Nepovedený vstup do sezony je zapomenut. Norrie v Delray Beach slaví 3. titul

20. 2. 2022, 23:07
Aktuality 0
ATP DELRAY BEACH - Cameron Norrie, který v lednu prohrál všechny čtyři zápasy, je zpátky ve formě. 26letý Brit z pozice nasazené jedničky vyhrál turnaj ATP v Delray Beach, kde v dnešním finále bez jediného brejku zdolal ve dvou tie-breacích domácího sedm zápasů neporaženého Reillyho Opelku a získal 3. titul.
Profily hráčů
Cameron Norrie (© AFP)

Třináctý hráč světa Cameron Norrie si loni zahrál šestkrát ve finále a dvě přetavil v premiérové triumfy na okruhu ATP. V srpnu zvítězil v mexickém Los Cabos, v říjnu dokonce senzačně slavil na Masters 1000 v Indian Wells a jako náhradník si zahrál na Turnaji mistrů.

Vstup do sezony 2022 se mu ale příliš nepovedl. V úvodních čtyřech zápasech v Austrálii nevyhrál a získal jediný set. Minulý týden se ale chytil v Rotterdamu a nyní nárůst formy a psychické pohody potvrdil v Delray Beach, kde si došel pro svůj třetí titul.

Klíčový zápas odehrál nejvýše nasazený Brit zřejmě ve čtvrtfinále, ve kterém porazil domácího Sebastiana Kordu. S loňským finalistou totiž  nímž oba předchozí duely včetně loňského semifinále na Floridě hladce prohrál a letos soupeř podával na vítězství.

V dnešním finále, celkově devátém na okruhu ATP, si poradil s předloňským šampionem Reillym Opelkou. Domácího 'bombarďáka', jenž minulý týden triumfoval v Dallasu a v zádech měl sérii sedmi výher, zdolal 7-6 7-6.

26letý Norrie soupeři nenabídnul ani jeden brejkbol a sám měl ve čtyřech různých gamech celkem pět šancí na brejk. Sice je nevyužil, ale oba tie-breaky zvládl lépe - první vyhrál jasně 7-1 a druhý 7-4. 



"Myslím, že jsem odehrál čistý zápas. Nečelil jsme brejkbolu, což bylo skvělé. Jsem spokojený s hrou a samozřejmě i s výsledkem. Tie-break jsem odehrál extrémně agresivně, hlavně ten druhý. Skvěle jsem četl hru a podařilo se mi pár útočných úderů. Jsem šťastný, že jsem porazil hráče jako je Opelka, který si teď věří, hraje dobře a má formu," řekl Norrie.

Opelku dnes nezachránilo 25 es ani další zápas bez prohraného servisu. V posledních 8 duelech (19 setech) nastřílel celkem 181 es, udělal pouhých 6 dvojchyb a vyhrál 104 ze 106 gamů po svém podání. Až v 15. zápase sezony neuhrál alespoň jeden set.

Finále si 24letý Opelka zahrál popáté v kariéře a vůbec poprvé se v něm představil dvakrát během jedné sezony. Ve sbírce má trofeje z New Yorku 2019, Delray Beach 2020 a Dallasu 2022.

Oba finalisté se měli rychle přesunout na podnik ATP 500 do Acapulca, nakonec ale do Mexika vyrazil jen Norrie. Opelka se kvůli únavě odhlásil a nezahraje si tak první kolo proti Rafaelu Nadalovi. Norrie měl v prvním kole čelit čerstvému šampionovi z antuky v Riu de Janeiro Carlosi Alcarazovi, Španěl se ale odhlásil a Brit začne proti německému kvalifikantovi Danielu Altmaierovi.

"Mám za sebou hezké dva týdny. Odehrál jsem hodně zápasů, několik dlouhých třísetových zápasů. Moje tělo to cítí, takže potřebuju trochu odpočinku," uvedl Opelka.

• ATP 250 DELRAY BEACH •
USA / Florida, tv. povrch, 664.275 dolarů
nedělní výsledky (20. 02. 2022)
• Dvouhra - finále •
Norrie (1-Brit.) - Opelka (2-USA) 7-6(1) 7-6(4)
• Čtyřhra - finále •
Rojer/Arevalo (1-Niz./Salv.) - Kúreší/Nědovjesov (3-Pák./Kaz.) 6-2 6-7(5) 10-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist