Němec Berrer vyzve v premiérovém finále obhájce Čiliče

6. 2. 2010, 23:59
Aktuality 0
ATP ZÁHŘEB - Týden po triumfu na challengeru v Heilbronnu se devětadvacetiletý Němec Michael Berrer dočkal premiérového postupu do finále turnaje ATP. V Záhřebu ještě neztratil ani set a v boji o titul vyzve domácího obhájce titulu Marina Čiliče.
Michael Berrer

Michael Berrer během své kariéry získal osm titulů z challengerových turnajů, ale na okruhu ATP se poprvé prosadil až v roce 2007, kdy si také zahrál své jediné semifinále.

Do druhého se dostal tento týden v Záhřebu a potvrdil, že halové turnaje jsou jeho nejoblíbenějšími. Před týdnem ovládl domácí challenger v Heilbronnu a nyní dosáhl životního úspěchu. Dnes porazil krajana Petzschnera a bez ztráty setu postoupil do svého premiérového finále.

K titulu má ale stále daleko. Čeká na něj nasazená jednička a obhájce titulu Marin Čilič. Chorvatský tenista udolal vzdorujícího Rakušana Melzera a letos vyhrál už čtrnácté utkání. Přemožitele našel jen v semifinále Australian Open, na kterém nestačil na Murraye.

"Dnes to byl velký boj. V prvním setu jsem se trápil na servisu, ale naštěstí jsem si ztracené podání vzal zpět," komentoval Čilič, jenž se v pondělí poprvé dostal do první světové desítky.

"Čilič je skvělý hráč a bude mít na své straně publikum, ale já se ze sebe pokusím vydat maximální výkon," slibuje Berrer před prvním vzájemným soubojem.

- ATP 250 ZÁHŘEB (Chorvatsko, antuka, 450.000 eur) -
sobotní výsledky (06. 02. 2010)

Dvouhra - semifinále:
Čilič (1-Chorv.) - Melzer (3-Rak.) 7-6(5) 6-4
Berrer (Něm.) - Petzschner (Něm.) 7-6(6) 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist