Nejvýše nasazený Nalbandian v Mexiku dohrál

25. 2. 2009, 11:06
Aktuality 23
ATP ACAPULCO - Antukové klání v Acapulku už přišlo o turnajovou jedničku Nalbandiana, který v prvním kole podlehl Danielu Koellererovi z Rakouska. Naopak nezaváhal loňský vítěz Almagro a již jedenáct zápasů neporažený Robredo.
David Nalbandian

David Nalbandian už před týdnem neobhájil titul na domácí půdě v Buenos Aires, kde ve čtvrtfinále po utrápeném výkonu podlehl krajanu Monakovi. O další body přijde po turnaji v Acapulku, kde vypadl už v úvodním kole a nedokáže zopakovat loňské finále.

Sedmadvacetiletý Argentinec sice v úvodu sezony získal v Aucklandu svůj jubilejní 10. titul, ale na jihoamerické antuce se mu nečekaně přestalo dařit. To potvrdila i prohra se 116. hráčem světa Danielem Koellererem, který si si na okruhu ATP připsal teprve šestou výhru.

Naopak loňský šampion Nicolas Almagro ze Španělska napravil své zaváhání z Buenos Aires. Na cestu za obhajobou titulu v Mexiku vstoupil vítězstvím 6-4 6-2 nad domácím Santiagem Gonzalezem. Mexičan mohl v den svých 26. narozenin poprvé vyhrát zápas na okruhu ATP.

"V úvodu zápasu měl nějaké šance, ale rychle jsem se do utkání dostal a hladce vyhrál. Jsem rád, že jsem v tom horku nestrávil na kurtu zbytečně dlouho chvíli," pochvaloval si Almagro, jenž si připsal 10 es. Ve druhém kole narazí na Itala Staraceho.

Na vítězné vlně se dál veze Tommy Robredo. Po triumfech v Costa do Sauipe a v Buenos Aires zahájil turnaj v Mexiku třísetovou výhrou nad Španělem Ramirezem Hidalgem.

Ve druhém kole si po čtyřech dnech mohl zopakovat souboj s Juanem Monakem, kterého v Buenos Aires v boji o titul zdolal, ale argentinský tenista za stavu 6-1 0-3 vzdal utkání s Američanem Kevinem Kimem.

Slušnou formu na turné po Jižní Americe nabral José Acasuso. Připsal si dvě semifinálové účasti a jednu prohru ve finále. V Acapulku si na úvod poradil s krajanem Brianem Dabulem a narazí na dalšího Argentince Chelu.

Žebříčkově nejvýše postaveným hráčem na štědře dotovaném turnaji zůstal Francouz Gael Monfils, který se za týden představí v daviscupovém utkání proti Česku. Turnajová dvojka v prvním zápase nasázela 17 es a krajana Patienceho porazila 7-6 6-4.

- ATP 500 ACAPULCO (Mexiko, antuka, 1.226.500 dolarů) -
úterní výsledky

Dvouhra - 1. kolo:
Köllerer (Rak.) - Nalbandian (1-Arg.) 1-6 6-3 6-4
Monfils (2-Fr.) - Patience (Fr.) 7-6(4) 6-4
Robredo (3-Šp.) - Ramirez Hidalgo (Šp.) 6-4 3-6 6-3
Almagro (4-Šp.) - S. Gonzalez (Mex.) 6-4 6-2
Acasuso (5-Arg.) - Dabul (Arg.) 6-3 7-5
Granollers (7-Šp.) - Fognini (It.) 7-6(3) 7-5
Moya (8-Šp.) - Andujar (Šp.) 6-4 6-7(2) 6-2
Kim (USA) - Monaco (Arg.) 1-6 3-0 skreč M.
Martin (Šp.) - Daniel (Braz.) 6-4 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

23
Přidat komentář
Mercury
je to fakt osel, uz kolikaty rok ma takovy vstup do sezony, nechapu jestli nema natrenovano či dostatečnou motivaci, nebo se proste vrchol jeho formy cyklicky vrací spíše v druhé polovině roku...ale tyto vysledky me udivují, má dle mého pořád na to dokázat víc...
Reagovat
D.A.N
Jinak nevím co si mám myslet o Nalbandianovi, když jeden turnaj vyhraje a druhý vypadne hned v prvním kole a ještě když vyhrál první set 6:1 na mne to působí trochu jako, když hrál Davyděnko v tom Polsku.
Reagovat
smazaný uživatel
Nalbandian je letos divný, nejistý. Sice vyhrál Sydney, viděl jsem finále, ale on nehrál extra tenis. On má docela problém udržet dobrou hru po celý zápas. Proti Nieminenovi v Sydney zbytečně prohrál druhý set, když už podával na vítězství. Na AO vůbec nezvládl závěr proti Korejci a promrhal vedení 2:1 na sety. Proti Monacovi v Buenos Aires byl ve druhym setu dva míčky od výhry a nakonec víme jak to skončilo. No a s Kollererem měl taky 6:1 a 3:3 tuším a nakonec rupnul.. Hodně nevyrovnané výkony v jednotlivých zápasech.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale no tak známe Daniho a jeho chování, to dokáže otrávit život každýmu asi Davida dobře vynervoval a ten se na to vykašlal ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Kollerer je sice hajzlík, ale těch výpadků Nalbandiana je prostě už moc.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky by to chtělo pár kilo dolů, trošku máknout na fyzičce a na motivaci. Nevím asi tyhle ATP 500 jsou pro něj moc malé ;-D
Reagovat
smazaný uživatel
Ale tak on se umí pohybovat i s tou cejchou co má :-) Hubený Nalba, to by nebyl ani on :-D Asi zapne až zase na podzim..

Jo a Lu je z Tajvanu samozřejmě. :-)
Reagovat
carolyn
Jasně, taky jak by ho pak Djoka imitoval, že? :-)))))
Reagovat
smazaný uživatel
No to je pravda, že by to potom nebyl on. David má na tyhle prohry čuch. Třeba loni na French Open a jeho prohra se Chardym, kdy vedl už 2/0 na sety.
Na podzim mu to asi zase půjde, ale nikde to není napsáno, takže to chce sbírat i jiné body než jen obhajovat ty z loňska.
Reagovat
carolyn
Nevíte někdo kam se ztratil Skott???
Reagovat
D.A.N
carolyn do Skottska :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že se vrátí společně se Šarapkou :-D
Reagovat
carolyn
No to je možný :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Bylo mi divný, že nic nenapsal když tu bylo to video o tom, jak Mária trénuje..
Reagovat
carolyn
On už dlouho nic nepsal :-(
Reagovat
carolyn
Ono vůbec poslední dobou je to tu takový jiný.....
Reagovat
smazaný uživatel
Taky tu chybí naše španělská konverzace :-D
Skott se vrátí :-)
Reagovat
carolyn
no špánina snad nikomu nechybí, zase ber ohledy na Broze, přeci si nebude archivovat něco čemu nerozumí :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
On sem teď už stejně nechodí..stal se sázkařem a řádí na diskuzi :-)
Reagovat
carolyn
To je fakt :-D ted archivuje diskuzi, to si dá
Reagovat
smazaný uživatel
Nechtěl bych být v jeho kůži..tu diskuzi třídit do kartotéky :-D
Reagovat
carolyn
A těch slov co musí opravit, přece si to neuloží z chybama :-D
Reagovat
D.A.N
:-):-)))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist