Nezdar ve dvouhře, triumf ve čtyřhře. Juniorka Havlíčková neodjíždí bez titulu ani z New Yorku

10. 9. 2022, 20:37
Aktuality 15
US OPEN - Lucie Havlíčková v boji o svůj druhý titul z dívčího grandslamu neuspěla. Ve finále US Open vítězka Roland Garros podlehla 2-6 4-6 Filipínce Alexandře Ealaové. 17letá Češka se triumfu dočkala alespoň ve čtyřhře, ve které si zopakovala vítězství z Paříže.
Lucie Havlíčková (© AFP)

Sedmnáctiletá Lucie Havlíčková juniorský titul ve dvouhře na US Open nezískala. Ve finále na betonových dvorcích v New Yorku prohrála 2-6 4-6 s Alexandrou Ealaovou z Filipín. Přišla tak o možnost zopakovat červnový double z Roland Garros.

Havlíčková držela v úvodu finále krok jen do stavu 2-2, pak prohrála čtyři gamy za sebou a první set ztratila. Ve druhé sadě přišla ze začátku o podání, brejk ale ihned soupeřce oplatila. O porážce české tenistky rozhodla devátá hra, kdy Havlíčková přišla znovu o servis. Ealaová poté duel dopodávala.

Triumf z Paříže si Havlíčková zopakovala alespoň ve čtyřhře. Spolu se Ruskou Dianou Šnajderovou, s níž vytvořila první nasazený pár, ve finále porazily německou dvojici Carolina Kuhlová a Ella Seidelová 6-3 6-2. Ve Francii triumfovala Havlíčková v deblu po boku jiné české tenistky Sáry Bejlek.

"Dvouhra bolí, ale s Dianou jsme to zvládly a já si zlepšila náladu. Motivace byla ještě větší, prohrát dvakrát po sobě je strašné," řekla Havlíčková pro Tenisový svět.

Ve dvouhře měla Elaová početnou filipínskou podporu v hledišti. "Je to nesportovní, nelíbilo se mi to. Není hezké, když se fanoušci hlasitě radují po vaší dvojchybě. Přišlo mi to jako na fotbale, pokud s tím ovšem rozhodčí něco neudělá, tak se s tím musím smířit. Nechci se na to vymlouvat, nerozhodili mě nějak výrazněji, byla jsem na to předem připravena," komentovala atmosféru.

Juniorskou kategorii by ráda uzavřela, ale definitivní to není. Možná bude i na Australian Open. "Bohužel počet dospělých turnajů, které mohu hrát, není velký. Není vyloučeno, že tam pojedu, avšak ta pravděpodobnost je malá," dodala tenistka pražské Sparty.

• US OPEN 2022 •
USA / New York, tv. povrch, 60.102.000 dolarů
sobotní výsledky (10. 09. 2022)
• Dvouhra žen - finále •
Šwiateková (1-Pol.) - Džabúrová (5-Tun.) 6-2 7-6(5)
• Dvouhra juniorek - finále •
Ealaová (10-Fil.) - Havlíčková (2-ČR) 6-2 6-4
• Čtyřhra juniorek - finále •
Havlíčková/Šnajderová (1-ČR/Rus.) - Kuhlová/Seidelová (Něm.) 6-3 6-2
• Smíšená čtyřhra - finále •
Sandersová/Peers (4-Austr.) - Flipkensová/Roger-Vasselin (Belg./Fr.) 4-6 6-4 10-7
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

15
Přidat komentář
Matej4732
Nevíte jestli se stane Lucka juniorskou světovou jedničkou?
Reagovat
vergus
Podle všeho jo, Marcinko nestartovala, Costoulas končila v osmifinále v obou soutěžích a Eala je v žebříčku příliš nízko, aby mohla být jednička
Reagovat
GaelM
V deblu už to klaplo, super. Holky dominovaly celý turnaj a potvrdily roli nasazených jedniček. Vypadá to, že si skvěle rozumí, takové výtlemy jsem na tenise asi ještě nikdy neviděl smile
Reagovat
Fandina
Na deblíka už jsou holky na place. Tak snad to vyjde alespoň tady. V singlu dneska Lucka hodně trefovala auty. Tak snad teď to bude lepší.
Reagovat
Fandina
První set mají, tak ještě jeden!
Reagovat
Fandina
Je to tam!!!
Havlíčková Shnaider proti Kuhl Seidel 6:3 6:2
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
tommr
v deblu působila Lucka uvolněně a dělala jen minimum chyb. Zdá se že ten špatnej výkon ve finále v singlu byl způsobenej nervama a ne únavou ...
Reagovat
Fandina
To finále v singlu byl nějak pech. Ani tak nehrála hůř než v posledních dvou zápasech, ale měla takové ty těsné auty. A soupeřka se dobře pohybovala a nechybovala.
Reagovat
Maisterstich
Další obrovská ostuda českých tenistů na US Open.
Reagovat
smazaný uživatel
Nesázej, nebudeš psát hlouposti.
Reagovat
GaelM
Jestli je porovnáváš s výkony českých tenistek, tak jo, měli by se kluci zamyslet co dělají špatně smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
A další ostuda tvého nicku na TPsmile
Gratulace a posíláme výhru v podobě usušeného slepičincesmile
Reagovat
annah
smilesmilesmile
Reagovat
Maisterstich
A jak mi to můžeš poslat, když neznáš moji adresu?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist