Nišikori dal přednost antuce, v Buenos Aires začal obratem

16. 2. 2017, 08:02
Aktuality 3
ATP BUENOS AIRES - Kei Nišikori svůj první antukový zápas od loňského Roland Garros zvládl. V Buenos Aires nejvýše nasazený Japonec začal úspěšně zvládnutým obratem proti domácímu Diegovi Schwartzanovi
Kei Nišikori

Kei Nišikori v posledních čtyřech letech startoval v hale v Memphisu, kde čtyřikrát v řadě triumfoval. Letos si však řekl, že je čas na změnu a nechat kytaru (trofej pro šampiona) z rodného města Elvise Presleyho někomu jinému. 

Sedmadvacetiletý Japonec tak po pěti letech zavítal do Buenos Aires, kde chce z pozice nasazené jedničky zaútočit na svůj třetí titul z antuky. Na té triumfoval zatím jen v Barceloně (2014 a 2015).

Na oranžové drti hrál Nišikori naposledy loni v květnu na French Open a na jeho výkonu to bylo znát. V prvním zápase od porážky v osmifinále Australian Open, kde nestačil na pozdějšího šampiona Rogera Federera, ztratil set proti dmácímu Diegovi Schwartzmanovi, vývoj ale dokázal otočit a zvítězil 5-7 6-2 6-2.

Ve čtvrtfinále se Nišikori utká s Portugalcem Joaem Sousou, s nímž jediný vzájemný duel loni na domácí půdě v Tokiu vzdal.

• ATP 250 BUENOS AIRES •
Argentina, antuka, 624.340 dolarů
středeční výsledky (15. 02. 2017)
• Dvouhra - 1. kolo •
G. Melzer (Rak.) - Lorenzi (8-It.) 6:3, 6:3
Monteiro (Braz.) - Estrella (Dom. rep.) 6:2, 6:1
• Dvouhra - 2. kolo •
Nišikori (1-Jap.) - Schwartzman (Arg.) 5:7, 6:2, 6:2
Carreňo (4-Šp.) - Giannessi (It.) 6:1, 4:6, 6:4
Sousa (6-Portug.) - Delbonis (Arg.) 7:5, 6:3,
Ramos (5-Šp.) - Mayer (Arg.) 6:7 (4:7), 7:6 (7:3), 1:0 skreč.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
turista
Niši už tam v pavouku nemá prakticky nikoho, kdo by ho mohl ohrozit.
Reagovat
kada.tom
Pablo Careno se hodně na výhru nadřel, ale naštěstí to zvládl :-)
Reagovat
janek_da
Především Niši zaváhal.

Do stavu 7:5, 2:1 30:15* byl na kurtu jeden Švarc, pak se proměnil a byl druhej. Niši nic moc, ke konci tam trochu špatně došlápl na pravou nohu. Ale Diego už byl marnej, tak ho neprověřil.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist