Newport: Argentinec Dabul je poprvé v semifinále

9. 7. 2010, 08:20
Aktuality 0
ATP NEWPORT - Argentinec Brian Dabul a Jamajčan Dustin Brown se na trávě v Newportu utkali o životní úspěch. Poprvé do semifinále podniku ATP postoupil Jihoameričan, který si s dobře identifikovatelným soupeřem - díky dredům - poradil ve dvou setech.
Brian Dabul

Nejlepší Jamajčan Dustin Brown ve středu vyřadil nejvýše nasazeného Querreyho, připsal si premiérovou výhru nad hráčem top 20. Teprve podruhé se dostal do čtvrtfinále turnaje ATP a o první semifinále se utkal s Brianem Dabulem, který hrál rovněž v druhém čtvrtfinále o životní výsledek.

Souboj dvou méně známých hráčů vyšel lépe Dabulovi. Šestadvacetiletý Argentinec ani jednou neztratil podání a za 67 minut vyhrál dvakrát 6-4.

"Dnešní zápas jsem nezvládl, Brian předvedl dobrou hru," stručně komentoval poražený Jamajčan, jenž má získat britské občanství. 

Dabul se o finále utká s Olivierem Rochusem, který v Newportu zopakoval loňský výsledek. Čtvrtý nasazený Belgičan vyhrál hladce 6-1 6-3 nad Jihoafričanem Klaasenem a pokračuje bez ztráty setu.

"Na trávě hraju rád. Není to jednoduché, ale daří se mi," řekl jeden z nejmenších hráčů na okruhu. "Dvě semifinále v řadě, to je hezké. Přál bych si, aby v roce bylo více turnajů na trávě."

- ATP 250 NEWPORT (USA, tráva, 442.500 dolarů) -
čtvrteční výsledky (08. 07. 2010)

Dvouhra - čtvrtfinále:
O. Rochus (4-Belg.) - Klaasen (JAR) 6-1 6-3
Dabul (Arg.) - Brown (Jam.) 6-4 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist