Neporazitelnost Šarapovové ve Stuttgartu neukončila ani Radwaňská

25. 4. 2014, 17:19
Aktuality 29
WTA STUTTGART - Marii Šarapovovou na antuce ve Stuttgartu nezastavila ani jubilejní desátá vyzyvatelka. Dvojnásobná obhájkyně titulu v dnešním čtvrtfinále porazila i nejvýše nasazenou Polku Agnieszku Radwaňskou a svou neporazitelnost na místním halovém turnaji prodloužila už na 11 utkání.
M. Šarapovová (© porsche-tennis.de)

Maria Šarapovová od svého debutu v roce 2012 na antukovém turnaji ve Stuttgartu ještě neprohrála. Porazit se ji pokoušelo už deset tenistek - Cornetová, Stosurová, Kvitová, Azarenková, Ivanovičová, Kerberová, Na Li, Pavljučenkovová, dvakrát Lucie Šafářová a dnes Agnieszka Radwaňská, ale ani jedna neuspěla.

Letos měla namále už v prvním kole s Šafářovou, proti které byla třikrát dva míčky od vyřazení, další dva duely ale zvládla ve dvou setech. Krajanku Pavljučenkovovou i Polku Radwaňskou porazila shodně 6-4 6-3.

Začátek dnešního souboje s turnajovou jedničkou Radwaňskou přinesl festival ztracených servisů. Pětadvacetiletá Polka přišla o čtyři podání v řadě, o dva rok starší Ruska však potvrdila až čtvrtý brejk, čímž rozhodla o osudu prvního setu.

Druhé dějství už měla Šarapovová pod kontrolou. Oba brejky z úvodu potvrdila a ujala se vedení 5-1. V sedmé hře sice neproměnila pět mečbolů a přišla o podání, v dalším gamu ale vzala Radwaňské už posedmé servis a po 100 minutách hry mohla slavit postup do semifinále, díky kterému si zajistila setrvání v Top 10.



"Myslím, že na začátku zápasu jsem nehrála chytře a nebyla jsem schopná opřít se o svůj servis. Klíčem byl game, který jsem otočila z 0-40," komentovala Šarapovová. "Na konci to bylo velmi náročné, protože Agnieszka při těch mečbolech hrála opravdu dobře. Jsem ráda, že jsem nepřestávala hrát agresivně a ukončila jsem to. Je to pro mě cenná výhra, asi největší po mém zranění," dodala Ruska.

O postup do finále bude hrát se Sarou Erraniovou, která dnes sice v druhém setu zápasu s Carlou Suárezovou-Navarrovou neproměnila mečbol, Španělka ale v průběhu třetí sady za stavu 6-3 6-7 a 3-0 z pohledu Italky kvůli zranění nohy vzdala.

Erraniová s Šarapovovou neuhrála ve čtyřech vzájemných zápasech ještě ani set. "Čeká mě velmi těžký zápas. Maria je na kurtu velmi silná a hraje agresivně. Ale budu se snažit předvést to nejlepšé co umím a uvidíme, co se stane," řekla Erraniová. "Musím být připravená na tři nebo čtyři údery."

V druhém semifinále na sebe narazí dvě bývalé světové jedničky ze Srbska Ana Ivanovičová a Jelena Jankovičová. Hrát spolu měly už v prvním kole, po odhlášení Dominiky Cibulkové ale pořadatelé na poslední chvíli 'překopali' pavouka a tak se obě dostaly až mezi kvarteto nejlepších.

Ivanovičová dnes v souboji bývalých grandslamových vítězek zdolala 6-3 2-6 6-4 Rusku Světlanu Kuzněcovovou a po triumfu v mexickém Monterrey útočí na druhý titul v řadě.

"Byl to těžký zápas skvělé kvality. Od první chvíle jsem cítila, že to bude hodně náročný zápas s dlouhými výměnami. Světlana se v poslední době dost zlepšila, bylo těžké se proti ní dostat do rytmu. Ale po několika gamech se mi to myslím povedlo. Druh ýset se mi moc nepovedl, ale celkově jsem spokojená," komentovala vítězka Roland Garros z roku 2008 Ivanovičová.



Vítězka turnaje ve Stuttgartu z roku 2008 Jankovičová v dnešním posledním čtvrtfinále porazila 6-4 6-3 Rusku Alisu Klejbanovovou.

Ivanovičová ve vzájemné bilanci s Jankovičovou vede 8-3, na antuce pak 2-1. Za poslední tři roky však spolu hrály jen loni na Australian Open, kde vyhrála o dva a půl roku mladší Ivanovičová.

- WTA PREMIER STUTTGART -
(Německo, antuka / hala, 710.000 dolarů)
páteční výsledky (25. 04. 2014)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Šarapovová (6-Rus.) - A. Radwaňská (1-Pol.) 6-4 6-3
Jankovičová (5-Srb.) - Klejbanovová (Rus.) 6-4 6-3
Erraniová (8-It.) - Suárezová (Šp.) 6-3 6-7(6) 3-0 skreč S.
Ivanovičová (9-Srb.) - Kuzněcovová (Rus.) 6-3 2-6 6-4
Semifinálové dvojice: Jankovičová - Ivanovičová, Šarapovová - Erraniová.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

29
Přidat komentář
smazaný uživatel
teď když koukám na ty relativně jasné výhry u Marie, je škoda, že to Lucka nedotáhla.
Reagovat
smazaný uživatel
Blahozelam milej Marii Sharapovej
Reagovat
klarat
Tak nevím, ale na WTA píšou, že vzdala kvůli zranění zápěstí.
Reagovat
VlS
Co tipovačka?
Marie - Sára tipuju Marii jako asi 99,9%ostatních, ( mimo fandů Sáry a haterů Marie, ke kterým nemám až tak daleko, ale rozum měto nezatmí) Mimochodem je to přímej souboj o desítku.
Jelena -Ana to je tak 50:50, spíš jelena.
Reagovat
smazaný uživatel
Omlouvám se, nejsem Vlk :) Já netipuju, jen píšu své přání - fandím Sáře, protože, na rozdíl od mnoha, mi nevadí a mám ji docela ráda a hlavně, když jsem ji viděla naživo hrát, není žádná pinkálistka. Možná, že nastane zatmění :) A u Srbek je mi to jedno, jen nevím jestli už jsou spolu v pohodě nebo to opravdu bude souboj nejen tenisový. :)
Reagovat
VlS
V poho, mezi přáním a tipem je někdy dost velkej rozdíl. U Maša Sára je to čistej tip, nefandím ani jedný a přání nemám. U Srběnek bych to přál krásné Aně, ale Jelena má trochu přesvědčivější výsledky, takže tip jde proti přání.
Reagovat
VlS
A jen poznámka - bude to uječený a uhekaný SF proti tichýmu a tenisovýmu SF.
Reagovat
smazaný uživatel
Nebudu koukat ani na uječený a uhekaný a ani na tichý a tenisový SF, jdu se nabít sluncem, takže si užij krásnou Anu se super zatínající pěstičkou a její skvělý FH a Jelenu s jejím pěkným BH. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Když je teď Světlana a Karlička out, přál bych to Sáře.. a když né Sáře, tak Jeleně. Ale něco mi říká, že to nakonec dopadne úplně jinak :-)
Reagovat
horska.kraslice
Tak k duelu Ana vs Jelena přece jen dojde.
Reagovat
tommr
k dnešnímu dni tj. po kompletně odehraných čtvrtfinálových zápasech v Marrakechi a ve Stuttgartu.
Čísla v závorce znamenají bodovej náskok nebo ztrátu na Petru.
Hvězdička znamená, že hráčka je v Marrakechi nebo ve Stuttgartu v semifinále a může tam ještě získat další body:

1. Williams, S. 12375 (+8080)
2. Li 7265 (+2970)
3. Radwanska, A. 5980 (+1685)
4. Azarenka 5441 (+1146)
5. Halep 4695 (+400)
---------------------------------------
6. Kvitová 4295
---------------------------------------
7. Jankovic 4070 (-225) *
8. Kerber 4010 (-285)
9. Cibulkova 3830 (-465)
10. Errani 3730 (-565) *
11. Sharapova 3676 (-619) *
12. Ivanovic 3345 (-950) *
13. Pennetta 3295 (-1000)
14. Wozniacki 2730 (-1565)
15. Suarez Navarro 2700 (-1595)
16. Lisicki 2645 (-1650)
17. Stephens 2550 (-1745)
18. Bouchard 2498 (-1797)
19. Stosur 2485 (-1810)
20. Vinci 2460 (-1835)
...

Petra Kvitová sice nezvládla přechod na antuku a vypadla už v prvním zápase s Kleybanovou, ale na jejím postavení se zatím nic nezměnilo ...
Na Petru už ale dotírá Jankovicová, která se před ní dokonce může dostat pokud by ve Stuttgartu získala titul ...

V žebříčku jinak k žádným velkým změnám nedojde.
Za zmínku stojí jen vypadnutí Sharapovový z první desítky. Sharapova se ovšem do ní může zase vrátit pokud v zítřejším semifinále porazí Erraniovou, což by pro ní měla bejt jenom formalita ...
Reagovat
slacker
Nemuzes s toho recyklovaneho komentare uz odsranit veci ktere uz davno neplati?
Reagovat
slacker
ehm tak radsi nic se mi neco pomotalo
Reagovat
Michaelus
Hra Jeleny Alise vůbec nevyhovuje :D
Reagovat
smazaný uživatel
Blahozelam A.Ivanovic.Verila som jej!
Reagovat
dadaft
jsem zvědav, kolik problémů s Klejbanovovou bude mít Jelena, moje poslední kobylka v turnaji.
Reagovat
VlS
Tak to vyšlo, přiznávám, že jsem po druhým už Aně moc ne ěřil a když jsem viděl některý UE, tak jsem si říkal, že asi tu 13 v rankingu ani opustit nechce. Uf, dopadlo to dobře.
Reagovat
smazaný uživatel
Verim A.Ivanovic ,ze to dnes dotiahne do vitazneho konca,aj ked zrejme s tazkostami.
Reagovat
dadaft
Světlana na antuce rozhodně není marná,
a Ana ještě bude mít těžkou práci,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
dadaft
hm, tak Ana má něco s pravým kotníkem.
Reagovat
VlS
Anči dneska vyrábí UE přímo průmyslově. Myslím, že asi hukne, béé.
Reagovat
dadaft
přijde mi, že se hraje slušný tenis - ale dorazil jsem až na třetí set...

Ana tak pěkně vždy při winneru zatíná pěstičku. ))
nejsem její fan, ale její skalní to musí okouzlovat.
Reagovat
dadaft
jups.
a Ana jde podávat na vítězství.
Reagovat
VlS
Já docela jsem. Ta pěstička mě až tak nebere, ale ten její usměv, zvlášť někdy takovej ten jakoby uličnickej, to prostě taju :-)
Reagovat
dadaft
je to krásná baba, o tom žádná. ))
Reagovat
Frick
že Mařena zbytek vyhraje beze ztráty setu a Lucka si zase bude moct říct, že jedině ona jí měla "na lopatě". Stejně jako Li-Na v Melbourne. A říkat, že když se ta smůla prolomí, tak se začnou dít věci.
Reagovat
smazaný uživatel
jen aby to někdy začalo. Je pravda, že Šarapka taky neumí hrát pestře, proč ty beda Lucka s podobným stylem nemohla po zvýšení sebevědomí působit v první desítce žebříčku.
Reagovat
smazaný uživatel
To mě mrzí. Ale to co Aga předvedla s těma mečbolama bylo ukázkové :)
Reagovat
smazaný uživatel
Blahozelam M.Sharapovej,zaroven fandim i A.Ivanovic
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist