Největší favoritka Muguruzaová na úvod US Open ztratila jen tři hry

28. 8. 2017, 18:28
Aktuality 3
US OPEN - Největší favoritka letošního US Open Garbiñe Muguruzaová zahájila svou pouť ve Flushing Meadows drtivým vítězstvím 6-0 6-3 nad domácí Varvarou Lepchenkovou a navázala na nedávný triumf na prestižní akci WTA v Cincinnati. Ve druhém kole, do kterého postoupila po pouhých 65 minutách hry, vyzve Ying-Ying Duan z Číny.
Garbiñe Muguruzaová

Garbiñe Muguruzaová patří na letošním US Open k největším favoritkám a mnohými je pasována za největší favoritku vůbec. Třiadvacetiletá Španělka ve Wimbledonu získala svůj druhý kariérní grandslamový vavřín a solidně hrála také na amerických betonech.

Ve Stanfordu postoupila do semifinále, v němž prohrála s pozdější vítězkou Keysovou, a v Torontu ve čtvrtfinále nestačila na pozdější šampionku Svitolinovou. V Cincinnati však nenašla přemožitelku a vybojovala svůj pátý kariérní titul. "Do každého úderu dávám všechno a nikdy se nezvdávám," odhalila recept na nedávné úspěchy.

Rodačce z venezuelského Caracasu reprezentující Španělsko se relativně dařilo i na dalších grandslamech. V Austrálii uhrála čtvrtfinále, v Paříži vypadla coby obhájkyně loňského prvenství v osmifinále. V New Yorku má jasně nejhorší bilanci. Ze čtyř účastí má na kontě dvě první kola a dvakrát se podívala do kola druhého.

Do letošního ročníku nicméně vstoupila skvěle, když smetla domácí Varvaru Lepchenkovou, ujala se vedení ve vzájemné bilanci a vyrovnala své maximum ve Flushing Meadows.

Muguruzaová v prvním setu ztratila na servisu pouhé dva fiftýny a soupeřce nepovolila jediný game. Druhá sada byla podstatně vyrovnanější. Světová trojka šla po šesté hře do brejku, který ale nedokázala potvrdit. V dalších dvou gamech ovšem vyhrála všech osm výměn a připsala si premiérové vítězství na největším tenisovém stadionu na světě.

"Přišlo mi, že soupeřka byla na začátku trochu nervózní. Já jsem naopak začala velmi dobře. Na konci zápasu to byl ale boj," zhodnotila utkání Muguruzaová

O premiéru ve třetím kole amerického grandslamu si poprvé zahraje s Ying-Ying Duan. Číňanka ve dvou tie-breacích udolala domácí naděje Claire Liuovou a obhájila loňské body.

• US OPEN •
USA, tv. povrch, 50,400.000 dolarů
pondělní výsledky (28. 8. 2017)
• Dvouhra ženy - 1. kolo •
Muguruzaová (3-Šp.) - Lepchenková (USA) 6-0 6-3
Kvitová (13-ČR) - Jankovičová (Srb.) 7-5 7-5
Kr. Plíšková (ČR) - Egučiová (Jap.) 6-2 6-2
Garciaová (18-Fr.) - Martincová (ČR) 6-0 6-1
Sakkariová (Řec.) - Bertensová (24-Niz.) 6-3 6-4
Rybáriková (31-SR) - Giorgiová (It.) 6-3 6-4
Keninová (USA) - Davisová (32-USA) 7-5 7-5
Alexandrovová (Rus.) - Zajaová (Něm.) 6-2 6-3
Cornetová (Fr.) - Watsonová (Brit.) 6-4 6-4
Vickeryová (USA) - Vichljancevová (Rus.) 4-6 6-4 6-1
Ying-Ying Duan (Čína) - C. Liuová (USA) 7-6(8) 7-6(3)
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
fialka
super, Garbi, VAMOS! Len tak ďalej.
Reagovat
svetova.dvojka
No i já bych s ní měl problémy i když si myslím, že bych jí nakonec porazil 7-6-6-3.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist