Němkám bude ve Fed Cupu chybět Kerberová, Američanky přišly o Stephensovou

5. 2. 2013, 12:50
Aktuality 7
Německé tenistky se v 1. kole Fed Cupu Světové skupiny II ve Francii musí obejít bez své současné jedničky Angelique Kerberové, kterou stále trápí bolavá záda. Ránu dostal i výběr Spojených států, kterému v zápase elitní skupiny v Itálii nepomůže kromě sester Williamsových ani Sloane Stephensová.
Sloane Stephensová

Angelique Kerberová měla se zády problémy na Australian Open, kde vypadla v osmifinále s Ruskou Makarovovou. Čekalo se, že se dá brzy dohromady, jenže ani po 14 dnech se světová šestka bolestí nezbavila a musela se tak omluvit z nominace na fedcupový zápas 1. kola Světové skupiny II ve Francii. 

"Snažila jsem se udělat všechno, ale bohužel moje záda stále nejsou dobrá," napsala Kerberová na Facebooku. "Jsem si jistá, že holky budou hrát dobře proti Francii i beze mě. Držím jim palce," dodala pětadvacetiletá tenistka.

Německá kapitánka, které nejsou k dispozici ani zraněná Andrea Petkovicová a individuálním úspěchům přednost dající Mona Barthelová, tak k triu Julia Görgesová, Sabine Lisická a Anne-Lena Grönefeldová dodatečně povolala osmnáctiletou Anniku Beckovou.

Francouzky se na antuce v domácí hale v Limogesu mohou opřít o kvality světové desítky Marion Bartoliové, kterou kapitánka Amélie Mauresmová povolala do fedcupového týmu poprvé po devíti letech. Francouzské kvarteto dále doplňují Kristina Mladenovicová, Alizé Cornetová a Virginie Razzanová.

Vítězný tým si 20. a 21. dubna zahraje baráž o elitní Světovou skupinu, poražený bude hrát o záchranu v '2. lize'.

Američanky bez Stephensové
Souboje mezi Itálií a USA o postup do semifinále se nezúčastní Sloane Stephensová. Devatenáctiletá semifinalistka letošního Australian Open nepomůže již tak oslabenému týmu Spojených států amerických, který je i bez sester Williamsových. 

17. hráčka světa Stephensová měla vést Američanky na antuce v Rimini jako týmová jednička, kapitánce Mary Joe Fernandesové seale kvůli zranění břišních svalů v neděli omluvila. 

USA tak do Evropy odletělo s kvartetem Varvara Lepchenková, Jamie Hamptonová, Liezel Huberová a nově povolanou Melanii Oudinovou. 

Italský tým Corrada Barazzuttiho je sice bez zkušených Flavie Pennettaové a Fracesky Schiavoneové, ale s deblovými vítězkami posledních tří grandslamů Sarou Erraniovou a Robertou Vinciovou, které patří mezi širší elitu i v singlovém žebříčku, neboť jsou tenistkami Top 20. Záda jim budou krát Karin Knappová a jako nováček
Nastassja Burnettová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Z tohoto článku jsem se dozvěděl špatné zprávy. Přeložil jsem si to na googlu ze srbštiny...
http://www.rts.rs/page/sport/sr/story/38/Tenis/1260900/Jelena%20ne%20igra,%20Ana%20pod%20znakom%20pitanja.html

Jelena Jankovic je zraněná a po konzultaci s lékařem se rozhodla, že o víkendu Fed Cup hrát nebude. A hlavně: Ana měla taky zranění a ještě se neví, jestli o víkendu nastoupí. Rozhodne se o tom až ve čtvrtek... Snad Ana bude v pořádku. Pokud ne, tak je radši lepší neriskovat, i když pro srbský tým by to byla velká ztráta...
Reagovat
dadaft
i tak bude souboj Itálie - USA zajímavý.
jsem rád, že je Jamie zpátky.
Reagovat
Fandina
Jamie také držím palce. Hraje super!
Reagovat
pepin
Mě mrzí, že nebude hrát Sloana, těšil jsem se na ty kukadla.
Reagovat
pepin
Jo a zapomněl jsem, závidím Ti, že jedeš do Ostravy na holky. Tak je pozdravuj a něco nám nabídni do kamery. Užij si to.
Reagovat
Fandina
Jedu v neděli. Už se těším, ale nevím, jestli to bude v telce, nikde jsem to neviděla. Přála bych si, aby bylo v neděli po prvním zápase 3:0 a pak se dodívat jako na exibici.
Reagovat
smazaný uživatel
Tenis bude na ČT 2 :-) Na ČT Sport bude hokej a biatlon :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist