Nemocnou Kvitovou ve Fed Cupu nahradila Záhlavová-Strýcová

2. 2. 2014, 13:01
Aktuality 21
Bez nemocné Petry Kvitové dnes odletěly české tenistky k utkání 1. kola Fed Cupu do Španělska. Českou jedničku v sestavě kapitána Petra Pály nahradila Barbora Záhlavová-Strýcová.
Petra Kvitová

Role první hráčky tak na antuce v Seville příští víkend připadne Lucii Šafářové, dvojkou je Klára Zakopalová. Čtvrtou členkou je Andrea Hlaváčková, semifinalistka turnaje v thajské Pattaye, která dorazí za týmem v pondělí.

Šestá hráčka světového žebříčku Kvitová onemocněla v týdnu na turnaji v Paříži, z něhož se odhlásila. O víkendu se rozhodlo, že kvůli viróze nestihne ani Fed Cup.

"Je mi to moc líto, do Španělska jsem se těšila, ale v sobotu večer se definitivně rozhodlo, i na základě konzultací s profesorem Pavlem Kolářem, že musím zůstat doma a silnou virózu vyléčit. Přeju holkám hodně zdaru, držím jim palce a věřím, že to zvládnou," řekla Kvitová pro facebook českého fedcupového týmu.

"Na Péťu se čeká do poslední chvíle, než se rozhodne, že nemůže. Bohužel to nejde, ale nedá se nic dělat. Doufám, že se prokáže, jak velký počet dobrých hráček máme. Jsme i tak pořád dost silní a můžeme ve Španělsku uspět," řekl Pála.

Narychlo se kapitán domluvil se Záhlavovou-Strýcovou (74. v žebříčku WTA), která se vrací do Fed Cupu po dvou letech. "Bára může hrát čtyřhru i dvouhru," řekl Pála.

Kapitán prožil hektické poslední dny. Dlouho to totiž vypadalo, že nepojede spíše 27. hráčka světa Šafářová, která si přivezla zranění z Australian Open. "To se ale podle doktorů vyvíjí dobře a od zítřka by mohla trénovat," oddechl si Pála.

Teoreticky připadala v úvahu i Karolína Plíšková (66.), aktuální česká čtyřka, která hrála v Pattaye finále. "To je velký úspěch. Má do týmu nakročeno, ale domluvili jsme se, že vzhledem k povrchu a proti komu se hraje, tak je na její nominaci ještě čas," konstatoval Pála. Španělský tým tvoří kvarteto Carla Suárezová (16.), María-Teresa Torróvá (65.), Silvia Solerová (77.) a Lara Arruabarrenaová (99.).

Se Španělkami se české tenistky střetly dosud pouze třikrát a vyhrály jen poslední vzájemný zápas na brněnském Výstavišti v roce 2009. O dva roky dříve se hrálo na antuce v Palafrugellu a Češky prohrály 1-4.

ČTK

Komentáře

21
Přidat komentář
smazaný uživatel
Podle mě je na čase aby český tým ukázal,že není na Petře závislý.Steně jako minulý rok, tým daviscupový na Radkovi a Tomášovi.Neříkám,že bez Petry máme na to porazit všechny tými světa,ale Španělsko bys me mohli.A zase po dlouhé době se může ukázat Lucka a hlavně Klárka.Viděla bych to na 3-1,nebo 3-2,ale nesmí příd to co mají Lucka a Petra společné,což jsou výpadky,ve kterých teď vede Petra.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak bohuzel Ula je jeste furt zranena, tak pravdepodobne nenastoupi v FC. Tadyten zapas o hlavni soutez teda bude mnohem vice vyrovnany...
Aga:
?Sometimes I feel like I was by myself there and we couldn?t really go up so I?m just very happy that with my sister we went up. Unfortunately now she is injured but now we have another girl playing very good tennis and she?s ranked 100 now. I think still we have a good chance to win?we will do everything in ours powers?
Reagovat
kada.tom
A já si myslím, že absence Petry může týmu docela pomoci (samozřejmě bych byl raději, kdyby hrála i Petra, tedy jí přeju hodně zdraví a ať se vrátí ve zdraví na turnaje v Doha a Dubaji).

Domnívám se, že i bez Petry máme mnohem kvalitnější tým, ač se bude hrát na antuce, která bude jasným plusem pro Španělky. Jak Klára tak Lucka můžou porazit i Suarez-Navarro. Vidím to na 4:1 pro naše holky, zvládnou to :-)

Když pominu to, že našim holkám fandím, tak jsem zvědav, jak si s tím holky poraděj a taky kapitán Pála, tj. jaký zvolí nasazení a taky jak to holky unesou, že nehraje Petra - zkrátka, že bude zodpovědnost na někom jiném, než na Petře :-)
Reagovat
Roger_Federer
Petry v jeji aktualni forme a nerozehranosti, neni az takova problem.Chce sr mi rict..diky bohu :):)
Reagovat
Fandina
Ty nejsi tedy moc hodný fanoušek. Máš tenistum přát jenom zdraví, aby mohli zápasit bez limitů.
Reagovat
Roger_Federer
Kdes vycetla ze bych ji primo pral nemoc?
Reagovat
Fandina
Tak to je dobře, že jí nemoc nepřeješ a jinak jí fandíš, nebo ne?
Reagovat
Roger_Federer
To je takova otazka..:)..urcite ji nepreju umyslne prohry..
Reagovat
smazaný uživatel
Jak se můžeš ptát, jestli RF fandí Petře? To víš, že jo, vždycky spěchá s takovým smutkem všem napsat, že prohrála :)
Reagovat
Fandina
Tak to jsem ráda, že jí nepřeješ žádné prohry. Já také ne. Přeji jí, aby byla zdravá a pořád mohla hrát.
Reagovat
Roger_Federer
Zranujes moje city..; (
Reagovat
smazaný uživatel
Ty nějaké máš? :D cyniku :)
Reagovat
facom
nejvyšší čas jít do důchodu
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že i bez Petry mají Češky na to, aby ve Španělsku vyhrály. Co se týče Fed Cupu, tak vzhledem k nominacím budu asi hlavně sledovat Francii (Kiki Mladenovic) proti Švýcarsku. Jinak se ale rád podívám i na zápas ve Španělsku a hlavně na Klárku, která bude hrát dvouhru ve Fed Cupu po hodně dlouhé době. No a kromě toho bude samozřejmě olympiáda...

Jinak v souvislosti s Petrou bych ještě napsal, že pořád je lepší přijít o čtvrtfinále Fed Cupu, než kvůli zranění přijít o účast na olympiádě (navíc týden před zahájením). Narážím na to, co se stalo Vladimíru Sobotkovi ze St. Louis. To je fakt nehorázná smůla... Rozdíl je taky v tom, že za Petru už je jasná náhrada, zatímco za Vláďu ještě ne. To ví zatím jenom bůh a Lojza...
Reagovat
smazaný uživatel
Absence Petry je sice komplikací, ale když se podívám na aktuální formu Báry, Kláry a Lucky, kterou snad nebude limitovat rameno, tak je náš tým pořád hodně silný.
Reagovat
EllNino
se Stanislavem Braunerem nesouhlasí jelikož šla dolu ještě s puvodním přítelem co se stala mediální hvězdou po vyhraném VYMBLEDONU,od té doby je jak na houpačce....tak takovéhle s prominutím "zprznění" na portálu Sport.cz jsem teda taky ještě neviděl :)
Reagovat
Jan
Bára je pro mě správná volba. Doufám, že bude hrát dobře, když ji postaví.
Reagovat
Fandina
jste jednička a dvojka, koukejte to dát a obě vyhrát, Karla bude problém, ale zkusit to musíte. Držím palce. Pojď pojď pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
ale porad tipuji 3:2 pro Cesky:) a rozhodne debl:)
Reagovat
Karl
Doufám, že se, Peti, brzy uzdravíš a budeš moci vykročit za obhajobou v Dubaji a týden před v Kataru snad taky něco přidáš. Hodně štěstí.
Reagovat
Fandina
Také přeji hodně zdraví. Když bude to, tak pak se dá dělat i to ostatní. Peti pojď!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist