Největší favoritky v Taškentu padly. Amanmuradová finále nezopakuje

23. 9. 2010, 14:35
Aktuality 2
Už dvakrát byla uzbecká tenistka Akgul Amanmuradová ve finále domácího turnaje v Taškentu, na titul z něj ale stále čeká. Naprázdno vyšla i letos: druhá nasazená hráčka dnes v boji o semifinále podlehla Rusce Alle Kudrjavcevové 6-7 a 3-6. Před branami semifinále zůstala i turnajová jednička Rumunka Dulgheruová.
Akgul Amanmuradová

Akgul Amanmuradová stále čeká na titul nejen v Taškentu, ale i na okruhu WTA. Nejblíž k němu právě v uzbecké metropoli, kde se v letech 2005 a 2009 dostala až do finále, kde ale pokaždé prohrála.

O to, že letos loňské finále nezopakuje, se postarala turnajová sedmička Alla Kudrjavcevová. Dvaadvacetiletá Ruska, čerstvá finalistka turnaje v Guangzhou, zatím v Taškentu neztratila set a ten jí nesebrala ani domácí hráčka. Obě hráčky si v dnešním úvodním setu dvakrát sebraly podání a následný tie-break lépe zvládla Kudrjavcevová. Ta pak ve druhé sadě zpřesnila podání, Amanmuradovou znovu dvakrát brejkla a za hodinu a půl zvítězila 7-6 6-3.

V tu chvíli vypadla nejvýše nasazená tenistka podniku v Taškentu, protože turnajová jednička Alexandra Dulgheruová už byla ze hry o titul. Na svědomí ji měla rumunská krajanka Monica Niculescuová; pátá nasazená hráčka bojovala s Dulgheruovou o postup přes dvě a půl hodiny, dokázala odvrátit devět brejkbolů a nakonec zvítězila 7-6 2-6 6-3.

Po včerejším vypadnutí Anny Čakvetadzeové tak nejvýše nasazenou hráčkou v soutěž zůstává další Ruska Jelena Vesninová. Ta dnes neměla sebemenší problémy s Bulharkou Darjou Kustovovou, kterou za pouhých 48 minut smetla 6-0 6-1.

Výsledky - Taškent (tvrdý povrch, dotace 220.000 dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále:
Niculescuová (5-Rum.) - Dulgheruová (1-Rum.) 7:6 (7:5), 2:6, 6:3, Kudrjavcevová (7-Rus.) - Amanmuradovová (2-Uzb.) 7:6 (7:5), 6:3, Vesninová (4-Rus.) - Kustovová (Běl.) 6:0, 6:1, Rodinová (Rus.) - Vögeleová (Švýc.) 6:4, 4:6, 6:0.

Semifinálové dvojice: Niculescuová - Vesninová, Rodinová - Kudrjavcevová.

Komentáře

2
Přidat komentář
skott
po vsech dosavadnich zklamanich by byla vecna skoda takovou situaci nevyuzit.Bez Chaky i Alex Dulgheru v pavouku si nic lepsiho prat nejde.Jestli ani tohle neda, tak uz opravdu nevim...
Niculescu vsechno pres tri sety, zatimco Lena se nezapotila dohromady vic nez 3 hodky na kurtu a s nadsazkou jen solidne potrenovala.A ikdyz by byla mozna o fous lepsi jako souperka v semifinale Akgul s podobnou hrou (jen vyrazne horsimi udery), nez nepredvidatelna Niculescu s jejim ¨Santoro stylem¨ plnym slajsu, kratasu a zmen tempa, tak stejne je to neopakovatelna prilezitost konecne zazit ten pocit vitezstvi na turnaji.Vsechny zbyle souperky jsou zkratka nezkusene na WTA urovni s podobnymi zapasy a vyhoda je ted na Vesny strane.
Reagovat
Vojtiik
tak herne je nejlepsi z tech 4.. tedka bude dulezite jestli to zvladne hlavou :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist