Nišikori sestřelil Fishe, Karlovič v maratónu odvrátil dva mečboly

9. 4. 2011, 10:49
Aktuality 10
ATP HOUSTON - Mardy Fish se na prvním turnaji, na kterém startoval coby nejlepší tenista Spojených států, daleko nedostal. Ve čtvrtfinále selhal proti Japonci Keii Nišikorimu, který nečelil jedinému brejkbolu. Po odvrácení dvou mečbolů uspěl v tie-breakovém maratónu proti Isnerovi Chorvat Karlovič.
Kei Nišikori

Mardy Fish si před týdnem v Miami zahrál semifinále na turnaji Masters 1000 a v žebříčku se posunul už na 11. místo. Stal se tak poprvé v kariéře nejvýše postaveným Američanem, neboť Roddick i vinou zdravotních problémů klesl na 15. příčku.

První zápas v roli americké jedničky na domácí půdě v Houstonu zvládl, ve čtvrtfinále s Keiem Nišikorim už ale neuspěl. Jednadvacetiletý Japonec ve svém prvním čtvrtfinále na antuce ztratil po servisu pouze 10 fiftýnů, nečelil jedinému brejkbolu a za pouhých 70 minut zvítězil 6-3 6-2.

"On (Nišikori) mi dnes moc šancí nedával, trápil mě svým bekhendem. Vůbec se mi nedařilo to, co jsem chtěl dělat. Trápil jsem se hlavně s načasováním úderů," komentoval po svém vyřazení vítěz turnaje z roku 2006 Fish, který by se v případě letošního triumfu posunul poprvé do top 10. "Je to pro mě zklamání, zejména tady v Houstonu, na který mám hezké vzpomínky. Být nejlepším Američanem je pro mě velkou odpovědností."

Nišikori k zápasu dodal. "Nemyslím si, že by dnes Mardy odehrál povedené utkání. Hodně chyboval. Za to já hrál dost dobře na to, abych ho porazil. Snažil jsem se vracet jeho tvrdý forhend a hlavně jsem dobře returnoval."

Na zatím suverénního Nišikoriho nyní čeká Pablu Cuevas. Turnajová sedmička z Uruguaye zdolala třetího nasazeného Guillerma Garcíu-Lópeze ze Španělska.

Do semifinále postoupil šampion z roku 2007 Ivo Karlovič. Jednatřicetiletý Chorvat, jenž letošní soutěž odstartoval už v kvalifikaci, v duelu dvoumetrových tenistů s dělovým servisem proti Johnu Isnerovi odvrátil v dramatickém závěru dva mečboly a po 3 hodinách a 16 minutách vyhrál 7-6 6-7 7-6.

Karlovičovi stačilo proměnit jediný brejkbol, naopak Isner 10 šancí prolomit soupeřův servis nevyužil. Chorvat nastřílel 24 es, Američan o jedno méně. Karlovič ve třech zápasech zaznamenal celkem již 44 es, čímž překonal výkon Peta Samprase z roku 2002. Navíc už v kvalifikaci nastřílel dalších 50 es.

"Už vím, jaké to je hrát proti mně," uvedl Karlovič po více než tříhodinovém boji se soupeřem, jenž stejně jako on těží z drtivého servisu. "Opravdu to není lehké. Snažil jsem se zůstat sebevědomý, i když na mě pálil esa zprava i zleva. Na konci jsem byl asi trochu šťastnější, byl to těsný zápas," dodal záhřebský rodák.

Chorvatský tenista se v prvním semifinále od loňského února utká s dalším domácím tenistou Ryanem Swettingem, který se do semifinále podívá vůbec poprvé v kariéře. Třiadvacetiletý Američan v pátek zdolal Rusa Gabašviliho. Sweeting ve třetí sadě vyhrál 6-1, když po servisu ztratil jediný fiftýn.

- ATP 250 HOUSTON (USA / Texas, antuka, 442.500 dolarů) -
páteční výsledky (08. 04. 2011)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Nišikori (6-Jap.) - Fish (1-USA) 6-3 6-2
Cuevas (7-Urug.) - García-Lopez (3-Šp.) 1-6 7-6(4) 6-3
Karlovič (Chorv.) - Isner (4-USA) 7-6(2) 6-7(2) 7-6(9)
Sweeting (USA) - Gabašvili (Rus.) 3-6 6-3 6-1

Semifinálové dvojice: Nišikori - Cuevas, Karlovič - Sweeting.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Jiz zitra startuje dalsi podnik kategorie Masters 1000, proto bych si dovolil nejak zatipovat a podelit se o postrehy.

Nadal - celkem prijatelny los, z vyraznejsich souperu muze az do QF, kde by se teoreticky mohl stretnout s Berdychem, narazit pouze na Gasqueta.

Federer - do QF ma prakticky volnou cestu, na antuku prijatelny los.

Murray - na toho jsem velmi zvedav, jestli uz se vzpamatoval nebo bude dale pokracovat ve "vykonech", ktere predvadi uz dva mesice. Hned zapas druheho kola mezi nim a Stepankem by mohl byt zajimavy

Berdych - od tretiho kola zacne byt dusno. Tam na nej ceka zrejme Tsonga, v pripade postupu potom Nadal.

* Cekam finale Roger - Rafa, oba dva maji velmi prijatelny los, takze snad to vyjde.
* Velka skoda, ze nehraje Novak, ja jsem se na nej na antuce velmi tesil.
* Nando je z formy, Murray taktez, o Davydenkovi nema smysl se bavit. To na zajimavosti turnaje urcite neprida. Navic absenci Djokovice se pocet favoritu/adeptu na titul zuzuje na dva. Muzou ale prekvapit nekteri antukari (Ferrer, Almagro) a mlade pusky (Dolgo, Raonic).
Reagovat
smazaný uživatel
Neříkej mi, že by ses těšil na utkání Nadala s Federerem zrovna v Monte Carlu? Vždyť tam by hrozilo, že Roger dostane kanára!
Reagovat
smazaný uživatel
Arriadia, satelit 13 stupňů východně, frekvence 10873 MHz, symbolrate 27500, polarizace V, parabola 60 cm
Reagovat
smazaný uživatel
Eurosport DE, satelit 19 stupňů východně, frekvence 12226 MHz, symbolrate 27500, polarizace H, parabola 60 cm
Od 19:00
Reagovat
smazaný uživatel
Supertennis, satelit 13 stupňů východně, frekvence 12245 MHz, symbolrate 27500, polarizace H, parabola 60 cm
Od 20:00
Reagovat
smazaný uživatel
Tento zapas ma sklamal, nie kvoli ich servisu, mam rad oboch hracov ale hrali obaja pod svoj standard. Isner bol pocas zapasu lepsim hracom, ak neratam 1. TB kde dostal 7:2 a nepochopitelne zmatkoval tak pocas celeho zvysku zapasu bol Isner mierne lepsim hracom. Mal tusim 11BP a vyuzil iba 1, co tiez ked breakol Iva v 2. sete za stavu 5:5 na 6:5 a isel podavat tak prvy krat v zapase celil BP a hned ho Ivo breakol naspat. Isner proste bol tragicky, Ivo bol 2x 40:0 dole pri svjom servise v oboch pripadoch si to pekne odservoval do vitazstva v tom game. Na esa to skoncilo 24:23 pre Iva, zapas trval neskutocne dlho aj ked boli 3TB ked si zobereme kto hral proti sebe.
Reagovat
darek.vrana
Já myslím, že hráli oba svůj standard - čili servis + minimálně na antuce zoufalá mezihra. Neřekl bych rozhodně, že byl Isner lepší. Měl sice 2x 40:0 při Karlovičově servisu, takže celkově víc brejkbolů, ale tam Karlovič vždycky zaservíroval skvěle a nedal mu šanci. Takže zahrál líp důležité body. Naproti tomu při Isnerově servisu ve třetím setu za stavu 4:4 i 5:5 to bylo 0:30 a 2. podání, takže taky slušné šance pro Karloviče. Měl jsem na tiketu Karloviče jako poslední zápas, takže když za stavu 6:4 dal dvojchybu, myslel jsem, že mě omyjou:). Naštěstí to s velkou porcí štěstí zvládnul.
Reagovat
darek.vrana
Jinak samozřejmě výměny žádná sláva, ale řekl bych, že co se týče hezčích momentů, tak ty předvedl Karlovič, zejména na síti měl několik pěkných zásahů.
Reagovat
smazaný uživatel
Oboch sledujem dlhsi cas a hovorim ze ich mam rad, preto objektivne musim povedat ze Isner bol lepsi- minimalne na podani Isner svoje gamy ziskaval suverennejsie, cely zapas isiel do 3TB iba vdaka tomu ze Ivo bol este hosi na returne nech obvykle- inac Isner okrem servisu zahral pod svoj standard- vo vymenach Isner kazil lahke lopticky, v 1TB nepochopitelne dostal 7:2 hoci cely 1. set mal navrch, co sa Iva tyka tak na sietku chodil casto a ziskaval tam fifteeny mal aj svetle momenty ale zase musim zopakovat ze urcite nepredviedol svoj standard- hlavne tych 11 BP, ktore ponukol Isnerovi.... kto kedy mal 11BP proti Ivovi? asi mi uslo ze Isner je svetovy returner:D, Isner odohral mimo servisu slaby zapas, Ivo podpriemer, postupil Ivo hoci na body vyhral Isner aj pri podani bol Isner suverennejsi v kazdom sete az v TB sa to vzdy lamalo. Kazdopadne chcel by som ich 2 videt na Wimbledone, pripadne v Parizi na Masters kde je od minuleho roka velmi rychly povrch.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist