Nejsem fit, do Brazílie nepoletím, odmítla Allertová start na olympiádě

28. 7. 2016, 14:56
Aktuality 58
Česká tenisová výprava na olympijských hrách v Riu de Janeiro se nerozšíří. Po odhlášení Švýcarky Belindy Bencicové se teoreticky otevírala možnost k dodatečné pozvánce pro Denisu Allertovou, ale 85. hráčka světa už s předstihem uvedla, že by případnou nabídku na start v Riu nevyužila.
Profily hráčů
Denisa Allertová

Třiadvacetiletá Allertová byla v době uzávěrky olympijské kvalifikace po Roland Garros mimo postupové příčky, ale od té doby několik hráček účast zrušilo. Mezinárodní federace ITF proto s předstihem zjišťovala zájem náhradníků o start v Riu. Allertová však prostřednictvím Českého tenisového svazu tuto možnost odmítla.

"Když jsem byla několikátou náhradnicí pod čarou, tak jsme s trenérem připravovali program bez mé účasti v Riu. Navíc nejsem po zdravotních problémech stoprocentně fit a letět na jeden zápas do Brazílie mi nepřišlo v pořádku. Jsem mladá a těším se, že si ještě užiju několik olympiád v plné síle," uvedla Allertová.

Český tenis budou v Riu ve dvouhrách reprezentovat Petra Kvitová, Lucie Šafářová, Barbora Strýcová a Lukáš Rosol, ve čtyřhrách pak páry Šafářová se Strýcovou, Lucie Hradecká s Andreou Hlaváčkovou a Rosol s Radkem Štěpánkem.

Kvůli obavám z viru zika olympiádu odmítli Tomáš Berdych a Karolína Plíšková. Jiří Veselý musel účast zrušit, protože má angínu a bere antibiotika.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

58
Přidat komentář
brixner
Cigošportál?
Fricek je docela v pohodě, mě spíš serou ty plky o smradlavejch cigoších a jejich rádoby kultuře a historii, to bych sundal pásek:-)
Reagovat
aligo
Frick se tu fakt rozjel :-D
Reagovat
Frick
od 4.7.
100.000 Contrexeville - 143. BONAVENTURE
100.000 Budapešt - 170. PEGULA

od 30.5.
100.000 Marseille - 127. Dulgheru

od 9.5.
100.000 Trnava - 110. Mitu

od 2.5.
100.000 Cagnes-Sur-Mer - 114. Kuličkova

75k se v Evropě nehrála zatím žádná, poslední nasazená byla tedy Solerová ze 127. místa... Nemyslím si, že by to byl až tak dramatický rozdíl.

No ale ta Olomouc, to fakt koukám - nasazená osmička až 299.

To je fakt škoda...
Reagovat
rusedski
Ale myslím, že cut 202 nebyl asi nikde. Navíc i z kvaldy šly dobré hráčky, kdyby tam Hráďa nepustila LL, tak nejhůř kolem 250, i WC byly solidní (jediná slabota Heinová), nepřijela ani žádná Asiatka, který na antuce moc neumí...fakt takhle vyrovnaný ITFko se jen tak nevidí, v podstatě tam pomalu nebyl k mání lehkej los...
Reagovat
EllNino
Podle příspěvků se divim ze se to zde nejmenuje Frickportal :-) ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Zadat jsi měl: Myslíte si, že by se Tenisportál měl přejmenovat na Frickportál?
:-D
Reagovat
Michaelus
:DD
Reagovat
Lunej..
Tady je to všechno možné, jen ne Tenisportál. Docela s povděkem vzpomínám na rok 2013, kdy jsem to tu začínala víc vnímat a kdy tu byly opravdu debaty o tenise, až na pár výjimek. 'Teď se tu akorát dozvím, kdo je deb.l, blbec, otázky Romů, i Frick byl tenkrát méně úchylný. Njn...
Reagovat
rusedski
Tak třeba pod tímhle článkem Frick píše pouze o tenise a stejně s tím jak vidno mají někteří problém...
Reagovat
Jabadu
Náhodou, všechny jobovky pěkně pohromadě, když přijdu utahanej z hokny, nikde nic nemusím hledat ...
A nelži, že tohoto "servisu" nevyužíváš.
:-)
Reagovat
Lunej..
Nevím, jaké "jobovky" máš na mysli a jaký servis mi to poskytuje. Asi máme každý jiný vkus. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Je uklikovanej, nebo ushybovanej :-D
Reagovat
Jabadu
Umím jich 25 najednou a je to nejnebezpečnější cvik na světě (zvedá se celá váha těla). Je to cvik na který nejčastěji umírají bývalí kulturisté - prostě jim někde prdne nějaká cévka.
To je celý.
:-)
Reagovat
FulnekUltras
lepší konec než v LDN...;)...29-29-15...se dvěma třínádechovými pauzami, ovšem bez nějakých delších výdrží v dolní poloze...
Reagovat
Jabadu
Tak Franta Veselý (fotbalista) to měl asi nějak podobně. Bigorexie je něco jako droga. Někdo kouří, jinej chlastá, někdo cvičí.
Já jsem od přírody línej, takže já jsem vlastně přírodou chráněnej.
:-)
Reagovat
FulnekUltras
jj, Franta běhal do posledního dne stovku za 14 a ráno už se prostě nevzbudil...
Reagovat
Jabadu
Prostě posedlost (neboli bigorexie). Fakt je, že po tvrdším tréninku mám opravdu dobrou náladu (endorfin) a je to droga.
Naštěstí jsem línej - pojistka přírody.
:-)
Reagovat
FulnekUltras
S věkem se mi kapacita přírodního jističe taky slušně zvyšuje... ;)
Reagovat
Jabadu
Mám několik dalších koníčků. Považuji se za slušného kytaristu a některé figury a hmaty vyžadují fyzickou sílu - kondice se prostě hodí.
:-)
Reagovat
Frick
A s čim máš problém? Že jsem se snažil vypsat turnaje, který skončily podobnym krachem našich hráček?
Reagovat
svetova.dvojka
Je fakt, že tenis ani dlouho nebyl olympijským sportem , vrátil se až v Soulu 1988, to vyhrál Miloslav Mečíř a Steffi Graf..., ale tenis na OH rozhodně patří je to masově sledovaný sport celosvětově, na rozdíl od sportů které se vysílají jen snad když jsou OH, třeba sportovní střelba nebo ty vodácké sporty kajaky apod.
Reagovat
kada.tom
to, že ty nevíš o vodáckých sportech nic moc neznamená, že je vysílají jen na OH ... zrovna v ČR jsou vodácké sporty neskutečně populární :-)
Reagovat
svetova.dvojka
Kdy se vůbec losuje singl na OH. 6.srpna už se rozjedou zápasy 1.kola, na ten los jsem zvědavý teda, jestli bude mít Novak zase smůlu na los jako ve Wimbledonu...
Reagovat
kada.tom
4. srpna
Reagovat
svetova.dvojka
tak to je za dlouho ještě, to ještě ta 25% hráčů odřekne...
Reagovat
Frick
Bohužel se zdá, že naše největší mladé naděje mají zdr. problémy. Markéta hrála naposledy v Trnavě, Maruška opět (již podruhé za posledních 6 týdnů) skrečovala. Navíc její antukové výsledky byly spíše slabší. ČF na 25k turnajích jí skutečně nahoru neposunou.
Reagovat
Frick
Marie Bouzková skrečovala první zápas. Terka Smitková je beze ztráty setu už ve ČF. Tak aspoň něco.
Reagovat
Frick
Jo, je to dobře, že tam nejde. Tahat se přes půl světa prohrát jeden zápas, to fakt nemá s racionalitou nic společnýho. Neni ve vůbec dobrý situaci.
Reagovat
rusedski
Takovejch je co tam jedou třeba jen kvůli jednomu závodu, taková Sáblice se kvůli časovce co trvá půl hodiny div nesoudí. Je to opět jen o nízké prestiži olympijského tenisu, ne o tom jak dlouho si tam dotyčný zasoutěží.
Reagovat
Frick
Mohlo by to znamenat tři týdny bez bodů.
Reagovat
rusedski
Však jo a to je právě ta nízká prestiž...že se prostě těm hráčům nevyplatí obětovat turnaje, kde můžou ziskat body (a peníze).
Reagovat
svetova.dvojka
taky co byl tam dělala..., žádné body ,žádné prachy, pro tyhle průměrně hráče je 100x cennější nějaká 250tka...
Reagovat
smazaný uživatel
Asi má soudnost a moc by tam v současné formě nepředvedla, ale co když je to poslední šance na olympiádu v životě? Bůhví, co bude za čtyři roky... Upřímně řečeno nechápu nikoho, kdo by tam mohl jet a nejede.
Reagovat
rusedski
Nejspíš se jí tam taky moc nechtělo. A že ještě zažije několik olympiád, to jsou podle mě jen takový řeči pro média, protože pochybuju, že někdo komu uteče vysněnej turnaj se bude utěšovat tím, že to MOŽNÁ vyjde za čtyři roky...
Reagovat
svetova.dvojka
Tak Berdych hrál na OH už 3x , takže chápu že počtvrté už se mu nechtělo...
Reagovat
rusedski
Toma celkem chápu a i mu docela věřím tu Ziku, že třeba Ester nebo máma začaly hysterčit. Komu to nevěřím je Kája...ta se toho prostě chytla jak ho*no košile když viděla, že z našich nebude první ani jediná...
Reagovat
svetova.dvojka
Tak Zika se přenáší nakaženými komáry a pohlavním stykem, asi se Tomáš bál, že se zapomene...
Reagovat
tommr
Denisa se rozhodla správně, protože s její mizernou formou by neměla nejmenší šanci na úspěch a letět do Brazílie kvůli jednomu prohranýmu zápasu by bylo vyloženě kontraproduktivní ...
Dneska Denisa na Štvanici nestačila ani na slovenskou kvalifikantku. Za celej zápas nebyla schopná soupeřku brejknout i když BP měla spoustu a jednou dokonce vedla při podání soupeřky už 40:0. Ve druhým a ve třetím setu už jí pak soupeřka překvapivě přehrávala i ve výměnách ... :(
Reagovat
Frick
..?
Reagovat
Frick
Účast 7 hráček TOP 252 (Bára je 252.), jedno OF....

Myslím si, že co do počtu těch "relevantních" hráček a počtu postupů to vychází absolutně nejhůře.
Reagovat
rusedski
Zase je fakt, že ten turnaj byl hodně silný...ITFek, kde 8.nasazená je 130. moc není, je to pomalu jako na nějakém slabším WTA. A naše holky neměly úplně nejlehčí losy...
Reagovat
Frick
No, ono taky s těma hrackama jak to bylo. Strycová by byla nesmysl. Katka by byla dobrá ale vůbec ji to nezapadalo do plánu. Kristýna na antuce. Hm. No comment. Mohla bejt asi Smitková, ale zatím se zdá, že ta 25k v Německu byl dobrém nápad. U Štefkový nevím. Jestli byl blbej termin. Asi to mělo bejt během LOH. To by se pak do Prahy třeba skoro nikdo necpal. To, jestli z ciziny přijede 80. nebo 130. hráčka je do atraktivity úplně jedno. Ale našim holkam se to o to víc komplikuje.
Reagovat
rusedski
Na druhou stranu taková Olomouc měla jen o málo nižší dotaci a obsazení o level slabší (cut kolem 500, ještě holky z konce 3.stovky byly nasazené, v Praze by byly s bídou nasazené v kvaldě). Takže nepoměrně snazší body a přesto se tam naše holky předháněly v odhláškách. Koho třeba vůbec nechápu je Bára Š., která si odhlásí padesátku ve svém rodném městě a pak hraje Darmstadt s poloviční dotací a o poznání silnějším obsazením... :/
Reagovat
Frick
Možná nebyla fit. Byla původně psaná na kvaldu Bukureště ale z ní se odhlásila.

Ale Krejčíková (hnala se do Bukurešti) a Malečková (hnala se do Gstaadu), ty to podělaly.
Reagovat
Frick
17 holek v TOP 350, účastnili se 4, dvě osmifinále.
Reagovat
smazaný uživatel
Děláš celý den něco jiného, než žiješ tenisem?
Reagovat
Frick
Fakt mne to zajímalo. Na takto podobně příšerný turnaj nepamatuju. Špatný byl poslední ITF ročník sparta Prague Open v roce 2014, ale tam byly aspoň dvě holky ve ČF (Karolína P. + Terka S.)

Na druhou stranu byly dvě už od OF a hrála tam Šafářová, Strýcová, Plíšková Ka. a Koukalová - všechny hráčky byly tehdy výše než je dnes Denisa.
Reagovat
Frick
http://www.itftennis.com/procircuit/tournaments/women's-tournament/info.aspx?tournamentid=1100022493

Další turnaj bez postupu v MD. Opět ale s děsivou neúčastí. 15 holek v TOP 350, nebyla tam žádná. Nejlepší Češkou byla tehdy 434. Gerlová, která se tam dostala z kvaldy.
Reagovat
Frick
Další ošklivý turnaj. 14 holek v TOP 250. Z této 14-tky se účastní jen Hladíková, Voráčová a Ondrášková. Pak už jen WCMD nebo Q - 355. Gerlová a pak už jen mimo TOP 500.

Nakonec z toho byly aspoň tři osmifinále. Hladíková, Voráčová a tehdy 17 letá Plíšková.
Reagovat
FulnekUltras
No nevím nevím Denčo, jestli se na to už při té příští nebudeš dívat trochu jinak...
Reagovat
bIbec
sice nevím, jak by se na to měla příště dívat, nicméně pod slovem několik si představuju určitě "víc než jednu". Což teda nemusí být jen tak.
Reagovat
bIbec
respektive kdo ví co bude za další čtyři roky. Pravděpodobnost, že se Denisa nikdy OH nezúčastní, není úplně nejmenší. Každopádně to, že teď odmítla, je z mého pohledu dobré rozhodnutí. S ohledem na letošní sezónu logické.
Reagovat
FulnekUltras
tak samozřejmě nelze srovnávat např. s atletikou, gymnastikou a dobou motivace před 40-70 lety apod., ale mít speciálně TEĎ tu možnost, asi bych si jel do Ria klidně i na ten příslovečný výlet - s tím, že ani jako místo na trénink to nakonec není špatné...věk 23 let je už přece jen o dost víc než 18 - a jak správně díš, nikdo nevíme, co za čtyři roky bude, jestli ještě vůbec něco...
Reagovat
Frick
http://www.itftennis.com/procircuit/tournaments/women's-tournament/info.aspx?tournamentid=1100024200

Další šílený turnaj bež výhry Češky v MD, který se konal první týden po RG, ale i pohledu promotéra - Měli jsme tehdy v žebříčku 12 (!!!) holek v TOP 130, nepřijela ani jedna. Turnaje se účastnilo pouze kvarteto Češek na divokou kartu, z nichž žádná tehdy nebyla ani v TOP 500!!!
Reagovat
Frick
http://www.itftennis.com/procircuit/tournaments/women's-tournament/info.aspx?tournamentid=1100027028

Tak tady máme turnaj bez výhry Češky v hlavní soutěži.

ALE:

- Byly v MD pouze tři

1) Kramperová na WCMD, která byla 361.
2) Ondrášková na SR, která se pokoušela v 32 letech vrátit, ale již bez úspěchu
3) Bára Strýcová. Ano, ta byla turnajová no. 1 na 60. místě. Bohužel schytala do prvního kola Torro-Flor, která tehdy jela v zcela neuvěřitelném antukovém laufu - vyhrála v řadě pět antukových ITF turnajů a celkem měla šňůru 30 (!!!) výher v řadě....
Reagovat
Frick
Zřejmě výsledkově nejhorší turnaj za hodně, hodně dlouho?

Jedna výhra Češky v hlavní souteži. Jedna. Neuvěřitelný propadák.

Samozřejmě, že štěstí na los nebylo. Pochybuju, že je mezi nenasazenými ještě někdo, kdo by byl schopen zahrát tak dobře.

Nevim, co na to říct. Jako kdyby se Denisa nějak stupidně vyhazovala, ale Rebeka tam naprala snad 15 es (ženská na antuce!) a X winnerů.

I jinak těžko říct, komu jinýmu by se dalo něco vyčíst. Spíš se to nějak zle sešlo.
Reagovat
smazaný uživatel
Vždyť na tom turnaji hrály Češky třetího až čtvrtého sledu, to asi nemohlo dopadnout jinak. Celkově mi to ale přijde, že je to slabší než loni. Na tomhle turnaji mě vážně nic neláká...
Reagovat
tommr
no Denisa hráčkou třetího sledu určitě není i když se jí ted vůbec nedaří. A Háčka mají taky na víc než co na Štvanice (ne)předvedly ... :(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist