Nevýrazný Baghdatis se dočkal výhry, obhájce titulu Querrey měl namále

29. 7. 2010, 15:26
Aktuality 1
ATP LOS ANGELES - Dva měsíce čekal Marcos Baghdatis na výhru, až se jí dočkal po utrápeném výkonu v Los Angeles. Za obhajobou titulu vykročil rovněž třísetovým vítězstvím Sam Querrey, jenž zdolal Andersona.
Marcos Baghdatis

Marcos Baghdatis má za sebou dlouhé týdny, během kterých nedokázal vyhrát žádný zápas. Po French Open odehrál tři utkání na trávě, všechny prohrál. Po Wimbledonu si dal pauzu a začal s přípravou na americké betony. Jeho první ostrou prověrkou je turnaj v Los Angeles, kde je pětadvacetiletý Kypřan nasazenou trojkou, v prvním kole tak ml volný los.

Do klání v Kalifornii vstoupil duelem s domácím Ryanem Sweetingem, jenž se do hlavní soutěže dostal na divokou kartu. Bývalý finalista Australian Open sice hned třikrát přišel o svůj servis a nepředvedl optimální výkon, nicméně na 119. hráče světa to stačilo.

"Výhru jsem vybojoval, i když jsem nepředvedl dokonalý tenis. Do Los Angeles jsem přiletěl s vědomím, že se mi teď nedaří. Na kurtu se necítím nejlépe, ale je dobré vyhrát zápas, i když vám to nejde," řekl Baghdatis.

"Bylo to dlouhé. Na trávě jsem nevyhrál ani jeden zápas. Celkem to trvalo dva měsíce, než jsem zase vyhrál. Byla to opravdu dlouhá doba. Důležitý je pozitivní postoj, teď se těším na další zápas," dodal.

Nyní ho čeká o rok starší Janko Tipsarevič, se kterým oba duely v hlavní soutěži na okruhu ATP vyhrál. Srbský tenista ve městě Hollywoodu už odehrál dvě tenisová představení a neměl v nich sebemenší problémy. Po Giraldovi nezaváhal ani s Indem Somdevem Devvarmanem, kterého porazil 7-6 6-2.

Jihoafričan Kevin Anderson měl hrát v Los Angeles kvalifikaci, ale minulý týden v Atlantě postoupil až do semifinále a od pořadatelů turnaje v LA dostal speciální výjimku. V prvním kole si poradil s Ukrajincem Marčenkem a ve druhém pořádně zatopil domácí nasazené dvojce a obhájci titulu Samu Querreymu.

"Oba jsme dobře podávali, měl jsem i štěstí," přiznal Querrey. "On podává fantasticky, nemohl jsem se dostat do rytmu," dodal vítěz tří letošních turnajů, který nad Andersonem vyhrál i čtvrté vzájemné střetnutí.

Nyní ho čeká Němec Rainer Schüttler, se kterým si poradil na cestě za svým posledním triumfem v Queen's Clubu, ale na rychlém povrchu na Australian Open s ním prohrál.

- ATP 250 LOS ANGELES (USA - Kalifornie, tv. povrch, 619.500 dolarů) -
středeční výsledky (28. 07. 2010)

Dvouhra - 2. kolo:
Querrey (2-USA) - Anderson (JAR) 7-6(8) 4-6 6-0
Baghdatis (3-Kypr) - Sweeting (USA) 3-6 6-2 6-3
Tipsarevič (6-Srb.) - Devvarman (Ind.) 7-6(7) 6-2
Schüttler (Něm.) - Ginepri (USA) 6-3 3-6 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
misoSK
konecne Marcos, verim ze do US OPEN sa vrati forma, a ze to dotiahnes daleko...opatovna spolupraca s Peyrem by mohla opat priniest vysledky ako v 2006
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist