Němce Stebeho vyřadila ze hry další operace. Chirurgové mu opravovali zápěstí

1. 3. 2018, 11:35
Aktuality 2
Kariéru Cedrika-Marcela Stebeho podruhé přerušilo vážné zranění. Necelé dva roky poté, co se zotavil po dvou a půlroční pauze zaviněné operací kyčle, musel na chirurgický zákrok znovu. Tentokrát řeší problémy s pravým zápěstím a musí se připravit na další dlouhou rekonvalescenci.
Profily hráčů
Cedrik-Marcel Stebe (© Facebook)

Vítěz chlapeckého US Open 2008 Cedrik-Marcel Stebe býval nadějí německého tenisu. V 21 letech se vyšplhal na 71. místo světového žebříčku, na kontě měl skalpy Nikolaje Davyděnka, Fabia Fogniniho či Juana Carlose Ferrera a dostal se do daviscupového výběru.

Jenže v sezoně 2013 si poranil kyčel a musel na operaci, která jeho slibně nastartovanou kariéru zastavila. Od září 2013 do března 2016 dva a půl roku půl nehrál, tedy až na dva turnaje Futures v únoru 2015, a vypadl ze světového žebříčku.

Stebeho čekal těžký návrat zpět do tenisového kolotoče, přesto se loni především přes úspěchy na challengerech vrátil do Top 100 a pomalu útočil i na překonání svého žebříčkového maxima. 

Když už se ale čerstvě sedmadvacetiletý Němec dostal do osmé desítky, znovu ho zradilo zdraví. Na podzim si poranil pravé zápěstí a sezona 2017 pro něj skončila. V sezoně 2018 odehrál jen dva zápasy a lékaři mu oznámili, že pokud chce v kariéře pokračovat, musí s rukou na operaci. Zákrok podstoupil tento týden.

"Kvůli přetrvávajícím bolestem zápěstí jsem musel podstoupit operaci. Byl to jediný způsob, jak zase hrát konkurenceschopný tenis. Byla to náročná operace, takže mě čeká delší pauza. Zhruba za dva týdny začnu se rehabilitací," oznámil 95. hráč světa Stebe na sociálních sítích.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
aligo
neznám
Reagovat
Dobry-den
Smutné.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist