Nišikori porazil v Tokiu Čiliče, v semifinále je i Wawrinka

9. 10. 2015, 16:38
Aktuality 12
Na turnaji v Tokiu postoupili do semifinále oba největší favorité milionového podniku ATP. Kei Nišikori si připsal druhé letošní vítězství nad Marinem Čiličem a už jen dvě výhry ho dělí od obhajoby titulu. O finále si zahraje také nejvýše nasazený Stan Wawrinka, který dnes hladce porazil Američana Krajicka.
Kei Nišikori

Kei Nišikori se s Marinem Čiličem utkal naposledy před dvěma měsíci ve Washingtonu, kde si alespoň trochu spravil chuť po hořké porážce ve finále loňského US Open. Proti Čiličovi uspěl japonský tenista i dnes, kdy v duelu se čtrnáctým hráčem světa znovu dokázal obrátit nepříznivý vývoj zápasu a vylepšil si tak svoji pozici v boji o Turnaj mistrů.

Úvodní sadu dnes pro sebe získal Chorvat, přestože jeho soupeř měl v patnáct minut dlouhém gamu za stavu 1-1 tři brejkboly. Čilič všechny Nišikoriho šance smazal, sám mu v šesté hře sebral servis a set zakončil čistou hrou.

Domácí hráč se až těsně před zkrácenou hrou v další sadě dočkal prvního brejku a poslal tak zápas do rozhodujícího setu, v jehož úvodu odvrátil Čiličův brejkbol. Po třetí hře si Nišikori nechal ošetřovat rameno, ale to ho dnes nezastavilo. V dalším gamu sebral chovatskému tenistovi znovu podání a zápas už dotáhl do vítězného konce.

Obhájce titulu si o finále zahraje s Benoitem Pairem, který dnes rovněž ve třech setech porazil Australana Nicka Kyrgiose.

Snazší práci se svým protivníkem měl dnes Stan Wawrinka, který se na kurtu zdržel pouhých 58 minut. Jeho soupeř Austin Krajicek si proti favoritovi v každém z obou setů vypracoval jeden brejkbol, Švýcara dnes ale podání nezradilo a po výhře 6-3 6-4 zůstal v boji o svůj čtvrtý letošní titul. V dalším kole narazí na Gillese Müllera, který v Tokiu ještě neztratil set. Proti 43. hráči světa neuspěl ani Gilles Simon, jenž Lucemburčanovi podlehl 3-6 4-6.

Výsledky - Tokio (tvrdý povrch, dotace 1.397.250 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Wawrinka (1-Švýc.) - Krajicek (USA) 6:3, 6:4
Nišikori (2-Jap.) - Čilič (6-Chorv.) 3:6, 7:5, 6:3.
Müller (Luc.) - Simon (3-Fr.) 6:3, 6:4
Paire (Fr.) - Kyrgios (Austr.) 3:6, 6:4, 6:1
Semifinálové dvojice: Wawrinka-Müller, Paire-Nišikori

Komentáře

12
Přidat komentář
smazaný uživatel
dokelu, čo to ten Kei dnes stváral?
Reagovat
Davor1
Videl som len tretí set a tam to bolo o servise, Kei nemal žiadny. Prvým si nepomohol ani raz, druhý slabúčky, Paire si to returnoval ako Serena proti Errani... Paire naopak neskutočný servis, aj druhý skvelý, všetko mu padalo, klasicky jeho zápas, keď je vo forme a všetko mu ide. V jeho poslednej hre na servise mal Nishi BP, ktorý keby dal, tak by zmazal brejk, Paire tam hodil 2 esá a tretí priamy bod zo servisu. Dosť to bolo aj o Keiovej hlave, zo začiatku ten servis určite nemal zlý, keďže Paire sa k BP dostal až v závere druhého setu a hneď ho premenil a vyhral druhý set, ešte predtým ale Kei nedal 5 BP pri jeho servise, keby premenil, tak by viedol 1-0, 4-3 s brejkom a zrejme by to už dopodával... Veľmi podobný zápas tomu na USO :/
Reagovat
smazaný uživatel
Paire sa v tejto sezóne veľmi zdvihol. Ak sa dobre vyspí, je super.
Reagovat
Mayo
Neuveriteľný tenista tento japončík.
Reagovat
gigin
Mayko, doplň ještě tu tvou větu, prosím. Mi se to hrozně páči. Díky.
Reagovat
smazaný uživatel
Ninja je skvělej, ale dnes ho přemohl intergalaktický Frantík, takže nakonec finále obstará Wawrinka s Pérem :DD To bude teprv zábavné pokoukání ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Paire býva zábavný, ale Stan veru nie. Závisí to od toho, či sa mu bude chcieť hrať alebo nie. Je veľmi nevyspytateľný. U neho nikdy nevieš.
Reagovat
FulnekUltras
Petra v trenkách...
Reagovat
Davor1
Kei dobre, veril som mu aj po prvom sete, aj keď som zápas sledoval len cez livescore. Čilič je vždy cenný skalp. Len treba niečo spraviť s tými prvými setmi, prehráva ich pričasto, kým sa dostane do tempa, tak je mnohokrát set dole a večne otáčať sa nedá. Zajtra odveta s Pairem, tentokrát ho už dúfam porazí, ľahké to zrejme nebude, ale Tokyo je jeho rajón, tam musí dávať každého zaradom :-)) Finále so Stanom by bolo parádnym vyvrcholením turnaja, snáď to výjde obidvom...
Reagovat
kada.tom
Snad Nishi obhájí titul, přál bych mu to :-)
Reagovat
Cico93
Som veľmi zvedavý ako sa podarí Keiovi odveta za US Open.
Reagovat
hatatytla
Nick odvolal po druhém setu matku z hlediště, ale ani to mu nepomohlo.
Když se Paire dostane do takového soustředěného transu jako ve 3. setu, tak sním málokdo vydrží hrát. Letos už to poznalo pár hráčů.
Nishi, Kohli a Dimitrov například,
Nick závěr i lehce odchodil, což klubový hráč asi nikdy nepochopí.
Jsou tam diváci, kteří za to zaplatili nemalé peníze, snad s věkem trochu vyzraje.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist