Největší favorit se nečekaně nadřel. Federer potřeboval v prvním kole US Open proti Tiafoeovi pět setů!

30. 8. 2017, 05:58
Aktuality 57
US OPEN - Roger Federer se v prvním kole letošního US Open nečekaně nadřel. Největší favorit musel s domácím talentem Francesem Tiafoem do pěti setů. Nakonec ale devatenáctiletého Američana po boji porazil, prodloužil svou letošní grandslamovou neporazitelnost a postoupil do druhého kola, v němž bude jeho soupeřem vítěz duelu mezi Blažem Kavčičem a Michajlem Južným.
Profily hráčů
Roger Federer

Roger Federer měl v prvním kole letošního US Open obrovské a hlavně nečekané potíže. Fenomén letošní sezony postoupil do druhého kola závěrečného grandslamu sezony až po pětisetové bitvě s domácím Francesem Tiafoem, kterého udolal 4-6 6-2 6-1 1-6 6-4. Američana tak porazil letos i podruhé a prodloužil svou letošní grandslamovou neporazitelnost na 15 zápasů.

Šestatřicetiletý Švýcar byl dnes hodně daleko od formy, jež ho provázela na předchozích turnajích a podal rozhodně jeden z nejhorších výkonů v letošní sezoně. V průběhu utkání vyrobil celkem 56 nevynucených chyb, vítězných míčů zahrál 41. Problémy měl až na 17 es také s podáním (54%), o které celkem čtyřikrát přišel. Tiafoea je nicméně třeba za předvedený výkon pochválit.

Závěrečný duel na dvorci Arthura Ashe měl velmi svižné tempo. Chybující Federer si pod zataženou střechou hned na úvod utkání prohrál servis a zejména kvůli velkému počtu nevynucených chyb z bekhendu nedokázal manko brejku smazat a poprvé od letošního finále na Australian Open ztratil na grandslamu set.

Ve druhé sadě ve čtvrtém gamu poprvé prorazil servis Američana a dostal se do tempa. Tiafoea začal přehrávat, držel si vyrovnaný poměr vítězných míčů a nevynucených chyb a stav zápasu otočil na 2-1 na sety.

Ve čtvrtém dějství však opět začal nepochopitelně chybovat a od srovnání na 1-1 prohrál pět her v řadě. Domácí talent si tak vynutil rozhodující set, což se v letošní sezoně proti fenomenálnímu Švýcarovi na grandslamu podařilo jen Nišikorimu, Wawrinkovi a Nadalovi.

V sadě číslo pět si Federer dlouho suverénně držel podání a díky brejku ze čtvrtého gamu měl šanci za stavu 5-3 zápas doservírovat. Švýcar ovšem nevyužil mečbol a Američan se ve velkém stylu po forhendovém prohozu vrátil do boje o druhé kolo. Ne však na dlouho. Skóre srovnat totiž nedokázal, když nenašel odpověď na favoritův třetí mečbol.

"Byl to skvělý zápas. Myslím, že jsme si ho oba užili. Oba jsme se snažili útočit. Jsem rád, že jsem zpět v New Yorku, protože ty emoce jsou tady vždy výjimečné," řekl Federer, který se do Flushing Meadows vrátil po dvou letech. Loni v New Yorku kvůli zranění kolene nestartoval.

"Po problémech se zády jsem odehrál první zápas. Na začátku jsem se trochu bál. Fyzicky se teď naštěstí cítím velmi dobře. Dnes mi nešel servis, ale musím uznat, že Frances hrál skvěle. Když se mu vše sejde, je to velký hráč a určitě má před sebou skvělou budoucnost," pochválil soupeře.

Ve druhém kole bude Federer čelit buď Slovincovi Kavčičovi, kterého porazil v jediném dosavadním vzájemném měření sil před třemi lety na Australian Open, nebo ruskému veteránovi Južnému, s nímž neprohrál ani jeden ze šestnácti vzájemných duelů.

Federer gratuloval Tiafoeovi ke skvělému výkonu

Federer ukončil loňskou sezonu stejně jako Nadal předčasně, dokonce už po Wimbledonu. Po nucené pauze zaviněné zraněním kolene se k soutěžním zápasům vrátil letos na Australian Open, kde senzačně vybojoval svůj 18. grandslamový titul. Nyní šestatřicetiletý Švýcar poté získal tzv. "Sunshine Double", když nenašel přemožitele na Masters v Indian Wells ani Miami.

Rodák z Basileje se rozhodl vynechat celou antukovou sezonu, aby mohl doplnit síly a připravit se na zbytek letošní sezony. Federer se netajil tím, že touží znovu triumfovat ve Wimbledonu. Sen si splnil. Po tom, co podeváté ovládl oblíbený travnatý podnik v Halle, si beze ztráty setu došel pro svou osmou trofej z nejstaršího a nejprestižnějšího turnaje světa.

Po měsíční pauze absolvoval akci Masters v Montréalu. S prvními čtyřmi soupeři si poradil relativně hladce, ovšem ve finále zčásti i kvůli problémům se zády nestačil na kometu letošní sezony Alexandera Zvereva. Bolesti zad přetrvávaly a Federer se musel omluvit pořadatelům turnaje Masters v Cincinnati.

Ve Flushing Meadows předvedl v minulosti fantastickou šňůru, když v letech 2004 až 2008 neprohrál jediné utkání. Šestého titulu se ale zatím nedočkal.

Mnozí předpovídají, že přijde právě letos. Pokud budou mít pravdu, získá Federer jubilejní 20. grandslamový vavřín a zůstane letos na grandslamech neporaženým.

První krůček dnes tenisová legenda udělala. V New Yorku první duel zvládla i při svém 18. startu. Nejhorším výsledkem Federera na US Open je třetí kolo z roku 2000. Od té doby neprohrál dříve než v osmifinále a při své poslední účasti v roce 2015 došel do finále.

Švýcar má letos jednoznačně nejlepší poměr vyhraných a prohraných zápasů (36-3). Bývalou světovou jedničku dokázali porazit Donskoj (Dubaj) a Haas (Stuttgart), přestože museli odvracet mečbol. Jediný, kdo letos nepustil Federera k mečbolu, byl v montréalském finále Alexander Zverev.

• US OPEN •
USA, tv. povrch, 50,400.000 dolarů
úterní výsledky (29. 8. 2017)
• Dvouhra muži - 1. kolo •
Federer (3-Švýc.) - Tiafoe (USA) 4-6 6-2 6-1 1-6 6-4
Nadal (1-Šp.) - Lajovič (Srb.) 7-6(6) 6-2 6-2
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

57
Přidat komentář
Ondra979
Rogere priste trochu pridat, ale postupne, to nejlepsi si nech na konec..hlavne at drzi zada.
Reagovat
Kozoroh
Tušil jsem, že Frank může nadělat Rogerovi problémy, ale nečekal jsem, že se Fedex dostane do pěti setů. Odehrát pětiseťák už v 1. kole se mu naposledy stalo ve Wimbledonu 2010, kdy otočil z 0-2 na sety proti Fallovi. Tehdy skončil ve čtvrtfinále na Berdychovi.
Fedexův výkon bych chrakterizoval slovy ospalý a rozkolísaný. Na své poměry byl pasivní, v druhém setu se už sice dostal do tempa, ale v čtvrté sadě z něj nepochopitelně vypadl. Zkomplikoval si i závěr utkání a v posledním gemu mu pomohla roztržitost Franka.
Ale, byl to Rogerův první zápas na turnaji a v dalších duelech to bude lepší. Ostatně na letošním AO taky zpočátku působil nejistě, rozkolísaně a jak to nakonec dopadlo...
Reagovat
Franky
Ja mam skor strach ze sa ozve chrbat...najma po takom tazkom vstupe do turnaja...
Reagovat
mahycek
Teď se na to dívám, mám to stažené, ale vyšlo mi to. Fandím samozřejmě Fedexovi, ale vsadil jsem si na 5 setů, dále, že vyhraje Karolína, ale na 15 a více setů u Nadala také trefa, vítězství a poměr setů. Teď ještě vítězství Svitolinové a Berdych , že bude hrát 4 - 5 setů a tiket bude bez chyby. Samozřejmě by mi nevadilo, kdyby Roger ve třech, ale plácnul jsem tam na 5 a vyšlo to. A neviděl jsem to live, tak jsem se nestresoval.
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
svetova.dvojka
No ideální scénář by byl největší zápas v historii tenisu a snad i sportu jako takového..., Federer a Nadal poprvé na US Open ve vzájemné bitvě, je opravdu velmi zvláštní, že se ještě tito dva v New Yorku nikdy nepotkali, tedy možná u večeře to jo.
Reagovat
Stan_Borowitz
plný výmyslů a vyložených lží. Právě jsem zhlédl highlights a byly tam samé vítězné údery, jen sem tam nějaká nevynucená chyba...
Reagovat
Marduch
W:UE 41:56? (vč. 17 es)?
;-)
Reagovat
Stan_Borowitz
To jsou lži mediálního maintreamu, v highlights nic takového není. nesmíš být ovce a nechat se ohlupovat mainstreamem, musíš hledat v nezávislých zdrojích na YouTube.
Reagovat
Padme
A viděl jsi ten zápas?
Reagovat
smazaný uživatel
vzdyt si z vas dela srandu...:)
Reagovat
Kozoroh
Jj, je zkrátka třeba vyhledávat alternativní fakta :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale tak uvedme to na dalsi rovinu...
Tak je znamo, ze highlihgts s Big4 jsou delany, aby vypadali dobre a ne jak prihloupla jelita...ktere se obcas neumi trefit do mice...
...pamatuji na USO a zapas Fedex vs. 1111, a uder roku Johna s backspinem, kdy si udelal s Rogera doslovne dobry den, pochopitelne ten uder se nam jaksi do higlights nedostal:D)))
Reagovat
a.magerova
Dějiny/highlights píší vítězové nebo jejich pohůňci... :-))))

Taky jsem si ten noční nervák měla odpustit a nechat si TO zprostředkovat až ranní pravdivou pohodou... ;-)
Reagovat
Padme
A kde jsi se koukala? Já konec na fortuně... streamy mi nefungovaly :(
Reagovat
a.magerova
No já nechtěla hartusit nad ránem s televizí a Eurosportem, tak jsem měla otevřených několik oken steamů v PC a vždy když se jedno seklo, tak jsem přepla jinam a tak jsem viděla vše... většinou v nouzi, což v noci bylo, bo v obyváku jsme měli nocležníka netenisového, který se prý potřeboval vyspat, fakt nechápu.... :-))) spoléhám na tyto stránky...

http://www.sportcategory.com/c-4.html
Reagovat
a.magerova
Teď začal na Eurosport 1 záznam pátého setu.
Reagovat
Padme
Super, děkuji. Na té fortuně to fungovalo krásně, ale maličké :-/ Sportlemon a frombar dneska zklamaly :(
Reagovat
smazaný uživatel
Ale tak ja zase ty pohunky hodne obdivuji, nebot podle me to je slusna sichta, aby ze zapasu Big4 udelat hodnotny highlights:)

Ti pohunci se musi fakt slusne zapotit, aby prostrihali Nadala tak, aby pripadny divak nebyl zmaten a nemyslel, ze jde o dalsi MS v Atletice a hledal na draze dalsi soupere s myslenkami, ze tuhle sprinterskou disciplinu jeste nezna, a asi by bylo tezke zaradit na rychlo nejaky inspirativni post, ze jde o pekne spojeni sprintu a vytvalosti, takovy dvojboj...na to by divak asi uz neskocil...nebot by tvoritele videii asi zaskocil a ohrozil otazkou, s jakym naradim to jako Nadal pracuje...ani kladivo, ani ostep...a jestli stafetovy kolik, tak komu ho jako predava...

...u Djokovice to take neni zadna legrace, aby divak nemel pocit manipulace, ze jde o tenis, a nejde tady rozhodne o nejake dalsi zajimave MS ve sportovni gymnastice...nebot by divakovi asi dost chybel tak velmi oblibeny program cviceni se stuhou a to by mohl byt pak pripadny divak dost nespokojeny....a krom toho by obecne divaci mohli brblat, ze soutezici vykonava cviky pouze s jednim kuzelem a ne ze dvouma, takze by se asi citili oklamani, no a to opravnene...o to vic musi pohunci maknout ve strizne...

u Fedrera to je taky sichta, aby se prostrihli vsechny winnery souperu a jeste jeho chyby, aby zase divak nemyslel, ze hrac s nejvice GS neumi pinkat a jeste si mu souperi dovoli dat winner, ale to bych rekl neni jeste az tak nejhorsi, mnohem vetsi vyzva u Fedexe je, ze musi mnoho uderu prostrihat, aby si divak nemyslel, ze jde o nejakou novou zjednodusenou sachovou soutez s velkopolosnou sachovnici, ktera ovsem nema 64 poli, ale pouze 10...myslim, ze by byli dost zmateni a jen tezko by v zahajeni hry dokazali rozpoznat a rozlisit kralovsky gambit a indickou obranu...
Reagovat
smazaný uživatel
No a asi nejdrsnejsi praci musi mit strihaci se sirem Andym, nejenze musi prostrihnout ty jeho sachove momenty...hlavne tezko davat neco ze zacatku zapasu, kdy to spis vypada na sachove zahajeni londynske varianty...take hodne tezke kdyz zacne variovat a zkousi tzv. system Varianta smazenych jater...(sachiste by tohle asi dost ocenili, horsi je to uz s tenisovym divakem, tohle oceni tak. max. Mutademus) no a ty jeho zaviracky to by mohlo mast natolik, ze sachovy fanousek by mozna zatleskal a skoprnel uzasem, ze Andy mate soupere a celou dobu inplikuje tzv. lotyssky gambit a ne smazena jatra, jenze tenisovy fanousek by mohl nabyt dojmu, ze tenhle hrac vyhral Wimbledon snad omylem...a ted jeste ti strihaci musi prostrihat ty fuckovaci momenty, ktere se vinou ve stalem rytmu celym zapasem...aby kralovna Alzbeta nechytla infarkt a jeste nazacla z toho nova skotsko-britska valka...jako tady jde o hodne,,, tyhle veci u tech predchozich nehrozi ani omylem...
normalni clovek by si rekl, ze z toho zapasu sira Andyho highliht se proste neda udelat... ovsem ti pohunci dokazi prekonat i ty nejtezsi prekazky...a tihle machri jsou schopni z toho vytahnout i neskutecnych 15 minut a divaci maj pocit, ze to byl tenis!

Za mne rozhodne velky respect, kloboucek a hluboky uklon!:)
Jsou to proste machri.

A jen tak na okraj...jeste, ze na okruhu je nejaky Dustin Brown, u neho si vzdycynky odpocinou, stizene je to potom spis tim, ze se dohaduji co maji vlastne vystrihnout...a proslycha se, ze idelani je 1111, ale nesmi hrat zase proti Big4...
Reagovat
janek_da
Náhodou u Andyho by se parádně dělali highlihts na změny momenta. Že to nedělaj není chyba Andyho. Plus samozřejmě jeho povzbuzování ty HL pěkně osvěží, i s občasným záběrem jak povzbuzuje Kim.

U Djokra zase povzbuzování od rodiny. Trhání triček, výmyky na síti a tak. Prostě show.
Reagovat
a.magerova
Ale jooo, já jim neubírám zásluhy.... ale zas si to tolik nemaluj... oni když joo potřebují super detail, tak si ty hráče maj možnost zavolat zpět na kurt a dotočit vše potřebné (však nám TO Denis92 potvrdí až se z NY vrátí)... to není jen o střihu, ale i o dotáčkách... ;-)
Reagovat
ipko
tak od Rogera mi chýbala hlavne tá agresivita a útočná hra.. akoby čakal len na chyby Francesa ako napr. v poslednej hre 4 UE od Tiafoeho..
Reagovat
Pe3k
https://youtu.be/ozPde8f1sCM
Reagovat
Labi
si nevzpomenout na prohru v Hopman Cupu se Zvereme před AO a následně ztracený set v prvním utkání proti Melzerovi, prohru s Haasem před Wimbledonem, ty výkony nebyly ideální ale postupně nabral Roger na otáčkách a v dalších zápasech to bylo hned o něčem jiném....takže bych z toho tragédii nedělal
Reagovat
annah
Jo, musíme doufat, že to byl jen rozjezd na jedničku a že postupně přeřadí na vyšší stupně včetně finálové pětky :-), hlavně tam nedávat žádnou zpátečku!
Reagovat
a.magerova
Si vždy vzpomenu na Wimbl 2013, kde v prvním zápase Roger hrál jak Bůh a v následujícím zápase se Stachovským projel zápas... takže za mě, raději těžký zápas na úvod turnaje než snadná výhra... ;-)

P.S. Stejně si furt myslím, že za tu prohru můžou pitomečci organizátoři, kteří Rogerovi zakázali ty super botky s oranžovou podrážkou a Sereně její oranžové bombarďáky nechali... což při srovnání plochy podrážek a pozadí je dost nevyvážené a nespravedlivé... :-P

http://www.xy1.cz/j4w4u

http://www.xy1.cz/qg2fv
Reagovat
annah
:-)))))))))))))))))))))
Reagovat
annah
Oranžová je nejhnusnější barva. Se nedivím, že ho s těmi podrážkami hnali. A že Serenu ne, to nechápu...
Reagovat
a.magerova
Nejhnusnější barva je khaki... ta oranžová se mi líbila moc... ujíždím na těchto řvavých barvách, né že bych je nějak moc nosila, ale ráda se na ně dívám, proto mě včera Rafa svým tričkem přikoval k televizi, na fotkách je ta barva nic moc, ale televize to super zabarví... :-)))

https://www.youtube.com/watch?v=Q_AFleEJ5Cg&feature=youtu.be&t=2m3s

https://pbs.twimg.com/media/DCxMFW0XUAAoezg.jpg
Reagovat
annah
No jo, každý máme jiné vidění barev. Pro mě je ta růžová prostě barbínovská, nehodná chlapa, co je opravdu chlap. Ačkoliv ta Rogerova miminkovsky růžová v Montrealu byla snad ještě horší, To po mě lezli slimáci.
Těším se, až Rafa nastoupí v té večerní temné a bude vypadat jak pirát.
Je to sympaťák, ačkoliv o dost sympatičtější je, když s Rogerem prohrává... :-))))
Reagovat
a.magerova
Nejsympatičtější je mi Rafa mimo kurt... tam nenapáchá tolik škody... :-)))

http://media.oregonlive.com/tennis/photo/fedaljpg-03f9840418991016.jpg

http://static1.purepeople.com/articles/2/66/44/2/@/496791-roger-federer-et-rafael-nadal-950x0-1.jpg

https://www.youtube.com/watch?v=wmRpDvYRHzQ
Reagovat
annah
To je fakt, mimo kurt je Rafa úžasný a bezproblémový.:-)
Já zbožňuju jejich společné video, jak se nemůžou přestat smát při natáčení spotu na Match for Africa. Už jsem to viděla asi padesátkrát a pořád se u toho směju, je to jak droga.
https://www.youtube.com/watch?v=jJV-mF6chSg
Reagovat
Kozoroh
Nechtěli si Serenu naštvat, ona umí být hodně vzteklá, což už jsme mohli vidět i na GS turnajích.
Reagovat
smazaný uživatel
Třeba se ještě něco změní, ale Federer s tímhle tenisem nemůže dojít daleko, je to strašný.
Reagovat
Franky
Bohuzial suhlasim 2,3 kolo este moze zvladnut ale s tymto vykonom ho Kyrgios uz vyradi..
Reagovat
dappe
S tímhle nebude ani jeden ve čtvrtfinále, natož aby spolu hráli v semi.
Reagovat
Franky
Tiez suhlasim a zacina mi virit v hlave Duo: Dimitrov - Zverev ako finalove zlozenie
Reagovat
Kozoroh
Na AO rozjezd taky nebyl nic moc a jak to dopadlo...
Reagovat
pockerface
Zápas jsem neviděl. Jen highlights a zdálo se mi, že ty míčky jsou pomalý. Čilič mluvil o tom, že lítají vysoko, jsou lehčí a pomalejší. No jestli je to pravda, tak to není moc dobrá zpráva pro Rogera, Čiliče, Tomáše, Delpa, Petru a i pro Karolínu. Uvidíme, jak se s tím popasuji. Věřím, že si Roger prošel hodně těžkým zápasem, oťukal si to a teď pojede jako po másle až do finále :-).
Reagovat
MartinPa
Vyšší odskok byl dobře vidět u zápasu Gasqueta, kdy si toho povšiml soupeř, který, po prošustrovaném prvním setu, začal hrát kopce a Rišár to bral snad až z první lóže - sem zvědav jak se s tím dnes popere.
Ještě ke "kvalitě" míčů Wilson, konkrétně řady USOpen - co piksla to originální vlastnosti míčků s jejich degradací po pár hodinách amatérského plácání...
Reagovat
Marduch
souhlas, co se týče běžně prodávaných Wilsonů, platí jediné - nebrat.
Reagovat
Denis92
Pozdravujem z NYC. Toto bol moj 6.zapas, kedy som videl Rogera nazivo a opat vitazne :) Dnes to bolo tazsie ako som ocakaval.
Roger mal zly start ked si hned prehral servise 4UE. To aj rozhodlo cely set. V druhom ked sa mu konecne podarilo brejknut tak sa uvolnil a dostal do pohody. Dovtedy kopil vela chyb najma z BH. Myslel som si, ze to uz bude mat rychly koniec. Opak bol pravdou. Tiafoe hral miestami skvely tenis. Zapas tak isiel az do 5.setu. A wow! Atmosfera bola neskutocna. Este aj zavreta strecha tomu napomohla. Fakt som si to uzival.

Stvalo ma, ze pocas dna zacalo prsat a vsetky zapasy boli zrusene. Za tie 2hodiny som stihol zopar zapasov napriklad Mladenovic, Gasquet, Karlovic, Strycova, Petkovic ci Cirstea. Z treningov som zastihol Bouchard, Wozniacki, Radwanska ci Muguruza. Pekne baby :)

Areal je to velmi pekny a AA stadium je fakt obrovsky kolos.
Reagovat
pockerface
Tak si to užívej. A jestli ty jsi to štístko, tak koukej být na každém Rogerově zápase a vydrž tam až do finále :-).
Reagovat
smazaný uživatel
Čauko...:)
Reagovat
babolat.cz
ty se máš. jsi tam soukromě? vše sis zajišťoval sám? jaké jsou náklady? klidně do sz
Reagovat
smazaný uživatel
ahoj, mohl bych tě také poprosit o nějaké info . Máš tam SZ. Děkuji a užívej a fandi Rogerovi .
Reagovat
a.magerova
Užij si TO... ;-)
Reagovat
stefankelner
trápenie?l Zápas trval menej ako 3 hodiny, 4. set vypustil ... Súper mal geniálne chvíľky, tak Fedex niektoré veľmi úplne vypustil. Má svoj vek, hra poväčšine hlavou, bekhend v rozhodujúcich chvíľach 99%! Vraví sa, že každý tenisový zápas trvá len 20 minút a on ich ovládol!
Reagovat
ttopi
To je ten šašek co porazil Zvereva, který byl po 2 vyjraných turnajích unavený a skákal po kurtu jak opice? Tak udělej domácímu US Open papa :-))
Reagovat
janek_da
Připravte se. Feďa chce vyhrát USO přes všechny zápasy na 5 setů.
Reagovat
annah
Strašné nervy, po 4. setu jsem skoro zvažovala, že půjdu spát, abych to nemusela vidět až do hořkého konce. Naštěstí jsem vydržela.
Nesouhlasím úplně s tím, že měl Roger "nečekané" potíže. Už když jsem uviděla los, říkala jsem, že dostal pro 1. kolo toho nejhoršího možného soupeře. Ale chyb dělal fakt nečekaně hodně.
Zato oblečení famózní - to prolínání bílé s černou je malé umělecké dílo. V červené variantě to tak nevyzní, ale dnes to byl naprostý vrchol elegance!
Růžových prvků tak akorát - na rozdíl od Rafy, jehož řvavě růžový outfit ideální pro barbínu nebo roztleskávačky. Chyběly už jen pompony. Rozhodně nic pro chlapa.
Reagovat
insanezy_
Jenze u Rafy je to jen denni outfit, na night session ma stejne barvy jako Roger
Reagovat
annah
Leda tak... Ale na roztleskávačkách to nic nemění. Úplně vidím chlupaté růžové boa obtočené kolem krku, případně lemující výstřih a lem sáčka nějaké odbarvené blondýny. Tatáž barva potom i na mobilu, kabelčičce a notebooku. Děs běs.
Reagovat
a.magerova
Mně se ta Rafova barva líbí moc a v TV je úplně suprová, na fotkách už tak svítivá není....
Reagovat
a.magerova
Příště líp a úsporněji čili ve třech.... dnes hodně míčů končilo zbytečně v síti...
Reagovat
miledus
Tak hlavně že TO dopadlo :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist