Nišikori porazil Verdaska potřetí v řadě

26. 3. 2017, 20:05
Aktuality 0
ATP MIAMI - Kei Nišikori nebude na Masters v Miami v osmifinále chybět ani šestý rok po sobě. Japonec ve třetím kole porazil potřetí v řadě Fernanda Verdaska, přičemž si dobře rozehraný zápas zkomplikoval. Španěla nakonec po téměř tříhodinové bitvě přetlačil 7-6 6-7 6-1. V osmifinále vyzve Federica Delbonise z Argentiny.
Profily hráčů
Kei Nišikori

Kei Nišikori má letos na tvrdém povrchu slušné výsledky. Na předchozích akcích narazil vždy na soupeře, který byl v o něco lepší formě. V Brisbane podlehl v boji o titul Grigorovi Dimitrovovi, v Melbourne pozdějšímu šampionovi Rogerovi Federerovi a na předcházejícím podniku Masters v Indian Wells domácímu Jackovi Sockovi.

Svou pouť v pořadí druhým turnajem Masters letošní sezony zahájil hladkým vítězstvím nad Kevinem Andersonem. Ve třetím kole narazil na Fernanda Verdaska. Se Španělem první dvě měření sil sice prohrál, nicméně v posledních letech opouští kurt jako vítěz a nepříznivou vzájemnou bilanci díky dnešnímu vítězství otočil.

Nišikorimu se v posledních letech v Key Biscayne daří. Od roku 2012 nechyběl mezi nejlepšími šestnácti, před třemi lety došel do semifinále, o rok později do čtvrtfinále, a loni dokonce do finále.

Verdasco zatím i letos předvádí nevyrovnané výkony. Na kontě má semifinále z Dauhá a finálovou účast v Dubaji. Na dalších pěti akcích nevyhrál více jak jeden zápas v řadě.

Dnešní utkání odstartoval Nišikori na výbornou. Od stavu 4-1 však ztratil čtyři gamy v řadě a rázem měl navrch Verdasco. Španěl ale nedokázal první set dopodávat a úvodní dějství nakonec ztratil v tie-breaku.

Ani ve druhé sadě Nišikori, který byl na kurtu po většinu času lepším hráčem, náskok neudržel. Tentokrát vedl 5-3, v následující hře měl mečbol, jenž Verdasco zvládl odvrátit, a poté nevyužil možnost dnešní souboj doservírovat.

Vypadalo to, že si pro vítězství ve dvou setech nakonec přece jen dojde, nicméně ani vedení 5-3 ve zkrácené hře světové čtyřce nestačilo. Japonec prohrál čtyři body v řadě a musel absolvovat rozhodující dějství.

V něm byl opět o něco lepší Nišikori. Oba tenisté nejprve úspěšně odvraceli brejkboly, Verdaskovi se však stala osudnou jeho celkově šestá dvojchyba. Japonce poslala znovu do vedení a ten tentokrát nezaváhal. Španěl se poté do duelu již nedokázal dostat a od prohraného podání neuhrál jediný game.

Verdasco tak nenašel recept na hru Nišikoriho už potřetí v řadě. Loňského finalistu Nišikoriho v boji o čtvrtfinále čeká Federico Delbonis. S o rok mladším Argentincem se utkal jen jednou před šesti lety. Tehdy v kvalifikaci v Římě ve třech setech zvítězil.

Osmifinále si naopak nezahraje turnajová trojka Milos Raonic. Kanaďana opět trápí zadní stehenní sval, kvůli němuž nemohl startovat v Indian Wells a bojovat o titul v Delray Beach. Mezi nejlepších šestnáct tak automaticky poslal domácího kvalifikanta Jareda Donaldsona.

"Pořád se jedná o ten samý sval. Můj zdravotní stav se hodně zhoršil po prvním zápase, který jsem tu odehrál. Po včerejším tréninku už bylo jasné, že dnes nebudu moci bez rizika hrát," řekl Raonic novinářům na tiskové konferenci.

Pětatřicetiletý Nicolas Mahut si zahraje své premiérové osmifinále na podniku série Masters. Francouz ve třetím kole přehrál přemožitele Grigora Dimitrova - Guida Pellu z Argentiny - a bude příštím soupeřem Nadala, nebo Kohlschreibera.

• ATP WORLD TOUR MASTERS 1000 MIAMI •
USA, tv. povrch, 7,375.695 dolarů
nedělní výsledky (26. 3. 2017)
Dvouhra - 3. kolo
Sock (13-USA) - Veselý (ČR) 6-3 7-6(0)
Nišikori (2-Jap.) - Verdasco (25-Šp.) 7-6(2) 6-7(5) 6-1
Nadal (5-Šp.) - Kohlschreiber (26-Něm.) 0-6 6-2 6-3
Donaldson (USA) - Raonic (3-Kan.) / bez boje
Delbonis (Arg.) - Struff (Něm.) 7-6(5) 6-1
Mahut (Fr.) - Pella (Arg.) 6-4 6-3
Young (USA) - Paire (Fr.) 7-6(2) 6-4
Fognini (It.) - Chardy (Fr.) 3-6 6-4 6-4
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist