Nestor vstoupil do historie, jako první vybojoval tisíc deblových výher

11. 1. 2016, 15:54
Aktuality 5
Kanadský veterán Daniel Nestor dokázal jako první tenista v historii vyhrát 1000 zápasů ve čtyřhře. Jubilejní vítězství si třiačtyřicetiletý rodák z Bělehradu připsal dnes v prvním kole turnaje v Sydney, kde spolu s Brazilcem Melem porazili francouzsko-indický pár Jeremy Chardy/Leander Paes dvakrát 6-4.
Profily hráčů
Daniel Nestor (© ATP)

V elitním klubu hráčů s tisícovkou výher byli dodnes jen tenisté, kteří na kulaté číslo dosáhli ve dvouhře: Jimmy Connors, Ivan Lendl a Roger Federer. Danielu Nestorovi trvalo přes 23 sezon, než se k tisícovce vítězství propracoval. První vítězství vybojoval v lednu 1993 v Aucklandu s jiným Kanaďanem Sebastianem Lareauem. Na okruhu ATP vyhrával s 33 různými partnery, jedno vítězství zaznamenal i s českým tenistou Cyrilem Sukem. Na nadcházejícím Australian Open by si měl vyzkoušet spolupráci s Radkem Štěpánkem.

Zdaleka nejúspěšnější byl Nestor s Markem Knowlesem. S reprezentantem Baham, kde Nestor žije, vyhrál 464 zápasů a získal 40 turnajových titulů. Celkem má Nestor na kontě 88 prvenství na turnajích a v historickém pořadí je třetí za americkými dvojčaty Bobem a Mikem Bryanovými. V mužské čtyřhře vybojoval také osm grandslamových titulů a v roce 2000 zlatou olympijskou medaili v Sydney.

"Jsem hodně soutěživý. Porážky mě vždycky žraly víc, než jsem si užíval vítězství," uvedl Nestor. Ve dvouhře velkých úspěchů nedosáhl, nevyhrál jediný turnaj a v žebříčku ATP byl nejvýš na 58. místě. "V singlu mám čeho litovat, ale ve čtyřhře mám pocit, že jsem dosáhl, čeho jsem mohl," řekl čtyřnásobný vítěz Turnaje mistrů v deblu.

Už v tomto roce mohou Nestora napodobit Bryanové. Mike má na kontě 970 vítězství ve čtyřhře a Bob o 14 méně.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
Mayo
Tento kanadsky srb je velky tenista.
Reagovat
Fandina
JJ je to tenisový nestor v pravém slova smyslu.
Reagovat
a.magerova
Pamatuju si chvíli před rokem, kdy i tehdy padla krásná tisícovka... :-)))

Jo a konečně chápu ten modrý pruh na zádech.... až teď koukám, že je modrý proužek i vpředu ;-)

https://pbs.twimg.com/media/CYc3AWaWkAAUqGJ.jpg

https://i.imgur.com/CvVyr4p.jpg
Reagovat
Fandina
V deblu rekord a v singlu byl 58. Super bilance!
Reagovat
aligo
:))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist