taky poprvé fandila Rafovi. Koukala jsem na celých 6h a byl to fyzicky nadlidský výkon, ale chyběl mi tam trošku tenis:( Bušení od zadní čáry všichni vytýkají Berdychovi, ale začínám mít strach, že dnešní vrcholový tenis technickým kouskům nepřeje... :(
Reagovat
smazaný uživatel
on tenis nevymre - ja ted napisu neco silenyho - chytry a technicky hrac je Andy Murray... no a je to venku. Nemam ho rada, psychous, defenzivni pojeti, ale uplne slepa tedy nejsem.... a verim jejich spolupraci s Ivanem, aby se "gladiatori" jeste nedivili..... A v zaloze jsou taky ti nejmladsi, samozrejme ...
Reagovat
Padme
:)) Na takovém doznání není nic zlého:D Já doufám, že bude Roger ještě dlouho hrát, jinak netuším, komu budu fandit:(
Reagovat
steve79
Jsem zvědavej jak bude sezona pokračovat dále. Jestli ještě Fedex se zapojí do bitvy o post světové jedničky. Djokovič ted bude obhajovat a Nadal jestli bude takto hrát dále, tak ho párkrát porazí, takže u Nadala je to víc než reálně, že se vrátí na post světové jedničky. Nesmíme zapomenout, že Murray měl Djokoviče na lopatě, kdyby využil breakball, tak by šel podávat na vítězství.
Reagovat
Padme
Můžu se jen zeptat, jak je to s nalosováním turnaje? Trojka se potká v semifinále s dvojkou a jednička se čtverkou? Nebo je to mezi těmi čtyřmi taky o náhodě? (samozřejmě nepočítám-li, že někdo vypadne). Díky
Reagovat
Heather_Fedex
v semi se muze potkat bud 1ka se 4kou, nebo 1ka s 3kou.
a zase 2ka bud 2ka se 4kou, nebo 2ka s 3kou
Reagovat
Padme
Super děkuji! Doufám, že bude na RG jiné finále. Na atletiku se radši koukám na Diamantovou ligu:)
Reagovat
VlS
http://www.atpworldtour.com/Corporate/Rulebook.aspx
Reagovat
Padme
Taky děkuji, prostuduji to po zkouškách, až se začnu nudit ;)
Reagovat
Pe3k
Nadal hrál dnes v 15. grandsalmovém finále v řadě: ne nehrál.
Reagovat
smazaný uživatel
Novak vyhrál zaslouženě, celkově byl aktivnější a o něco lepší, hlavně na returnu Nadala ničil. Byl to dost možná nejlepší zápas, aspoň pokud jde o tenis od základní čáry. Oba se vydali uplně na maximum a pro Nadala je to hodně krutý, ale on se z toho dostane..
Reagovat
smazaný uživatel
Je mi líto Můry. Pro mě je to jednoznačně nejlepší hráč bez GS.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem hlavně rád, že máme 100% vítěze. Před turnajem tu byly tipy na 70% vítěze, nebo 50%vítěze.
Reagovat
smazaný uživatel
:D
Reagovat
smazaný uživatel
Velká gratulace pro Novaka, přestože to není můj favorit, tak mu patří velký obdiv za bojovnost, Rafa je také veký bojovník, ale herní styl Novaka mě více oslovuje. Takže pro mě zasloužené vítězství.
Reagovat
SubOptikT
Super mač a vyhrál lepší Djokovič. Ovládá líp své emoce a vyzrál v komplexního hráče, který to má v hlavě srovnané ze všech nejlíp. To rozhodlo a nic jiného.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale prosímtě, ovládá lépe své emoce? Ani náhodou. Na Nadala prostě umí zahrát a zvlášť když má formu.
Reagovat
SubOptikT
Jednoznačně lépe ovládá své emoce. A že umí na Nadala zahrát? To je snad jeho plus.
Reagovat
freeteepek
Nole byl pár míčů od porážky, toho jste si nevšimli? A to byste i potom tvrdili, že umí na Nadala zahrát? Ne, ve hře to nebylo. Tenhle velmi vyrovnaný zápas nakonec rozhodla psychika. Štěstí se přiklonilo v rozhodující chvíli na stranu toho, kdo si víc věřil.
Reagovat
smazaný uživatel
Ač nerad musím přiznat, že z vyslédků letošního Australian open můžeme vydedukovat dvě věci: 1)TOP 4 se nám smrskla (a to je to bohužel) na TOP 2 s tím, že ještě Andy Murray neřekl poslední slovo, ale bohužel a to je nejhorší je to konečná pro Rogera, porazit ty dvě gorily a plně mladicky naloženého Murrayho na GS bude zřejmě neřešitelný úkol, ale kdoví, stejný názor panoval i po lonském AO. A to druhé co vyvozuji z letošního AO a to je to pozitivní je fakt, že skončila dominance jednoho muže: Nadal mu letos bude víc než vyrovnaným soupeřem, dyž takto zahrát na hardu, jak asi zahraje na antuce plus ještě počítejme s Murray, Djokovič zkrátka musel poprvé od doby jeho dominance přes pět setů v semi i fi a v obou případech mu pomohlo obrovské štěstí, takže zajímavý a nečekaný směr nabírá tenis na začátku roku 2012 LETS ENJOY IT!
Reagovat
smazaný uživatel
Konečná? Nadala setnou zdravotní problémy, dřív než zamrká..
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím, ale Roger to ještě zamíchá ovšem až ke konci roku, jelikož z té 4ky má nejlepší zdraví a bude mít ještě dostatek sil.
Reagovat
smazaný uživatel
Roger v 35 chytne druhý dech, zatímco ti tři budou v té době rádi, když dopajdají na záchod :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pochybuju, že Rafa bude mít nějaké extra vážně zranění a pokud ano, tak je bude léčit tak, aby byl vždy na GS v pořádku a nebude objíždět turnaje typu Barcelona, Dubaj apod., taky mě napadlo že Roger rozdrtí zase znavené hvězdy na turnaji mistrů, otázka je, jestli by to něchtělo přidat ještě nějaký jiný úspěch k tomu, letos by se měl roger možná zaměřit na Davis cup, kde budou chybět hlavní hvězdy a na olympiádu, kde má poslední reálnou šanci poprat se o vítězství
Reagovat
smazaný uživatel
A jetli se N s D rozsekají na RG a W v 6hodinových zápasech, tak je dost možné, že budou na OH vyřízení, takže tvoje úvaha je celkem reálná.
Reagovat
Vojtaakk
No s tou antukou to tak být nemusí. Loni uhrál Rafa lepší výsledky na hardu než na antuce (proti Novakovi)...
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím si že tento rok to bude domince tychto dvů zatimco minuly rok to bylo one man show tento rok to bude show the two men . Ted si myslím že RG vyhraje Nadal Wimbledon si netrůfnu tipovat a USO vyhraje Djokovic TM nevím.
Reagovat
smazaný uživatel
RG Nadal, W a USO Nadal jedině v případě, že mu někdo(federer, murray) odklidí djokoviče, jinak djokovič.
a OH Tomič :D
Reagovat
smazaný uživatel
loni vyhral Nadal RG jenom proto, ze Fedex porazil Djoka, jinak by Nadala porazil i na RG o tom jsem presvedcenej. Bohuzel je to nastaveny tak, ze Nadal porazi Federera, Federer ma na to porazit Djoka a Djoko porazi Nadala a Murraye porazi Nadal, Fedex i Djoko:)
Reagovat
smazaný uživatel
Pozor na Můru!!!! S Lendlem mu dávám 1% na zisk titulu místo obvyklé nuly.
Reagovat
smazaný uživatel
Zatimco v 4 setu sem byl neskutěčně nervozní a chvilkama sem Nadalovi nevěřil tak v 5 setu sem si byl jistý že vyhraje ale nestalo sa.
Reagovat
smazaný uživatel
já taky, ale zapomněl jsem na faktor čtyřlístkovič
Reagovat
smazaný uživatel
Nejvíc mě baví, že pokud chce někdo jiný pomýšlet na GS titul, tak musí s téměř 100% pravděpodobností porazit tyhle dva šílence a to ještě po sobě. Letos může kdokoliv jiný než tihle 2 na GS zapomenout, stejně jako loni.
Reagovat
smazaný uživatel
Môže sa stať, že jeden z nich nečakane vypadne a druhý podľahne v priamom súboji..Ale osobne tomu neverím, obaja sú v najlepších rokoch..Pre Rafu škoda, že sa jeho najlepšia doba prekrýva s najlepšou dobou Djokoviča..Nie je však všetkým dňom koniec..3:1 na GS, som si istý, že nie sme ani v polovici...
Reagovat
Pe3k
Novak Djokovic. To co dnes dokázal je nepředstavitelné. V mých očích je to současný nejlepší sportovec světa.

Rafa Nadal. Není to zrovna můj nejoblíbenější tenista, ale má můj obrovský respekt. Dnešní zápas pro něj byl těžký a přesto odešel s hlavou vztyčenou.
Reagovat
smazaný uživatel
Som rád, že aj taký ortodoxný neprajník ako ty drží zlomyseľnosť na uzde..pekné gesto.
Reagovat
smazaný uživatel
I když ho nesnáším, tak musím na djokovičkovi 2 věci obdivovat: jeho schopnost trefovat pravidelně se zavřenýma očima lajny a potom taky jeho neuvěřitelnou fyzičku,což mě vede k otázce: Proč musí ten klaun neustále hrát divadlo se zraněním, pajdat, válet se po zemi, vypadat na umření, když mu evidentně nic není?
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně dnes nevyhrál lepší ale štastnější.
Reagovat
Padme
Chudák Nadal. To bylo poprvé, co jsem mu fandila. Novak rozhodně lepší nebyl.
Reagovat
Heather_Fedex
uz jenom na returnu byl o tridu lepsi. dikibohu za ten andelsky uder :DD
Reagovat
smazaný uživatel
To je zvláštní, že vyhrál ....
Reagovat
smazaný uživatel
Viděl jsem 4 sety a až na ten 5 set který byl si best sem musel odejít, to mě ale sere..
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa - Roger = Nule - Rafa
je to o hlavičce
ten míč za 4:2 a 30:15 Rafa ještě nikdy s nikým nezkazil
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně kdyby ten poměrně lehký prohoz Nadal zvládl asi vyhraje ale nestalo sa.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to celkom symbolické, že Rafu zarezal unforced error, teda faktor, ktorý ho zdobí, resp. obchádza celú kariéru..+ Na druhú stranu aj Nole pokazil ľahkú loptu za stavu 5:4 alebo 5:5 v TB..Tenis je proste o momentoch.
Reagovat
smazaný uživatel
To byla prázdná brána. Promiň, ale za to bych si nafackoval a to hraju piču. Říka se, že jeden míč zápas nerozhoduje, ale tohle byla tak velká chyba, že to s Rafou určitě zamávalo.
Reagovat
Heather_Fedex
ja temer dostala srdcovej infarkt fakt, prisaham. pak jsem se uz jenom modlela a ono to vyško!!!!!! tady opravdu nole dokazal, proc je v soucasnosti bezkonkurencni, ze bojuje az za hranice vsemozneho a zkratka psychicky je neprekonatelnej!!! extremne dulezita situace byla ta, kdyz mnel rafa potvrdit brejk v 5. setu za stavu 4:2 a pri prohozu, kde mnel jasny prostor, trefil backhand do outu. to byl zlomovej okamzik. srbove ted opravdu musej noleho zboznovat, ze maji takoveho atleta. rafy mi je lito, ale to ma za ti vitezstvi nad fedexem ;))
Reagovat
steve79
Dneska nevyhrál lepší, ale šťastnější. Djokovič hrál neuvěřitelně a Nadal také. Sedmá porážka s novakem v řadě. Je mi Nadala líto. Jestli bude hrát Djokovič takhle, tak má rafa buhužel smůlu. Podle mě hrát už lépe nemůže Rafa. Je vidět, že se Nadal oproti minulému roku hodně zlepšil
Reagovat
Matti
Gratulace Djokovi o ten kousek byl prostě lepší. Pozitivní pro RAfu je, že oproti roku 2011 měl na výhru nebo teda byl k ní blíže než loni v těch finálech. A za to, jak se zvedl ve 4 setu, klobouk dolů. Na tom se dá stavět dále. Oba se vydali ze všech sil.
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych neřekl že byl lepší ani o kůsek prostě měl víc štěsti . Třeba za stavu 40:40 Nadal trefil pásku Djokovič měl mečbol , nebo třeba když nadal dostal fazonu tak začalo pršat ale to nakonec Nadal zvládl aj tak . Ale asi má Bůh Djokoviča rád.
Reagovat
smazaný uživatel
Osobne oceňujem hlavne krížny forehand, ktorým často zakončoval výmenu...Je to pozitívny rozdiel oproti otrepaným liftovaným forehandom, ktoré tlačí do backhadnu, viac menej zo zvyku zo zápasov s Federerom, či ostatnými...Myslím, že tadiaľ vedie cesta, pre mňa to bol úder večera..Škoda, že v 2. 3. sete viac bránil a menej útočil...Taktiež by som ocenil riskantnejší return, hoci Rafa v tomto smere bude vždy výrazne strácať..
Reagovat
Matti
Ty Noleho returny obdivuju. Podání dnes RAfa měl vyrovnané s Nolem možná ještě o chloupek lepší. Uvidíme co přinese další část sezony. Začalo to slibně a věřím, že tohle Rafu ještě více nakopne. Nole samozřejmě paráda a kupodivu to jeho kulení očima při jestřabu nebo RAfových top míčích bylo celkem sympatické.
Reagovat
smazaný uživatel
Čo sa týka čiarových rozhodcov, dnes boli výnimočne nepresní a prakticky vždy ukrivdili Nolemu..Tipol by som, že menoslov čiarových dnes bol: Sanchez, Lopez, Rodriguez, Hernandéz, De la Peňa
Reagovat
baggik
Grande Djokovič! Pravé numero uno! Dneska to byl opravdu krásný zápas hodný finále a Novak vyhrál zaslouženě, ale i Nadal hrál výborně. Pomalu si zvykám že bez toho zkomplikování si zápasu se Novak neobejde, ale bylo to fakt o infarkt. :-D
Reagovat
smazaný uživatel
No to komplikování bylo zřejmě hlavně tím, že na AO nebyl úplně ve formě, o to je ten titul cenější.
Reagovat
baggik
Souhlasim, nebyl tak suverénní jako loni, ale o to je ten úspěch sladší že v posledních dvou zápasech se dostal úplně dolu a najednou opět vystoupal až na vrchol. Neskutečný emotivní finále!
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, dnes nevyhrál ten lepší. Oba byli úžasní a bez obou by tento zápas nebyl to co z něj udělali. Gratulace vítězi a velká čest poraženému!
Reagovat
smazaný uživatel
Ale stějne si neodpustím že to měl Nadal dopodávát , ale su neskutečně zvědavý kdesi ho tento zápas uplně položí nebo nakopne.
Reagovat
smazaný uživatel
Byl to nezapomenutelný zážitek. Novak posiluje čím dál víc. Už loni pro sebe na grandslamech urval mnoho přetěžkých utkání, ale teprve na letošním AO odehrál nejdelší a podle mě i nejtěžší zápasy své kariéry, navíc v rozmezí dvou dnů. Je to neuvěřitelné.
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak zase bych nezapomínal na souboj s Federerem na USO. Ani v jednom ze zápasů na letošním AO neodvracel z 0:2 na sety a nečelil dvěma mečbolům při podání soupeře. To byl podle mne těžší zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
Je faktem, že Roger ve 3. a 4. setu nehrál jako v prvních dvou. Potom na začátku pátého se zase vrátil do tempa, dokonce měl ty dva mečboly při vlastním servisu, ale první Novak odvrátil křižným bekhendem na riziko a při druhém mu pomohla páska, když o ni míček škrtnul při nalitém Federerově forhendu. Od stavu 5:4 to bohužel Roger Novakovi daroval, to mě mrzí. Ale jak píšeš, z toho hlediska, že byl dva sety dole, v pátém o brejk dole a čelil dvěma mečbolům při podání soupeře, tak to asi byl ještě těžší zápas. Avšak kdoví jak by to dopadlo, kdyby si Federer držel svůj herní standard po celý zápas, to by Novak asi nevyhrál. Ale to bychom mohli taky speulovat, co by se dělo dál, kdyby i v pátek Murray držel svůj standard a nevypustil čtvrtý set nebo kdyby využil dva brejkboly v pátém setu za stavu 5:5, které ale Novak odvrátil aktivně.
Reagovat
gigin
Zase mi budou týden sundávat ruky dolů :-)))))
Reagovat
smazaný uživatel
tak alfagratulace... ;-)
Reagovat
gigin
děkuji mockrát!! Od tebe si to cením dvojnásob :-))
Reagovat
smazaný uživatel
u toho zápasu se člověk nasnídal, naobědval a nasvačil :D neuvěřitelný že tohle někdo vydrží.. perfektní zápas
Reagovat
smazaný uživatel
presne tak :D
Reagovat
Jan
Krásný zápas, poslední 2 sety krásně vyrovnané.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulaca Djokovicovi právě vyhrál nejlepší zápas historie
Reagovat
VlS
to by museli hrát ještě dva dny. Bylo to nejdelší finále.
Reagovat
a.magerova
Jsem doma hulákala - buď projevy zkraťte nebo jim tam dejte něco na sezení - chudákům utahaným.
Gratulace a to velká oběma !!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Např. ve Wimblasu hráči mohou během ceremoniálu sedět, dokud je nevyzvou, aby přebrali trofej pro poraženého nebo vítěze.

Tady bylo vidět, jak moc to byl náročný zápas, oba dva se opírali o sít´ a chtěli to mít co nejdřív za sebou. A sotva jim tam dali ty židle, tak už vyzvali Nadala. :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Novak kazí relativně lehkou smeč u sítě...Nevšiml jsem si, že by Rafa radostí zatnul pěst-tohle zaslouží respekt! Skvělý zápas, skvělý Rafa, skvělý Novak, skvělá celá Austrálie !
Někdy si říkám, zda by nebylo lepší takovýto zápas prohrát ve třech setech, ti kluci tam makají na doraz skoro šest hodin a nakonec rozhodnou dva nebo tři míče...Osobně mám tento turnaj nejraději ze všech a vlastně po sportovní stránce-spokojenost !
Reagovat
Stan_Borowitz
No a co tak rovnou losovat, kdo vyhraje? Rozpinkali by se, hodili mincí, potřásli si rukou a šlo by se domů... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Skvěle napsané!!!!
Byl to mač, na který nikdy nezapomenu.
Reagovat
smazaný uživatel
Ráno jsem tady psal, že není v lidských silách trumfnout délkou, dramatičností a kvalitou obě skvělé semifinále dohromady, když už za sebou oba mají tak náročný turnaj...opak byl pravdou. :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Upřímně jsem po tom pátečním zápase s Murrayem nečekal, že to v pátém setu DJO fyzicky ustojí. Ale stalo se. Sedmá porážka Nadala v řadě - co k tomu dodat? Nadal našel svou noční můru, svého Nadala. Jsem zvědav, jak se s tím vyrovná.
Reagovat
smazaný uživatel
Som sklamaný, ale zároveň naplnený hrdosťou, čo Rafa dokázal zo zápasu urobiť. Ešte nikdy som ho nevidel v takom psychickom stave, v akom sa prezentoval 4. set. Dostal sa snáď do nejakého transcendentálneho vedomia a chvíľami som čakal, že preskočí sieť a vytrhne Novakovi srdce holými rukami..Dnes sme videli historicky najlepší zápas, ktorý tromfol bájne wimbledonské finále, chýbalo málo, málinko aby to Rafa dopodával. Symbolicky to bola unforced error Rafaela Nadala, ktorá zmenila dejovú líniu piateho setu a obom aktérom definitívne poslednýkrát vymenila úlohy..

Naozaj nie je priestor na kritiku, na tomto zápase sa dá stavať, Rafael ukázal, čo na Noleho platí a zároveň, čo neplatí..Výsledok však zatienil celkový dojem, som naozaj nesmierne dojatý, presvedčil som sa, čoho všetko je šport schopný, čo všetko môže bežný divák zažiť pri tenisovom zápolení, dnešný zápas bol ozdobou skutočných hodnôť, ukázal samotnú podstatu a zmysel športu ako takého..+ Čo dodať na záver?...Bol to pre mňa nezabudnuteľný turnaj, z ktorého Nadal odchádza ako skutočný hrdina a šampión a ten chýbajú pohár na tom nič nezmení..Bravo.
Reagovat
Stan_Borowitz
Nádherně jsi to popsal. Škoda, že takto neumí o sportu psát žádný sportovní novinář, to by byla radost číst. Ten čtvrtý set si určitě pustím ze záznamu, nalákal jsi mne...
Reagovat
taffer
No, tak víc pateticky už jsi to napsat nemohl (ukázal samotnú podstatu a zmysel športu..."). Pro mě jako milovníka jiného stylu tenisu to byl napínavý, ale jinak celkem běžný zápas a možná s tím názorem nebudu sám. Chápu emoce fandů finalistů, ale toto mi přijde moc.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejlepší zápas historie? To si snad děláš legraci ne? Byl hodně napínavý a 5.set opravdu stál za to, ale to je tak všechno asi.
Reagovat
kranyz
Forehand uplny souhlas
Reagovat
smazaný uživatel
Napínavé určitě, ale šest hodin..asi tisíc nekonečných výměn..pro mě osobně..už další tako finále NE! Děkuji :-))).
Reagovat
smazaný uživatel
..takové finále..
Reagovat
smazaný uživatel
Je veľa ľudí, ktorí športom pohŕdajú, nesledujú ho, nevidia v ňom zmysel a lakonicky komentujú, že bez ohľadu na výsledok chlieb lacnejší nebude..Dnešok ukázal, že sa mýlia a o veľa prichádzajú.
Reagovat
Stan_Borowitz
Dovolím si nesouhlasit. Profesionální sport, zejména individuální, kde proti sobě stojí dva muži (nebo dvě ženy, ale to není ono) dnes jako forma zábavy nahrazuje gladiátorské souboje, jak je známe ze starého Říma. Boj na život a na smrt. Což dnešní souboj téměř naplnil. Styl hry s tím až tak moc nesouvisí.
Reagovat
gigin
to mám ještě umocněno tím vítězstvím... Krása !!! Děkuji ti moc Novaku !!
Reagovat
smazaný uživatel
Podle ceho usuzujes, ze to bylo lepsi nez finale Wimbledonu Federer vs Nadal...
Reagovat
smazaný uživatel
No mne sa od Wimbledonského finále páčilo viac aj AO 2009, ale je to vec názoru..Wimbledon 2008 bol významný hlavne v tom, že prvýkrát po rokoch sa misky váh preklopili vo Federerov neprospech..V tom období sa viac menej iba čakalo kedy Roger vyhrá RG, stal sa opak, to bola veľká vec..
Reagovat
VlS
Tak nějak podobně.
Reagovat
smazaný uživatel
To bude asi tim, ze na trave micek nelita 30x pres pasku, jinak to byl uzasnej zapas...
Reagovat
gigin
furt mi šrotovali v hlavě ti gladiátoři. Teď jsem si vzpomněl. V jednom pozápasovém rozhovoru v Římě 2011 Djoko řekl, že mu místní aréna připomíná Koloseum a že mu ten zápas přišel jako souboj gladiátorů :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Vyrovnane a vyborne se super koncovkou a vysledkem
Reagovat
vendulkabendulka
Uzasny zapas
Reagovat
smazaný uživatel
Velký zápas...vyhrál šťastnější. Gratulace Djokymu!
Reagovat
kranyz
byl to boj, heroicky vykon od obou pro me se smutnym koncem ale gratulace Novakovi, cest porazenymu. vyhral dneska stastnejsi a Rafy je mi uprimne lito, prokazal neskutecnou bojovnost a vuli, Novak ale tez dneska nemel byt porazeny nikdo je to kruty :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Spravedlnost existuje:)
Reagovat
smazaný uživatel
skoda, ale blahopreju
Reagovat
smazaný uživatel
Neuvěřitelnéééé!!..Připadá mě jakoby Novak vždycky prohrával schálně, aby pak mohl za dramatického konce vyhrát:))..Ach jo, jak já to přála Rafovi..:-//
Reagovat
Jakub
Jezisi zase vyhral ten manekyn. A ja du dnes s jeho nejvetsim fandou na tenis. No to zase bude :" ja to rikal, ja to vedel, to bylo jasny, nechal nadala jen namlsat. apod." S nim bude zase k nevydrzeni. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to ti teda nazávidím...
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
VlS
Tak ho vyklepni, ať máš taky radost :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Super zápas se skvělým koncem. Jen tak dál Nole!
Reagovat
majjkaa
Správna drama :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist